DAC vs CD transport
היי,
הנני משתמש בHTPC להזרמת מוזיקה(עובד עם jriver ו SPOTIFY) מאידך אישתי בעלת אוסף דיסקים מכובד מעוניינת שיהיה לה משהו פיזי לשמוע מוזיקה וללחוץ על כפתורים(שלא יהיה מסך או מקלדת להתעסק, רק קדימה ואחורה- מצאתי כבר שלט אונברסלי לתכנות שם ה JRIVER)
וכאן עומדת השאלה איפה לפזר את הממון האם להשקיע ב CD או ב DAC עם כונן אופטי למחשב(מדובר על תקציב של 500-700 שקל).
ובכלל אם מישהו יכול להפנות או להסביר אם יש הבדל בתעבורת מידע של כונן אופטי דרך מחשב עם DAC חיצוני לעומת נגן CD.
הנני משתמש בHTPC להזרמת מוזיקה(עובד עם jriver ו SPOTIFY) מאידך אישתי בעלת אוסף דיסקים מכובד מעוניינת שיהיה לה משהו פיזי לשמוע מוזיקה וללחוץ על כפתורים(שלא יהיה מסך או מקלדת להתעסק, רק קדימה ואחורה- מצאתי כבר שלט אונברסלי לתכנות שם ה JRIVER)
וכאן עומדת השאלה איפה לפזר את הממון האם להשקיע ב CD או ב DAC עם כונן אופטי למחשב(מדובר על תקציב של 500-700 שקל).
ובכלל אם מישהו יכול להפנות או להסביר אם יש הבדל בתעבורת מידע של כונן אופטי דרך מחשב עם DAC חיצוני לעומת נגן CD.
בגדול עכשיו רק רכשתי רמקולים שניזון ממגבר ישן שלjvc משנות ה70.
המחשב היום משתמש ביציאה האנלוגית של המחשב(nuc6i5syh).
אחרי שיטוט קל הבנתי עד כמה אני לא מבין באלקטרוניקה ובהשפעות שונות ומשונות של הלוח והמעבד על תעבורת חשמל וכל התאוריה שלי שיושבת על שרת גדול שמסוגל להיות מרכז למוזיקה די התערערה.
אני באמת בדעה של Bugy שdac למחשב יתן לי יותר. אבל אני לא סטוח כמה נגן cd חיצוני יכול להעביר את הדאטא עד לdac ללא התערבות תוכנתית שאני לא מודע עליה ובעצם להשפיע על עיבוד המידע בעוד שאני שואף שהמחשב יהיה שקוף וישמש רק ככפתור שליטה כמו בנגן קלאסי.
המחשב היום משתמש ביציאה האנלוגית של המחשב(nuc6i5syh).
אחרי שיטוט קל הבנתי עד כמה אני לא מבין באלקטרוניקה ובהשפעות שונות ומשונות של הלוח והמעבד על תעבורת חשמל וכל התאוריה שלי שיושבת על שרת גדול שמסוגל להיות מרכז למוזיקה די התערערה.
אני באמת בדעה של Bugy שdac למחשב יתן לי יותר. אבל אני לא סטוח כמה נגן cd חיצוני יכול להעביר את הדאטא עד לdac ללא התערבות תוכנתית שאני לא מודע עליה ובעצם להשפיע על עיבוד המידע בעוד שאני שואף שהמחשב יהיה שקוף וישמש רק ככפתור שליטה כמו בנגן קלאסי.
- freerider
- חבר ותיק

- תגובות: 1730
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 186 פעמים
דווקא בגלל הצורך ב"משהו פיזי לשמוע מוזיקה וללחוץ על כפתורים" כן הייתי בוחר ב-cd חיצוני ורק על מנת שלאישתך יהיה קל ופשוט לשמוע דיסקים.
לדעתי האזנה לדיסקים ממחשב הרבה פחות נוחה מאשר cd חיצוני, מחשב צריך להדליק, להמתין שיעלה, להכניס דיסק, להפעיל את תוכנת הניגון, ואם רוצים להעביר שירים צריך לגשת למחשב או להפעיל אפליקציה בסמארטפון( במידה ואין לך שלט מדיה סנטר).
נגן cd פשוט מדליקים, מטעינים דיסק, ו-play.
לדעתי האזנה לדיסקים ממחשב הרבה פחות נוחה מאשר cd חיצוני, מחשב צריך להדליק, להמתין שיעלה, להכניס דיסק, להפעיל את תוכנת הניגון, ואם רוצים להעביר שירים צריך לגשת למחשב או להפעיל אפליקציה בסמארטפון( במידה ואין לך שלט מדיה סנטר).
נגן cd פשוט מדליקים, מטעינים דיסק, ו-play.
You pay peanuts, you get monkeys
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·נקודה טובה, לאישה זה יותר חשוב הנוחות, אני משאר לעצמי, על פני מקסימום איכות.freerider כתב:דווקא בגלל הצורך ב"משהו פיזי לשמוע מוזיקה וללחוץ על כפתורים" כן הייתי בוחר ב-cd חיצוני ורק על מנת שלאישתך יהיה קל ופשוט לשמוע דיסקים.
נגן cd פשוט מדליקים, מטעינים דיסק, ו-play....
כן..אבל לא כזה..זה מכיל כבר הגברה ועוד פיצרים שאני לא צריך ומייקרים.
אני מדבר על cd transport זול ולחבר dac או cd player שיש לו פונקציה של חיבור חיצוני ל dac שלו באמצעות usb.
שוב התקציב מוגבל לשנה הזו...אז אני מנסה למקסם את הרצונות שלנו ולהנות מהרכש החדש.
אני מדבר על cd transport זול ולחבר dac או cd player שיש לו פונקציה של חיבור חיצוני ל dac שלו באמצעות usb.
שוב התקציב מוגבל לשנה הזו...אז אני מנסה למקסם את הרצונות שלנו ולהנות מהרכש החדש.
- freerider
- חבר ותיק

ה-Audiolab אינו כולל הגברה אבל בכל אופן באפשרותך לרכוש DAC עם כניסת USB וכניסות דיגטליות קואקסיאליות ואופטיות, לחבר את המחשב דרך USB ואת ה-CD טרנספורט דרך חיבור אופטי או קואקסיאלי, הבעיה שזה מצריך ממך לרכוש CD (או לרכוש מכשיר DVD זול) ו-DAC חיצוני.
קיימים DACים חיצוניים סיניים זולים ו-DVD עולה " 100ש"ח ".
קיימים DACים חיצוניים סיניים זולים ו-DVD עולה " 100ש"ח ".
@freerider
·
בדיוק המחשבה שלי שעלתה הבוקר. לא יודע למה לא לקחתי בחשבון. יש לי איזה נגן dvd חדש שנקנה מלפני כמה שנים שלא טרחנו לפתוח אותו.
אפשר להששתמש בו בתור טרנספורט דרך הקואקס? זה לא יוריד איכות דגימה ובעצם אני מכניס אות משונמך ל dac?
dac סיני הכוונה ל smsl? או שיש משהו שווה ערך עד 500-700 שקל? או שבדרגות המחיר אין יותר מידי שינוי בעיבוד אותות ובמסיוך של הרכיבים?
·
בדיוק המחשבה שלי שעלתה הבוקר. לא יודע למה לא לקחתי בחשבון. יש לי איזה נגן dvd חדש שנקנה מלפני כמה שנים שלא טרחנו לפתוח אותו.
אפשר להששתמש בו בתור טרנספורט דרך הקואקס? זה לא יוריד איכות דגימה ובעצם אני מכניס אות משונמך ל dac?
dac סיני הכוונה ל smsl? או שיש משהו שווה ערך עד 500-700 שקל? או שבדרגות המחיר אין יותר מידי שינוי בעיבוד אותות ובמסיוך של הרכיבים?
- freerider
- חבר ותיק

אין שום בעיה לחבר את ה-DVD דרך הקואקס ל-DAC, ה"איכות" לא תרד, מה שבאמת יקבע את "איכות" הצליל זהו ה-DAC.
וכן, DAC סיני זה משהו בסיגנון ה-SMSL שמאוד פופולרי לאחרונה, אך הייתי ממליץ לך גם לחפש בלוחות היד שניה...ולא רק DACים סינים
וכן, DAC סיני זה משהו בסיגנון ה-SMSL שמאוד פופולרי לאחרונה, אך הייתי ממליץ לך גם לחפש בלוחות היד שניה...ולא רק DACים סינים
אז נראה שעניתם לי על הבעיה. עכשיו נשאר לתהות האם יש dac שממיר סאונד מ usb באותה איכות כמו מקואקס(מקריאה בלבד של ביקורות ההבנה שלי שיש בעיות ואי הלימה בין 2 הכניסות) וגם האם ה dac בורר לבדו את הכניסה לפי סיגנל או שההחלפה נעשית ע"י מתג.
וגם האם צריך לבחור dac עם usb אסינכרוני ועד כמה זה חשוב?
וגם האם צריך לבחור dac עם usb אסינכרוני ועד כמה זה חשוב?
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
לדעתי אין שום בעיה עם חיבור הUSB, אישית לא מצליח להבדיל בין חיבור אסנכרוניל לחיבור רגיל ולא נתקלתי בשום בעיה עם המרת סאונד (מה זה אומר? כי אין שם שום המרה, רק העברה). אל תתחיל להיכנס לעומק רב...DAC סביר של עם החבירוים שאתה רוצה ותסגור את הפינות הזאת.
בעיקרון, אין טנכון סטנדרטי וכל DAC מתנהג שונה בכל מה שקשור לכניסות יציאות והמבחר ענק.
בעיקרון, אין טנכון סטנדרטי וכל DAC מתנהג שונה בכל מה שקשור לכניסות יציאות והמבחר ענק.
- shay820
- חבר ותיק

- תגובות: 2116
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
ממליץ לך בחום Topping D30
לא פחות טוב smsl m8
https://www.head-fi.org/f/threads/toppi ... 98.821559/
לא פחות טוב smsl m8
https://www.head-fi.org/f/threads/toppi ... 98.821559/
@shay820
·תודה רבה, אכן התגובות נראות חמות עבור המוצר. לפחות עבור הקומבינציה של OPA2134+Cirrus Logic CS4398+xmos
לאחורנה קצת גיגילתי ומצאתי פוסט די נחמד של מישהו שבוחן מוצרי DAC על כל גווינהם ואלקטרונאי יותר מאודיופיל שמסקר מוצרים סינים או DIY
http://www.musicservertips.com/product-reviews/dac-buyers-guide/
בסוף השרשור הוא הפנה לשתי חבר'ה שבונים מעגלים בעצמם שהוא בחן ודי המליץ עליהם אחרי שהזמין מוצרים מהם(בתור DIY'ים), ומצאתי שם שתי אופציות נחמדות:
מבוסס AK4118+AK4490+XMOS decoder
http://www.ebay.com/itm/HiFi-AK4118-AK4490-XMOS-decoder-Coaxial-Optical-USB-DAC-192K-24BIT/122518199648?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&var=422956204572&_trksid=p2055119.m1438.l2649
מבוסס Finished WM8740+DIR9001 DAC
http://www.ebay.com/itm/Finished-WM8740-DIR9001-DAC-Power-supply-with-coaxial-USB-input-R24/122376592793?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2055119.m1438.l2649
לא יותר מדי הבנתי את ההבדלים בין הצ'יפסטים אבל המחירים שלהם אכן עומדים סביב ה200 שח עם רכיבים שרוב המוצרים שלא ביצור מיוחד(למשל הקורד מוג'ו) מכילים בתוכם.
שאלת תם(לא אלקטרוניסט
)עדין לא הבנתי איך ספק כוח לינארי משפר את יכולת הסינכון/אסינכרון של הDAC מול מקור הסאונד הדיגיטלי?
אני אקרא קצת יותר את הביקורת- נראה אחלה במבט ראשון, תודה
·תודה רבה, אכן התגובות נראות חמות עבור המוצר. לפחות עבור הקומבינציה של OPA2134+Cirrus Logic CS4398+xmos
לאחורנה קצת גיגילתי ומצאתי פוסט די נחמד של מישהו שבוחן מוצרי DAC על כל גווינהם ואלקטרונאי יותר מאודיופיל שמסקר מוצרים סינים או DIY
http://www.musicservertips.com/product-reviews/dac-buyers-guide/
בסוף השרשור הוא הפנה לשתי חבר'ה שבונים מעגלים בעצמם שהוא בחן ודי המליץ עליהם אחרי שהזמין מוצרים מהם(בתור DIY'ים), ומצאתי שם שתי אופציות נחמדות:
מבוסס AK4118+AK4490+XMOS decoder
http://www.ebay.com/itm/HiFi-AK4118-AK4490-XMOS-decoder-Coaxial-Optical-USB-DAC-192K-24BIT/122518199648?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&var=422956204572&_trksid=p2055119.m1438.l2649
מבוסס Finished WM8740+DIR9001 DAC
http://www.ebay.com/itm/Finished-WM8740-DIR9001-DAC-Power-supply-with-coaxial-USB-input-R24/122376592793?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2055119.m1438.l2649
לא יותר מדי הבנתי את ההבדלים בין הצ'יפסטים אבל המחירים שלהם אכן עומדים סביב ה200 שח עם רכיבים שרוב המוצרים שלא ביצור מיוחד(למשל הקורד מוג'ו) מכילים בתוכם.
שאלת תם(לא אלקטרוניסט
אני אקרא קצת יותר את הביקורת- נראה אחלה במבט ראשון, תודה
@BUGY
· להגנתי אגיד שכן הוצאתי את הקומפקט מהבוידעם וחיברתי אותו ובינתים הכל מחובר as is למגבר.
ההנהלה מרוצה באופן זמני וידעה עם מה היא מתחתנת לטוב ולרע.
קשה לי לקנות סתם בלי להבין מה מתרחש מאחורי הקלעים ןעל מה אני מתפשר. במיוחד שכל התחום של האלקטרוניקה הולך קדימה בעיבוד אותות וחלק מהקהל נשאר שבוי לעיבוד אותות מלפני כמה שנים אם לא יותר מעשור(נגני cd למשל)
ואני לא יודע אם בצדק או שלא. אבל המון מדובר בעניין של טעם וmatching למערכת.
מדובר כאן לפחות ב10 אחוז מהסכומים של dacים מכובדים ומוערכים בעולם. אני אתחיל באחוזים האלה ונראה לאן נגיע בסוף.
בינתים העסק רק צריך להשתכלל מעבר ל dac. כי צריך גם לקנפג את המחשב עם foobar או jriver וכמובן חיבור ל אפל מיוזיק וספוטיפי ושהכל יתופעל משלט אונברסלי או אפליקציה במינימום הקשות במעברים בין המקורות.
כיף בבית בחופש הגדול...או שקר כלשהו חופש...#צריךחופשאמיתיבשבילתחביבים#תצילואותימעצמי
· להגנתי אגיד שכן הוצאתי את הקומפקט מהבוידעם וחיברתי אותו ובינתים הכל מחובר as is למגבר.
ההנהלה מרוצה באופן זמני וידעה עם מה היא מתחתנת לטוב ולרע.
קשה לי לקנות סתם בלי להבין מה מתרחש מאחורי הקלעים ןעל מה אני מתפשר. במיוחד שכל התחום של האלקטרוניקה הולך קדימה בעיבוד אותות וחלק מהקהל נשאר שבוי לעיבוד אותות מלפני כמה שנים אם לא יותר מעשור(נגני cd למשל)
ואני לא יודע אם בצדק או שלא. אבל המון מדובר בעניין של טעם וmatching למערכת.
מדובר כאן לפחות ב10 אחוז מהסכומים של dacים מכובדים ומוערכים בעולם. אני אתחיל באחוזים האלה ונראה לאן נגיע בסוף.
בינתים העסק רק צריך להשתכלל מעבר ל dac. כי צריך גם לקנפג את המחשב עם foobar או jriver וכמובן חיבור ל אפל מיוזיק וספוטיפי ושהכל יתופעל משלט אונברסלי או אפליקציה במינימום הקשות במעברים בין המקורות.
כיף בבית בחופש הגדול...או שקר כלשהו חופש...#צריךחופשאמיתיבשבילתחביבים#תצילואותימעצמי
מה מצאתי בגוגל...
אחרי סופש של גיגולים ואלקטרוניקה 101:
נראה לי שאני אלך על
AK4118+AK4490+XMOS decoder (הגירסה מספר שלוש שנתמכת על ידי XMOS ולא רכיב PCM בגרסה השניה)
המחיר עם משלוח עומד על 300 וקצת שקל נכון להיום.
מצאתי סיכום שדי מפרט את הסיבות לבחירה ואפשר למצוא לזה יצוג הולם ע"י שימוש בכמה וכמה יצרניות נחשבות בינהם DENON, מרנץ,schiit, SMSL ועוד. הקו המנחה שלי היה בעיקר עיבוד USB לאנלוג ללא יחידות עיבוד נוספות של opamp ביציאה שמשפיעות על הצליל(לפחות כך אומרים ואפילו ניתן להחליף סטים של הצ'יפים האלה לפי הרצון ואיפלו לשרשר כמה כאלה על מנת לעבות או לאזן את הצליל לפי הבלוגים/פורומים)
1)
אם יש למישהו דעה בעניין או איזה insight אני אשמח לשמוע(שרשור אחרון בפורומים הישראלים היה מלפני שנתיים בערך..אז...שווה לרענן קונספטואלית)
נראה לי שאני אלך על
AK4118+AK4490+XMOS decoder (הגירסה מספר שלוש שנתמכת על ידי XMOS ולא רכיב PCM בגרסה השניה)
המחיר עם משלוח עומד על 300 וקצת שקל נכון להיום.
מצאתי סיכום שדי מפרט את הסיבות לבחירה ואפשר למצוא לזה יצוג הולם ע"י שימוש בכמה וכמה יצרניות נחשבות בינהם DENON, מרנץ,schiit, SMSL ועוד. הקו המנחה שלי היה בעיקר עיבוד USB לאנלוג ללא יחידות עיבוד נוספות של opamp ביציאה שמשפיעות על הצליל(לפחות כך אומרים ואפילו ניתן להחליף סטים של הצ'יפים האלה לפי הרצון ואיפלו לשרשר כמה כאלה על מנת לעבות או לאזן את הצליל לפי הבלוגים/פורומים)
1)
Decoding section is AKM new flagship AK4490EQ, using super roll off the circuit structure, minimize the impact of the filter on the music signal, so high PCM format music more real. Much better than other low-end market CS4398 program. AKM receiving section also uses the company's best receiver chip AKM4118, AK4118 is a very small time jitter receiver chip, reducing distortion and do very well, compatibility, and much better than WM8805 CS8416 DIR9001 other chips. The decoder feature is the real, natural, delicate is very good.
xCORE XS1-U8-64 8-core multicore microcontrollers, MFA is a full-featured USBAudio Class 2.0 reference design, which enables developers to quickly and easily develop the perfect blend of digital audio products, such as high-end speaker dock, headphone amplifiers and audio digital to analog converter (DAC). MFA in a resolution of 16-bit, 24-bit and 32-bit PCM audio support for up to 384kHz sampling rate, and other effect than SA9023 CM6631 chip USB to I2S effect much better.
Op amp output is music taste better OPA2134 or OP275, through the LPF circuit precise calculation, reducing delicate nature sounds...
אם יש למישהו דעה בעניין או איזה insight אני אשמח לשמוע(שרשור אחרון בפורומים הישראלים היה מלפני שנתיים בערך..אז...שווה לרענן קונספטואלית)