פיענוח מוזר של פס כול של פיאונר
יש לי שאלה לגבי פורמט שמציג רסיבר שלי פיאונר LX89 כשאני מזרים סרטים מ VTEN.
הסרט שלי למשל יש לו פס כול DTS-HD או דומה (מה שאני רואה במסף אינפו של VTEN) אך רסיבר מציג Neural-x , גם אותו סיפור עם אטמוס. ברסיבר אני שם, DIRECT, PURE DIRECT
יש לזה סיבה, או שהגדרות שלי לא נכונות, או שאני לא מבין מה ששהוא...
איך משיגים שרסיבר תציג DOLBY ATMOS ?
תודה.
הסרט שלי למשל יש לו פס כול DTS-HD או דומה (מה שאני רואה במסף אינפו של VTEN) אך רסיבר מציג Neural-x , גם אותו סיפור עם אטמוס. ברסיבר אני שם, DIRECT, PURE DIRECT
יש לזה סיבה, או שהגדרות שלי לא נכונות, או שאני לא מבין מה ששהוא...
איך משיגים שרסיבר תציג DOLBY ATMOS ?
תודה.
Heavy Metal Is The Law
1. איזה setup יש לך - איזו קונפיגורציה ? האם קיים אצלך מעבר ל 5.1 ערוצים?
2. Neural X / Dolby Surround הם מצבי "DSP" מבית dts/dolby עבור פסי קול שלא מקודדים כ Object Formats, נועדו בשביל להשמיש את הרמקולי אפקט הנוספים במערכת גם כאשר הפסקול אינו Atmos/dts X.
3. כאשר אתה עובד ב pure Direct/Direct אתה מקבל חיווי של Neural X ? מאוד מוזר.
2. Neural X / Dolby Surround הם מצבי "DSP" מבית dts/dolby עבור פסי קול שלא מקודדים כ Object Formats, נועדו בשביל להשמיש את הרמקולי אפקט הנוספים במערכת גם כאשר הפסקול אינו Atmos/dts X.
3. כאשר אתה עובד ב pure Direct/Direct אתה מקבל חיווי של Neural X ? מאוד מוזר.
זו השאלה, זה מה שאני מקבל בPURE
כעת יש לי 9.1 (בדרך השלמה לאטמוס קידמיים, כלומר יהיו 11.1) ברסיבר זה מקונפג לכול ה11.1, כלומר 7.1.4
יכול להיות שכשרסיבר מזהה קונפיגורציה כזו - הוא אוטומאטי ממיר לNEURAL? אבל בPURE זה לא אמור לקראתף נכון?
Neural X / Dolby Surround הם מצבי "DSP" מבית dts/dolby עבור פסי קול שלא מקודדים כ Object Formats - נכון מאוד, וזה המוזר מה שקורה...
כעת יש לי 9.1 (בדרך השלמה לאטמוס קידמיים, כלומר יהיו 11.1) ברסיבר זה מקונפג לכול ה11.1, כלומר 7.1.4
יכול להיות שכשרסיבר מזהה קונפיגורציה כזו - הוא אוטומאטי ממיר לNEURAL? אבל בPURE זה לא אמור לקראתף נכון?
Neural X / Dolby Surround הם מצבי "DSP" מבית dts/dolby עבור פסי קול שלא מקודדים כ Object Formats - נכון מאוד, וזה המוזר מה שקורה...
Heavy Metal Is The Law
תבדוק שהמקור לא מוגדר על pcm
דבר ראשון - כן תומך אטמוס - זה בדוק.
הורדתי את תוכן של אטמוס לדוגמה ו רסיבר התחיל להציג "DOLBY ATMOS"
אך כש אני מזרים DTS - תמיד מפענח ל-NEURAL - שאלה האם ניתן לבטל, והאם זו "התנהגות" בסדר של רסיבר.
מקור מוגדר PASSTROUGH
אך כש אני מזרים DTS - תמיד מפענח ל-NEURAL - שאלה האם ניתן לבטל, והאם זו "התנהגות" בסדר של רסיבר.
מקור מוגדר PASSTROUGH
Heavy Metal Is The Law
·האם הרסיבר עבר עדכון Firmware עבור DTS X ?genvirt כתב:דבר ראשון - כן תומך אטמוס - זה בדוק.
מקור מוגדר PASSTROUGH...
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·לפי מה שהבנתי, זה תקין:genvirt כתב:דמו של DTS-HD מציג כ-NEURAL-X .......
https://www.hometheater.co.il/vt276653.html
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·השאלה היא הם יש הבדל בסאונד? כשכתוב וכשלא כתוב.genvirt כתב:בסדר, אזי למה ב-ALC זה מופיע ע"פ המוגדר בפסי כול של הסרט?
כלומר עם DTS-HD - ב-ALC מוצג DTS-HD MSTR...
ALC - קצת חותך (לפי הגדרה) - לא?...
OK, מצאתי את הבעיה!
ברסיבר ב-AUDIO OPTION במצב הקרנה יש להגיע לאופציה "RENDER" שם ניתן לבחור בין "OBJECT" או "LEGACY".
LEGACY פותר בעיה בהצגה ונגינה של פורמטים "תהורים" של הסרת.
אבל במצב זה תוכן של DOLBY ATMOS מוצכ כ-DDTRUEHD, ע"מ לקבל אטמוס יש לשנות ל"OBJECT"
מוזר שאוטומטי זה לא מתחלף...
ככה זה, אולי מי שהוא אצטרך.
תודה לכול התומכים!:)
ברסיבר ב-AUDIO OPTION במצב הקרנה יש להגיע לאופציה "RENDER" שם ניתן לבחור בין "OBJECT" או "LEGACY".
אבל במצב זה תוכן של DOLBY ATMOS מוצכ כ-DDTRUEHD, ע"מ לקבל אטמוס יש לשנות ל"OBJECT"
תודה לכול התומכים!:)
Heavy Metal Is The Law
·ב 89 אין שום סיבה שתעבוד כך. לא יודע מה מוגדר אצלך.genvirt כתב:OK, מצאתי את הבעיה!
תודה לכול התומכים!:)...
כאשר ה 89 היה אצלי, פסקול atmos הציג כמובן כ atmos וכמו כן dts X באופן אוטומטי.
לא יודע להגיד מעבר למה שהגעתי.
יש שתי אופציות LAGACY AND OBJECT
גם כתוב במנואל.
כמובן ייתכן שרסיבר "תקול" או יש עוד איזה הגדרה שאני לא יודע
אנסה לברר מול פיאונר...
(אגב 89 היה לך, האם מותר לשאול במה החלפת?)
יש שתי אופציות LAGACY AND OBJECT
גם כתוב במנואל.
כמובן ייתכן שרסיבר "תקול" או יש עוד איזה הגדרה שאני לא יודע
אנסה לברר מול פיאונר...
(אגב 89 היה לך, האם מותר לשאול במה החלפת?)
Heavy Metal Is The Law