הקמת ארון תקשורת דירתי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
hai13a2 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני גר בבניין ובקומה שני דירות, אני מעוניין להקים ארון תקשורת בתוך הדירה.
בתוך הדירה כבר יש שני תעלות לסלון, אחד לממ"ד ואחד לעוד חדר שינה.
מכיוון שאנחנו משפצים את כל הבית כבר תכננתי לרשת גם את שני החדרים הנוספים בתעלות תקשורת, שיעברו בהם גם כבל אינטרנט וגם כבל COAX. האם זה אפשרי להקים ארון תקשורת דירתי ולהעביר את התעלות לארון תקשורת הזה מהארון הקומתי?
הינה שרטוט לא מדוייק של הדירה, הנקודות האדומות אלו תעלות קיימות שעוברים בהם כבלים COAX והנקודות הכחולות הם נקודות שאני רוצה לייצר בשיפוץ.
איפה שרשום ארון תקשורת אני רוצה למקם שם את הארון הדירתי, ומצדו השני של הקיר נמצא הארון תקשורת הקומתי.
בגלל שהארונות יהיו צמודים אולי עדיף פשוט לייצר חור בקיר ומשם פשוט להעביר את הכבלי רשת שיהיו מחוברים לסוויץ בתוך הארון הדירתי לארון הקומתי ולתעלות הקיימות והתעלות החדשות יהיו מוזנות לארון החדש ואת הכבלי COAX להעביר דרך אותו חור ושיעביר את הכבלים לארון הדירתי ומשם לתעלות החדשות?
(מקווה שהבנתם)
[imgbig]http://i66.tinypic.com/24nf9ra.png[/imgbig]

Fish72
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #2 

@hai13a2
·לא רשמת איזה ציוד יהיה מחובר בארונות התקשורת, אבל בגלל שציינת כבל COAX אני משער שתהיה לך תשתית הוט/יס ושתרצה להוציא מהארון כבלים לחדרים ולממירים לצורך תוכן ואינטרנט בנקודות הקצה.
חברות האינטרנט/כבלים מתקינים לך בדרך כלל נקודה לכניסה לבית, שתוכל לבקש מהמתקין שתהיה בארון התקשורת הדירתי, ומשם האינטרנט יוכל לעבור בכבל רשת לכל הנקודות שציינת בחדרים, ותלוי מי ספק תשתית הטלויזיה, הוא יוכל להשתמש בתשתית הרשת/COAX להעברת שידורי טלויזיה.
כל חברה מיישמת באופן שונה חיבור של שידורי הטלויזיה לממירים בחדרים, אבל אם תהיה לך תשתית רשת וגם COAX לכל חדר, אתה במצב טוב. (טוב שתהיה תשתית שמתאימה לכמה ספקי תוכן כגון/הוט/יס/סלקום כי לפעמים רוצים לעבור בין ספקים).
רק דאג שארון התקשורת הדירתי יהיה מספיק מרווח ומאוורר לשים שם ציוד כגון ממיר, נתב אלחוטי, רכזת. נתב וממירים נוטים להתחמם וזקוקים לאוורר מתאים.
שיפוץ נעים.

hai13a2 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

הבנתי, אני רוצה לשים בארון תקשורת הדירתי את כל הציוד אינטרנט, מה אני בעצם צריך? יש לי מודם של HOT הHOTBOX, ראוטר שישמש כWIFI tp link archer c7, וסוויצ'. הציוד של YES והוט נמצא בארון הקומתי, ומשמש גם לשכנים ואני לא חושב שיש לי אפשרות להעביר את התעלות מבחוץ או צורך נראה לי מיותר. יש עוד דברים שאני צריך בשביל רשת ביתית בבית? או משהו מומלץ? החשמאלי שעושה לי את הרשת ביתית, מביא את הציוד, יש לך דגשים להביא לי לבדוק את הכבל רשת שהוא איכותי?

Fish72
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #4 

@hai13a2
·אם כל הציוד שציינת עובד לך כרגע בצורה יציבה, הייתי פשוט דואג לכך שהחשמלאי יתקין כבל רשת ושקעים מתאימים בסטנדרט CAT6. אני אישית לא אוהב שינויים קיצוניים אם אין צורך בהם.
תוודא בנוסף שארון התקשורת שלך מספיק גדול ומאוורר בהתאם.
במידה ובמסגרת השיפוץ אתה מתכוון להחליף את כבלי הרשת הקיימים, וודא שגם הם יהיו בסטנדרט CAT6.
זה כל מה שיש לי להציע לך.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46395
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5079 פעמים

שליחה #5 

hai13a2,
אתה מתכנן ארון תקשורת בתוך הקיר או כזה שבולט החוצה? כי על מנת להתקין ארון תקשורת שלא יבלוט, אי אפשר להתקין ארון שיהיה עמוק יותר מ- 10 ס"מ לערך בגלל עובי קירות הפנים, אז לא תוכל לשים יותר מידי דברים בתוך הארון - ובטח שלא מודם, שיתחמם יותר מידי בקיץ ויספק יציבות קלוקלת לאינטרנט.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”