פרטים של מסך המחשב: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17104
פרטים של הטלויזיה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=938274
אני פה בודק את השתי האפשרויות, אבל לא כל כך בטוח מה עדיף לקנות. אם קונה את המסך מחשב אז יוכל לשחק במשחקים עם הגדרות גראפיות יותר גבוהות בגלל שיש לי כרטיס מסך של AMD שיתן לי להישתמש בFreeSync וגם זמן תגובה נמוך יותר. עכשיו אם קונה את הטלויזיה, אז מקבל מסך גדול כמעט פי שניים וHDR.
אני לא בטוח שאני יפריע לי זמן תגובה ארוך יותר וגם ככה לא כל כך משחק בהרבה משחקים עכשיו. וגם שישחק על מסך הטלויזיה, לא כל כך יפריע לי לשחק עם הגדרות גראפיות יותר נמוכות כדי לקבל FPS יותר גבוהה ב4K.
אז מה הייתם ממליצים? ואם יש המלצות למסכים אחרים (חשוב שיהיה לו תקן תליה VESA), גם ישמח לשמוע.
מסך 4K למחשב: טלויזיה (Hisense 50M7000UW) או מסך מחשב (Samsung U28E590D)?
-
yuckfou
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 279
- mrraz111
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
אתה מתכוון שכל המסכים ישמשו רק למשחקים, כי לעבודה מסך טלויזיה פחות מתאים.
- se1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1294
לפי התיאור שלך, כמובן שכדאי לך יותר לקנות את מסך הטלוויזיה
שישמש למשחקים, בהם ההנאה תהיה גדולה יותר, וכמובן צפיה בסרטים.
לעבודה, כתיבה וגלישה בדפדפן, עדיף מסך המחשב.
שישמש למשחקים, בהם ההנאה תהיה גדולה יותר, וכמובן צפיה בסרטים.
לעבודה, כתיבה וגלישה בדפדפן, עדיף מסך המחשב.
-
yuckfou
-
- חבר פעיל מאוד

לא, לא רק למשחקים. כמסך ראשי של המחשב בכללי. אני דיברתי על משחקים כי חשבתי שזמן התגובה יותר חשוב רק במשחקים מהירים ולא גלישה רגילה (פורומים, רדיט וכו') וצפייה במדייה כמו יוטיוב, פריימ וידאו של אמזון ונטפליקס (שני האחרונים לא כל כך חשובים בגלל הנגנים של מערכת ההפעלה של הטלויזיה).
אומרים שיפריע גם מחוץ למשחקים? אם כן, עד כמה גרוע?
ואם זה עוזר: הטלויזיה תיהיה תלוייה על הקיר מעל השולחן במרחק של 70-90ס"מ (באמצעות זרוע של Omnimount).
אומרים שיפריע גם מחוץ למשחקים? אם כן, עד כמה גרוע?
ואם זה עוזר: הטלויזיה תיהיה תלוייה על הקיר מעל השולחן במרחק של 70-90ס"מ (באמצעות זרוע של Omnimount).
- acker16
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 532
אצלי יש מסך טלוויזיה שמשמש כמסך יחיד של מחשב. הגדלים והמרחקים גדולים יותר.
הנקודה היא שכדי לכתוב ולבצע פעולות במחשב אני תמיד הולך למחשב אחר כי זה לא נוח.
אצלי הבעיה העיקרית היא העדר העכבר אבל גם בלי זה, זה לא נוח.
לא הייתי עושה את זה אם זה המחשב היחידי בבית.
כהערת אגב לפני מספר שנים החלטתי שאני מפסיק לקנות מסכי מחשב בכל מני סמסונג וLG ומתחיל לקנות מסכי מחשב איכותיים והאיכות צפיה השתפרה מאוד. זה לא כמו טלוויזיה, במסך מחשב אתה רואה כל פגם.
ממליץ להוציא עוד טיפה כסף ולקנות מסך מחשב מחברה איכותית יותר. דל לדוגמה זו חברה יחסית זולה ואיכותית.
הנקודה היא שכדי לכתוב ולבצע פעולות במחשב אני תמיד הולך למחשב אחר כי זה לא נוח.
אצלי הבעיה העיקרית היא העדר העכבר אבל גם בלי זה, זה לא נוח.
לא הייתי עושה את זה אם זה המחשב היחידי בבית.
כהערת אגב לפני מספר שנים החלטתי שאני מפסיק לקנות מסכי מחשב בכל מני סמסונג וLG ומתחיל לקנות מסכי מחשב איכותיים והאיכות צפיה השתפרה מאוד. זה לא כמו טלוויזיה, במסך מחשב אתה רואה כל פגם.
ממליץ להוציא עוד טיפה כסף ולקנות מסך מחשב מחברה איכותית יותר. דל לדוגמה זו חברה יחסית זולה ואיכותית.
-
yuckfou
-
- חבר פעיל מאוד

בסוף אחרי שביקרתי ב4 חנויות חשמל ליד חיפה קניתי על עיוור את Toshiba 49U7750 ב2400ש"ח
רק בחנות אחת מכרו את הטלויזיות של הייסנס (באחרים אמרו שלא רוצים להיתעסק איתם יותר כי היו להם מלא בעיות איתם) ובזה שמכרו, היה להם רק את הדגם של ה55 אינץ' ב3 ומשהו אלף. 55 גדול מדי בישביל השימוש שלי אז וויתרתי והלכתי על הטושיבה. כטלויזיה חכמה היא לא משהו (מערכת מאוד בסיסית של אנדרואיד), אבל כמסך מחשב עובדת מצויין בישביל המחיר. הכל (צבעים וטקסט) ניראה טוב ב4K ואפילו סרטים של 1080 נראים טוב עם madvr.
קשה להראות את איכות התמונה של הטלויזיה בתמונות, אז הינה וידאו שמראה טיפה יותר טוב (למרות שהמצלמה של הסמארטפון קצת השתגעה עם החשיפה פה ושם):
https://streamable.com/l1ltv
רק בחנות אחת מכרו את הטלויזיות של הייסנס (באחרים אמרו שלא רוצים להיתעסק איתם יותר כי היו להם מלא בעיות איתם) ובזה שמכרו, היה להם רק את הדגם של ה55 אינץ' ב3 ומשהו אלף. 55 גדול מדי בישביל השימוש שלי אז וויתרתי והלכתי על הטושיבה. כטלויזיה חכמה היא לא משהו (מערכת מאוד בסיסית של אנדרואיד), אבל כמסך מחשב עובדת מצויין בישביל המחיר. הכל (צבעים וטקסט) ניראה טוב ב4K ואפילו סרטים של 1080 נראים טוב עם madvr.
קשה להראות את איכות התמונה של הטלויזיה בתמונות, אז הינה וידאו שמראה טיפה יותר טוב (למרות שהמצלמה של הסמארטפון קצת השתגעה עם החשיפה פה ושם):
https://streamable.com/l1ltv