בירור לפני קניית מסך מחשב dell

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
100100 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

לא ברור לי אם זה הפורום המתאים אבל אני מנסה

מתלבט בין
Dell U2515H בעל רזולוציה 2560x1440
על 25"

או

Dell U2417H בעל רזולוציה 1920x1080
על 23.8"

השאלה שלי היא לא לגבי טיב המסכים, כי ברור לי ששניהם טובים מאד
רציתי לשאול מניסיונכם
האם רזולוציה 2560x1440 נראית יפה על 25"... הבנתי שאולי תיתכן בעיה של טקסטים קטנים וחוסר תאימות
ובנוסף - במחשב שלי ישנם כרטיסים מסך geforce 620m ו intel 4000 - האם הם מספיקים בשביל רזולוציה כזאת?
(לא לגיימינג, אבל כן לתוכנות כמו autocad)

אשמח אם תעזרו לי כי הידע שלי בזה מינימלי מאד

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #2 

זה אינדיבידואלי. יש שאוהבים שהכל קטן ויש שלא. אני למשל מאוד אוהב רזולוציה גבוהה אבל נתקל בהמון אנשים שאוהבים את זה הרבה פחות.
מניח שלאוטוקד עדיף רזולוציה גבוה יותר לצורך הצגת יותר פרטים. לשימושים בסיסיים תהיה נוכות מסוימת דווקא במסך גדול שהוא רק FHD ואז הכל יהיה ממש גדול וקריא (יחסית)

herouth
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 85
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

אם יורשה לי, מסך 4k למחשב עדיף בהרבה מאשר מסך HD - אם הכוונה לעבודה עם טקסטים (כמו תכנות, כתיבת מסמכים, גלישה באתרים של קריאה ולא של סרטים, וכו').

זה חשוב בהרבה מאשר לצורך סרטי קולנוע. בעבר, היו מסכים עם רזולוציות גדולות בהרבה מ־HD למסכי מחשב, ואיכשהו כל יצרני הפאנלים התיישרו על הרזולוציות שמתאימות לטלויזיות, ולא עם הרזולוציות שמתאימות למחשב.

ההבדל בין טקסט על מסך עם רזולוציה נורמלית (קרי 4k ומעלה) לבין מסך בעל רזולוצית HD הוא שמיים וארץ. אם מערכת ההפעלה תומכת כמו שצריך ברזולוציות גבוהות, אז גם הקטע של "הכל יותר קטן" כבר לא צריך להיות קיים: מערכת ההפעלה אמורה להתייחס לגודל ה"מצופה" של כל אלמנט, ולהציג אותו בגודל הזה, רק בצורה חדה יותר. וזה כמובן טוב יותר בטקסט, שבדרך כלל בא בפונטים וקטוריים (כיום יש מעט מאוד פונטים מבוססי פיקסלים - פונט TrueType או OpenType או Postscript הוא פונט וקטורי), מאשר בתמונות, שמוגבלות לרזולוצית המקור שלהן.

רזולוצית HD מחייבת הצגת טקסט גדול במיוחד כדי שהאותיות ייראו יפות. כדי לאפשר טקסט יותר קטן משתמשים במשהו שנקרא sub-pixel rendering, שזה אומר שחלק מהקוים האנכיים מיוצגים ע"י שימוש בצבעים, מה שמאפשר לראות את הקו באמצע הפיקסל. למשל, אם מה שמשמאל לקו מיוצג באדום ומה שמימינו בירוק, אתה יכול לראות את הקו באמצע הפיקסל, בין ה־R ל־G, שזה נותן טיפה יותר הפרדה מאשר קו שלוקח את כל הפיקסל.

אלא מאי, האותיות נראות במצב הזה כאילו יש להן שוליים צבעוניים, בעיקר בקוים אנכיים. ככה זה. לי אישית זה מקשה את הקריאה ובאופן כללי מקשה את העבודה. אפילו 2k יותר טוב מ־HD רגיל, ו־4k זה מצוין.

אם הכרטיס שלך תומך בזה? בדרך כלל במסך אחד אין בעיה, אולי אם מחברים שניים ביחד. אבל צריך לקרוא את ה־spec היטב, כי לפעמים ברזולוציות הגבוהות קצב ה־refresh לא מספיק מה שפוגע באיכות התמונה. כמו כן, צריך לוודא שיש יציאה לכרטיס שתואמת לכניסה של המסך ושהרזולוציה נתמכת במלואה דרך אותה יציאה.

אם המטרה שלך היא גיימינג וצפיה בסרטים, יוטיוב וכאלה, ופחות בטקסט, אז אתה יכול להישאר עם מסך HD רגיל. אבל אם אתה עובד עם טקסטים, או כל דבר אחר שצריך גרפיקה וקטורית חדה וברורה (בדרך כלל sub-pixel rendering יש רק בטקסט, לא בגרפיקה), עדיף מסך 4k.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

@herouth
·רק שים לב שכל ברזולוציות שהזכרת, לא רלוונטיות. ההתלבטות היא בין FHD לבין QHD.
בגדול אין סיבה להעדיף מסך קטן יותר עם רזולוציה נמוכה יותר.
וכמובן שאם לא עובדים על native resolution אז סוג של זורקים את כל הרזולוציה לפח...

JizzMo
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 179
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #5 

למה דווקא DELL, מה להם ולמסכים? הם משמשים במסכי LCD שהם OEM והמחיר יותר יקר בגלל השם ללא שום הצדקה. לך על מסך מחברה שמתמחה בייצור מסכים כמו סמסונג או LG. יש להם המון דגמים למחשב.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20177
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

@JizzMo
·
למה לפלוט שטויות?
המסכים של דל הם מבין האיכותיים שיש גם מבחינת איכות תמונה וגם מבחינת ביצועים, ארגונומיקה, ואיכות הרכבה.
הם לא משתמשים במסכי OEM (מן הסתם הם לא יצרני פאנלים, ואת אלה הם קונים לרוב מ-LG), המסכים שלהם והאלקטרוניקה והקושחה היא שלהם.
בנוסף מרבית המסכים שלהם לא עושים שימוש בתאורה אחורית עם PWM, כך שהם לא סובלים מריצודים מעצבנים שחלק מהאנשים רגישים אליהם.

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 747
שם מלא: אורי
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #7 

JizzMo כתב:למה דווקא DELL, מה להם ולמסכים? הם משמשים במסכי LCD שהם OEM והמחיר יותר יקר בגלל השם ללא שום הצדקה. לך על מסך מחברה שמתמחה בייצור מסכים כמו סמסונג או LG. יש להם המון דגמים למחשב.
...
למה Dell?
בגלל זה .

אבל לא רק. המסכים שלהם פשוט מצויינים.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

רק מותג, להוציא חברות מתמחות, לא אומר כלום כי יש מגוון רחב של רמות לכל יצרן.
אני אישית קניתי לפני 9 שנים מסך Dell 24״ 1200P מהסדרה הגבוהה ביותר כשזה עוד היה גודל של טלוויזיה (ומחיר בהתאם - מעל 3K). מסך נהדר מכל בחינה ועדין חי ובועט - סוס עבודה אמיתי!

hagai147
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 564
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #9 

יש לי מסך 2407WFP שהבאתי על הידיים מארה"ב בשנת 2006. עובד עד היום!

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20177
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

אני משתמש ב-2209WA כבר 8 שנים, ויש עליו כבר 30K שעות עבודה (אפשר לראות ב-service menu) והמסך עדיין פועל נהדר.

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #11 

יצא לי להתקשר לדל פעמיים על מסך תקול מסדרת Ultrasharp (יש לנו כמה בבית). בשני המקרים, תוך יומיים, נחת אצלי מסך חדש לחלוטין. שירות מעולה שעושה חשק לקנות שוב.

ובנוגע לשאלה של פותח השרשור, יש לי U2515H, אני נהנה ממנו מאוד בגיימינג אבל עם טקסט הפונטים קצת קטנים לי לפעמים. לא דיל-ברייקר אבל משהו שצריך לבדוק אם זה מתאים לך.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”