שינוי מבנה רשת ביתית - האם השינוי ישים?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
עזי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 798
שם מלא: עזי
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 75 פעמים

שליחה #1 

אני חושב לשנות מבנה רשת ביתית אבל לא בטוח שהמחשבות שלי ישימות.

המצב כרגע:
מודם הוט המחובר לנתב אלחוטי בחדר אחד (זה ה-gateway). לנתב מחוברים צרכנים מקומיים (טלוויזיה, סטרימר, ומצלמת IP).
הנתב מחובר קווית לסוויץ בחדר אחר אשר אליו מתחברים כל שאר הצרכנים בבית.

הרצון שלי הוא להוציא את הנתב האלחוטי מהחדר הראשון אבל אני חייב להשאיר שם את המודם.
האם אני יכול לחבר את המודם לסוויץ בחדר השני ואל אותו הסוויץ לחבר גם את הנתב? כמובן שאני צריך להוסיף סוויץ בחדר הראשון.

מגבלות -
- המודם חייב להישאר בחדר 1
- אין אפשרות פיזית להעביר כבל רשת נוסף בין החדרים בנוסף לזה הקיים.

בקישור זה אפשר לראות את המצב הקיים ואת המצב הרצוי.
האם זה ישים? האם המודם והראוטר יכולים לתקשר ביניהם דרך שני סוויצ'ים?
נערך לאחרונה על ידי עזי ב 08/06/2017 17:30, נערך פעם 1 בסך הכל.

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3632
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #2 

למיטב ידיעתי והבנתי - לא ישים
המודם צריך להיות מחובר לנתב שיגדיר אותו ויחייג באמצעותו - יש לו פורט יעודי בנתב שאינו חלק מהפורטים לרשת.
הוא לא מקבל ip כמו צרכנים אחרים ברשת ולכן חיבורו למתג לא יאפשר פיתרון של הבעייה המתוארת.
אם המטרה היא לקבל נקודת גישה בחדר השני ולא בראשון
תחליף את הסוויץ בראוטר שתנוון אותו למתג כולל נקודת גישה במקום להוסיף סוויץ

עזי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

למרות שהנתב הוא בסה"כ קליינט DHCP של המודם?
אם למשל אני מחבר את המחשב הנייד שלי ישירת למודם במקום לנתב, אני לא צריך לשנות את ההגדרות שלו (מקבל את כתובת ה-IP מהמודם במקום מהנתב).

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4310
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 904 פעמים

שליחה #4 

בסך הכל מה שנדרש, זה ששני המתגים יהיו מנוהלים ויתמכו ב VLANs ו VLAN Trunking . מדובר על תצורה שבה בקישור בין שני המתגים תהייה הפרדה מלאה של מספר רשתות ושאת הפורטים של המתגים ניתן יהיה לשייך ל VLAN הנדרש. בעשור האחרון כל המתגים הכי זולים, גם כאלה ב 35$ ליחידה של 8 פורטים תומכים בזה. כאלה למשל:
https://www.newegg.com/Product/Product. ... 6833127450
מצורף תרשים של התצורה הנדרשת, ללא שינוי של החיווט או או חיבורים.
ולשאלה, למה מתגים טיפשיים לא יעזרו לצורך זה, אז בתצורת רשת זו קיימים שני שרתי DHCP , אחד של הנתב והשני של רשת הוט שמגיע דרך ציוד קצה של הוט. וברגע שבאותה רשת יהיו שני שרתי DHCP , היא לא תתפקד.

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3632
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #5 

@עזי
·על מנת שהנתב ידע שהוא ״קליננט״ dhcp של המודם המודם חייב להיות מחובר לחיבור ספציפי בנתב (או בנתבים מסוימים ניתן להגדיר כניסת רשת ספציפית ככזו)
לא ניתן לחבר את המודם למתג ודרכו לנתב בתפקידו כמחלק ip ולא כמקבל אותם.
בקיצור לא יעבוד
דרך אגב אם תבקש המוט להגדיר את המודם שלהם כנתב ואת בנתב שלך תגדיר כשמתג עם נקודת גישה אלחוטית זה יוכל לעבוד

עזי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

@Borderline1·
ביטלתי את יכולות הנתב במודם מכיוןן שאני מחפש יותר שליטה על הרשת.

@sys_admin·
תודה. ניסיתי את הקונפיגורציה שתארת והיא אכן עובדת.

שאלת המשך - חשבתי על אופציה אחרת. להחליף את הנתב האלחוטי בנתב רגיל (ואת היכולת האלחוטית לקבל בעזרת נקודות גישה אלחוטיות שכבר היום מחוברות אצלי ברשת).
התכונות שאני מחפש בנתב מעבר ליכולות הסטנדרטיות הן:
- הרצת OpenVPN Server
- יכולת Selective DNS Forwarding (משתמש ב unblock-us לטובת נטפליקס ארה"ב ודומיו).
היום אני משתמש בקושחת DD-WRT בנתב אך אני רוצה לעבוד עם קושחה מקורית ע"מ שלא לאבד את יכולת ה-hardware nat של הנתב.
האם קיים נתב "ביתי" כזה?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4310
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 904 פעמים

שליחה #7 

@עזי
·
נתב שלא משולב עם נקודת גישה אלחוטית ביחידה אחת, היא אפשרות נפוצה ביותר ברשתות שבנויות בצורה תקנית. שימוש בנתב כזה בדרך כלל היגיוני בגלל שנתב מותקן בתוך הארון תקשורת מתכתי שמשמש כסיכוך לשידור אלחוטי. רק שבציוד ביתי פשוט נהוג לשלב ביחד עם הנתב בין היתר גם את הנקודת גישה אלחוטית, את המתג של כ 4 פורטים ולפעמים עוד כל מיני רכיבי רשת, שבדרך כלל הם חייבים להיות עצמאיים. בגלל זה נתבים סבירים שלא כוללים יכולות אלחוטיות ושכוללים משאבי חומרה מתקדמים יהיו הרבה יותר יקרים מהנתבים הביתיים שכוללים כמה רכיבי רשת בקופסא אחת. האופצייה הזולה והמתאימה ביותר לנתב מתקדם עם יכולות של שרת ולקוח של OpenVPN ובעל משאבי חומרה מתאימים לזה ועם אפשרויות ניהול של רשת מתקדמות, אופצייה לנתב כזה תהייה מערכת משובצת של X64 שזמינה גם לרכישה בכל האתרים הסיניים בשילוב עם חבילת תוכנה בשם PFSense .
בקשר לנתבים שכוללים אפשרויות של OFFLoading , כמו למשל NAT עם האצת חומרה, בתנבים כאלה אפשרות של האצת חומרה של NAT לא תתפקד במערכות הפעלה של OpenWRT , DD-WRT וכו', בגלל שהיצרנים לא משחררים את המנהל התקן הנדרש לקהילת הפיתוח. במקום זה, אם בכל זאת רוצים להשתמש הנתב ביתי שמריץ מערכת הפעלה מתקדמת כמו LEDE למשל ניתן להשתמש בנתבים בעלי מעבדים עדכניים יותר, כמו נתב wrt3200acm . נתב כזה יתמודד עם דרישות NAT ללא שום בעיה.
בקשר לשימוש בשרותים כמו unblock-us , לשירותים כאלה לא נדרש שום תכונה מיוחדת בנתב, בגלל שמבחינת הנתב שירות כזה הוא שקוף, בגלל שמדובר על שירות של PROXY בצד הנותן שירות ושכל האתרים שנדרש להגיע אליהם דרך כתובת בארה''ב מופנים בצורה אוטומטית דרך השרת PROXY הזה באמצעות שרת DNS של unblock-us . כל מה שנדרש בצד של הלקוח, זה שיהיה מותקנת תוכנת לקוח באחד המחשבים שיוצרת קשר עם השרת של unblock-us ומעדכנת את הכתובת IP של הלקוח.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”