וואי ... יצא ארוך , מקווה שזה יעניין מישהו מספיק כדי לקרוא הכל ולענות....
צרפתי חלק מתוכנית החשמל שלנו של האיזור הציבורי שהו אחלל פתוח: סלון - פינת אוכל - מטבח
המרחק בין קיר הטלויזיה לויטרינה האחורית מעבר פינת אוכל הוא כ-9 מטר.
גב הספה ימוקם כ-4.2 עד 4.5 מטר מקיר הטלויזיה.
החלום שלי היה שכשאני אבנה את הבית שלי שיהיה לי קולנוע ביתי איכותי. אבל החיים מכתיבים אחרת והמצב אינו אידאלי.
מיקום הרמקולים מסומן בריבוע ירוק עם האות S בפנים.
הרמקולים הקדמיים + סנטר יהיו שקועים בקיר גבס (ומעל הקיר יהיה עיצוב של לייסטים של עץ). בגלל בעיות מיקום ועיצוב הוחלט שגם הסאב וופר יהיה שקוע קיר וכבר בחרתי אותו: 10" של monitor audio + קופסת תהודה הייעודית שלו והמגבר הייעודי שלו:
קישור לסאב
יש אפילו מחשבה לשים בקיר גבס 2 סאבים כאלו (המגבר הייעודי יכול לדחוף את שניהם) וכמה גורמים המליצו לי כיוון שיש לי חלל גדול וגם ככה סאב בתוך הקיר פחות מוצלח אז 2 יתנו לי חוזק ואיזון טוב. (עבור תוסת הסאב השני + הקופסה שלו מדובר על עוד ~3K ש"ח)
הרמקולי סראונד יהיו שקועים בתקרה , טיפה מאחורי הספה.
אני מתלבט כמה להשקיע ברמקולים וכמה ברסיבר.
כרגע אני מבין שרסיבר מומלץ הוא ה-3300 של DENON, אבל אני מבין של-YAMAHA יש את ה-A1070 שרמה מעליו. אני מתלבט אם האקסטרה השקעה כדאית במרחב כמו שיש לנו. (כנאה הזמנה מאמזון עבור הרסיבר בכל אופן)
לרמקולים אני מתכוון לשים כ-20 אלף (אבל כרגע הסאב לבד זה 5000, ואם זה יהיה 2 אז זה 8000 ש"ח)
מה ייתן לי ה-1070 מעל ה-3300 של דנון?
שאלה נוספת:
איש סאונד הציע לי לעשות הכנות לעוד 4 רמקולים שקועים בתקרה : 2 בפינת אוכל + 2 במטבח. סימנתי את המיקומים בעיגולים ירוקים בתוכנית. שאלה: האם 2 הרמקולים בפינת אוכל (כ-2.5 מטר מאחורי גב הספה) יכולים לתת עוד משהו בקולנוע ביתי ?