מגברי Upscalling. כדאי?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
MatanS פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

סופשבוע טוב לכולם!

אני מתעתד לקנות LCD ומערכת סאונד.
המליצו לי רבות באחת החנויות על מגבר upscalling
yamaha 2700

בהנחה שאני רואה יחסית הרבה טלויזיה האם כדאי להשקיע בזה והאם השיפור הוא באמת כזה משמעותי כמו שהראו לי בחנות?

או שאולי שווה להסתפק במגבר טוב רגיל ולחכות כמה שנים עד שהתחום יתפתח והמחירים יוזלו?

תודה,

מתן.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #2 

לדעתי האישית זה לא כזה להיט, אבל אם יש אז סבבה...
HiFiMusic IL

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #3 

הייתי ממליץ "להמיר" את הרסיבר 2700 למגבר טוב ומעבד וידיאו - שניהם יד שנייה. התוצאה תהיה הרבה יותר טובה – תמורת בערך אותה ההשקעה.

audiophile
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28

שליחה #4 

מהו מגבר רב ערוצי טוב?

לפי כל הסקירות שנעשו פה והמלצות הפורום, מגברי YAMAHA 2700 ו- DENON 4306 הם המובילים בתחום.

אילו מגברים הייתם ממליצים כיד שנייה או ראשונה בעלות של 7,000 ש"ח?

TiGeRGuY
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 256

שליחה #5 

MatanS כתב:סופשבוע טוב לכולם!

אני מתעתד לקנות LCD ומערכת סאונד.
המליצו לי רבות באחת החנויות על מגבר upscalling
yamaha 2700

בהנחה שאני רואה יחסית הרבה טלויזיה האם כדאי להשקיע בזה והאם השיפור הוא באמת כזה משמעותי כמו שהראו לי בחנות?

או שאולי שווה להסתפק במגבר טוב רגיל ולחכות כמה שנים עד שהתחום יתפתח והמחירים יוזלו?

תודה,

מתן.
...
מתן, עוד כמה שנים כבר לא תצתרך את זה.

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #6 

audiophile
מחירי המגברים DENON ו-YAMAHA שציינת לא משקפים את תכונות האודיו שלהם אלא מושפעים ע"י:
1. מעבד וידיאו בסיסי - מיותר אם תחליט לקנות מעבד וידיאו יעודי . הרי הרסיבר 3806 Denon אשר נבדל מ-4806 בעיקר בחוסר המעבד עולה פחות בכמה אלפי שקלים
2. צעצועים בסגנון רדיו אינטרנטי (השווה לשלם על זה כסף? כל אחד מחליט לעצמו)
3. לעתים המחיר סתם מנופח, רק משום שזו רמת מחירים המקובלת בדרגה מסוימת של מגברים. המחיר כאן לא תמיד משקף את הרמת הטכנולוגיה. קח למשל את הרסיברים של PIONEER (ברמה עליה אתה מדבר). הדגם AX4 שהחליף את AX5ia די דומה במחיר (כי נחשב שזו אותה הדרגה), אבל ב- AX4 הרסו ב-PIONEER לחלוטין את הצליל האנלוגי! הם ויתרו על טרנזיסטורים MOSFET והחליפו אותם בביפולריים זולים, בזה נגמר הצליל האנלוגי הטוב שהיה פעם... היצור הוזל אבל המחיר לצרכן - לא.

לכן אל תחפש רסיברים חדשניים אלא בדוק בין אלה שיצורם הופסק לפני שנה שנתיים. מבחינת הצליל הם לא יאכזבו (ואפילו יכולים להפתיע לטובה) ויעלו פחות מ-7000 ש"ח (אם אנחנו מדברים על הרמה של הרסיברים שציינת).

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”