כבל אודיו לרמקולים פרונט וסראונד
-
Falcon1
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 527
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
שלום לכולם,
השתכנעתי שלא צריך להשקיע במותגים של יצרני כבלים וגם כבל 2.5 רגיל יעשה עבודה טובה מאד.
אני רוצה לנסות למתוח את זה קצת.
אחרי כמה בדיקות שעשיתי הבנתי שיש כמה תצורות לכבלים בסיסיים כאשר יכולה להיות תערובת של חוטי נחושת ביחד עם חוטים מצופים נחושת, דבר שלאורך זמן יכול לגרום לכבל להתישן ולהחליד.
אם זה נכון, אז כנראה שצריך לרכוש כבל רמקול שהוא 100% נחושת -שגם כאלה יש די בזול.
וזה מוביל אותי ללמה בעצם לא להשתמש בכבל השחלה 2.5 המיועד לחשמל. הוא 100% נחושת, כבל אחד לרוב ועבה (ולא גידים).
אז האם כבל השחלה של חשמל (אלא עם הצבעים: כחול, שחור, חום והצהוב) לא יעשו את העובדה הטובה ביותר?
מה חושבים?
השתכנעתי שלא צריך להשקיע במותגים של יצרני כבלים וגם כבל 2.5 רגיל יעשה עבודה טובה מאד.
אחרי כמה בדיקות שעשיתי הבנתי שיש כמה תצורות לכבלים בסיסיים כאשר יכולה להיות תערובת של חוטי נחושת ביחד עם חוטים מצופים נחושת, דבר שלאורך זמן יכול לגרום לכבל להתישן ולהחליד.
אם זה נכון, אז כנראה שצריך לרכוש כבל רמקול שהוא 100% נחושת -שגם כאלה יש די בזול.
וזה מוביל אותי ללמה בעצם לא להשתמש בכבל השחלה 2.5 המיועד לחשמל. הוא 100% נחושת, כבל אחד לרוב ועבה (ולא גידים).
אז האם כבל השחלה של חשמל (אלא עם הצבעים: כחול, שחור, חום והצהוב) לא יעשו את העובדה הטובה ביותר?
מה חושבים?
·Falcon1 כתב:שלום לכולם,
מה חושבים?...
העיקרון אין שום מניעה מכך, אם תחפש ברשת תראה שיש אנשים שלקחו את הרעיון שהעלית והפכו אותו למציאות.
זכור רק שכבל זה לא רק החומר חשוב אלה פרמטרים נוספים כמו הליפוף של הכבלים עצמם אחד בשני כדי למנוע רעש וזליגה.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
תופעת Shin Effect לא רלוונטית בשימוש של העברת אודיו על כבלי רמקולים באורכים הקצרים שבשימוש במערכת ק"ב נורמאלית.
לצורך העניין, כבל באורך 15 מטר הוא כבל קצר.
ההנחתה בתדרים השמע הגבוהים, באיזור ה- 20kHz היא פחות מ- 0.5dB, הבדל לא שמיע ע"י בני אדם.
תהיה הנחתה כזו כבר באיזור ה- 15kHz, אם תשתמש בכבל דק, 18AWG או פחות.
התופעה מתחזקת בתדרים גבוהים יותר, אבל זה לא רלוונטי לאודיו. רלוונטי להעברת תדרי רדיו, לא בתחום השמיע.
באורכים המדוברים, גם אין הבדל גדול בין כבל חד גידי לרב גידי.
לא מבחינת השפעת Skin Effect, על האודיו, ולא מבחינת איכות השמיעה .
אם אתה לא עם מערכת יוקרתית, אין סיכוי שתשמע הבדל.
החיסרונות של חיווט חד גידי, הם כפי שנאמר:
לא באים כזוג מוליכים, ולכן צריך "לייצר" זוג מוליכים.
הרבה יותר קשיחים ולכן לא נוחים בשימוש לרמקולים.
לצורך העניין, כבל באורך 15 מטר הוא כבל קצר.
ההנחתה בתדרים השמע הגבוהים, באיזור ה- 20kHz היא פחות מ- 0.5dB, הבדל לא שמיע ע"י בני אדם.
תהיה הנחתה כזו כבר באיזור ה- 15kHz, אם תשתמש בכבל דק, 18AWG או פחות.
התופעה מתחזקת בתדרים גבוהים יותר, אבל זה לא רלוונטי לאודיו. רלוונטי להעברת תדרי רדיו, לא בתחום השמיע.
באורכים המדוברים, גם אין הבדל גדול בין כבל חד גידי לרב גידי.
לא מבחינת השפעת Skin Effect, על האודיו, ולא מבחינת איכות השמיעה .
אם אתה לא עם מערכת יוקרתית, אין סיכוי שתשמע הבדל.
החיסרונות של חיווט חד גידי, הם כפי שנאמר:
לא באים כזוג מוליכים, ולכן צריך "לייצר" זוג מוליכים.
הרבה יותר קשיחים ולכן לא נוחים בשימוש לרמקולים.
הבעיה היא לא ההנחתה, אלא ההנחתה הלא ליניארית.
שמיע לא שמיע זה כבר עניין להתווכח עליו. אפשר מראש לומר ש90% מהשומעים בכלל לא שומעים שום צליל מעל 15kHz, ולכן לא צריך בכלל להשמיע אותם. העניין הוא שתמיד יהיה זה שיטען שהוא שומע הכל. נקודת המוצא צריכה להיות כזו כזו שלא תהייה אפשרות לשמוע משהו לא בסדר, כי הוא לא יהיה קיים. למה לייצר בעיות סתם?
שמיע לא שמיע זה כבר עניין להתווכח עליו. אפשר מראש לומר ש90% מהשומעים בכלל לא שומעים שום צליל מעל 15kHz, ולכן לא צריך בכלל להשמיע אותם. העניין הוא שתמיד יהיה זה שיטען שהוא שומע הכל. נקודת המוצא צריכה להיות כזו כזו שלא תהייה אפשרות לשמוע משהו לא בסדר, כי הוא לא יהיה קיים. למה לייצר בעיות סתם?
..
- Amir64
-
- גורו

ברור שההנחתה לא ליניארית, הוא עולה עם התדר, אבל מחוץ לתחום השמע.
יש מספיק מאמרים המראים שמדובר בסתם ניסיון לערב חוקים פיזיקאליים מתחומים שלא שייכים לאודיו, ומשתמשים בהם כ- באז וורד, כדי לקדם מוצר מסויים.
אין מה להתווכח על שמיע לא שמיע.
מדובר על הנחתה של כ- 0.1dB, מקסימום 0.2dB בתדרים הגבוהים, שכפי שאמרת הרוב המוחלט של האוכלוסיה לא מסוגל לשמוע (אלא אם הוא עדיין תינוק)
לא קיים אדם שמסוגל לזהות הבדל כזה. אפילו לא קרוב לזה, בכל תדר התחום השמיעה.
רק שיהיה ברור, אני ממש לא אומר שכדאי להשתמש בכבל שלא נועד לחיבור רמקולים, כדי לחסוך כמה שקלים.
מי ששומע טוב מרוב האנשים, ממילא לא ינסה לעשות משחקים כאלו.
אדם שמראש לא מפריע לו לעשות משחקים כאלו, רוב הסיכויים שגם לא ישמע הבדל.
או אפילו ישכנע את עצמו שהוא לא שומע הבדל, כדי להצדיק את ניסיון שלו.
יש מספיק מאמרים המראים שמדובר בסתם ניסיון לערב חוקים פיזיקאליים מתחומים שלא שייכים לאודיו, ומשתמשים בהם כ- באז וורד, כדי לקדם מוצר מסויים.
אין מה להתווכח על שמיע לא שמיע.
מדובר על הנחתה של כ- 0.1dB, מקסימום 0.2dB בתדרים הגבוהים, שכפי שאמרת הרוב המוחלט של האוכלוסיה לא מסוגל לשמוע (אלא אם הוא עדיין תינוק)
לא קיים אדם שמסוגל לזהות הבדל כזה. אפילו לא קרוב לזה, בכל תדר התחום השמיעה.
רק שיהיה ברור, אני ממש לא אומר שכדאי להשתמש בכבל שלא נועד לחיבור רמקולים, כדי לחסוך כמה שקלים.
מי ששומע טוב מרוב האנשים, ממילא לא ינסה לעשות משחקים כאלו.
אדם שמראש לא מפריע לו לעשות משחקים כאלו, רוב הסיכויים שגם לא ישמע הבדל.
או אפילו ישכנע את עצמו שהוא לא שומע הבדל, כדי להצדיק את ניסיון שלו.
-
Falcon1
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 527
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
טוב אז לסיכום אני חייב להיות יותר פרקטי:
כל האורכים הם קצרים מ15 מטר.
הסראונד מגיעים עד 10 מטרים.
הזמנתי כבל 2.5 דו-גידי וביקשתי שיהיה 100% נחושת. סבבה?
המערכת שלי:
קדמיים: BOSE 301
סראונד BOSE 161
סנטר BOSE 10 (שאני ממש לא מרוצה ממנו)
מגבר: HK 355
לא יוקרתית במיוחד אבל עושה את עבודה טובה (למעט הסנטר)
כל האורכים הם קצרים מ15 מטר.
הסראונד מגיעים עד 10 מטרים.
הזמנתי כבל 2.5 דו-גידי וביקשתי שיהיה 100% נחושת. סבבה?
המערכת שלי:
קדמיים: BOSE 301
סראונד BOSE 161
סנטר BOSE 10 (שאני ממש לא מרוצה ממנו)
מגבר: HK 355
לא יוקרתית במיוחד אבל עושה את עבודה טובה (למעט הסנטר)
- Amir64
-
- גורו

@ZiggyMan
לאור התגובה האחרונה, הבנת את הכיוון הטענות שלי?
לא כולם אודיופילים, או אפילו יכולים או יודעים להעריך איכות אמיתית באודיו.
אדם ששומע במערכת רמקולים כזו, ומרוצה, ממנה, לא ישנה לו כלום אם הכבל בנוי ממוליך אחד, מסיבים, OFC, סתם נחושת זולה, מוליך בעובי 0.2 מ"מ...
אין באמור לעיל שום כוונה לפגוע או להעליב אף אחד.
הרוב המכריע של אוכלוסיית העולם שייכת לקבוצה הזו, של אנשים שכל דבר שקצת יותר טוב מטרנזיסטור מונו, נשמע להם מעולה.
דווקא אנחנו, שכן מעריכים איכות אודיו, בבעיה.
שכן אנחנו צריכים להוציא הרבה כסף כדי להנות...
לאור התגובה האחרונה, הבנת את הכיוון הטענות שלי?
לא כולם אודיופילים, או אפילו יכולים או יודעים להעריך איכות אמיתית באודיו.
אדם ששומע במערכת רמקולים כזו, ומרוצה, ממנה, לא ישנה לו כלום אם הכבל בנוי ממוליך אחד, מסיבים, OFC, סתם נחושת זולה, מוליך בעובי 0.2 מ"מ...
אין באמור לעיל שום כוונה לפגוע או להעליב אף אחד.
הרוב המכריע של אוכלוסיית העולם שייכת לקבוצה הזו, של אנשים שכל דבר שקצת יותר טוב מטרנזיסטור מונו, נשמע להם מעולה.
דווקא אנחנו, שכן מעריכים איכות אודיו, בבעיה.
שכן אנחנו צריכים להוציא הרבה כסף כדי להנות...