לפני 10 שנים התקיים שרשור בו חברי הקהילה סיפרו על המערכת הראשונה שלהם, אז הגיע הזמן לשרשור חדש
כמובן שתנסו לקשט עד כמה שניתן את ההודעה שלכם עם תמונות רלוונטיות.
לא משנה אם זוהי מערכת סטריאו או קולנוע ביתי, שתפו
נערך לאחרונה על ידי ziv_r ב 05/06/2017 14:51, נערך פעם 1 בסך הכל.
הייתי בן 12 לערך, זוג רמקולים רצפתיים של AKAI או פיוניר ששמתי שכובים מעל הארון (שלא יתפוס מקום חלילה על הרצפה), שחוברו למגבר Sansui 3900Z. המקור היה רדיו דיסק. כל דקה פנויה הייתי שומע Old-School Rap ומגביה את עצמת השמע עד כדי חרחורים של הרמקולים כאשר הייתי לבד בבית
אני נשאבתי לתחביב/אהבה הנ"ל בזכות אבא שלי אני מניח.
כאשר קבלתי ממנו במתנה את המערכת שלו בעצם, כאשר החליט להעביר לחדר שינה ציוד מינימאלי יותר.
קבלתי בעצם סט חלקים:
CD של Sherwood
טיונר של Sherwood
טייפ של Sherwood
רסיבר של Sherwood
אקולייזר של Kenwood
רמקולים אמריקאיים bookshelf לא זכור לי היצרן .
גיל הציוד היה שנות ה-80
בזמנו הציוד הנל היה מבוקש מאוד.
השנה הייתה 1991 מתנה לבר מיצווה שמאוד רציתי.
לצערי אין לי תמונות - כבר לא זכור לי הדגמים.
*כמוך זיו "חרשתי" על סגנון מסויים - אצלי זה היה זאנר ה-ROCK בייחוד IRON MAIDEN
זכור לי שני ה-CDs הראשונים שלי של הלהקה כמובן.
*תוספת*
נכנסתי ממש "חזק" לתחום הקולנוע בעיקר, עוד ב 1994 כאשר רכשתי לראשונה בכספי שלי את הלייזר דיסק הראשון Pioneer CLD-104 אשר שדכתי למערכת הראשונה שקבלתי מאבי, בשביל לקבל "פרולוגיק", רכשתי מתצוגה את ה 2090 של ימאהה, ובהמשך הוספתי רמקולים שהיו אז "להיט" של "LASER" סט של סנטר + קדמיים ואת המדפיים שקבלתי מאבי העברתי לאחור.
הרגשתי וואו - מערכת קולנוע "אמיתית" אצלי בחדר...
נערך לאחרונה על ידי itay123 ב 05/06/2017 21:11, נערך 4 פעמים בסך הכל.
MARANTZ 1050 (עד היום בשימוש אצל ההורים שלי עם זוג JBL)
בשילוב של זוג SPX של סנסוי - גריל עץ - אין לי שמץ איזה דגם זה היה יש לי תמונות בבית אבל חיצונית מהתמונות הם נראה אותו דבר ובאיזה שהו שלב עברו לשבט שלנו בצופים אחרי שרכשתי במיטב כספי JBL N38 שהייתי מאוהב בהם בתקופת התיכון
ונגן CD של סוני ממערכת חלקים מיקרו גם לא זוכר את הדגם
אחלה שירשור.
המערכת הראשונה נקנתה בתחילת שנות ה80
חלקים . פטיפון מגבר טייפ. סוני. רמקולים ריצפתיים סוני.כמובן שזה היה של אחי. אבל לאחר מכן. אליי. אחר כך. ההמשך ידוע...
מחלת השדרגת.
לפני שנים רבות....
"מערכת" על טהרת ה- DIY.
מגבר מונו שפופרתי שנבנה לפי סכמה מתוך ספר של Mulard.
תיבת רמקול שבניתי במו ידי, יפיפיה שצופתה בפורניר, ושלתוכה נכנס Driver של פיליפס "12 עם טוויטר מכני.
פטפון של Dual.
כל חסכונותי כנער היו מושקעים בה ולא היה מאושר ממני כשהאזנתי לתקליטים בעזרת "יצירתי"...
ה"מערכת" הראשונה שלי הייתה DIY בגיל 8 כשהכרחתי את אבא שלי לבנות לי זוג תיבות עץ עבור רמקולים של Pioneer לרכב (full range speakers ללא שום קרוסאובר) ואלו חוברו לאקולייזר/בוסטר 7 ערוצים גם של Pioneer וזה חובר לרדיו טייפ לרכב של.... Pioneer ש"הונע" ע"י ספק כח שולחני.
את המערכת האמיתית הראשונה קיבלתי שנה לאחר מכן כשהחלטתי שאני רוצה את המערכת שהייתה לאבא שלי בסלון (קראתם נכון, ילד בן 9 שהחליט שהוא מקבל את המערכת) וכשאבי הבין שהוא לא "ייצא איתי ראש" ושהשריטה שלי עמוקה נתן לי את רסיבר ה"Fisher" הכסוף שלו עם פטיפון ה-CEC, טייפ דק של Akai "שוכב", ורמקולים של Becker...."ומאז נפתחו שעריי שמיים"
טוב אני אתחיל ,
אני גדלתי בביית שלא היה שום פטיפון או מגבר סטראו
ורק שמענו רדיו וטייפ קסטות
המערכת הריאשונה שלי הייתה סוני חבר של אבא שלי שכבר לא בחיים
קנה לי אותה הכוונה זה לא מערכת בחלקים זה מיני מערכת זה היה לפני
25 שנה ואז התברר לי שאין לטייפ ראש מתהפך הרגשתי מרומה מאוד
אבל לאחר זמן קניתי את האיווה מערכת מיני וכמובן ראש מתהפך
ולאחר הרבה שנים כבר החלפתי הרבה ציוד
בתקופה שמדוברת
אני מאמין שהמערכת הייתה "חלק מהנוף" בסלון/חדר שינה (לפני עידן החדרי קולנוע או השתלטות המערכת בחלל וכחלק דומיננטי בחיינו)
נחמד יהיה לראות אווירה והשילוב של המערכת בחדר גם ללא הפוקוס בה.
יחד עם זאת מסכים עם קודמי בכך שמצלמה "רגילה" הייתה פחות בתודעה שלנו (למי שלא עוסק בצילום), ללא קשר לגיל.
בזמנים המודרניים הצילום הפך להיות "נגיש" יותר.
המערכת האמיתית הראשונה שלי הייתה של SONY, דגם HP319, עם רמקולים גם של SONY מערכת משולבת שהשאירו קרובי משפחה שירדו מהארץ. שירתה אותי הרבה שנים, עד שלא היה לי בה שימוש ולצערי זרקתי אותה.
בכיתה י' לפני 8 שנים קניתי את המערכת הראשונה שלי, Samsung HT-X725 סרטון מהחדר בבית אצל ההורים
המערכת נמכרה אחרי שנה וקצת לטובת רסיבר פיוניר VSX 920 וסט רמקולים של CAV.
העיקרי הראשון (תחילת שנות ה80) היה רדיו טייפ מעפן (INTERNATIONAL) דומה לזה :
[img2=450x422]https://thumb1.shutterstock.com/display ... 941590.jpg[/img2]
ואחרי כמה גלגולים שכללו מיני מערכת של SONY (רדיו טייפ - עדיין לא היה CD..)
השגתי מערכת "אמיתית" GRUNDIG SV80 עם הרמקולים והפטיפון המקוריים שלה - איזה כיף זה היה..
בתמונה זה רק המגבר - לא ראיתי תמונה טובה של הכל ביחד.. :
[img2=610x300]http://www.rmrl.de/radios/60/65_66/grun ... z_8200.jpg[/img2]
היו זמנים.....
שלי היתה SONY FH-B7CD
קיבלתי אותה אחרי שעבדתי קיץ שלם בחנות של אבא שלי (שהיתה לו חנות בתחום הסטריאו והרמקולים, סיפרתי עליו פעם).
היינו מוכרים דיי הרבה כאלה וממש התאהבתי במערכת הזו.
כל מה שרציתי כל מה שקניתי
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק