Lenco L75 כמה סיבובים צריכים להיות לאחר כיבוי - ללא מעצור?
-
Janti
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 181
- שם מלא: Janti
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 129 פעמים
ביצעתי אוברהול לציר ולשאר. אין תלונות. הפטפון נבדק עם סטטוסקופ ונמצא שקט. אבל... כל פעם אני קורא משהו אחר. למשל, נטען שללא המעצור הפלטה אמורה להסתובב כ-2.5 דקות. אם מסתובבת פחות מ-2 דקות, יש בעיה (כך נטען) עם הציר. במקום אחר נטען שלאחר ניתוק הכוח הפלטה מסתבובת כ-13 סיבובים (מצב on). שלי לא מתקרב לא לזה ולא לזה. מה אתם אומרים? כמה סיבובים אמורה לעשות הפלטה ללא מעצור (לאחר כיבוי כמובן)?
·dragon כתב:מה שאני אומר זה לקרוא פחות שטויות כאלה....
?
לא הולם אותך...
הצלחת שלי מסתובבת 11 סיבובים אחרי כיבוי, עם ציר שטופל ושומן לפני שנתיים בערך. מייד אחרי הטיפול היא הסתובבה כ- 12 סיבובים, או אולי טפה יותר. ה"סטנדרט" הוא 9-13. פחות מ- 5-6 נחשב בעיה
כל זה ללא מעצור!
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
·nkorah כתב:·......
?
לא הולם אותך...
הצלחת שלי מסתובבת 11 סיבובים אחרי כיבוי, עם ציר שטופל ושומן לפני שנתיים בערך. מייד אחרי הטיפול היא הסתובבה כ- 12 סיבובים, או אולי טפה יותר. ה"סטנדרט" הוא 9-13. פחות מ- 5-6 נחשב בעיה
כל זה ללא מעצור!
מרשים ! הוא גם צורך כעת פחות חשמל?
היו לי עד כה שלושה L75 ואף אחד מהם לא הגיע ל-5 סיבובים מיוחלים לאחר הכיבוי...
כולם היו תקינים לגמרי...מסתובבים בנגיעה הראשונה וללא שום זיוף !
סיפורי אלף לילה ולנקו....
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
פטיפון, כמו כל מכשיר שנועד לתת תוצאה כלשהי, נמדד כאשר הוא עובד, לא לאחר שמכבים אותו. אם הוא עובד היטב, נשמע טוב ונותן את התוצאה הרצויה, אין חשיבות לשאלה כמה הפלטה ממשיכה להסתובב לאחר כיבוי. ברור שזה יכול להשתנות מאקזמפלר לאקזמפלר, אבל יש טולרנס. אם יש איזו תקלה, היא תישמע גם במהלך השמעת תקליט. אני חושב שזה עיסוק בטפל ולא בעיקר, שזה המוזיקה.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
אני ממליץ לכל "מומחי הלנקו" פחות להסביר למה אחרים כותבים "שטויות" ויותר לבדוק את הצירים בפטיפונים שלהם
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

אינני ''מומחה'' ללנקו...[quote="nkorah"]טוב חברים, אני לא יודע מה קרה לפורום הזה, אבל רק כדי למנוע דיון מיותר, הוצאתי את ה- Lenco מהארון וצילמתי -
] [url=-W6PCHrxkBMhttps://www.youtube.com/watch?v= [/url]
אני ממליץ לכל "מומחי הלנקו" פחות להסביר למה אחרים כותבים "שטויות" ויותר לבדוק את הצירים בפטיפונים שלהם(f) [/quote]
וכמומחה ללנקו היית אמור להסביר את סיבת מספר סיבובי הצלחת לאחר הכיבוי בזמן שהפטיפונים תקינים לחלוטין !
במקום זאת בחרת להעלות קליפ הוכחה...עדיין, אין זה משנה כמה סיבובים הצלחת ממשיכה לעשות בכיבוי כל עוד הפטיפון תקין.
יש לך הסבר לכך....מומחה?
ודרך אגב, לפורום לא קרה דבר...זה שלא מסכימים עמך אין זה אומר ''שקרה'' משהו לפורום.
·
הפורום לא עסק מעולם בלזלזל זה בזה.
ולהסבר -
מספר הסיבובים שהצלחת מבצעת לאחר הכיבוי נגזר ישירות משיעור החיכוך במיסב. אין שום דרך אפשרית שבה יותר חיכוך במיסב הראשי של פטפון זה דבר טוב, וכך, בפטפונים מכאניים לחלוטין (כמו ה- Lenco), בו לאחר ניתוק המנוע, שמפריד את הצלחת מגלגל האידלר, רצוי שהצלחת תסתובב עוד ועוד, ככל האפשר.
זה לא רלוונטי לפטפונים עם רצועה (לפחות אלו שאני יכול לחשוב עליהם כרגע), כי שם הצלחת ממשיכה להיות מחוברת ברצועה למנוע חשמלי, שיש בו התנגדות לסיבוב. זה גם לא רלוונטי לרוב הפטפונים עם הנעה ישירה - שם הצלחת (או חלק ממנה) היא חלק אינטגרלי ממנוע חשמלי, שיש בו התנגדות. זה כן רלוונטי לרוב האידלרים.
אי אפשר למדוד בדיוק את החיכוך בציר הראשי של פטפון, ואת סטיית המהירות והרעש שהחיכוך יוצר, בלי ציוד מדוייק, הרבה ידע, ולא מעט כסף. בהחלט אפשר לספור סיבובי צלחת, שבפטפונים מסוימים, בינם ה- Lenco, מצביעים בדיוק על אותו הדבר.
ולהסבר -
מספר הסיבובים שהצלחת מבצעת לאחר הכיבוי נגזר ישירות משיעור החיכוך במיסב. אין שום דרך אפשרית שבה יותר חיכוך במיסב הראשי של פטפון זה דבר טוב, וכך, בפטפונים מכאניים לחלוטין (כמו ה- Lenco), בו לאחר ניתוק המנוע, שמפריד את הצלחת מגלגל האידלר, רצוי שהצלחת תסתובב עוד ועוד, ככל האפשר.
זה לא רלוונטי לפטפונים עם רצועה (לפחות אלו שאני יכול לחשוב עליהם כרגע), כי שם הצלחת ממשיכה להיות מחוברת ברצועה למנוע חשמלי, שיש בו התנגדות לסיבוב. זה גם לא רלוונטי לרוב הפטפונים עם הנעה ישירה - שם הצלחת (או חלק ממנה) היא חלק אינטגרלי ממנוע חשמלי, שיש בו התנגדות. זה כן רלוונטי לרוב האידלרים.
אי אפשר למדוד בדיוק את החיכוך בציר הראשי של פטפון, ואת סטיית המהירות והרעש שהחיכוך יוצר, בלי ציוד מדוייק, הרבה ידע, ולא מעט כסף. בהחלט אפשר לספור סיבובי צלחת, שבפטפונים מסוימים, בינם ה- Lenco, מצביעים בדיוק על אותו הדבר.
-
Janti
- חבר פעיל מאוד

אני מודה לכולם בעבור התגובות. חלקן מעניינות במיוחד. אני מסכים עם @nkorah לגבי מידת החיווי שיש בסיבובי הפלטה לאחר הכיבוי על מצב הציר. זו היתה הסיבה לשאלה המקורית. גם אני סבור שהקשר הדוק. המשתנה היחיד שאין עליו הסכמה כוללת הוא כמות הסיבובים הרצויים לאחר הכיבוי. הפטפון של @nkorah מפגין התנהגות של ציר תקין ומתוחזק. הפטפון שלי, בדומה לפטפון של @RAMIRAMI68, עושה בקושי חמישה סיבובים.
יש בעייה בציר או בפילוס הפטפון או בחיכוך עם האיידלר. אני לא שומע אותה אבל אני מנטר את טמפרטורת המנוע והיא עולה לרמות שאני לא שקט לגביהן (אזור 56 מעלות), מבחנתי זה אומר שהמנוע מתאמץ יותר ממה שהיה רצוי.
החלפתי כדורית 5 מ"מ סיליקון קרבייד בציר, שעבר ניקוי יסודי וליטוש. לוחית הניילוטרון נראית לי קצת 'עייפה' למרות שהשקע שיצר המסב נראה רגיל. מלאתי אותו בשמן מכונות ואני מרגיש את התנגדות הוואקום. יכול להיות שלא הייתי צריך למלא את הציר אלא רק לשמן בקלילות? מה לגבי האיידלר - איך אני בודק שהוא מסתובב חופשי כמו שצריך?
יש בעייה בציר או בפילוס הפטפון או בחיכוך עם האיידלר. אני לא שומע אותה אבל אני מנטר את טמפרטורת המנוע והיא עולה לרמות שאני לא שקט לגביהן (אזור 56 מעלות), מבחנתי זה אומר שהמנוע מתאמץ יותר ממה שהיה רצוי.
החלפתי כדורית 5 מ"מ סיליקון קרבייד בציר, שעבר ניקוי יסודי וליטוש. לוחית הניילוטרון נראית לי קצת 'עייפה' למרות שהשקע שיצר המסב נראה רגיל. מלאתי אותו בשמן מכונות ואני מרגיש את התנגדות הוואקום. יכול להיות שלא הייתי צריך למלא את הציר אלא רק לשמן בקלילות? מה לגבי האיידלר - איך אני בודק שהוא מסתובב חופשי כמו שצריך?
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

·לא זלזלתי בך...לא הדגשתי במרכאות...פניתי אליך כמומחה ולא ''מומחה''.nkorah כתב:הפורום לא עסק מעולם בלזלזל זה בזה.
ולהסבר -
אי אפשר למדוד בדיוק את החיכוך בציר הראשי של פטפון, ואת סטיית המהירות והרעש שהחיכוך יוצר, בלי ציוד מדוייק, הרבה ידע, ולא מעט כסף. בהחלט אפשר לספור סיבובי צלחת, שבפטפונים מסוימים, בינם ה- Lenco, מצביעים בדיוק על אותו הדבר....
ועדיין, האם מספר נמוך של סיבובי הצלחת לאחר הכיבוי מעיד על פטיפון שאינו תקין? מה נגרם כתוצאה מכך?
כפי שציינתי, אצלי כל השלושה היו תקינים ובמשך שנים למרות המספר הנמוך של הסיבובים.
הבעיה היא במילה "תקין" -
ציר שמסתובב רק 4-5 פעמים סובל מחיכוך, או חוסר יציבות, או אולי בעיה אחרת. המנוע יסובב את הפלטה במהירות הנכונה, המוזיקה תישמע, הפטיפון יהיה "תקין" אבל לא יפעל במסגרת הפרמטרים שהוא מתוכנן להם. קצת יותר Wow, כנראה יותר Rumble - לא משהו מדיד בלי ציוד מדוייק, שלרובנו אין. אבל (לדעתי) בהחלט לא תקין.
מה הבעיה בדיוק? אני לא בטוח, ובטח לא מומחה -
יכול להיות ציר לא לגמרי חלק, יכול להיות יותר מדי חופש, שמיצר יותר מדי לחץ שמן, גולה שחוקה? בסיס גולה שחוק? צלחת לא מפולסת שיוצרת לחץ צידי על הציר?
בשני הפטיפונים שלי פירקתי את המיסב וטיפלתי בו לפי ההנחיות של Lenco Heaven (אני לא מכיר מקור מוסמך יותר - לפחות לא במדריכים המסודרים). טיפלתי בהתאם למדריכים גם ביישור של האידלר, ובמיסבים שלו, וכן במנוע.
התוצאה היתה פטיפון שבעת האזנה עם סטטוסקופ לגוף הפטיפון, כמעט אי אפשר היה לשמוע רעשים כלשהם, על רקע קול המנוע עצמו. ובעת שמיעת חריץ חלק (מתקליט בדיקה) בעצמה גבוהה - לא יכלתי לשמוע רעשים מכניים, מעל לרעש החריץ עצמו. אני בטוח שעם ציוד מדידה מתאים, בוודאי לפטיפון יש Rumble (לכל פטיפון יש), ואני יודע (מדדתי) שמהירות הסיבוב יכולה וצריכה להיות יציבה יותר (עבור זה אצטרך כנראה לקנות אידלר חדש, או לפחות מיסבים עבור הקיים) - אבל בינתיים אני מרוצה - מבחינתי הפטיפון האישי שלי הוא כרגע "תקין".
ציר שמסתובב רק 4-5 פעמים סובל מחיכוך, או חוסר יציבות, או אולי בעיה אחרת. המנוע יסובב את הפלטה במהירות הנכונה, המוזיקה תישמע, הפטיפון יהיה "תקין" אבל לא יפעל במסגרת הפרמטרים שהוא מתוכנן להם. קצת יותר Wow, כנראה יותר Rumble - לא משהו מדיד בלי ציוד מדוייק, שלרובנו אין. אבל (לדעתי) בהחלט לא תקין.
מה הבעיה בדיוק? אני לא בטוח, ובטח לא מומחה -
יכול להיות ציר לא לגמרי חלק, יכול להיות יותר מדי חופש, שמיצר יותר מדי לחץ שמן, גולה שחוקה? בסיס גולה שחוק? צלחת לא מפולסת שיוצרת לחץ צידי על הציר?
בשני הפטיפונים שלי פירקתי את המיסב וטיפלתי בו לפי ההנחיות של Lenco Heaven (אני לא מכיר מקור מוסמך יותר - לפחות לא במדריכים המסודרים). טיפלתי בהתאם למדריכים גם ביישור של האידלר, ובמיסבים שלו, וכן במנוע.
התוצאה היתה פטיפון שבעת האזנה עם סטטוסקופ לגוף הפטיפון, כמעט אי אפשר היה לשמוע רעשים כלשהם, על רקע קול המנוע עצמו. ובעת שמיעת חריץ חלק (מתקליט בדיקה) בעצמה גבוהה - לא יכלתי לשמוע רעשים מכניים, מעל לרעש החריץ עצמו. אני בטוח שעם ציוד מדידה מתאים, בוודאי לפטיפון יש Rumble (לכל פטיפון יש), ואני יודע (מדדתי) שמהירות הסיבוב יכולה וצריכה להיות יציבה יותר (עבור זה אצטרך כנראה לקנות אידלר חדש, או לפחות מיסבים עבור הקיים) - אבל בינתיים אני מרוצה - מבחינתי הפטיפון האישי שלי הוא כרגע "תקין".
·Janti כתב:אני מודה לכולם בעבור התגובות. חלקן מעניינות במיוחד. אני מסכים עם @nkorah לגבי מידת החיווי שיש בסיבובי הפלטה לאחר הכיבוי על מצב הציר. זו היתה הסיבה לשאלה המקורית. גם אני סבור שהקשר הדוק. המשתנה היחיד שאין עליו הסכמה כוללת הוא כמות הסיבובים הרצויים לאחר הכיבוי. הפטפון של @nkorah מפגין התנהגות של ציר תקין ומתוחזק. הפטפון שלי, בדומה לפטפון של @RAMIRAMI68, עושה בקושי חמישה סיבובים.
יותר סביר שהתחממות מנוע נובעת מגריז קרוש או מוקשה בצירי המנוע, אם למנוע יש התנגדות מכיוון הפלטה יותר סביר שהאיידלר יחליק על הציר או על הפלטה ולא יאמץ את המנוע (?)
האם עשית טיפול למנוע?
ציר הפלטה אמור להיות מלא בשמן, יש בלנקוהבן הסבר מפורט איך ממלאים וכמה, שימון קל זה לטורנסים
יש דיון בלנקוהבן על טמפ עבודה של מנועים, אם אני זוכר נכון המנועים האלה ''רצים חם'' באזור ה130 מעלות פרנהייט
לגבי הציר - הפכת את הדיסקית שעליה יושבת הגולה? הגולה שגודלה באזור ה 4.98 מילימטרים יוצרת עם הזמן שקערורית בדיסקה, מה שמגדיל את החיכוך ולכן כדאי להפוך צד, זה נכון גם למסב המנוע...
אני לא זז מכאן עד סוף הצד
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
אני חושב שהנקודה עברה מתחת לרדאר: שרשור שהיה אמור להיות הומוריסטי - ונלקח במלוא הרצינות.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
צריך לשאול את פותח השרשור. אם אתה צודק - כל הכבוד על הזיהוי המוצלח.tomyeshuah כתב:אני חושב שהנקודה עברה מתחת לרדאר: שרשור שהיה אמור להיות הומוריסטי - ונלקח במלוא הרצינות....
.Anything can be done, but it's only done if it's done
-
Janti
- חבר פעיל מאוד

פותח השרשור - אני? רבותי - אין כאן שום דבר הומוריסטי. היתה בעיה בפטפון - עכשיו קצת יותר טוב.
אין גריז קרוש במנוע - הוא עבר אוברהול קומפלט ומתפקד היטב (40 מע' ללא עומס - קבוע). חשדתי בדיסקית הניילוטרון וביצעתי כמה ניסיונות מחוץ לפטפון. פלטה על ציר על משטח ישר. בטעות גיליתי שאם אני מוציא את הניילוטרון בכלל, הפלטה מסתובבת ביתר קלות. הוצאתי אותה לחלוטין. כמובן שכדורית הסיליקון קרבייד חרצה את דיסקית האבץ שמתחת לדיסקית הניילוטרון ועשתה בה שקע קטן. לא נורא. בדיקה עם סטטוסקופ על הציר לא מגלה רעשי חיכוך. עליתי לשמונה סיבובים. אין לי בבית שמן מתאים - אני אביא מהעבודה מחר שמן טורבינות ו'אבשל' קצת את הברונזה המסונטרת בשמן טרי. אבקש שיחרטו לי דיסקית ברונזה במקום האבץ. נראה לי שעם השימון והדיסקית הכל יהיה בסדר. טמפ' העבודה של המנוע ירדה ב-10 מעלות. אני על 46 לאחר שעתיים. אני קצת יותר שקט עכשיו ומרגיש שבכיוון הנכון.
תודה!
אגב, במכסה הפלסטיק של הציר יש חור קטן. לא נראה לי שהתכנון המקורי היה עבור ציר מלא בשמן. אין שום דבר שיכול להחזיק שמן בציר עם המרווחים שקיימים בו במקור.
אין גריז קרוש במנוע - הוא עבר אוברהול קומפלט ומתפקד היטב (40 מע' ללא עומס - קבוע). חשדתי בדיסקית הניילוטרון וביצעתי כמה ניסיונות מחוץ לפטפון. פלטה על ציר על משטח ישר. בטעות גיליתי שאם אני מוציא את הניילוטרון בכלל, הפלטה מסתובבת ביתר קלות. הוצאתי אותה לחלוטין. כמובן שכדורית הסיליקון קרבייד חרצה את דיסקית האבץ שמתחת לדיסקית הניילוטרון ועשתה בה שקע קטן. לא נורא. בדיקה עם סטטוסקופ על הציר לא מגלה רעשי חיכוך. עליתי לשמונה סיבובים. אין לי בבית שמן מתאים - אני אביא מהעבודה מחר שמן טורבינות ו'אבשל' קצת את הברונזה המסונטרת בשמן טרי. אבקש שיחרטו לי דיסקית ברונזה במקום האבץ. נראה לי שעם השימון והדיסקית הכל יהיה בסדר. טמפ' העבודה של המנוע ירדה ב-10 מעלות. אני על 46 לאחר שעתיים. אני קצת יותר שקט עכשיו ומרגיש שבכיוון הנכון.
תודה!
אגב, במכסה הפלסטיק של הציר יש חור קטן. לא נראה לי שהתכנון המקורי היה עבור ציר מלא בשמן. אין שום דבר שיכול להחזיק שמן בציר עם המרווחים שקיימים בו במקור.
מנסיוני, הציר אטום ואפילו מתנהג בצורה ''פנאומטית'' כשמכניסים את הציר לתוך בית הציר צריך להחזיקו בכח עד שהוא מגיע למקומו כדי לחזק את בורג הנעילה על המגרעתJanti כתב:
אגב, במכסה הפלסטיק של הציר יש חור קטן. לא נראה לי שהתכנון המקורי היה עבור ציר מלא בשמן. אין שום דבר שיכול להחזיק שמן בציר עם המרווחים שקיימים בו במקור....
למיטב הבנתי, הפנאומטיות\הידראוליות מפזרת את המשקל של הפלטה ו''עוזרת'' לגולה בנשיאת כל המשקל בנקודה כה קטנה
ה''לא מהנדסים'' בלנקוהבן ממליצים לאטום את החלק התחתון בגריז ואז למלא שמן, שעיתי לעצתם באחד הלנקואים שלי בו מכסה הפלסטיק היה סדוק
חור במכסה אני לא זוכר שיש שם?! אולי החור אשם בביצועים המבישים של הציר?
אני לא זז מכאן עד סוף הצד
-
Janti
- חבר פעיל מאוד

ראיתי כבר כמה גרסאות של מכסה הציר וקראתי גם על אטימתו. שלי (L-75) הגיע עם חור סיכה עגול ומתוכנן במרכז - לא איזה שבר או תקלה. אין שום סיכוי שהדבר הזה מחזיק שמן בצורה שהוא בנוי. למעשה, מזמן אטמתי את החור עם אפוקסי, וסגרתי את הפלסטיק עם נועל הברזות של לוקטיט בחריץ על הברונזה - בגובה המכסה. לפני כן הציר היה עושה לי שלולויות של שמן על המכסה התחתון. גם קודם היתה פנואמטיות, אבל במשך הזמן השמן היה נוזל.