חיבור מחשב למגבר ב-5.1

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
אסף77 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום למומחים
עברתי לדירה חדשה וסופסוף יש גם רמקולים אחוריים עם כבלים מושחלים בקיר. עכשיו השאלה איך גורמים להם לעבוד.
למחשב המדיה סנטר שלי אין יציאות אודיו משוכללות אלה רק שלושת ה-3.5 בשלושת הצבעים
עד היום כבל 3.5 שמתפצל לשני RCA שלח אודיו למגבר ומשם לרמקולים הקידמיים.
אני מבין שאני יכול להגדיר גם את היציאות בשני הצבעים האחרים כיציאות רמקולים אחוריים וסנטר\וופר.
הבעיה היא שהכניסות במגבר שלי (ימאהה בן חצי שנה) הן רק ימין שמאל ולא לפי רמקול כך שאני יכול לחבר את הרמקולים לכניסות שונות אבל הרמקולים יהיו על ערוצים שונים ואני לא חושב שזה יעזור לי. ניסיתי לבדוק אם יש אופציה של איחוד סורסים לערוץ אחד אבל לא מצאתי כזו אפשרות.
מה עושים במקרה כזה?
יש כבלים שהם בצד אחד שלושה 3.5 ובצד השני שני RCA? יעזור לי כזה דבר?
תודה מראש על העזרה

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #2 

אסף77 כתב:שלום למומחים
עברתי לדירה חדשה וסופסוף יש גם רמקולים אחוריים עם כבלים מושחלים בקיר. עכשיו השאלה איך גורמים להם לעבוד.
למחשב המדיה סנטר שלי אין יציאות אודיו משוכללות אלה רק שלושת ה-3.5 בשלושת הצבעים
עד היום כבל 3.5 שמתפצל לשני RCA שלח אודיו למגבר ומשם לרמקולים הקידמיים.
אני מבין שאני יכול להגדיר גם את היציאות בשני הצבעים האחרים כיציאות רמקולים אחוריים וסנטר\וופר.
הבעיה היא שהכניסות במגבר שלי (ימאהה בן חצי שנה) הן רק ימין שמאל ולא לפי רמקול כך שאני יכול לחבר את הרמקולים לכניסות שונות אבל הרמקולים יהיו על ערוצים שונים ואני לא חושב שזה יעזור לי. ניסיתי לבדוק אם יש אופציה של איחוד סורסים לערוץ אחד אבל לא מצאתי כזו אפשרות.
מה עושים במקרה כזה?
יש כבלים שהם בצד אחד שלושה 3.5 ובצד השני שני RCA? יעזור לי כזה דבר?
תודה מראש על העזרה
...
·ברוך הבא.
קצת פרטים בבקשה. איזה מגבר, איזה מחשב. יש למחשב יציאת HDMI? אופטי? קואקסיאלית?

בעיקרון מחברים את המחשב והרסביר עם כבל HDMI אשר מזרים את האודיו בצורה דיגיטלית ואז אתה יכול לקבל כמה ערוצים שאתה רוצה, מ2 עד 12. הכל תלוי בכרטיס מסך/לוח אם, במחשב, ובמגבר.

אסף77 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@BUGY
תודה בוגי.
המחשב הוא דסקטופ בלי אופטי, בלי קואקסיאלי ובלי HDMI. למסך הוא מחובר דרך יציאת DVI עם מתאם ל-HDMI.
כרגע יציאות האודיו היחידות שלו הן ה-3.5 בשלושה צבעים.
המגבר הוא ימאהה htr-2067 והעניין מבחינתי שכניסות האודיו שלו (אלה שלא אופטיות או HDMI) הן רק ימין ושמאל.
אז אני מחפש דרך או לאחד בין שלושה 3.5 ל-זוג RCA, או לחבר כל יציאת 3.5 כזו מהמחשב לכניסה אחרת במגבר, ואז איכשהו להגיד למגבר לחבר בין הסורסים האלה. לא יודע אם יש בכלל אפשרות כזו.
אני מניח שיש אפשרות לקנות כרטיס קול חיצוני ולהוציא ממנו כבל דיגיטלי אבל זו אפשרות שאני מעוניין לדחות כרגע ולנסות למצוא פתרון פשוט וזול יותר

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

אסף77 כתב:@BUGY
תודה בוגי.
המחשב הוא דסקטופ בלי אופטי, בלי קואקסיאלי ובלי HDMI. למסך הוא מחובר דרך יציאת DVI עם מתאם ל-HDMI.
כרגע יציאות האודיו היחידות שלו הן ה-3.5 בשלושה צבעים.
המגבר הוא ימאהה htr-2067 והעניין מבחינתי שכניסות האודיו שלו (אלה שלא אופטיות או HDMI) הן רק ימין ושמאל.
אז אני מחפש דרך או לאחד בין שלושה 3.5 ל-זוג RCA, או לחבר כל יציאת 3.5 כזו מהמחשב לכניסה אחרת במגבר, ואז איכשהו להגיד למגבר לחבר בין הסורסים האלה. לא יודע אם יש בכלל אפשרות כזו.
אני מניח שיש אפשרות לקנות כרטיס קול חיצוני ולהוציא ממנו כבל דיגיטלי אבל זו אפשרות שאני מעוניין לדחות כרגע ולנסות למצוא פתרון פשוט וזול יותר
...
·אוקי...בעייתי קצת...הפתרון הכי פשוט כמובן הוא להפעיל את אחד ממצבי הDSP, הדמיה של סרואנד שכר יש לך ברסביר והוא יפעיל את הרמקולים האחוריים בהתאם. אין שום סיבה לאחד את היציאות ליציה אחת, הפוך, זה רק יעשה לך בלגאן בכל האודיו, זאת לא הדרך. אבל ההדמיה כמובן לא תתין לך את האיכות כמו פס קול 5.1 אמיתי. אבל בשביל זה צריך או: כרטיס מסך שיש לו HDMI. או, אולי לבדקו במפרט שלך המחשב שלך האם הוא מוציע סאונד דיגיטלי על גבי הDVI. כי לפעמים זה כן אפשרי לחבר בין מחשב למגבר עם כבל DVI-HDMI ולקבל סאונד.

אתה בטוח שאין לו קואקסיאלי? זה די ישן...

אסף77 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

@BUGY
חיפשתי ולא מצאתי. בגלל זה אני גם לא מאמין שה-DVI מוציא סאונד.
אבל למה אני לא יכול להשתמש ביציאות האנלוגיות? אין איזה מפצל\מתאם? הסאונד קיים, זה רק להוליך אותו למקום הנכון

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #6 

תבדוק אם יש לך סלוט פנוי על הלוח וקנה כרטיס מסך HD בסיסי עם יציאת HDMI ב-150 ש"ח, יעביר אודיו ווידאו ויחסוך לך את כל הכבלים.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

אסף77 כתב:@BUGY
חיפשתי ולא מצאתי. בגלל זה אני גם לא מאמין שה-DVI מוציא סאונד.
אבל למה אני לא יכול להשתמש ביציאות האנלוגיות? אין איזה מפצל\מתאם? הסאונד קיים, זה רק להוליך אותו למקום הנכון
...
·כי אין אפשרות כזאת. זה או לקנות כל מני מתאמים או פשוט לקנות כרטיס מסך זול.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”