איכות צפיה דרך סלקום TV עולה על צפיה מהמחשב או מהטיונר בטלוויזיה.
-
llime
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 334
- שם מלא: llime
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
שלום חברים.
אני מחובר מזה כשנה לסלקום טיוי. כשאני צופה בערוצי עידן+, התמונה יפה יותר מאשר
צפיה ישירה דרך האינטרנט באותם ערוצים (הטלוויזיה מחוברת ל HTPC), וגם יפה
יותר מהתמונה המתקבלת דרך חיבור אנטנה (אותה אנטנה של סלקום) לכניסת ה DTT
בטלוויזיה שלי. מה הסיבה לכך? בממיר הפיצי שלהם יש מעבד תמונה יותר טוב מזה
שבטלוויזיה שלי?
בכל-אופן, אני מעוניין להתנתק מהם, כיוון שאני כמעט לא משתמש בוי.או.די שלהם, ולא
בערוצי הספורט, הילדים, וכו. עיקר השימוש הוא בערוצי עידן +, ונראה לי מוגזם לשלם
100 ש"ח בחודש על כך. ת'כלס, הערוצים היחידים שיחסרו לי הם "כאן HD", ו NG.
אילו אלטרנטיבות קיימות לקליטת עידן+ ?...
חשבתי על רכישה של ממיר ואנטנה כדוגמת סאקאל או אינובה. איך תהיה
איכות הקליטה יחסית למה שיש לי היום?
אני מחובר מזה כשנה לסלקום טיוי. כשאני צופה בערוצי עידן+, התמונה יפה יותר מאשר
צפיה ישירה דרך האינטרנט באותם ערוצים (הטלוויזיה מחוברת ל HTPC), וגם יפה
יותר מהתמונה המתקבלת דרך חיבור אנטנה (אותה אנטנה של סלקום) לכניסת ה DTT
בטלוויזיה שלי. מה הסיבה לכך? בממיר הפיצי שלהם יש מעבד תמונה יותר טוב מזה
שבטלוויזיה שלי?
בכל-אופן, אני מעוניין להתנתק מהם, כיוון שאני כמעט לא משתמש בוי.או.די שלהם, ולא
בערוצי הספורט, הילדים, וכו. עיקר השימוש הוא בערוצי עידן +, ונראה לי מוגזם לשלם
100 ש"ח בחודש על כך. ת'כלס, הערוצים היחידים שיחסרו לי הם "כאן HD", ו NG.
אילו אלטרנטיבות קיימות לקליטת עידן+ ?...
חשבתי על רכישה של ממיר ואנטנה כדוגמת סאקאל או אינובה. איך תהיה
איכות הקליטה יחסית למה שיש לי היום?
איזו טלוויזיה יש לך? בדרך כלל הממירים המובנים בטלוויזיות הם די טובים.
אם אתה גר בבניין האפשרות הכי טובה לדעתי היא להתחבר לאנטנה המרכזית על הגג. אם האנטנה או התשתית לא תקינים, וועד הבית צריך לתקן אותם לפי חוק כמו כל רכוש משותף אחר.
אם אתה גר בבית פרטי כדאי לדעתי להתקין אנטנה חיצונית במקום גבוה.
אם אתה גר בבניין האפשרות הכי טובה לדעתי היא להתחבר לאנטנה המרכזית על הגג. אם האנטנה או התשתית לא תקינים, וועד הבית צריך לתקן אותם לפי חוק כמו כל רכוש משותף אחר.
אם אתה גר בבית פרטי כדאי לדעתי להתקין אנטנה חיצונית במקום גבוה.
-
llime
-
- חבר פעיל מאוד

הטלוויזיה שלי היא סמסונג 46" H7000. טלוויזיה מצויינת דווקא....אבל שידורי עידן + רואים טוב יותר
דרך ממיר סלקום. השאלה אם ממיר פשוט יעשה את אותה עבודה.
אגב, אין קשר לאנטנה, כי חיברתי את אותה אנטנה גם לטיונר המובנה בטלויזיה, וגם לממיר
של סלקום, כפי שציינתי בהודעה הראשונה.
אגב, אין קשר לאנטנה, כי חיברתי את אותה אנטנה גם לטיונר המובנה בטלויזיה, וגם לממיר
של סלקום, כפי שציינתי בהודעה הראשונה.
שאלת על איך לקלוט עידן ולכן ציינתי שכדי לקבל קליטה יציבה בעוצמה ובאיכות (של אות השידור, לא של התמונה) לאורך כל השנה ובמזג אוויר שונה כדאי שתהיה אנטנה רצינית.llime כתב:הטלוויזיה שלי היא סמסונג 46" H7000. טלוויזיה מצויינת דווקא....אבל שידורי עידן + רואים טוב יותר
של סלקום, כפי שציינתי בהודעה הראשונה....
לעניין איכות התמונה, סלקום גם משדרת את הערוצים של עידן לממיר דרך האינטרנט ואולי בגלל זה הם מגיעים באיכות טובה יותר. ערוץ כאן 1 HD משודר רק דרך האינטרנט כמו גם שאר הערוצים הייחודיים של סלקום.
נתק את האנטנה מהממיר של סלקום. אם הערוצים של עידן עדיין נקלטים כנראה זה בגלל שהם מגיעים מהאינטרנט.
אני משער שהאיכות בממיר חיצוני לא תהיה טובה יותר מהממיר המובנה של סמסונג, אבל אתה מוזמן לנסות. נסה להשאיל ממישהו ממיר חיצוני ולבדוק.
אני קולטת היום עידן פלוס בטלויזית סמסונג (שיש בה ממיר פנימי) עם ממיר חיצוני בשם מגנום + אנטנה קטנה על הגג. המתקין שטיפל אצלי בעניין (א.א. סיגמה מדרום תל אביב) אמר שהממיר הפנימי לא תומך בשידורי HD ולכן עדיף החיצוני. הוא סיפק לי גם שלט חכם שבאמצעותו אני שולטת גם על הממיר וגם על הטלויזיה. צריך להתרגל אבל עובד. עשיתי את כל האופרציה הזאת כיוון שבאיזור שאני גרה בו הקליטה של עידן פלוס דרך הטלויזיה עצמה לא היתה חלקה, היו הפרעות ושיבושים שעכשיו אין לי. מקווה שהאינפורמציה עוזרת.
- benny123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6115
- נתן תודות: 574 פעמים
- קיבל תודות: 994 פעמים
llime במסכים המעבד הגרפי יותר טוב ממעבד הגרפי בממיר פשוט, ניסית לכייל תמונה בטלוויזיה שלך?
liorp סלקום מספקת את כלל ערוצי עידן+ דרך האנטנה למעט כאן HD שמגיע מהאינטרנט לצד שאר הערוצי אינטרנט, לא צריך פה ניסוי כלים.
ilana-arc אין לך צורך בממיר החיצוני היות ועדיין אין שידורי HD בישראל שפועלים רשמית, ככה שהממיר בטלוויזיה הוא די והותר.. כבר נדמה לי שנתיים מדברים על HD ובפועל כלום.. חבל על הממיר ועל חיבורו לחשמל, חברי את האנטנה ישירות למסך ותהני ממה ששלמת, כאשר יהיו שידורי HD חברי חזרה את הממיר עד אז אין טעם.
liorp סלקום מספקת את כלל ערוצי עידן+ דרך האנטנה למעט כאן HD שמגיע מהאינטרנט לצד שאר הערוצי אינטרנט, לא צריך פה ניסוי כלים.
ilana-arc אין לך צורך בממיר החיצוני היות ועדיין אין שידורי HD בישראל שפועלים רשמית, ככה שהממיר בטלוויזיה הוא די והותר.. כבר נדמה לי שנתיים מדברים על HD ובפועל כלום.. חבל על הממיר ועל חיבורו לחשמל, חברי את האנטנה ישירות למסך ותהני ממה ששלמת, כאשר יהיו שידורי HD חברי חזרה את הממיר עד אז אין טעם.
אם אני זוכר נכון מישהו כאן סיפר שכשהוא מנתק את האנטנה מהממיר של סלקום עדיין ערוצי עידן נקלטים.
מכיוון שסלקום משדרת את ערוצי עידן באפליקציות וב-ATV דרך האינטרנט, יכול להיות שגם הממיר עובר לשידור מהרשת במקרה של בעיות קליטה וכו'.
מכיוון שסלקום משדרת את ערוצי עידן באפליקציות וב-ATV דרך האינטרנט, יכול להיות שגם הממיר עובר לשידור מהרשת במקרה של בעיות קליטה וכו'.
-
llime
-
- חבר פעיל מאוד

היי בני. בודאי שניסיתי... איכשהו התמונה דרך הממיר של סלקום נקיה יותר, כאילו יש שם מנגנון ש"מחליק"benny123 כתב:llime במסכים המעבד הגרפי יותר טוב ממעבד הגרפי בממיר פשוט, ניסית לכייל תמונה בטלוויזיה שלך?...
את התמונה באיזשהו אופן. ניסיתי כמעט כל אפשרות כיול תמונה בטלוויזיה שלי. עדיין דרך הממיר שלהם
התמונה חלקה יותר. בגלל זה אני תוהה אם ממירים פשוטים של סקאל, אינובה, וכו' יתנו אותו אפקט.
אגב, אין קשר לאיכות הקליטה דרך האנטנה שלהם: אצלי בבית הקליטה די גרועה.. יש איזו נקודה בודדת
בה צריך להציב את האנטנה, ורק אז קולטים. מספיק שמזיזים טיפונת, וכבר יש קיטועים וריבועים.
אבל השאלה שהעליתי לא קשורה לאיכות הקליטה, אלא לאיכות התמונה.