האם אמזון והאינטרנט פגעו בחנויות המתמחות?
שמתי לב שכמה חנויות נסגרו כמו לייזר סיטי בהרצליה פיתוח.
מצד אחד חבל, אלו חנויות שבכיף יושבים איתך בטלפון ועונים על כל שאלה או בחנות עצמה. מצד שני חלק מהיבואנים נותנים שירות ממש גרוע כמו פנסוניק יורוקום שלא מעדכנים אתר שנתיים או ט.ר פיוניר שלוקחים על BLU RAY PLAYER פי 2 מהמחיר באמזון (אם היה הפרש סביר הייתי רוכש בארץ).
מה דעתכם או שאני טועה והחנויות המתמחות עדיין בעניינים?
מצד אחד חבל, אלו חנויות שבכיף יושבים איתך בטלפון ועונים על כל שאלה או בחנות עצמה. מצד שני חלק מהיבואנים נותנים שירות ממש גרוע כמו פנסוניק יורוקום שלא מעדכנים אתר שנתיים או ט.ר פיוניר שלוקחים על BLU RAY PLAYER פי 2 מהמחיר באמזון (אם היה הפרש סביר הייתי רוכש בארץ).
מה דעתכם או שאני טועה והחנויות המתמחות עדיין בעניינים?
1.לאמאזון כוח קנייה משמעותית גדול מכל יבואן ענק ככל שיהיה פה בארץ ולכן יקבלו מחיר טוב יותר מכל יבואן פה בארץ שמייבא את אותו מוצר.
2.שלא כמו חנות פה בארץ שקונה מוצר מיבואן, אמאזון קונה את המוצרים ישירות מהייצרנים כלומר אמאזון לא צריכה לפנות ליבואן כמו ט.ר בשביל לקנות רסיבר של פיוניר היא פשוט קונה ישירות מפיוניר.
3.המנגנון שלה הרבה יותר זול יש לה מחסנים לוגיסטים בבעלותה שרובם ממוחשבים ולכן יכולה לעבוד על שולי רווח יותר נמוכים.
4.המחיר פה בארץ כולל מע״מ של 17% שלא קיים באמזון ועל הרבה מוצרים יש גם מכס.
2.שלא כמו חנות פה בארץ שקונה מוצר מיבואן, אמאזון קונה את המוצרים ישירות מהייצרנים כלומר אמאזון לא צריכה לפנות ליבואן כמו ט.ר בשביל לקנות רסיבר של פיוניר היא פשוט קונה ישירות מפיוניר.
3.המנגנון שלה הרבה יותר זול יש לה מחסנים לוגיסטים בבעלותה שרובם ממוחשבים ולכן יכולה לעבוד על שולי רווח יותר נמוכים.
4.המחיר פה בארץ כולל מע״מ של 17% שלא קיים באמזון ועל הרבה מוצרים יש גם מכס.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·תשובה יפה (שלא ממש מחדשת כלום) אבל לא עונה לשאלה שנשאלהglink כתב:1.לאמאזון כוח קנייה משמעותית גדול מכל יבואן ענק ככל שיהיה פה בארץ ולכן יקבלו מחיר טוב יותר מכל יבואן פה בארץ שמייבא את אותו מוצר.
4.המחיר פה בארץ כולל מע״מ של 17% שלא קיים באמזון ועל הרבה מוצרים יש גם מכס....
תמיד יהיה מקום לחנויות מתמחות. אתה יוצא מתוך נקודת הנחה שעכשיו כולם מזמינים מחו"ל, אבל בפועל מדובר בקמצוץ קטן בהשוואה ללקוחות שרוצים ללכת פיזית לחנות ולרכוש מוצר כזה או אחר.מה דעתכם או שאני טועה והחנויות המתמחות עדיין בעניינים?...
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3629
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
ומה שמכתב בתשובה בסעיף 4 פשוט לא נכון עובדתית
אמזון גובה מהרוכשים את המע״מ ביבוא והמכס החל.
כך שלומר שעלויות הרכישה מאמזון לא כוללות מרכיב מע״מ פשוט מטעה ולא נכונה.
אם כבר אפשר לומר שהיבט המע״מ שקוף למשווק/יבואן כי הוא מזדכה עליו וחב רק במע״מ על הרווח שלוח
אמזון גובה מהרוכשים את המע״מ ביבוא והמכס החל.
כך שלומר שעלויות הרכישה מאמזון לא כוללות מרכיב מע״מ פשוט מטעה ולא נכונה.
אם כבר אפשר לומר שהיבט המע״מ שקוף למשווק/יבואן כי הוא מזדכה עליו וחב רק במע״מ על הרווח שלוח