מה שבעיקר שונה בו מגיבויי ענן אחרים הוא שהגיבוי והשחזור נעשים רק באמצעות הקליינט המותקן - כלומר אין גישה ישירה לקבצים בענן אלא רק אפשרות שחזור גיבויים מתוך הענן לתיקייה ריקה שאתם בוחרים. יש גם קליינט לאנדרואיד (אולי גם לאייפון - אין לי).
ניתן להפנות חברים ואז לקבל אחסון נוסף חינם של עד 500 ג'יגה.
@Mad-Dog
·אני מציע לנסות אותו לכמה חודשים בכל זאת בשביל הספורט. אתה יכול להעלות אליו קבצים דחוסים עם סיסמה במידה ואתה מוטרד מחשיפה. לא מצאתי שירות חינמי בנפח דומה ולכן שיתפתי. בנוסף קיים גם היתרון של גיבוי מכשיר הטלפון (ניסיתי על אנדרואיד), מאחר ויש מכשירים ללא כרטיס זכרון נשלף (לי יש MEIZU MX5)
@Fish72
·דרך אגב, יש אפשרות לגישה ישירה לקבצים ושיתוף באמצעות יישום האנדרואיד (גם לקבצים שגובו מהמחשב).
סיכמתי בגדול את היתרונות :
* המידע מאוחסן בשרתים עם רמת הצפנה גבוהה
* נשמרים עותקים של הגיבויים על השרתים במשך כ-14 יום
* ניתן לגבות עד 2 מכשירים עם חשבון אחד (אני מגבה מחשב וטלפון למשל).
* קצב העברת הנתונים לשרתים מהיר עקב שימוש בשיטת דחיסה ייחודית.
* ניתן לבחור מספר תיקיות לגיבוי ולא מוגבלים לתיקייה ספציפית.
* ניתן לקבל שטח אחסון חינמי נוסף על ידי הפניית חברים.
* יש אפשרות לגישה אל הקבצים ושיתוף באמצעות יישום האנדרואיד.
Fish72 כתב:@Mad-Dog
·אני מציע לנסות אותו לכמה חודשים בכל זאת בשביל הספורט. אתה יכול להעלות אליו קבצים דחוסים עם סיסמה במידה ואתה מוטרד מחשיפה. לא מצאתי שירות חינמי בנפח דומה ולכן שיתפתי. בנוסף קיים גם היתרון של גיבוי מכשיר הטלפון (ניסיתי על אנדרואיד), מאחר ויש מכשירים ללא כרטיס זכרון נשלף (לי יש MEIZU MX5)
...
·יש רעיון להצפין את כל הקבצים?
הרעיון להפעיל תוכנה כמו וירוס הכופרה על כל הקבצים שלי ואז להעלות אותם לשרת?
ועד כמה ההצפנה הזאת חזקה??
@Popcorn110
·גם אם תצפין את הקבצים ניתן יהיה להצפין את הקבצים שהצפנת. זה כמו לקחת כספת ולשים אותה בכספת גדולה יותר כך שהצפנת הקבצים לא תעזור.
מה שאני עושה :
1. מגבה גיבוי לילי לכונן חיצוני
2. מגבה גיבוי שבועי לכונן חיצוני ומנתק אותו לאחר הגיבוי מהמחשב
3. מגבה בשירות ענן
כך שאם יש לי כשל חומרה, יש לי גיבוי מהיר וזמין לשחזור, ואם מתקפת כופר או משהו בסגנון יש לי את גיבוי הענן/גיבוי מנותק לשחזר ממנו.
רכשתי גם מנוי של CRASHPLAN שעולה 60 דולר לשנה שמאפשר אחסון ללא הגבלה בענן ומאפשר לשמור גרסאות רבות של קבצים על הענן.
@Fish72
·
תודה רבה
אבל יש לי חומר שאני מעדיף שלא יודלף מהענן..
יש לי גיבוי לילי לכל המחשבים למחשב אחד
את המחשב אני מגבה פעם בשבוע על כונן חיצוני
ורציתי לגבות את המידע בענן , רק מפחד שיצא משם
ולכן אני מחפש דרך להצפין לפני שאני מעלה
(אולי גם על הכונן אשים את הקבצים מוצפנים)
השאלה איך עושים את זה?
זה מצריך תוכנה כל שהיא
או סקריפט בpower shell
@Popcorn110
·בתוכנת CRASHPLAN יש אפשרות הצפנה לענן. הבעיה שאם אתה שוכח את מפתח ההצפנה - אי אפשר לשחזר את המפתח ואתה צריך ליצור חשבון חדש ולגבות הכל מחדש.