הסבר כללי לגבי רסיבר (כנראה הולך להיות Denon AVR-X1300W)

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Firecracker פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לחברי הפורום,

אתחיל מזה שאני לא מבין *כלום* בתחום, לא מכיר את סוגי החיבורים ואת המונחים הכללים.
ה-setup הנוכחי שלי הוא:
רסיבר Yamaha RX V650 ישן ואמין שסה"כ עושה את עבודתו בצורה נאמנה
זוג רמקולים מדפיים Infinity Primus 150 המתחברים לרסיבר בעזרת כבלים חשופים כאלה :) (כבר אמרתי שאני לא מבין כלום בתחום?)
מחשב קולנוע ביתי עם KODI
טלוויזיה חכמה של LG (נקנתה לפני כמה חודשים)

על ה-KODI אני שולט בעזרת אפליקציה בטלפון, על הווליום של הרסיבר עד לפני כמה חודשים יכולתי לשלוט בעזרת אפליקציה אחרת בטלפון (היה בו חיישן IR) ועכשיו שהחלפתי את המכשיר - אין אפשרות.
חוץ מזה, הרסיבר לא מחובר ישירות לטלוויזיה ולכן הסאונד של השידורים יוצא מהטלויזיה עצמה ורק מהמחשב הביתי עובר דרך הרמקולים החיצוניים.
בנוסף, לא ניתן לשלוט על הרסיבר בעזרת השלט של הטלויזיה.

בקיצור - בלאגן וסירבול.

חשבתי לשדרג לרסיבר חדש, לא משהו סופר מקצועי (אני לא אודיופיל גדול) ולאחר קריאת פורומים וביקורות שמתי עין על Denon AVR-X1300W.

האם אוכל לחבר את הרמקולים הקיימים לרסיבר?
האם תהיה לי אפשרות לשלוט על הרסיבר בעזרת השלט של הטלויזיה (איך בכלל מגדירים זאת, דרך Smartlink?)
מה בעצם נותן לי חיבור הרסיבר לטלויזיה ב-HDMI?
האם הרסיבר של דנון מומלץ?

בטוח יש עוד משהו ששכחתי :)

תודה רבה!

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #2 

מבחינת נתוני הספק, עכבה, נצילות/רגישות אין בעיה לחבר את הרמקולים שיש לך לרסיבר הדנון.
אם התכוונת בשאלתך לחיבור מבחינה פיזית (חוטים) גם לא אמורה להיות בעיה.
אם המסך הוא LG והרסיבר דנון, לא נראה לי שתוכל לשלוט עליו דרך שלט המסך, בד"כ זה אפשרי רק כשמדובר במוצרים שונים של אותה חברה, אבל אולי אני לא מעודכן. בכל אופן, יש לא מעט אפליקציות שעושות את זה היטב, אני משתמש ב-Peel Smart Remote לאנדרואיד, דרכה ניתן לשלוט על המסך, הרסיבר, ממיר הוט וכמעט כל מכשיר של כל חברה.

היתרון בחיבור הרסיבר למסך ב-HDMI הוא, שאת כל ההתקנים החיצוניים כגון: מחשב, ממיר הוט/יס, סטרימר, נגן בלוריי וכו' אתה מחבר ישירות לרסיבר באמצעות HDMI, ומהרסיבר יוצא כבל HDMI יחיד אל כניסת HDMI במסך, רצוי לזו הכוללת ARC. כך תוכל לשמוע ברמקולים המחוברים לרסיבר, את כל אותם התקנים המחוברים אליו ישירות, ובנוסף לשמוע דרך אותם רמקולים, כל התקן שיחובר ישירות למסך (אם כי, סביר להניח שבמקרה האחרון, אם מדובר בפסקול HD למשל, המסך יעשה לו Downmix).

נראה לי שהרסיבר הספציפי די מומלץ בפורום, ולא מעט רכשו אותו. חפש בפורום, או שתמתין לחוות דעת עליו, ממישהו שרכש אותו.

Firecracker פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@Lee
תודה רבה!
איך אני יודע האם כניסת ה-HDMI בטלויזיה כוללת ARC?

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #4 

Firecracker כתב:@Lee
תודה רבה!
איך אני יודע האם כניסת ה-HDMI בטלויזיה כוללת ARC?
...
אתה יכול לנסות להסתכל בגב המסך אם אחת מכניסות ה-HDMI מסומנת כ-ARC, או פשוט לקרוא בחוברת של המסך.

Firecracker פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

Lee, תודה רבה!

אשמח לשמוע עוד מחברי הפורום לגבי הרסיבר הזה או על אחרים...

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7407
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #6 

היה לי את ה650 אחלה מגבר ואם אתה רוצה את ה1300 אז אתה מבין הרבה כלום אם לא היית מבין אז היית רוצה לקנות מגבר של קנווד
Sony 1040
Monitor mass

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #7 

Firecracker כתב:Lee, תודה רבה!

אשמח לשמוע עוד מחברי הפורום לגבי הרסיבר הזה או על אחרים...
...
·מה אתה רוצה לדעת? זה אחד הרסביר היותר פופולריים בגלל היחס מחיר/תועלת שלו. יש לו כל מה שצריך וגם כל מה שאתה לא צריך. הוא נשמע די ניטרלי. מערכת כיול טובה...מחיר מעולה כשמזמינים מאמזון.
פשוט תזמין:

https://www.amazon.de/Denon-AVRX1300WBKE2-7-2-Kanal-AV-Receiver-Bluetooth/dp/B01GQ85GW6/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1496748383&sr=8-1&keywords=denon+avr-x1300w

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”