בית חדש... רסיבר חדש

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
TV_Eye פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 449
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

אז אני עובר לבית חדש, שבנתי לי בו חדר קולנוע חמוד עם הכנה לאטמוס.
אני רוצה לשדרג את הפיוניר 70LX האהוב שלי, בדגם חדש שיתן לי אטמוס וצפיה אפסקייליג ל4K.

יש לי עדיפות לפיוניר, אבל מחייב.

יש הצעות? התקציב הוא גוובה אבל לא בלתי מוגבל.

מה שאומר הנמוך מבין הHIGH סקייל או גבווה מאוד בMID סקייל.

TV_Eye פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

באמת? שום הצעות ?

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6630
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 705 פעמים

שליחה #3 

נראה שהלהיט העכשווי כרגע בפורום הוא הדנון 3300 ,

אולי קצת נמוך מהרמה של ה LX 70 שכבודו במקומו מונח

אך לא מעט אנשים "ירדו" מסדרות גבוהות לדנון הנ"ל והם מרוצים מאוד

גם מהסאונד וגם מהפיצ'רים

בהצלחה

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7404
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #4 

ואולי הדנון 3300 ברמה יותר מהפיוניר הזה
Sony 1040
Monitor mass

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #5 

TV_Eye כתב:אז אני עובר לבית חדש, שבנתי לי בו חדר קולנוע חמוד עם הכנה לאטמוס.
אני רוצה לשדרג את הפיוניר 70LX האהוב שלי, בדגם חדש שיתן לי אטמוס וצפיה אפסקייליג ל4K.

יש לי עדיפות לפיוניר, אבל מחייב.

יש הצעות? התקציב הוא גוובה אבל לא בלתי מוגבל.

מה שאומר הנמוך מבין הHIGH סקייל או גבווה מאוד בMID סקייל.
...
·יש ויגידו שעכשיו זה לא הזמן לקנות רסבירים חדשים כי בדיוק נכנסים הדגמים החדשים, עוד כמה חודשים.

raoul
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #6 

סתם שאלה:

הדנון 3300 ממש לא תקציב גבוה, הוא אפילו די סטנדרט - בתקציב שהוא מבקש לא עדיף משהו מעליו....?
אני גם מתכוון לרכוש רסיבר עוד 4 חודשים ומתלבט מה לקנות. ה-3300 לגמרי בתקציב, אבל אם יש משהו שבאמת ייתן added value אין לי בעיה להוסיף עוד 1000-2000 ש"ח
מאוד מתלבט בכלל בין YAMAHA ו-DENON

itzik-m111
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #7 

מה לגבי סדרת ELITE של PIONEER ?

לדוגמה:
Pioneer SC-LX501 Elite 7.2 ב 4000 ש"ח...(אפילו פחות).

gombi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #8 

@raoul
לדעתי, המקבילה של ה 3300 בימאהה זה ה RX-A1060, אמנם הוא כביכול ממוצב גבוה יותר במחיר (1200 מול 1000 דולר MSRP), אבל הדגם מתחתיו (RX-A860) פחות טוב מה 3300 בהגברה (לפי הסקירה האחרונה של Audioholics.
הבעיה היא שעבורינו, בארץ, ה 1060 יקר בהרבה מהדנון (מעבר ל 200$ הפרש כביכול), וזאת בעיקר עקב חמדנותו של היבואן. הצרה גדולה יותר היא שאין ממש אפשרות כרגע לרכוש אותו מאמאזון אירופה.

raoul
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #9 

gombi כתב: הצרה גדולה יותר היא שאין ממש אפשרות כרגע לרכוש אותו מאמאזון אירופה.
...
·זה משהו שצפוי להשתנות בחודשים הקרובים?
והאם יש עדיפות ל- YAMAHA RX-A1060 על ה- DENON 3300 , בהינתן שיהיה ניתן להשיג את שניהם בערך באותו מחיר?

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7653
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 886 פעמים

שליחה #10 

raoul כתב:
...
...
·זה משהו שצפוי להשתנות בחודשים הקרובים?
והאם יש עדיפות ל- YAMAHA RX-A1060 על ה- DENON 3300 , בהינתן שיהיה ניתן להשיג את שניהם בערך באותו מחיר?
...
עדיפות במה?
אתה מדבר על added value ? במה מדובר עבורך?
שניהם קיבלו ביקורות מצוינות.
מבחינת סאונד די בטוח ששניהם לא יאכזבו.

gombi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

@raoul
לגבי הזמינות באמאזון אירופה - אין לדעת. צריך להמשיך לעקוב.
לדעתי יש עדיפות לימהה מהסיבות הבאות:
1. הבניה של המגבר (כולל משקל) וההגברה
2. אמינות
3. DAC יותר איכותי
4. אין על ימהה ב DSP

סובייקטיבית, במבחן שמיעה שעשיתי, שכלל מוזיקה (סטריאו), סרטים (סראונד) ותכני דיבור (יוטיוב) הדרוג שלי הוא:
1. ימהה 1060
2. מרנץ 5011
3. דנון 3300

הפערים לא היו ענקיים וזה נעשה ללא כיול ולא עם הרמקולים שלי.
אני כרגע עם ימהה (RX-V863) שמבחינת בניה והגברה הוא בין ה 1060 ל 860. בשנים האחרונות, יצרני הרסיברים הורידו קצת ברמת הבניה וההגברה על חשבון תמיכה בכמה שיותר פיצ'רים וזה יצר את האנומליה הזאת.

עם כל הנאמר לעיל, אין ספק שברמת המחירים כרגע, הדנון (ואולי גם המרנץ) הם יותר Cost Effective. קשה לי לעשות את הוויתורים ולכן קצת במלכוד ונאלץ כרגע לוותר על המעבר דרך הרסיבר בחיבור למסך ה-4K שלי.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

gombi כתב:@raoul
לגבי הזמינות באמאזון אירופה - אין לדעת. צריך להמשיך לעקוב.
לדעתי יש עדיפות לימהה מהסיבות הבאות:
1. הבניה של המגבר (כולל משקל) וההגברה
2. אמינות
3. DAC יותר איכותי
4. אין על ימהה ב DSP

...
·מה זה אמינות? איך אתה מודד אותה? אתה לא יכול. כל הגברים אותו הדבר כיום, מיוצרים בסין או משהו "בסגון" וכולם משתמשים בחלקים גנרליים במיוחד להגברה. משקל? מה זה חשוב כמה הוא שקול? ההגברה כיום כל כך קלה שאין לזה חשיבות. אלה לא מגברים של פעם שבהם היה יחס ישיר בין משקל המגבר ליכולת שלו.
סוג הDAC כמעט ולא משנה במחירים הללו, מה שיותר חשוב זאת האמפלמנטציה שלו, איך הוא משולב בתוך כל המערכת, הציפס עצמו זה רק חלק מהסיפור ולא ממש ניתן למדוד את הדברים הללו.

gombi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

@BUGY

אמינות - זה כמות התקלות שיש ליצרן במגוון המגברים שלו לאורך שנים. ימהה הוא יצרן מעולה עם אחוז קלקולים נמוך מהממצוצע בתעשיה. אתה מוזמן לשאול אנשים שעוסקים שנים בתחום (שאינם מוטים ליצרן זה או אחר).

איכות הבניה זה עדיין מרכיב חשוב במגברים. עדיין יש משמעות לשנאי מכובד שסוחב את כל ההספק הזה עם THD נמוך. בנוסף ל Chassis שבנוי היטב ומאפשר קרור טוב בעומסים גבוהים.

ברור שיש משמעות לאיכות ה DAC. מאיזה יקום הבאת את ההנחה שאין?

יחד עם זאת, מסכים שההבדלים אינם תהומיים וזה הרבה עניין של טעם. אני פחות הצלחתי להתחבר לגוון הצליל של דנון במגוון התכנים. בנוסף, אני מכור ל 7Ch Enhancer של ימהה, שמשדרג כמעט כל תוכן שאתה זורק למגבר (כן, אני יודע שזה אפקט, אבל הם עושים אותו כלכך טוב...).

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

gombi כתב:@BUGY

אמינות - זה כמות התקלות שיש ליצרן במגוון המגברים שלו לאורך שנים. ימהה הוא יצרן מעולה עם אחוז קלקולים נמוך מהממצוצע בתעשיה. אתה מוזמן לשאול אנשים שעוסקים שנים בתחום (שאינם מוטים ליצרן זה או אחר).

איכות הבניה זה עדיין מרכיב חשוב במגברים. עדיין יש משמעות לשנאי מכובד שסוחב את כל ההספק הזה עם THD נמוך. בנוסף ל Chassis שבנוי היטב ומאפשר קרור טוב בעומסים גבוהים.

ברור שיש משמעות לאיכות ה DAC. מאיזה יקום הבאת את ההנחה שאין?

יחד עם זאת, מסכים שההבדלים אינם תהומיים וזה הרבה עניין של טעם. אני פחות הצלחתי להתחבר לגוון הצליל של דנון במגוון התכנים. בנוסף, אני מכור ל 7Ch Enhancer של ימהה, שמשדרג כמעט כל תוכן שאתה זורק למגבר (כן, אני יודע שזה אפקט, אבל הם עושים אותו כלכך טוב...).
...
·מה שאני מנשה להעביר, אתה משלב שעות אישיות, כמו כולנו, עם "עובדות". מה שאתה אומר, "לשאול אנשים שעוסקים שנים בתחום", את מי בדיוק אני אמור לשאול ומה זה יעזור? זאת גם תהיה דעתם האישית. כמות התקלות שיש ליצרן צריך לבדוק בצורה סטטיסטי ולא לפי הרגשות שלך או שלי. כך שאתה לא יכול להגיד שיצרן אחד טוב מאחר כי אין לך את הנתונים הללו או שיש לך? הרי רשמת שיש לימהא אחזו קלקול נמוך מהממצוצע בתעשיה, מה האחוז הזה? מה האחוזי של יצרנים אחרים? אתה אומר דברים שהם מאוד אוביקטיביים אבל מחזק אותם עם רגשות ודעות. תביא את המספרים.

לא אמרתי שאיכות לא חשובה, רק אומר שאין לך איך לדעת ומשקל זה בטח לא פקטור, כשמגברים של 2400 וואט שוקלים פחות מ5 קילו, כולל מארז ושנאי, שאגב, לא צריך להיות גדול מדי. שוב, אלה דברים מעולם שכבר עבר. פעם אנשים לא היו קונים מגבר קל כי זה ישר אומר לך שהוא חלש. אין לזה משמאות היום, לפחות לא בסוג ההגברה הזה.

פשוט תבדיל בין רגשות לעובדות...זה הכל.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7404
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #15 

קח בחשבון גם את הסוני 1080 החדש להפך נראה לי שהאמינות דווקא הפיוניר חזק יותר לימהה היתה בעיה של ספק כוח בשנים האחרונות עכשיו נראה מה הסוני שווה באמינות בינתיים זה עובד
Sony 1040
Monitor mass

gombi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

@BUGY
אכן שילבתי בתגובתי אלמנטים אוביקטיבים וסובייקטיבים (או רגשות, כפי שאתה מציןן לזה), מהסיבה שתמיד יהיה שילוב של השניים בכל בחינה והערכה מהסוג הזה. לדעתי, כל עוד עשיתי הפרדה בין השניים וציינתי מהן העובדות האובייקטיביות אל מול תחושתי הסובייקטיבית, זה מספיק עבור הקורא המלומד לקחת ממנה את הדברים שהוא רוצה לקחת.

לגבי אמינות, אין ברשותי מספרים, אבל יש מאחורי הרבה שיחות עם בעלי מקצוע בתחום שזוהי מסקנתם, כמעט באופן גורף. בנוסף, סקירות באתרים מכובדים כמו Audioholics ו AVSForums, כולל לא מעט התכתבויות אישיות עם אנשים שאני מחזיק מהם כמביני עניין ואינם בעלי אינטרסים.

לגבי איכות ההגברה ומשקלים - ניסיתי לבדוק ולא מצאתי הוכחות שהמגברים שהזכרתי בתגובתי משתמשים בהגברות Class D, שאתה רומז עליהן בתגובתך. לפי מיטב ידיעתי, יש דגמים מסויימים שנעשה בזה שימוש (כמו גרסאות ה Slim), אבל לא באופן גורף בכל הדגמים. לכן, יש עדיין משמעות לגודל, לאיכות השנאי ולאיכות הבניה. עובדה היא שיש לא מעט תלונות על התחממות יתר של חלק מהמגברים (של מרנץ למשל) ואפילו תופעות של כיבוי עקב הגבלה טרמית. חלק מהבעיה נובע גם מהצורך לדחוס הרבה פיצ'רים וערוצי הגברה בChassis שגודלו לא השתנה ב40 שנה האחרונות בסגמנט הזה. נדיר לשמוע על בעיות כאלה בימהה, כיוון שהתכנון שלהם יותר מוקפד ואולי גם קצת יותר שמרני.

RafalovitchTom
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 588
שם מלא: Rafalovitch Tom
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 75 פעמים

שליחה #17 

לא הגדרת כמה ערוצי הגברה אתה צריך

TV_Eye פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

@RafalovitchTom
·

אתמוס + 5.1

RafalovitchTom
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 588
שם מלא: Rafalovitch Tom
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 75 פעמים

שליחה #19 

@TV_Eye
·אתה חייב להיות יותר ספציפי:
5.1.2 או 5.1.4 והאם במקביל הרסיבר אמור להגביר עוד רמקולים בחדר אחר ? ואם כן כמה ?

TV_Eye פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

<span>5.1.2
ולא, אמור להגביר רק את החדר קולנוע </span>

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”