התלבטות בין רסיברים mid-range

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Noamshemesh פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי כרגע Onkyo TX-SR875, מבחינת סאונד הוא מעולה ונותן את מה שאני צריך (אני אמכור אותו כנראה, אם מישהו רוצה :lol: ).
רמקולים:
Klipsch RF52-BK (מקסימום 100w ב 8ohm) - לא מתכוון להחליף בקרוב
סנטר TANNOY D750, קצת מעל הרמה של שאר המערכת - גם לא מתכנן להחליף בקרוב
אחוריים פשוטים של Jamo - יוחלפו, כנראה לקליפשס גם כן.
סאב של Centra PSW1000 - אולי יוחלף מתישהו אבל לסאב אקטיבי אחר ככה שזה לא משנה

בכל אופן, אני ארד ברמה של הרסיבר בעיקר כי ה 4k והקישוריות מאוד חסרים לי.
כרגע המכשירים של ה 4k מחוברים לטליוזיה וממנה יש יציאה לרסיבר שמסרסת את הסאונד (מקסימום דולבי דיגיטל), מעבר לסירבול ולבעיות עם האישה שלא מסתדרת עם הבחירה של ה inputs.

ואני מתלבט כרגע בין שלושה רסיברים (תקציב 3000-3500, מאמזון כמובן)
Denon AVRX3300WBKE2 - מחיר כרגע 3200
Sony DN1080 - מחיר 3000
Marantz SR 5011 - מחיר 3100 (לוקחים עליו גם מכס ולא רק מע״מ)

מה לדעתכם הכי יתאים לי?

אם יש צעקות על למה להחליף אשמח לשמוע.

תודה!

JizzMo
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 179
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #2 

@Noamshemesh
·

מה קונפיגורציית הרמקולים הצפוייה? אם אתה רוצה אטמוס 5.1.2 וצד סראונד רגיל בסיסי 5.1 אז כולם יתאימו והדנון ישמע הכי טוב ומוכר ביחס לאונקיו שלך. אם אתה רוצה אטמוס 5.1.2 לצד סראונד 7.1 אז אף אחד מהם לא יתאים כי לכולם יש רק 7 יציאות רמקולים, מה שמחייב פשרות. במקרה זה לך על כל רסיבר ימהה חדש 7.1 שתמיד יגיע עם 9 יציאות רמקולים כדי להינות מ 5.1.2 לצד 7.1 בלי פשרות... הימהה גם ישמע טוב יותר מהאונקיו שלך, ואולי טוב מהדנון 3300 תלוי באיזה ימהה 7.1 תבחר (סדרת ה A נשמעת טוב יותר מהדנון, סדרת ה R זולה ותשמע טוב מהאונקיו שלך אך לא מהדנון...)

JizzMo
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול

שליחה #3 

קבל תיקון. גם בסוני Sony DN1080 יש 9 יציאות רמקולים, אבל מערכת כיול שווה ל... המרנץ איכותי בסאונד כמו הדנון, אבל שוב, שום דבר לא מספק תמורה כמו רסיברי ימהה היום...

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1730
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 186 פעמים

שליחה #4 

לגביי זה ש-Yamaha ישמע טוב יותר מה-Onkyo 875 יתכן ואתה לא צודק, ה-875 היה רסיבר חזק שנשמע מצויין בהשוואה לרסיברים המקבילים של Denon, Yamaha, Marantz באותה התקופה, אל נא לזלזל ביכולות שלו :wink:
You pay peanuts, you get monkeys

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #5 

JizzMo כתב:קבל תיקון. גם בסוני Sony DN1080 יש 9 יציאות רמקולים, אבל מערכת כיול שווה ל... המרנץ איכותי בסאונד כמו הדנון, אבל שוב, שום דבר לא מספק תמורה כמו רסיברי ימהה היום...
...
·0
:roll: :roll:

Noamshemesh פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

תודה @JizzMo ו @freerider

לא מוצא את הדגמים החזקים של ימאהה באמזונים של אירופה, זה הדגם הכי טוב שמצאתי:
https://www.amazon.co.uk/Yamaha-RXV781- ... 01DUALK5K/

והוא 95 וואט לרמקול אבל הוא גם כ 700 שקל פחות. לדעתך הוא ראוי?

JizzMo
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול

שליחה #7 

שוב, רק להבהיר, מרנץ ודנון בעלי סאונד איכותי, המרנץ ישמע טוב יותר במוסיקה, אבל בשניהם יש מגבלה רצינית בחיבור רמקולים. ימהה, פיוניר ונראה שגם סוני מספקים יותר יציאות רמקולים ממספר הערוצים, אבל מבין השלושה רק ימהה, בעיקר סדרת ה A ישמע גם מצויין לא פחות ממרנץ וטוב יותר מדנון, ועם מערכת כיול רצינית ולא מצועצעת כמו בסוני או פיוניר. בנוסף בכל החברות, מרט לימהה אין שום מצב DSP שימושי. למי שאוהב אפקטים אקוסטיים שמדמים כל מיני אולמות, אז רק ימהה עדיין מספקים את זה היום והתוצאה מאד מרשימה מנסיון, להבדי מחברות אחרות שאתה בסוף מוצא את עצמך חוזר למצב סטריאו עבור מוסיקה...

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #8 

JizzMo כתב:שוב, רק להבהיר, מרנץ ודנון בעלי סאונד איכותי, המרנץ ישמע טוב יותר במוסיקה, אבל בשניהם יש מגבלה רצינית בחיבור רמקולים. ימהה, פיוניר ונראה שגם סוני מספקים יותר יציאות רמקולים ממספר הערוצים, אבל מבין השלושה רק ימהה, בעיקר סדרת ה A ישמע גם מצויין לא פחות ממרנץ וטוב יותר מדנון, ועם מערכת כיול רצינית ולא מצועצעת כמו בסוני או פיוניר. בנוסף בכל החברות, מרט לימהה אין שום מצב DSP שימושי. למי שאוהב אפקטים אקוסטיים שמדמים כל מיני אולמות, אז רק ימהה עדיין מספקים את זה היום והתוצאה מאד מרשימה מנסיון, להבדי מחברות אחרות שאתה בסוף מוצא את עצמך חוזר למצב סטריאו עבור מוסיקה...
...
·אתה משלב דעות אישיות מאוד יחד עם נטונים טכניים. מה "סאונד איכותי"? :roll:
אני אישית שמעתי את כל הרסביר שאתה מדבר אליהם מהדגמים הקודמים (הרבה לא השתנה מאז) אבל הסוני, לי, נשמע יותר טוב מכולם גם בלי מערכת הכיול. אבל הסיבה שאני בחיים לא ממליץ על סוני, זה כי הוא חסר את כל הפיצ'רים ואין לו מערכת כיול טובה, אבל מבחינת סאונד, הוא אחד הטובים, לדעתי.

Noamshemesh פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

JizzMo כתב:קבל תיקון. גם בסוני Sony DN1080 יש 9 יציאות רמקולים, אבל מערכת כיול שווה ל... המרנץ איכותי בסאונד כמו הדנון, אבל שוב, שום דבר לא מספק תמורה כמו רסיברי ימהה היום...
...
· מסתבר שבגרסה האמריקאית יש 9 ובאירופאית יש 7.

https://www.sony.co.uk/electronics/av-r ... str-dn1080
https://www.sony.com/electronics/av-rec ... str-dn1080

JizzMo
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול

שליחה #10 

@Noamshemesh
·

מעניין. זה חדש. בכל אופן בימהה וגם בפיוניר אין הבדלים כאלו בין הגרסאות. בכולם יש 9 או 11 (בדגמי ה 9.2). הבעיה היא לא ניתן למצוא ימהה מסדרת ה A או פיוניר מסדרת ה LX באמזון אירופה. יש רק ימהה מסדרת ה V למשלוח לארץ.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”