המלצה על מגבר והתאמה לרמקולים
שלום,
ברשותי קומפקט דיסק Marantz CD5005
זוג רמקולים רצפתיים Jamo E850
רסיבר Yamaha RX-V293
אני שומע מוזיקה ומעוניין לשדרג את הסאונד.
בקונפיגורציה הנוכחית, כדי שהרמקולים יפתחו והסאונד יהיה מפורט וטוב אני חייב להגביה את הווליום במגבר לווליום גבוה יחסית. האם זה קשור להספקים של המגבר והרמקולים ? האם זה אומר שהמגבר לא מתאים לרמקולים ולא מוציא מהם את המיטב ?
אשמח לקבל תשובות עם הסבר על הנושא הזה.
מי שחושב שיש מגבר אחר שייעשה עבורי עבודה טובה יותר וישפר את הסאונד גם בווליום נמוך יחסית, אשמח לקבל הסבר וגם המלצה על דגם.
התקציב כ 2000 שח. אבל אני גמיש אם אשתכנע שאכן אני הולך על שדרוג משמעותי בסאונד.
תודה
ברשותי קומפקט דיסק Marantz CD5005
זוג רמקולים רצפתיים Jamo E850
רסיבר Yamaha RX-V293
אני שומע מוזיקה ומעוניין לשדרג את הסאונד.
בקונפיגורציה הנוכחית, כדי שהרמקולים יפתחו והסאונד יהיה מפורט וטוב אני חייב להגביה את הווליום במגבר לווליום גבוה יחסית. האם זה קשור להספקים של המגבר והרמקולים ? האם זה אומר שהמגבר לא מתאים לרמקולים ולא מוציא מהם את המיטב ?
אשמח לקבל תשובות עם הסבר על הנושא הזה.
מי שחושב שיש מגבר אחר שייעשה עבורי עבודה טובה יותר וישפר את הסאונד גם בווליום נמוך יחסית, אשמח לקבל הסבר וגם המלצה על דגם.
התקציב כ 2000 שח. אבל אני גמיש אם אשתכנע שאכן אני הולך על שדרוג משמעותי בסאונד.
תודה
- freerider
- חבר ותיק

- תגובות: 1730
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 186 פעמים
לדעתי השיפור הכי גדול שבד"כ מתקבל הוא בד"כ ע"י שינוי רמקולים אך בהתחשב בזה שיש לך רמקולים לא רעים בכלל והרסיבר שלך די חלש אני מאמין שמגבר אכן יתן לך שיפור משמעותי.
האם אתה מעוניין במגבר סטריאו נטו או שיש לך צורך ברסיבר ק"ב לחיבור ומיתוג מקורות וידאו וסראונד?
האם אתה מעוניין במגבר סטריאו נטו או שיש לך צורך ברסיבר ק"ב לחיבור ומיתוג מקורות וידאו וסראונד?
You pay peanuts, you get monkeys
- freerider
- חבר ותיק

בדיפדוף קל בלוח יש 2 מגבריי סטריאו שהייתי יכול להמליץ לך:
1. Marantz pm7000- דגם יחסית ישן, חזק וטוב.
2. Marantz pm6006- דגם חדש, חלש מה-pm7000 אך חזק יותר מהרסיבר שלך עם שלל ביקורות משבחות ברשת.
1. Marantz pm7000- דגם יחסית ישן, חזק וטוב.
2. Marantz pm6006- דגם חדש, חלש מה-pm7000 אך חזק יותר מהרסיבר שלך עם שלל ביקורות משבחות ברשת.
אני כרגע לא משתמש בק"ב רק מוזיקה.
אני מחובר לימהה עם סראונד במצב ROCK, שזה פעמוח בסיסי מאוד שמתאים למוזיקה, בלי אפקטים. זה מאפשר לי להנמיך טיפה את האחוריים וזה נותן אפקט צליל דינמי אבל נקי. לפעמים אני רואה במצב הזה גם טלויזיה.
מגבר ק"ב ביתי יכול לתת לי את האפקט הזה - השאלה באיזה מחיר. וחוץ מזה רוב מגברי ק"ב חלשים מאוד בסטריאו
(המליצו לי על Marantz SR5011)
אם אכן החלפת המגבר תשדרג משמעותית את הסאונד, בבקשה להמליץ על דגם שיתאים ובבקשה לצרף הסבר על ההתאמה בין הספקים והתגדויות. (אף פעם לא הבנתי את נושא הוואטים והאוהם, כשמתאימים מגבר לרמקולים)
וכמובן להתיחס גם לסוגיית המחיר.
תודה
למי שעוזר הנה נתונים
של הרמקולים:
https://www.cnet.com/products/jamo-e-85 ... ers/specs/
של המגבר:
https://www.cnet.com/products/yamaha-rx-v293/specs/
ודרך אגב, מי שחושב שאין צורך בשינוי, גם בתגובה בסגנון: "תשאר עם הימהה" תתקבל....
אני מחובר לימהה עם סראונד במצב ROCK, שזה פעמוח בסיסי מאוד שמתאים למוזיקה, בלי אפקטים. זה מאפשר לי להנמיך טיפה את האחוריים וזה נותן אפקט צליל דינמי אבל נקי. לפעמים אני רואה במצב הזה גם טלויזיה.
מגבר ק"ב ביתי יכול לתת לי את האפקט הזה - השאלה באיזה מחיר. וחוץ מזה רוב מגברי ק"ב חלשים מאוד בסטריאו
(המליצו לי על Marantz SR5011)
אם אכן החלפת המגבר תשדרג משמעותית את הסאונד, בבקשה להמליץ על דגם שיתאים ובבקשה לצרף הסבר על ההתאמה בין הספקים והתגדויות. (אף פעם לא הבנתי את נושא הוואטים והאוהם, כשמתאימים מגבר לרמקולים)
וכמובן להתיחס גם לסוגיית המחיר.
תודה
למי שעוזר הנה נתונים
של הרמקולים:
https://www.cnet.com/products/jamo-e-85 ... ers/specs/
של המגבר:
https://www.cnet.com/products/yamaha-rx-v293/specs/
ודרך אגב, מי שחושב שאין צורך בשינוי, גם בתגובה בסגנון: "תשאר עם הימהה" תתקבל....
נערך לאחרונה על ידי ZEBRA ב 03/06/2017 9:46, נערך פעם 1 בסך הכל.
- freerider
- חבר ותיק

אז שכח מה-pm7000.
ZEBRA התגובה שלך
"ודרך אגב, מי שחושב שאין צורך בשינוי, גם בתגובה בסגנון: "תשאר עם הימהה" תתקבל.... " קצת הזוייה, אתה מצפה שאחרים יגידו לך אם אתה צריך לשפר או לשנות?
את ההחלטה הזו אתה צריך לעשות בעצמך, ואם אתה לא בטוח במה אתה רוצה לשפר אז חבל על הכסף שלך, אל תיקנה כלום.
ZEBRA התגובה שלך
"ודרך אגב, מי שחושב שאין צורך בשינוי, גם בתגובה בסגנון: "תשאר עם הימהה" תתקבל.... " קצת הזוייה, אתה מצפה שאחרים יגידו לך אם אתה צריך לשפר או לשנות?
את ההחלטה הזו אתה צריך לעשות בעצמך, ואם אתה לא בטוח במה אתה רוצה לשפר אז חבל על הכסף שלך, אל תיקנה כלום.
·הסיבה שאני אומר את זה, כי יכול להיות שיבוא לי מישהו ויגיד, שכל מגבר בוויליום נמוך לא יפתח לי את הרמקולים.freerider כתב:אז שכח מה-pm7000.
ZEBRA התגובה שלך
את ההחלטה הזו אתה צריך לעשות בעצמך, ואם אתה לא בטוח במה אתה רוצה לשפר אז חבל על הכסף שלך, אל תיקנה כלום....
או משהו יגיד לי, שבתקציב שכתבתי לא אקבל שדרוג וחבל על הזמן שלי.
אני מבין, שסאונד זה דבר אינדיבידאלי, אני רק מחפש מישהו מקצועי, שמכיר את המגבר שלי, או מבין את הנתונים שלו ויכול להגיד האם המגבר שלי מתאים לרמקולים. גם מישהו שמכיר דגמים אחרים ויכול להמליץ לי מקצועית על דגם שישדרג את הסאונד.
רק שתדע, לפני כשנה קניתי מגבר ק"ב DENON 520BT, חיברתי אותו, הסאונד היה חלש ומכרתי אותו מיד.
לא רוצה להגיע לאותה סיטואציה.
זה בדיוק מה שאני מחפש, מישהו שמבין או חווה את מה שאני מתאר עם הימהה.Shakedd כתב:שני האגורות שלי, כאשר היה לי רסיבר של דנון avrx 1200, גם אני סבלתי מהסאונד הבינוני מינוס בווליום נמוך.
החלפתי למגבר סטריאו ישן, arcam a85, והסאונד היה טוב יותר בצורה מאוד משמעותית גם בווליום נמוך....
מצד שני, אני מנחש שלצערי ה ARCAM לא בדיוק בתקציב שלי...גם אם אתגמש מאוד
מישהו יודע איך אני מסנן ביד 2 רק למגברי סטריאו ???
נערך לאחרונה על ידי ZEBRA ב 03/06/2017 10:26, נערך פעם 1 בסך הכל.
רק מתוך עניין, למה דווקא ה YAMAHA ? ראיתי ב WHAT HIFI, שבקטגוריה שלו יש יותר טובים, לדוגמא MARANTZ PM6005.yehudaa כתב:יהיה עדיף שתניח את כל המגברי קולנוע ביתי ותלך על מגבר סטיראו
בתקציב שלך תוכל להביא מאמזון YAMAHA AS-501
והוא יתאים לרמקולים שלך ....
וגם PM6004....האמת שלא מבין מה ההבדל בינהם
ושנית, זה לא בעיה לקנות באמאזון ? מיסים, אחריות , פגמים עקב משלוח ?
נתנו לו ציון 4 לא איזה ציון נמוך במיוחד , ויש לקחת בעירבון מוגבל את הסקירות .
אם מסתכלים על איכות הבניה הימהה הזה עדיף על המתחרים שלו באותו רמת מחיר
אבל גם ה 6\6005 יהיה מגבר סבבה אני לא אומר שלא .
שקונים מאמזון (ששולח לארץ) המחיר כולל מיסים
אם מסתכלים על איכות הבניה הימהה הזה עדיף על המתחרים שלו באותו רמת מחיר
אבל גם ה 6\6005 יהיה מגבר סבבה אני לא אומר שלא .
שקונים מאמזון (ששולח לארץ) המחיר כולל מיסים
- freerider
- חבר ותיק

@Shakedd
·
היה לי בעבר הרחוק (כשיצא לשוק) את ה-A85 והוא אכן מגבר מצויין עם רזרבות כח(למרות שה-Exposure XV נתן לו בראש), איכות הבניה שלו מצויינת גם במושגים של "היום" ואם פותח השירשור יכול למצוא משהו בסיגנון ברמת התקציב שלו הוא אכן יקבל קפיצה משמעותית לדעתי...אך כרגע אין משהו כזה
ראיתי לא מזמן roksan kandy ו-musical fidelity בלוחות אך לא יודע אם הם עוד זמינים, כמו כן יש pioneer A400 ישן וטוב ו-Rotel גם ישן אך טוב.
·
היה לי בעבר הרחוק (כשיצא לשוק) את ה-A85 והוא אכן מגבר מצויין עם רזרבות כח(למרות שה-Exposure XV נתן לו בראש), איכות הבניה שלו מצויינת גם במושגים של "היום" ואם פותח השירשור יכול למצוא משהו בסיגנון ברמת התקציב שלו הוא אכן יקבל קפיצה משמעותית לדעתי...אך כרגע אין משהו כזה
ראיתי לא מזמן roksan kandy ו-musical fidelity בלוחות אך לא יודע אם הם עוד זמינים, כמו כן יש pioneer A400 ישן וטוב ו-Rotel גם ישן אך טוב.
- freerider
- חבר ותיק

בנוסף...אם תזרום עם הכיוון, יש רסיבר של Cambridge audio 640 שלא מצליח להימכר כבר די הרבה זמן, הרסיבר הנ"ל פשוט פצצה בסטריאו ויכול להיות מתחרה חזק מאוד למגבריי סטריאו בתקציב שלך.
אתה מרוויח פה מגבר חזק מאוד עם DAC לא רע.
שכח ממיתוג hdmi (היו להם הרבה בעיות עם hdmi handshake) וכל מיניי "רוח וצילצולים" של חיבור רשת ובלוטות'.
בכמה אתה יכול להוציא אותו זה כבר תלוי ביכולת המיקוח שלך.
כמגבר לסטריאו קשה לי להאמין שתימצא משהו ב-2000 ש"ח שעולה עליו...ולצורך העניין הוא גם היה נשמע טוב יותר מה-Arcam A85 לדעתי.
אתה מרוויח פה מגבר חזק מאוד עם DAC לא רע.
שכח ממיתוג hdmi (היו להם הרבה בעיות עם hdmi handshake) וכל מיניי "רוח וצילצולים" של חיבור רשת ובלוטות'.
בכמה אתה יכול להוציא אותו זה כבר תלוי ביכולת המיקוח שלך.
כמגבר לסטריאו קשה לי להאמין שתימצא משהו ב-2000 ש"ח שעולה עליו...ולצורך העניין הוא גם היה נשמע טוב יותר מה-Arcam A85 לדעתי.
לשמוע בחנות ולשמוע בבית, לא אותו דבר.freerider כתב:@ZEBRA
·
זה שישמע לך הכי טוב...
מה עוד שאיפה תמצא חנות עם ה JAMO שלי...
אני מעדיף ללכת על דגם מוצלח עם ביקורות טובות / פרסים..(BEST BUY / AWARD WINNER)
וכמבון פתוח להצעות מיד 2 - אם משהו רואה משהו מעניין
דרך אגב, אף אחד לא ענה לי איזה הספק, איזו התנגדות או כל נתון אחר שיעשה בעבורי את ההבדל מהימהה שלי
- freerider
- חבר ותיק

@ZEBRA
·
הספק זה לא הכל אבל על רגל אחת, הרסיבר שלך מספק ל2 ערוצים 50 וואט בתדר 1khz מה שאומר שה-50 וואט הם לא "נקי" או RMS.
כל מגבר סטריאו בעל הספק של 50 וואט RMS יהיה בעל יותר כח (לאו דווקא עוצמה אלא יותר כח, מוסיקה היא לא סיגנל בתדר מסוים אחד אלא אוסף של תדרים באמפליטודה משתנה).
יותר כח יכול להתבטא בהתנהגות של המגבר בעוצמה נמוכה ו/או בעוצמה גבוהה.
ופה יתכן ואני פותח תיבת פנדורה...שוב
אבל יש הטוענים שיש הבדלים באופי הצליל של מגברים ויש שטוענים שלא.
·
הספק זה לא הכל אבל על רגל אחת, הרסיבר שלך מספק ל2 ערוצים 50 וואט בתדר 1khz מה שאומר שה-50 וואט הם לא "נקי" או RMS.
כל מגבר סטריאו בעל הספק של 50 וואט RMS יהיה בעל יותר כח (לאו דווקא עוצמה אלא יותר כח, מוסיקה היא לא סיגנל בתדר מסוים אחד אלא אוסף של תדרים באמפליטודה משתנה).
יותר כח יכול להתבטא בהתנהגות של המגבר בעוצמה נמוכה ו/או בעוצמה גבוהה.
ופה יתכן ואני פותח תיבת פנדורה...שוב