איפה כל מגברי ה Class D?
לפני שנים כולם דיברו שזה הדבר הבא, מגברים קטנים ודיגיטליים שלא צורכים הרבה זרם ולא מתחממים, באתי לחפש עכשיו איזה אחד להחליף את המגבר שלי (שהוא כרגיל, גדול ומתחמם) שמתחיל לעשות בעיות, ואני רואה שעולם כמנהגו נוהג, מלא מפלצות ענקיות שבטח אפשר לטגן עליהן חביתה. הצדיק היחיד בסדום שמצאתי זה הפיוניר הזה: https://www.amazon.de/Pioneer-vielf%C3% ... B01M10BLGS
וגם הוא לא כל כך קטן, באמת אין אף רסיבר 5.1 קומפקטי באמת שלא יתחמם ולא יתפוס מקום?
וגם הוא לא כל כך קטן, באמת אין אף רסיבר 5.1 קומפקטי באמת שלא יתחמם ולא יתפוס מקום?
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
כמה קטן יותר אתה רוצה? זה מכשיר בגודל של דיוידי ומספק 80 וואט ל6 ערוצים...ולא, אתה לא יכול לבשב ביצה כי הם לא מגיעים לטמפרטור גבוהות.
חוץ מזה, מגברי D נכנסו חזק לכל תחום שבו העוצמה נדרשת, כמו מערכות PA. במערכות ק"ב, פשוט אין צורך בעוצמות גבוהות ויש חשיבות לאיכות (לא ש D לא איכותי) והגודל כמעט ולא משחק פקטור, הפוך, הרבה אנשים עדיין חושבים שגדול, כבד ועגול זה טוב יותר מקטן, קל ומרובע, לך תבין.
חוץ מזה, מגברי D נכנסו חזק לכל תחום שבו העוצמה נדרשת, כמו מערכות PA. במערכות ק"ב, פשוט אין צורך בעוצמות גבוהות ויש חשיבות לאיכות (לא ש D לא איכותי) והגודל כמעט ולא משחק פקטור, הפוך, הרבה אנשים עדיין חושבים שגדול, כבד ועגול זה טוב יותר מקטן, קל ומרובע, לך תבין.
לא הבנתי מה לא מצאת
לי יש מגבר class d pioneer
והם נפוצים בכל מקום ובכל הארץ והעולם
ההיפך לא תמצא היום רסיוור פיוניר בחמש שנים ויותר האחרונות
שהוא class ab analog
לי יש מגבר class d pioneer
והם נפוצים בכל מקום ובכל הארץ והעולם
ההיפך לא תמצא היום רסיוור פיוניר בחמש שנים ויותר האחרונות
שהוא class ab analog
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
כל סדרת הרסיברים של פיוניר שמתחילה באותיות SC, ואחריהן יש או אין LX, הם רסיברים עם הגברה Class D,GMTK כתב:תאמת שאני רואה CLASS D רק במגברים לרכב ממש הרבה.
וכמובן סאבים לבית.
רסיברים לא יצא לי ליראות והפיוניר הזה די חדש לי תאמת...
אם אני לא טועה, החל משנת 2010.
יש עוד כמה חריגים כמו ה- VSX-2022, משנת 2013, שגם הוא Class D, למרות שהוא מסדרת VSX
ה LX90 היה הראשון ששילב הגברה CLASS D בסוף 2007 כאשר הוצג לראשונה אליו התווספו בסדרת ה LX דגם 50, 60 ו 70 שהיו למעשה הראשונים והאחרונים שהיו בעלי הגברה "סטנדרט" בסדרת ה LX.
הסדרה שהגיעה אחרי הסדרה הראשונה של LX שדוברה לפני אשר כללה class D מלא היו: LX51/71/81 שכבר כאמור היו בעלי הגברה דיגיטלית מלאה ב 2009.
הסדרה שהגיעה אחרי הסדרה הראשונה של LX שדוברה לפני אשר כללה class D מלא היו: LX51/71/81 שכבר כאמור היו בעלי הגברה דיגיטלית מלאה ב 2009.
אוקיי, אז למה הם עדיין כאלה גדולים? ולפחות האונקיו הפשוט שיש לי גם מתחמם כמו תנור...
למה אי אפשר לקנות רסיבר קומפקטי 5.1 שבשאיפה גם לא יחליף את התנור בבית (הכי טוב שמצאתי זה הפיוניר מלמעלה)? הייתי מצפה שיהיו הרבה כאלה. יש היום מחשב שלם שנכנס בסטיק, אז מבחינת כוח חישוב זה לא צריכה להיות בעיה, מה נשאר? רק החיבורים וההגברה שב CLASS D לא אמורה לתפוס הרבה נפח.
למה אי אפשר לקנות רסיבר קומפקטי 5.1 שבשאיפה גם לא יחליף את התנור בבית (הכי טוב שמצאתי זה הפיוניר מלמעלה)? הייתי מצפה שיהיו הרבה כאלה. יש היום מחשב שלם שנכנס בסטיק, אז מבחינת כוח חישוב זה לא צריכה להיות בעיה, מה נשאר? רק החיבורים וההגברה שב CLASS D לא אמורה לתפוס הרבה נפח.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
תסתכל על רסיברים דקים של דנון.
קיימים למעשה גם של כל החברות - אבל נראה שהם מתמחים ו/או אהודים יותר.
קיימים למעשה גם של כל החברות - אבל נראה שהם מתמחים ו/או אהודים יותר.
- maoravni
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 412
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
הסיבה שהרסיברים גדולים היא כי יש להם מיליוני חיבורים מאחור.
פיוניר משתמשים בclass D, הם רק לא קוראים לזה ככה. הם קוראים לזה Direct Energy, אבל זה אותו דבר, והם קונים יחידות של B&O.
והסיבה שאתה לא רואה הרבה כאלה, היא כי בד"כ יצרנים משתמשים ביחידות OEM במגברים הקטנים שלהם. מי שקונה מגבר יקר מאוד ירצה מגבר שישמע שונה משאר המגברים, והוא ייחודי. אם אני קונה מגבר ב10000$, ויש בו יחידת OEM של Hypex, שאני יכול לקנות ב200$, מה עשינו בזה?
כמו כן, יצרנים לא יכתבו באיזה יחידת OEM הם משתמשים, כדי ששנה הבאה הם יקחו יחידה מיצרן אחר. ויקראו למגבר mk. 2.
פיוניר משתמשים בclass D, הם רק לא קוראים לזה ככה. הם קוראים לזה Direct Energy, אבל זה אותו דבר, והם קונים יחידות של B&O.
והסיבה שאתה לא רואה הרבה כאלה, היא כי בד"כ יצרנים משתמשים ביחידות OEM במגברים הקטנים שלהם. מי שקונה מגבר יקר מאוד ירצה מגבר שישמע שונה משאר המגברים, והוא ייחודי. אם אני קונה מגבר ב10000$, ויש בו יחידת OEM של Hypex, שאני יכול לקנות ב200$, מה עשינו בזה?
כמו כן, יצרנים לא יכתבו באיזה יחידת OEM הם משתמשים, כדי ששנה הבאה הם יקחו יחידה מיצרן אחר. ויקראו למגבר mk. 2.
אחרי שראיתי שכמעט כל הרסיברים גדולים ומנופחים גם היום, הנחתי שהם עדיין CLASS A\B, וטעיתי בגדול.
מה שאתם אומרים שכולם כבר משתמשים ב CLASS D, אבל עדיין השאירו את הרסיברים גדולים ומנופחים, ואם פעם הייתה לזה סיבה אמיתית, היום הם סתם מפוצצים אותם בחיבורים מאחור אפילו ברמת הכניסה, כנראה כי השוק רגיל שרסיבר נראה ככה.
לא ראיתי שום הסבר למה אין אפשרות לקנות רסיבר קומפקטי, עם כניסה ויציאה אחת של HDMI, פלוס יציאה ל5.1 או 7.1 (בסדר, אפשר להוסיף אנטנות וויפי ולהוסיף אפליקצית שליטה ורדיו אינטרנט אם חייבים).
מבין מה שיש (הרסיברים הדקים), יש משהו מומלץ אם רק המחשב מחובר ויש לי רק 5.1 (מדפיים מקדימה + סטליטים מאחור, 90% סרטים וסדרות), או פשוט לקחת את הכי זול?
מה שאתם אומרים שכולם כבר משתמשים ב CLASS D, אבל עדיין השאירו את הרסיברים גדולים ומנופחים, ואם פעם הייתה לזה סיבה אמיתית, היום הם סתם מפוצצים אותם בחיבורים מאחור אפילו ברמת הכניסה, כנראה כי השוק רגיל שרסיבר נראה ככה.
לא ראיתי שום הסבר למה אין אפשרות לקנות רסיבר קומפקטי, עם כניסה ויציאה אחת של HDMI, פלוס יציאה ל5.1 או 7.1 (בסדר, אפשר להוסיף אנטנות וויפי ולהוסיף אפליקצית שליטה ורדיו אינטרנט אם חייבים).
מבין מה שיש (הרסיברים הדקים), יש משהו מומלץ אם רק המחשב מחובר ויש לי רק 5.1 (מדפיים מקדימה + סטליטים מאחור, 90% סרטים וסדרות), או פשוט לקחת את הכי זול?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
@maoravni
Pioneer כבר כ- 4 שנים לא קונים את ההגברה של B&O שנקראת ICEPower
הם עברו להגברות של international rectifier
ואאל"ט הם היחידים שמספקים מגברי class D לפיוניר בשנים האחרונות.
Pioneer כבר כ- 4 שנים לא קונים את ההגברה של B&O שנקראת ICEPower
הם עברו להגברות של international rectifier
ואאל"ט הם היחידים שמספקים מגברי class D לפיוניר בשנים האחרונות.
- freerider
- חבר ותיק

- תגובות: 1730
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 186 פעמים
·snad כתב: מבין מה שיש (הרסיברים הדקים), יש משהו מומלץ אם רק המחשב מחובר ויש לי רק 5.1 (מדפיים מקדימה + סטליטים מאחור, 90% סרטים וסדרות), או פשוט לקחת את הכי זול?...
אני אישית יכול להמליץ לך על סידרת ה-NR של MARANTZ, ברשותי אחד כזה כ-3 שנים ואם החלל שלך לא ענק והרמקולים שלך בעליי נצילות סבירה (88db ומעלה) או שאתה משתמש ברמקולים סאטליטים וסאב סידרת ה-NR מצויינת ואף יש להם דגם שתומך רק ב-5.1.
ולמרות זאת בכל מיקרה הייתי ממליץ לך לבחור בדגם של ה-7.1 גם אם אין לך (ולא יהיה) צורך אמיתי ב-2 ערוצים נוספים מהסיבה שאתה משאיר "מרווח נשימה" לספק הכח שמיועד להפעיל 7 ערוצים במקביל.
ואגב לא כולם משתמשים בהגברת CLASS D, יש עדיין כאלו שמשתמשים ב-AB.
You pay peanuts, you get monkeys
- maoravni
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 412
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
@snad
·
אתה תמיד יכול לקחת את הכי זול. אבל אז אתה לא תקבל פיצ׳רים שונים ומשונים, כמו room correction מתקדם, או Bluetooth, או פורמטי אודיו מתקדמים.
אתה יכול להגיד שחלק אתה לא צריך, אבל אתה לא יכול להרכיב משהו שיש בו רק את א׳ בלי לקבל את ב׳. ידחפו לך את שניהם, ואז גם יגדילו את הרסיבר בשקל תשעים.
לצורך העניין, אם תקנה מגבר הספק 5 ערוצים, כמו שיש לrotel, בטוח תמצא כאלה משומשים, ותחבר אליו את היציאות האנלוגיות של המחשב שלך, זה גם יעשה את העבודה, לא?
·
אתה תמיד יכול לקחת את הכי זול. אבל אז אתה לא תקבל פיצ׳רים שונים ומשונים, כמו room correction מתקדם, או Bluetooth, או פורמטי אודיו מתקדמים.
אתה יכול להגיד שחלק אתה לא צריך, אבל אתה לא יכול להרכיב משהו שיש בו רק את א׳ בלי לקבל את ב׳. ידחפו לך את שניהם, ואז גם יגדילו את הרסיבר בשקל תשעים.
לצורך העניין, אם תקנה מגבר הספק 5 ערוצים, כמו שיש לrotel, בטוח תמצא כאלה משומשים, ותחבר אליו את היציאות האנלוגיות של המחשב שלך, זה גם יעשה את העבודה, לא?
לא רציתי בלי כלום, כל מה שנוגע למיחשוב לא תופס היום מקום, אפשר להכניס תמיכה בכל הפורמטים החדשים כולל אפשרות לעדכונים וזה יתפוס בדיוק את הגודל של המכשיר הסלולרי שנכנס לכל כיס. הגברה גם כן לא צריכה לתפוס הרבה מקום כי היא דיגיטלית, כלומר מה שנשאר זה רק הלוח עם החיבורים, ואם יעיפו את כל החיבורים המיושנים ש98% מהאנשים שקונים רסיבר ברמת כניסה לא משתמשים בהם היום, יוכלו לייצר יחידה קטנה ואיכותית.
אגב השוותי את המפרט של הפיוניר 520 מול המרנץ 1506 וכרגע על הנייר הפיוניר לוקח - גם יותר דק וגם צריכת החשמל שלו היא 60W לעומת 180W של המרנץ אז אני מניח שהוא לא יתחמם (לעומת המרנץ בכל אופן). כן אני יודע, קצת טיפשי להחליט ככה על רסיבר, אבבל אני מניח ששניהם מספיק איכותיים ויתנו לי כל מה שאני צריך.
ושאלה קטנה - ראיתי שיש לפיוניר דגם זהה (520D) עם תמיכה ברדיו דיגיטלי (DAB), שעולה עוד 26 יורו - יהיה משהו כזה בארץ בעתיד הנראה לעין?
אגב השוותי את המפרט של הפיוניר 520 מול המרנץ 1506 וכרגע על הנייר הפיוניר לוקח - גם יותר דק וגם צריכת החשמל שלו היא 60W לעומת 180W של המרנץ אז אני מניח שהוא לא יתחמם (לעומת המרנץ בכל אופן). כן אני יודע, קצת טיפשי להחליט ככה על רסיבר, אבבל אני מניח ששניהם מספיק איכותיים ויתנו לי כל מה שאני צריך.
ושאלה קטנה - ראיתי שיש לפיוניר דגם זהה (520D) עם תמיכה ברדיו דיגיטלי (DAB), שעולה עוד 26 יורו - יהיה משהו כזה בארץ בעתיד הנראה לעין?