בעיות עם ההנהלה-יש פתרון?

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
miromiro פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

רכשתי עבור אחי מקרן - Optoma HD142x הסלון שלו גדול מאד וכדי להקרין על הקיר היעודי נדרשת זרוע מהתקרה. התקבלה הנחתה מההנהלה: "לא יקום ולא יהיה" מחפשים תחליף. האם קיימת עגלה ניידת , יעודית, מספיק גבוהה שאפשר להניח עליה את המקרן לידו את הסטרימר או הנייד ולמקם מאחורי הספה בזמן ההקרנה ולאחריה לקפל ולגלגל הצידה? אם כן זה יהיה מצויין כי אפשר יהיה גם לגלגל אותה למרפסת בליל קיץ (אמנם לא חשוך לגמרי,אבל די חשוך) ולראות גם שם.
תודה מראש למשיבים

Kermit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 409
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #2 

את המקרן ניתן לשים גם נמוך - על עגלה עם גלגלים. מגדירים במקרן להקרין רגיל (בתקרה התמונה הפוכה ומגדירים במקרן לשים תמונה הפוך)
התמונה מתחילה מגובה העדשה כלפי מעלה (וכשתלוי מהתקרה התמונה המתקבלת הפוכ - ולכן מגדירים במקרן שהמקרן תלוי הפוך, כמו שרשמתי מקודם)

הבעיה עם הקומבינה הזו: כל פעם צריך לכוון את המקרן מחדש, לשים במקום המיועד, פוקוס, שהתמונה תמלא בדיוק את מסך ההקרנה ..התעסקות לא טובה

מקרן מצגות לא נורא.. אבל מקרן לקולנוע ביתי זה לא כ"כ פרקטי..

miromiro פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

מה לא עושים בשביל שלום בית :) אז כל עגלת תה שגבוהה יותר מראש של אדם היושב על הספה תתאים. צריך לזכור כל הזמן על איזו בלטה היא עמדה כדי לא לשחק הרבה עם הפוקוס וכו'. תודה. עכשיו נלך לחפש מסך.....

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #4 

לדעתי תצטרך להיות נמוכה הרבה יותר אלא אם כן מדובר במקרן עם Lens Shift נדיב מאוד, זוית ההקרנה לרוב גדולה מדי כדי לשים על מתקל כה גבוה.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17925
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #5 

הרבנות, ליד עירית ת״א ,זה הפתרון חחחחח חחחחח

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1974
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #6 

נשמע לא פרקטי ועם סיכון שבסוף יתקלקל המקרן מכל התזוזות. לא עדיף כבר להניח אותו על איזה מדף קבוע בצד ולהשתמש ב keystone?

miromiro פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

offerbk1 כתב:נשמע לא פרקטי ועם סיכון שבסוף יתקלקל המקרן מכל התזוזות. לא עדיף כבר להניח אותו על איזה מדף קבוע בצד ולהשתמש ב keystone?
...
·בטח שעדיף, אבל מה זה?
תודה.

miromiro פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

Nemesis כתב:לדעתי תצטרך להיות נמוכה הרבה יותר אלא אם כן מדובר במקרן עם Lens Shift נדיב מאוד, זוית ההקרנה לרוב גדולה מדי כדי לשים על מתקל כה גבוה.
...
·גבוה? אולי התכוונת נמוך? יותר נמוך מזה והראשים של הצופים עשויים להסתיר.

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 160 פעמים

שליחה #9 

אני הייתי מחפש רק מקרן עם lens shfit. גם יתן גמישות רבה וגם יחסוך זמן על כיוונים.
חבר שלי באותו סיפור מה שאני הצעתי לו זה לבנות מדף פריק, אצלו יש גרם מדרגות מול קיר ההקרנה ואפשר להניח את המדף עם המקרן תמיד באותו מיקום וככה הוא גם יחסוך כיוונים כל פעם.

אבל גם אם צריך לכוון אז כמו שאמרתי לפני, מקרן עם lens shift יחסוך הכי הרבה זמן.
שחר

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #10 

לא, התכוונתי למה שכתבתי.
המקרן מקרין כלפי מעלה מעל העדשה. העדשה היא לא במרכז התמונה האנכית אלא מתחת לחלק התחתון ביותר של התמונה. כלומר אם המקרן יהיה מעל ראשי האנשים החלק הכי תחתון של התמונה יהיה מעל ראש האנשים והתמונה תמשיך כלפי מעלה.
התמונה תסתיים קרוב לתקרה או בתקרה עצמה, תלוי בגובה של התקרה ובגודל התמונה שיש לך.
במקרה הטוב האנשים שיצפו יחטפו נקע בצוואר ובמקרה הרע ממש לא יהיה ניתן לצפות כך.
תמונה

אם אתה לא רוצה להקרין מהתקרה, אתה צריך להקרין ממיקום נמוך יחסית כמו שולחן סלוני לדוגמא ובמרחק קצר יחסית, כלומר תמונה לא מאוד גדולה.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #11 

אין מה לעשות - מקרן בסלון, בטח אם הוא לא צמוד לקיר אלא נמצא במרכז החדר - נראה פשוט מכוער עם זרוע שיורדת מהתקרה...

גם אני התפשרתי (מרצוני החופשי) והתקנתי צמוד לתקרה ואני משתמש בתיקון קיסטון שאני יודע שלא מומלץ אבל צריך להתפשר אם רוצים קולנוע ביתי בסלון

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1974
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #12 

@miromiro
·
הכי טוב זה אם המקרן בול איפה שצריך :-)
שלב הבא זה LENS SHIFT שזה בעצם הזזה של הרכיבים האופטיים כדי להזיז את התמונה בגובה ולצדדים בלי לפגוע באיכות מכיוון שזה הזזה של המנגנון האופטי. לא בכל מקרן זה קיים וגם אם זה קיים לא בכל מקרן זה קיים לני הצירים (גובה וצד).
השלב הבא זה KEYSTONE שזה בעצם תיקון על ידי התוכנה ולכן יש קצת איבוד איכות. משתמשים כשחייבים כי גם כשיש LENS SHIFT הוא לא בלי הגבלה ולכן לפעמים לא מספיק.
אצלי המקרן נמצא בפינת החידר ולכן משתמש בשתי האפשרויות שהזכרתי ובאופן אישי לא שמתי לב לאיבוד איכות למרות שאני מבין שהוא קיים

IGAL4d
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 566
נתן תודות: 423 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #13 

חבילת נופש במלון דלוקס בכרתים עם אופציה לשדרוג :)

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”