בעיות עם ההנהלה-יש פתרון?
רכשתי עבור אחי מקרן - Optoma HD142x הסלון שלו גדול מאד וכדי להקרין על הקיר היעודי נדרשת זרוע מהתקרה. התקבלה הנחתה מההנהלה: "לא יקום ולא יהיה" מחפשים תחליף. האם קיימת עגלה ניידת , יעודית, מספיק גבוהה שאפשר להניח עליה את המקרן לידו את הסטרימר או הנייד ולמקם מאחורי הספה בזמן ההקרנה ולאחריה לקפל ולגלגל הצידה? אם כן זה יהיה מצויין כי אפשר יהיה גם לגלגל אותה למרפסת בליל קיץ (אמנם לא חשוך לגמרי,אבל די חשוך) ולראות גם שם.
תודה מראש למשיבים
תודה מראש למשיבים
את המקרן ניתן לשים גם נמוך - על עגלה עם גלגלים. מגדירים במקרן להקרין רגיל (בתקרה התמונה הפוכה ומגדירים במקרן לשים תמונה הפוך)
התמונה מתחילה מגובה העדשה כלפי מעלה (וכשתלוי מהתקרה התמונה המתקבלת הפוכ - ולכן מגדירים במקרן שהמקרן תלוי הפוך, כמו שרשמתי מקודם)
הבעיה עם הקומבינה הזו: כל פעם צריך לכוון את המקרן מחדש, לשים במקום המיועד, פוקוס, שהתמונה תמלא בדיוק את מסך ההקרנה ..התעסקות לא טובה
מקרן מצגות לא נורא.. אבל מקרן לקולנוע ביתי זה לא כ"כ פרקטי..
התמונה מתחילה מגובה העדשה כלפי מעלה (וכשתלוי מהתקרה התמונה המתקבלת הפוכ - ולכן מגדירים במקרן שהמקרן תלוי הפוך, כמו שרשמתי מקודם)
הבעיה עם הקומבינה הזו: כל פעם צריך לכוון את המקרן מחדש, לשים במקום המיועד, פוקוס, שהתמונה תמלא בדיוק את מסך ההקרנה ..התעסקות לא טובה
מקרן מצגות לא נורא.. אבל מקרן לקולנוע ביתי זה לא כ"כ פרקטי..
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
הרבנות, ליד עירית ת״א ,זה הפתרון

·גבוה? אולי התכוונת נמוך? יותר נמוך מזה והראשים של הצופים עשויים להסתיר.Nemesis כתב:לדעתי תצטרך להיות נמוכה הרבה יותר אלא אם כן מדובר במקרן עם Lens Shift נדיב מאוד, זוית ההקרנה לרוב גדולה מדי כדי לשים על מתקל כה גבוה....
- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
אני הייתי מחפש רק מקרן עם lens shfit. גם יתן גמישות רבה וגם יחסוך זמן על כיוונים.
חבר שלי באותו סיפור מה שאני הצעתי לו זה לבנות מדף פריק, אצלו יש גרם מדרגות מול קיר ההקרנה ואפשר להניח את המדף עם המקרן תמיד באותו מיקום וככה הוא גם יחסוך כיוונים כל פעם.
אבל גם אם צריך לכוון אז כמו שאמרתי לפני, מקרן עם lens shift יחסוך הכי הרבה זמן.
חבר שלי באותו סיפור מה שאני הצעתי לו זה לבנות מדף פריק, אצלו יש גרם מדרגות מול קיר ההקרנה ואפשר להניח את המדף עם המקרן תמיד באותו מיקום וככה הוא גם יחסוך כיוונים כל פעם.
אבל גם אם צריך לכוון אז כמו שאמרתי לפני, מקרן עם lens shift יחסוך הכי הרבה זמן.
שחר
לא, התכוונתי למה שכתבתי.
המקרן מקרין כלפי מעלה מעל העדשה. העדשה היא לא במרכז התמונה האנכית אלא מתחת לחלק התחתון ביותר של התמונה. כלומר אם המקרן יהיה מעל ראשי האנשים החלק הכי תחתון של התמונה יהיה מעל ראש האנשים והתמונה תמשיך כלפי מעלה.
התמונה תסתיים קרוב לתקרה או בתקרה עצמה, תלוי בגובה של התקרה ובגודל התמונה שיש לך.
במקרה הטוב האנשים שיצפו יחטפו נקע בצוואר ובמקרה הרע ממש לא יהיה ניתן לצפות כך.

אם אתה לא רוצה להקרין מהתקרה, אתה צריך להקרין ממיקום נמוך יחסית כמו שולחן סלוני לדוגמא ובמרחק קצר יחסית, כלומר תמונה לא מאוד גדולה.
המקרן מקרין כלפי מעלה מעל העדשה. העדשה היא לא במרכז התמונה האנכית אלא מתחת לחלק התחתון ביותר של התמונה. כלומר אם המקרן יהיה מעל ראשי האנשים החלק הכי תחתון של התמונה יהיה מעל ראש האנשים והתמונה תמשיך כלפי מעלה.
התמונה תסתיים קרוב לתקרה או בתקרה עצמה, תלוי בגובה של התקרה ובגודל התמונה שיש לך.
במקרה הטוב האנשים שיצפו יחטפו נקע בצוואר ובמקרה הרע ממש לא יהיה ניתן לצפות כך.

אם אתה לא רוצה להקרין מהתקרה, אתה צריך להקרין ממיקום נמוך יחסית כמו שולחן סלוני לדוגמא ובמרחק קצר יחסית, כלומר תמונה לא מאוד גדולה.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
אין מה לעשות - מקרן בסלון, בטח אם הוא לא צמוד לקיר אלא נמצא במרכז החדר - נראה פשוט מכוער עם זרוע שיורדת מהתקרה...
גם אני התפשרתי (מרצוני החופשי) והתקנתי צמוד לתקרה ואני משתמש בתיקון קיסטון שאני יודע שלא מומלץ אבל צריך להתפשר אם רוצים קולנוע ביתי בסלון
גם אני התפשרתי (מרצוני החופשי) והתקנתי צמוד לתקרה ואני משתמש בתיקון קיסטון שאני יודע שלא מומלץ אבל צריך להתפשר אם רוצים קולנוע ביתי בסלון
@miromiro
·
הכי טוב זה אם המקרן בול איפה שצריך
שלב הבא זה LENS SHIFT שזה בעצם הזזה של הרכיבים האופטיים כדי להזיז את התמונה בגובה ולצדדים בלי לפגוע באיכות מכיוון שזה הזזה של המנגנון האופטי. לא בכל מקרן זה קיים וגם אם זה קיים לא בכל מקרן זה קיים לני הצירים (גובה וצד).
השלב הבא זה KEYSTONE שזה בעצם תיקון על ידי התוכנה ולכן יש קצת איבוד איכות. משתמשים כשחייבים כי גם כשיש LENS SHIFT הוא לא בלי הגבלה ולכן לפעמים לא מספיק.
אצלי המקרן נמצא בפינת החידר ולכן משתמש בשתי האפשרויות שהזכרתי ובאופן אישי לא שמתי לב לאיבוד איכות למרות שאני מבין שהוא קיים
·
הכי טוב זה אם המקרן בול איפה שצריך
שלב הבא זה LENS SHIFT שזה בעצם הזזה של הרכיבים האופטיים כדי להזיז את התמונה בגובה ולצדדים בלי לפגוע באיכות מכיוון שזה הזזה של המנגנון האופטי. לא בכל מקרן זה קיים וגם אם זה קיים לא בכל מקרן זה קיים לני הצירים (גובה וצד).
השלב הבא זה KEYSTONE שזה בעצם תיקון על ידי התוכנה ולכן יש קצת איבוד איכות. משתמשים כשחייבים כי גם כשיש LENS SHIFT הוא לא בלי הגבלה ולכן לפעמים לא מספיק.
אצלי המקרן נמצא בפינת החידר ולכן משתמש בשתי האפשרויות שהזכרתי ובאופן אישי לא שמתי לב לאיבוד איכות למרות שאני מבין שהוא קיים