http://www.janglo.net/component/option, ... temid,361/
בתביעה ייצוגית כנגד פייפאל בה ייצג משרדנו, אשר התנהלה בבית המשפט המחוזי במחוז מרכז, במסגרת ת"צ 39292-04-13 קלינגהופר נ'PAYPAL, אישר בית המשפט (כבוד השופט פרופסור ע' גרוסקופף) הסדר פשרה, במסגרתו פייפאל תשיב אחוזים מעמלת ההמרה שגבתה מלקוחות ישראלים בעת משיכת כספים שהוחזקו במטבע חוץ לחשבון בנק ישראלי. לטענת התובע המייצג אשר יוצג על ידי משרדנו, פייפאל חייבה את הלקוחות להמיר את הכספים לשקלים בעת משיכת הכספים לחשבון בנק וגבתה בגין כך עמלת המרה, כאשר לא ההמרה הכפויה ולא עמלת ההמרה הכפויה הוסדרו בהסכם המשתמש. לאחר הגשת התביעה תוקן הסכם המשתמש באופן שמבהיר זאת.
על פי הסדר הפשרה שאושר, פייפאל תשיב ללקוחותיה הישראלים 86% מעמלות ההמרה שנגבו מהמשיכה הראשונה שבוצעה לחשבון בנק ישראלי ו-38% מעמלות ההמרה שנגבו מהמשיכה השניה ומעלה. ההחזרים יגיעו עם הפרשי ריבית והצמדה. המשיכות שיקבלו בגינן החזרים הן משיכות שבוצעו עד ליום 25.7.2013 בלבד, מועד תיקון הסכם המשתמש על ידי פייפאל.
מובהר, כי פייפאל תעביר את ההחזרים אוטומטית לחשבונות הפייפאל או לחשבונות הבנק של הלקוחות הזכאים עד לחודש נובמבר 2017. משכך, אין צורך לפנות לקבלת ההחזר. למשרדנו אין ידיעה בשלב זה מה הסכום לו זכאי כל לקוח ולקוח בנפרד, ויש להמתין לקבלת ההחזרים בפועל. ככל שיש בעיות או השגות על סכום ההחזר שמתקבל, או ככל שלא מתקבל החזר, ניתן לפנות למשרדנו בפקס 03-6114142 או בדוא"ל לעו"ד עמית עידו ממשרדנו, ואנו נטפל בכך ישירות מול פייפאל.
הסדר הפשרה המלא ופסק דינו של בית המשפט הנכבד ניתנים לצפייה בכתובת:
www.paypalobjects.com/digitalassets/c/w ... /CA-IL.pdf

