שלום לכולם,
אשמח לעצה מה הדרך היעילה\נוחה ביותר להעביר תשתית של HDMI + USB ממקום מרכזי (מסומן בצהוב בתמונה) ליתר חדרי הבית (סלון, ממ"ד וחדר שינה).
הרעיון הוא שבמקום הצהוב יהיה ארון שיכיל כבר את כל ציוד התקשורת בבית (רסיבר, מודם, מחשב וכו') ומשם יחובר הציוד לכל החדרים.
הייתי שמח שיהיה מחשב אחד ואז פשוט לשלוט עליו מכל חדר אם ארצה.
לגבי HDMI וכבל רשת אז זה כמובן לא מסובך מדי מה שלא מצאתי זה איך ניתן להעביר USB עקב בעיות המרחק שלו ליתר החדרים. אם היה USB בכל חדר אז אפשר לחבר בכל חדר מקלדת+עכבר אלחוטיים ולשלוט אבל כרגע זה נראה בעייתי.
בנוסף אני מתכוון להשתמש ב unifi-ap-ac-pro בתור ה wireless access point . האם מישהו יודע להגיד מה יהיה המיקום האופטימלי למיקומו לקליטה מקסימלית בכל הבית?
תודה מראש על העזרה
מספר שאלות לגבי פריסת תשתית HDMI ו- USB ותעלות בדירה חדשה
-
trydent
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 27
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- Balance
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2621
ארון בעומק 40 סמ לא ישרת את הצורך. לפחות 70.
-
trydent
-
- חבר שרק התחיל

הקיר שם כרגע 50 ומעמיקים אותו ל60 (אין אפשרות יותר בלי לחסום את הכניסה) אבל הוא יהיה ארון לכל הרוחב ככה שיש שם לא מעט מקום (רוחב 170+).
- Balance
-
- חבר ותיק

50 כולל את הקיר האחורי. נטו בפנים נשאר 40.
עומק רסיבר נדמה לי סביב ה-50, ללא כבלים, ללא אוורור... כך שהרוחב לא ממש עוזר.
אם אין לך לפחות 70 אז מומלץ לחשוב על פיתרון אחר מאשר ארון ריכוז שיכיל את הכל כולל אודיו וידאו.
עומק רסיבר נדמה לי סביב ה-50, ללא כבלים, ללא אוורור... כך שהרוחב לא ממש עוזר.
אם אין לך לפחות 70 אז מומלץ לחשוב על פיתרון אחר מאשר ארון ריכוז שיכיל את הכל כולל אודיו וידאו.
-
trydent
-
- חבר שרק התחיל

אבדוק את הנושא תודה.
בהנחה שכן אפשר ליצור שם את העומק, האם יש פתרון לנושא ה USB?
גם אם אני שם את הרסיבר\מחשב במיקום אחר עדיין אשמח שהם יהיו במקום אחד בבית ומכל חדר שתהיה "גישה" מאשר להתחיל לקנות ציוד לכל חדר.
בהנחה שכן אפשר ליצור שם את העומק, האם יש פתרון לנושא ה USB?
גם אם אני שם את הרסיבר\מחשב במיקום אחר עדיין אשמח שהם יהיו במקום אחד בבית ומכל חדר שתהיה "גישה" מאשר להתחיל לקנות ציוד לכל חדר.
- Balance
-
- חבר ותיק

לא יודע לגבי USB אבל מה הכוונה מחשב אחד שכולם יעבדו עליו? איך? כל אחד בתורו?
-
trydent
-
- חבר שרק התחיל

בתכלס רק אני הולך לגור שם אז בעצם הכוונה שאני אוכל לעבוד (או לעשות streaming) על\מ אותו מחשב פעם מול הטלויזיה בסלון ופעם מהממ"ד או החדר שינה.