מחפש מפרט מתאים לצפייה ב-30 מצלמות דרך iVMS
היי,
אני צריך את עזרתכם בדגשים לגבי מפרט למחשב לעסק שישמש לצפייה בכ-30 מצלמות Hikvision בו-זמנית על גבי 2 מסכים (Full HD 50 אינץ').
הצפייה תתבצע דרך תוכנת iVMS 4500 של Hikvision (או שנחליף לאחרת אם יש למישהו הצעה טובה).
חשוב להדגיש שהמחשב לא יקליט (יש לנו כבר NVR של Hikvision) אלא רק ישמש לצפייה בשידור הישיר של המצלמות ולעתים לגישה להקלטות מה-NVR.
מישהו שהתנסה בזה יכול לתת דגשים לגבי המפרט? כרטיס גרפי ומעבד מומלץ? האם מספיק כרטיס גרפי חזק והמעבד פחות משנה?
לא מצאתי ברשת מפרטים לצרכים דומים.
אשמח לכל עזרה!
תודה,
דניאל
אני צריך את עזרתכם בדגשים לגבי מפרט למחשב לעסק שישמש לצפייה בכ-30 מצלמות Hikvision בו-זמנית על גבי 2 מסכים (Full HD 50 אינץ').
הצפייה תתבצע דרך תוכנת iVMS 4500 של Hikvision (או שנחליף לאחרת אם יש למישהו הצעה טובה).
חשוב להדגיש שהמחשב לא יקליט (יש לנו כבר NVR של Hikvision) אלא רק ישמש לצפייה בשידור הישיר של המצלמות ולעתים לגישה להקלטות מה-NVR.
מישהו שהתנסה בזה יכול לתת דגשים לגבי המפרט? כרטיס גרפי ומעבד מומלץ? האם מספיק כרטיס גרפי חזק והמעבד פחות משנה?
לא מצאתי ברשת מפרטים לצרכים דומים.
אשמח לכל עזרה!
תודה,
דניאל
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
לדעתי - כל מה שצריך זה 2 מכשירי אנדרואיד זולים עם חיבור רשת קווית ג'יגה-ביט (וכמובן יציאת HDMI), עליהם תתקין את ה-iVMS עבור אנדרואיד.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

על סמארטפון אנדרואיד מלפני 3 שנים אני צופה ב-6 מצלמות בלי בעייה ובלי גמגומים.
ייתכן שווינדוס פחות יעיל עם זה.
ייתכן שווינדוס פחות יעיל עם זה.
- ladani79
- חבר פעיל

- תגובות: 53
- שם מלא: Roee Ledani
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
לא בטוח שמכשירי אנדרואיד יעזרו כי חלקם פותחים את האפליקציה לאורך המסך ולא לרוחבו ולא בטוח שניתן לסובב (קרה לי עם טלוויזיית אנדרואיד).
האופציות שתוכל לנסות:
1. במחשב - הורדת איכות השידור מ main stream ל-sub stream וע"י כך להוריד את העומס מהמעבד.
2. להעביר כבלי hdmi לטלוויזיות ולשים מפצל
3. להעביר כבלי רשת לטלוויזיות ולשים ממירי cat5\6 to hdmi עם מפצל. בשיטה זו, החיסרון הוא שאם הטלוויזיות לו באותו הגודל, ייתכן ותצטרך להוריד
רזולוצייה.
האופציות שתוכל לנסות:
1. במחשב - הורדת איכות השידור מ main stream ל-sub stream וע"י כך להוריד את העומס מהמעבד.
2. להעביר כבלי hdmi לטלוויזיות ולשים מפצל
3. להעביר כבלי רשת לטלוויזיות ולשים ממירי cat5\6 to hdmi עם מפצל. בשיטה זו, החיסרון הוא שאם הטלוויזיות לו באותו הגודל, ייתכן ותצטרך להוריד
רזולוצייה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ה-iVMS לאנדרואיד עובד בסדר גמור לרוחב המסך (מסתובב אוטומטית עם הסמארטפון).
מניח שגם בממיר אנדרואיד זה יעבוד לרוחב המסך.
מניח שגם בממיר אנדרואיד זה יעבוד לרוחב המסך.
נשמע לי מאוד מוזר שזה יעבוד טוב על סטרימר זול, לא?
ברחבי האינטרנט יש פה ושם המלצות על מפרטים יקרים הכוללים כרטיסי מסך ומעבדים מתקדמים - למה שזה יעבוד טוב על סטרימר זול?
בכל מקרה, הזמנתי את ה-Xiaomi Mi Box במבצע שפורסם עכשיו אבל בדיוק הבנתי שאין לו USB3 - אז אני מניח שהוא גם לא יתמוך במתאם רשת של ג'יגה.
ברחבי האינטרנט יש פה ושם המלצות על מפרטים יקרים הכוללים כרטיסי מסך ומעבדים מתקדמים - למה שזה יעבוד טוב על סטרימר זול?
בכל מקרה, הזמנתי את ה-Xiaomi Mi Box במבצע שפורסם עכשיו אבל בדיוק הבנתי שאין לו USB3 - אז אני מניח שהוא גם לא יתמוך במתאם רשת של ג'יגה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אם לא היה ברור מספיק, הרעיון שלי היה 2 סטרימרים נפרדים, שכל אחד מהם ינגן 15 מצלמות מתוך ה-30 (מטריצה של 4 על 4).
מניח שאפשר לבדוק איך זה רץ על הסמארטפון שלך, ואז לחפש סטרימר אנדרואיד עם מעבד בחוזק דומה מבחינת בנצ'מרק. לא מדע מדוייק אבל מניח שזה יעבוד.
מניח שאפשר לבדוק איך זה רץ על הסמארטפון שלך, ואז לחפש סטרימר אנדרואיד עם מעבד בחוזק דומה מבחינת בנצ'מרק. לא מדע מדוייק אבל מניח שזה יעבוד.
- ladani79
- חבר פעיל

השאלה אם הוא לא צריך את כל המצלמות על שני המסכים. בד"כ בהצגה של מצלמות ip על מסך (דרך אפליקציה) תהיה לו מגבלה של 4 או 9 מצלמות בו זמנית לשידור חלק, יותר מזה ייתכן ויהיו לו לאגים, לכן כפי שהמלצתי למעלה, אם קיימת אפשרות להעביר כבלים ישירות מהnvr לטלוויזיות, זה יהיה הפיתרון האידיאלי,
טיפה יותר יקר מזוג סטרימרים וזול משמעותית ממחשב ייעודי.
פיתרון אפשרי נוסף, התקנת genius vision nvr החינמית (וגם לא כבדה) אך יש לשים לב כי היא תומכת עד 16 ערוצים בלבד.
https://geniusvision.net/community.html
טיפה יותר יקר מזוג סטרימרים וזול משמעותית ממחשב ייעודי.
פיתרון אפשרי נוסף, התקנת genius vision nvr החינמית (וגם לא כבדה) אך יש לשים לב כי היא תומכת עד 16 ערוצים בלבד.
https://geniusvision.net/community.html
אני אנסה לבדוק את זה על אנדרואיד.
רועי, תודה אבל פריסת כבלים פחות מתאימה לי מכיוון שאני רוצה שהצפייה בחדר לא תהיה תלויה במסך ה-NVR עליו עובדים.
למה שהתוכנה של Genius Vision תעזור? אני מניח שהיא תעשה בדיוק את מה ש-iVMS עושה
רועי, תודה אבל פריסת כבלים פחות מתאימה לי מכיוון שאני רוצה שהצפייה בחדר לא תהיה תלויה במסך ה-NVR עליו עובדים.
למה שהתוכנה של Genius Vision תעזור? אני מניח שהיא תעשה בדיוק את מה ש-iVMS עושה
- ladani79
- חבר פעיל

לטענתך, ivms חונקת את המעבד, אז הצעתי חלופה, שאצלי עובדת על מחשב נייח עם i3 ללא כ.מסך חיצוני והיא לא מכבידה לי על המערכת כך שהיא יכולה אולי להתאים לך ותוכל לבדוק זאת בזמן שאתה מחכה לסטרימר שיגיע
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

דווקא בסמארטפון לא התרשמתי שהיא כבדה.
אגב, יש לציין שהסטרים הישיר אל הסמארטפון (מה שמוזרם בפורט 8000 בברירת המחדל של מצלמות HIKVision) הוא לא אותו סטרים של תוכנת ה-NVR, והוא למעשה סטרים ברזולוצייה נמוכה יותר מ-1080P. זה דווקא מצויין כי הרי בריבוע שהוא 1/16 מהמסך יש לך רק רבע רזולוצייה (480x270).
אגב, יש לציין שהסטרים הישיר אל הסמארטפון (מה שמוזרם בפורט 8000 בברירת המחדל של מצלמות HIKVision) הוא לא אותו סטרים של תוכנת ה-NVR, והוא למעשה סטרים ברזולוצייה נמוכה יותר מ-1080P. זה דווקא מצויין כי הרי בריבוע שהוא 1/16 מהמסך יש לך רק רבע רזולוצייה (480x270).
- ladani79
- חבר פעיל

·קרוב לוודאי שיש הבדל בין סטרים המשודר לתוכנה במחשב, שכנראה מקבל סטרים ראשי (כלומר, רזולוציה מלאה), לעומת האפליקציה שמקבלת סטרים משני ע"מ לאפשר שידור חלק יות שבא על חשבון איכות הצפייה. מאחר והצפיה דרך האפליקציה היא מזדמנת (אתה לא מפעיל אותה 24/7) אז זה לא נורא.pixies כתב:דווקא בסמארטפון לא התרשמתי שהיא כבדה.
אגב, יש לציין שהסטרים הישיר אל הסמארטפון (מה שמוזרם בפורט 8000 בברירת המחדל של מצלמות HIKVision) הוא לא אותו סטרים של תוכנת ה-NVR, והוא למעשה סטרים ברזולוצייה נמוכה יותר מ-1080P. זה דווקא מצויין כי הרי בריבוע שהוא 1/16 מהמסך יש לך רק רבע רזולוצייה (480x270)....
Scanner, אני כרגע בשלבי פריסה ראשונים אז עוד לא התקנתי את כל המצלמות, אבל מאמין שלא תהיה לי בעיה, אבל גם אם תהיה, מקסימום אוסיף כ.מסך.
ד"א, לצורך הבדיקה התקנתי IVMS על הסטרימר שלי ואכן החלונות מוצגים לאורך המסך אבל לא הצלחתי להעלות מצלמות, מקווה שלך לא תהיה את הבעיה הזו (ייתכן והבעיה היא אצלי כי האנדרואיד הוא 4.4.2)