עזרה בנושא עיינית ל cd

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
אלי4 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכם
אני חדש בפורום ובאתר. הייתי מציצן קבוע עד עכשו. מבקש עזרה בנוגע לשני קומפקטים שבידי, האחד פיליפס cd380 והשני nad 5325. שניהם תקינים. אני מעוניין למצוא עיינית שתהווה חלופה כשיגיע הרגע. מצאתי בebay ראש ל nad שמיוצר בסין בערך ב 100 ש"ח. אשמח לעצה בנושא. מלבד זאת, קראתי במאמר שלפיליפס ניתן היה לחבר יחידה חיצונית של remote מישהו מכיר את הנושא? תודה מראש על העזרה ובכלל על האתר והפורום. כיף אמיתי לקרוא.

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
שם מלא: harel
נתן תודות: 559 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #2 

הי אלי
שני המכשירים שלך הם משנות התשעים.. שניהם מכובדים אבל לא כאלו שהיתי שומר בארון חלקי חילוף עבורם (כתבת שהם תקינים)
אני מעריך שעלות של מכשירים דומים בשוק המשומשים בישראל תהייה בסביבות 400 עד 600 ש"ח (הערכה גסה וסובייקטיבית)
דוקא במקרה הזה הייתי תומך ב "כלכלת שבר" דהינו - במקרה ואחד מהם יתקלקל תוכל להחליט אם לתקן אותו (העלות אינה רק של ה LASER ASSEMBLY אלא גם של ההחלפה שלו) או להמשיך למכשיר טוב יותר.
יתכן שכשיבוא היום (אם יבוא) תוכל למצוא ח"ח בישראל או טכנאי שיעשה את כל העבודה במחיר שווה לכל נפש.

זאת ועוד - יתכן שהקילקול חו"ח יהיה של מרכיב אחר ולא של הליזר.. (אני מהמר על ה MTBF של ספק הכוח דוקא) כך שבכלל יתכן שתרכוש תרופה (או חיסון) למחלה שאף אחד לא יחלה בה...

לגבי הוספת REMOTE לפיליפס.. יתכן שניתן..יכול להיות שה CD380 בנוי על פלטפורמה שמאפשרת שימוש בשלט (יש קונטרולר ויציאה לעינית אינפרא וכיו"ב) אנא שלח קישור למאמר...
אם המדובר על ה RC5 IN OUT - הרי שהחיבור מתבצע כפי הנראה דרך שלט של רביסר המחובר בכבלי RCA לסידי
ראה כאן
טכניקה שמספר חברות השתמשו בה במערכות מוכללות (מגבר+טיונר + סידי - מאותה הסידרה)
בברכה
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
האזנה טובה - גם לווינטאג'!

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #3 

לגבי הפיליפס,למרות המראה הפלסטיקי של המכשיר זהו יופי של נגן, ה-DAC במכשיר הוא ה-1541A המפורסם
וזה מתבטא בסאונד המצוין של הנגן הזה.לגבי הלייזר/טרנספורט-הוא נקרא CDM 4/19 ופיליפס ממזמן לא מייצרת אותם,רק באיביי תמצא כנראה את מבוקשך,או יחידות NOS או כאלו שפורקו ממכשירים אחרים.

נערך לאחרונה על ידי Kosh ב 25/05/2017 13:09, נערך פעם 1 בסך הכל.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

אלי4 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

@אלי4
ראשית, תודה העל התגובות. אינני זוכר אם מדובר במכשירי שנות התשעים או השמונים אבל הסאונד באמת טוב, עם מערכות הגברה ישנות וחדשות. אשלח את הקישור לכתבה בימים הקרובים ואכן, נדמה לי שמדובר ביציאות שצויינו. האם תוכלו לייעץ לגבי הראש התואם ל nad שמצאתי ב ebay? המוכר מאד אמין על פי המשובים אבל הראש מיוצר בסין.

אלי4 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

@אלי4
הסתכלתי בקישור לגבי ה remote. זו כתבה זהה לכתבה שקראתי במקום אחר. אם כך, מדובר למיטב הבנתי הדלה בשלט חוטי. אני זוכר שלטים כאלו. שלט כזה פחות מעניין אותי. יש מספיק חוטים בבית. החיפוש אחרי העייניות אגב, נובע מכך שהן פחות ופחות זמינות. על פי תפיסתי (אולי המוטעית) לרכיבים אלקטרוניים ישנים יש יותר תחליפים. ברור לי גם הערך הכספי של המכשירים ואין כוונה להתפרע במובן זה
שוב, תודה

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #6 

Kosh כתב:לגבי הפיליפס,למראות המראה הפלסטיקי של המכשיר זהו יופי של נגן, ה-DAC במכשיר הוא ה-1541A המפורסם
...
·

מישהו יודע האם ה-TDA1543 גם נחשב למוצלח?

אלי4 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

@אלי4
אני זוכר שמישהו בפורום כתב פעם שכל הסדרה של 15xx היא טובה. אני חשבתי אפילו שמדובר בך אבל כנראה שלא.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #8 

אלי4, ברוך הבא לפורום ולאתר.
אין צורך להתחיל כל הודעה שלך, בלינק לשם המשתמש שלך, כי זה מבלבל עם פניה למשתמש אחר, כמו כשלוחצים על כפתור "הגב". :wink:
אם ברצונך לרשום תגובה ללא פנייה למישהו ספציפי, יש למטה כפתור "פרסם תגובה".

אלי4 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

אני מבין שכוונתך לתגובה מהירה. מקווה שכך, אם לא , תקן אותי
תודה

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #10 

דרך "תגובה מהירה", או "פרסם תגובה", זה לא משנה.
כפתור "צטט"- כשאתה רוצה לצטט הודעה קודמת או חלק ממנה, ולהתייחס אליהם.
כפתור "הגב" - כשאתה רוצה לפנות אל מישהו שרשם הודעה קודמת ולהתייחס לדבריו, מבלי לצטט את תוכן הודעתו. וזה בדיוק מה שבלבל עם ההודעות הקודמות שלך, שנפתחו בהפנייה... לעצמך :wink:

אלי4 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

סליחה אם בילבלתי. מצאתי את כפתור פרסם תגובה, תודה על התיקון. עדיין, אשמח לעצה בנושא רכישת הראש ב ebay

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #12 

@אלי4
קודם אתה צריך לוודא שהראש הוא מאותו דגם שיש במכשיר, או מדגם תואם (כלומר חליפי). מה הדגם שלו? יש ראשי לייזר שעולים גם פחות מ-100 שקל (ויש ביותר).
כמעט כל הראשים שתמצא היום מיוצרים בסין, אז זה כשלעצמו לא צריך להדאיג. אבל צריך לזכור שהראשים האלה הם רכיבים עדינים מאד, ושאין עליהם אחריות. כלומר להביא בחשבון שגם אם קנית ראש, ובעוד שנתיים או כמה שזה יהיה מתעורר הצורך להחליף את הראש הקיים, יש מצב שהוא לא יעבוד. וגם צריך לדעת להחליף אותם.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

אלי4 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

אני לא יודע מה הדגם של ראש שמתאים ל nad 5325. המוכר מציג את הראש כייעודי ל nad 5325/5320. על פי התמונה זה נראה זהה. למרות שמצוי בידי service manual של המכשיר, אני מכיר במגבלותיי ובמידת הצורך אתן לטכנאי לעשות את העבודה. אני מניח שעם הדגם המדוייק של הראש הייתי מוצא אפשרויות נוספות מלבד זאת. נראה לי שאנסה את מזלי, במקרה הגרוע זה יהיה שכר לימוד

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #14 

בירור ברשת העלה שדגם ראש הלייזר ב-NAD הוא TAOHS-JP1 (מבית טושיבה במקור). כך הוא אמור להראות. אני מניח שאם המוכר טוען שזה מתאים אז זה אכן כך. גוגל הביא גם אתר נוסף ממנו אפשר לרכוש, והוא טוען שזה אורגינלי. אני לא מכיר את האתר, אבל אם זה משנה לך - תברר מולם. אם זה באמת אורגינלי זה אמור להיות עדיף על ג'נרי, והמחיר דומה.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

אלי4 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

תודה על המידע. עוד לא רכשתי, כך שזה בהחלט רלוונטי. אבדוק וגם אעדכן

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”