מקרן לסלון עם חדירת אור קלה וקירות בהירים
שלום.
אנחנו חושבים על רכישת מקרן במקום טלוויזיה לסלון שלנו כי טלוויזיה בגודל הנדרש היא לא מאוד פרקטית מבחינה תקציבית...
שנינו אוהבים מאוד לצפות במסך גדול גם לסרטים וגם לסדרות.
מרחק הצפיה הוא כ3.5 מטר.
הבעיה הכי גדולה שלנו לדעתי היא אור. יש לנו ווילונות גלילה של האפלה מלאה בסלון/מטבח שעושים עבודה מצויינת. אבל באור יום מלא חדירת אור מחלונות אחרים שלא חסומים גורמת לתאורה חלקית גם אם לא ישירה (אין לי מד לתת מספר מדוייק).
הבעיה השניה היא שכל הקירות לבנים, מה שאומר שאור יחזור ויעצים את הבעיה הקודמת.
השאלה היא האם יש טעם בכלל ללכת לכיוון של מקרן בסלון כאשר אין לי שום דרך לייצר סביבה חשוכה לחלוטין באור יום.
מוכן להשקיע במסך טוב (גם מעל 10K). יש לשים לב שאצטרך מסך שקוף אקוסטית כי הוא יכסה לי את הרמקולים...
אודה לעצות, אין תקציב מוגדר, הייתי שמח להשאר באיזור ה30K להכל (התקציב שהקצבנו לטלוויזיה).
תודה.
אנחנו חושבים על רכישת מקרן במקום טלוויזיה לסלון שלנו כי טלוויזיה בגודל הנדרש היא לא מאוד פרקטית מבחינה תקציבית...
שנינו אוהבים מאוד לצפות במסך גדול גם לסרטים וגם לסדרות.
מרחק הצפיה הוא כ3.5 מטר.
הבעיה הכי גדולה שלנו לדעתי היא אור. יש לנו ווילונות גלילה של האפלה מלאה בסלון/מטבח שעושים עבודה מצויינת. אבל באור יום מלא חדירת אור מחלונות אחרים שלא חסומים גורמת לתאורה חלקית גם אם לא ישירה (אין לי מד לתת מספר מדוייק).
הבעיה השניה היא שכל הקירות לבנים, מה שאומר שאור יחזור ויעצים את הבעיה הקודמת.
השאלה היא האם יש טעם בכלל ללכת לכיוון של מקרן בסלון כאשר אין לי שום דרך לייצר סביבה חשוכה לחלוטין באור יום.
מוכן להשקיע במסך טוב (גם מעל 10K). יש לשים לב שאצטרך מסך שקוף אקוסטית כי הוא יכסה לי את הרמקולים...
אודה לעצות, אין תקציב מוגדר, הייתי שמח להשאר באיזור ה30K להכל (התקציב שהקצבנו לטלוויזיה).
תודה.
@GibsonLP
·
אהלן
אני בדיוק במצב שלכם
מרחק של כמעט 4 מטר מהספה לקיר בסלון מואר
יש לי מקרן על 80 אינטש שזה גודל מעולה למרחק הזה
אבל כאמור 2 בעיות:
- צריך להחשיך את הסלון כדי לצפות כמו שצריך
- בתור צרכן כבד מצאתי את עצמי מחליף נורה פעם בשנה
התלבטתי אם לחכות למקרן החדש של אופטומה שתומך ב 4K אבל בסוף החלטתי לקנות טלויזיה
יש לי סוני חדשה של 75 אינטש והיא נהדרת
אני ממליץ בחום וזה גם במסגרת התקציב
אם אתה רוצה לבוא להתרשם מהצפיה בגודל/מרחק הזה אתה מוזמן
·
אהלן
אני בדיוק במצב שלכם
יש לי מקרן על 80 אינטש שזה גודל מעולה למרחק הזה
אבל כאמור 2 בעיות:
- צריך להחשיך את הסלון כדי לצפות כמו שצריך
- בתור צרכן כבד מצאתי את עצמי מחליף נורה פעם בשנה
התלבטתי אם לחכות למקרן החדש של אופטומה שתומך ב 4K אבל בסוף החלטתי לקנות טלויזיה
יש לי סוני חדשה של 75 אינטש והיא נהדרת
אני ממליץ בחום וזה גם במסגרת התקציב
אם אתה רוצה לבוא להתרשם מהצפיה בגודל/מרחק הזה אתה מוזמן
ועדיין זה לא חוויה קולנועית...
תמתין לתגובות של המומחים כאן או יותר טעב, גש לראות המו עיניך ותבין מה זה 75״ מהמרחק שלך (סבבה לסדרות, קטן לסרטים בפורמט קולנועי) ומה זה באמת קולנוע ביתי.
ככה שזה לטעמי תלוי בהרגלי הצפייה שלך...
תמתין לתגובות של המומחים כאן או יותר טעב, גש לראות המו עיניך ותבין מה זה 75״ מהמרחק שלך (סבבה לסדרות, קטן לסרטים בפורמט קולנועי) ומה זה באמת קולנוע ביתי.
ככה שזה לטעמי תלוי בהרגלי הצפייה שלך...
- topprojector
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 229
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
אכן אין להשוות חווית צפייה בגודל 100 אינטש לעומת 75 ולכן אני חושב שהפיתרון של מקרן הוא קלאסי עבורך וריאלי. נכון שאף מקרן ביתי ולו גם היקר ביותר, יאפשר צפייה באור יום או בחדירה משמעותית של אור יום לחדר, אבל קח בחשבון שחלק נכבד מהסרטים/סדרות שתצפה יהיו בשעות הערב ולתוך הלילה. בתקציב שלך אתה יכול לרכוש את האפסון EH-TW9300 מקרן יוצא מהכלל עם תמונה נהדרת גם בזכות המנגנון 4K UPSCALE שיש לו. ממרחק של 3 מטר תוכל לקבל תמונה מקסימלית של 100 אינטש וזה די והותר למרחק הצפייה שלך. לחילופין תוכל לרכוש את הסוני VPL-HW65es בכמה אלפי שקלים פחות. לדעתי אתה יכול להשיג את האפסון בארץ עם אחריות של היבואן סביב 20k ואת הסוני סביב 16k . שני המקרנים האלו מאוד מומלצים. שווה לך לדבר עם החנויות המתמחות וללכת לראות אותו.
·dilbert78 כתב:@GibsonLP
יש לי מקרן על 80 אינטש שזה גודל מעולה למרחק הזה...
זאת בדיחה?
80?????
למרחק צפיה של 4 מטר כל דבר מתחת ל-120" יהיה אכזבה קשה. לטעמי 150" זה המינימום במרחק כזה.
80" זה בכלל לא גודל שמצדיק מקרן.
תודה.
אנחנו מעבירים את הKuro 5090 שלנו לסלון העליון כך ששם נוכל גם לצפות בתוכן.
השאלה הנוספת היא האם הקירות הבהירים ישפיעו כל כך שחבל על ההתעסקות?
150 אינטש זה לא קצת גדול ל-3.5 מטרים?
אנחנו מעבירים את הKuro 5090 שלנו לסלון העליון כך ששם נוכל גם לצפות בתוכן.
השאלה הנוספת היא האם הקירות הבהירים ישפיעו כל כך שחבל על ההתעסקות?
150 אינטש זה לא קצת גדול ל-3.5 מטרים?
So long and thanks for all the fish!
- topprojector
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 229
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
GibsonLP
150 אינטש זה גדול מידי בכל קנה מידה למרחק הקרנה של 4 מטר. השפעתם של הקירות הבהירים תהיה מינימליסטית אם בכלל. שורה תחתונה, "ההתעסקות" בפירוש שווה את זה. אתה תהנה מכל רגע עם מקרן איכותי שתבחר.
150 אינטש זה גדול מידי בכל קנה מידה למרחק הקרנה של 4 מטר. השפעתם של הקירות הבהירים תהיה מינימליסטית אם בכלל. שורה תחתונה, "ההתעסקות" בפירוש שווה את זה. אתה תהנה מכל רגע עם מקרן איכותי שתבחר.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
75 אינץ למרחק של 3.5 מטר זה מצוין אבל לדעתי זה עדיין נחות לעומת +100...
אבל לדעתי אתה קודם חייב להבין שמקרן לא מחליף טלוויזיה - זה משהו שבא בנוסף. אין בעיה להשתמש בו כל הזמן אבל קח בחשבון שזה ידרוש החלפת נורה בתדירות גבוהה.
כמה כבר יוצא לך לראות באור יום מלא?? גם עם טלויזיה אתה תראה הכי טוב בחושך. כמובן שעם מקרן זה יותר מורגש אבל בעיקרון גם חדירת אור קלה לא תהרוס לך את החוויה יותר מאשר בצפייה בטלויזיה
אבל לדעתי אתה קודם חייב להבין שמקרן לא מחליף טלוויזיה - זה משהו שבא בנוסף. אין בעיה להשתמש בו כל הזמן אבל קח בחשבון שזה ידרוש החלפת נורה בתדירות גבוהה.
כמה כבר יוצא לך לראות באור יום מלא?? גם עם טלויזיה אתה תראה הכי טוב בחושך. כמובן שעם מקרן זה יותר מורגש אבל בעיקרון גם חדירת אור קלה לא תהרוס לך את החוויה יותר מאשר בצפייה בטלויזיה
תודה לכולם. סליחה שאני עונה רק עכשיו. הייתי בטוח שכבר עניתי.
אנחנו רואים בממוצע שעתיים ביום. 3000 שעות נורה זה עדיין כמה שנים. אני בסדר גמור עם להחליף נורה כל 3 שנים.
האם מסך של 110-120 אינטש יספיק לנו? יש מקום שמוכר מסכים איכותיים במחירים סבירים בארץ או שצריך להתחיל לייבא?
כמו שאמרתי - אני צריך מסך שקוף אקוסטית. מתלבט בין מסך קבוע לנגלל עם מותחנים (נוטה לנגלל משיקולים אסטטיקה)
תודה.
אנחנו רואים בממוצע שעתיים ביום. 3000 שעות נורה זה עדיין כמה שנים. אני בסדר גמור עם להחליף נורה כל 3 שנים.
האם מסך של 110-120 אינטש יספיק לנו? יש מקום שמוכר מסכים איכותיים במחירים סבירים בארץ או שצריך להתחיל לייבא?
כמו שאמרתי - אני צריך מסך שקוף אקוסטית. מתלבט בין מסך קבוע לנגלל עם מותחנים (נוטה לנגלל משיקולים אסטטיקה)
תודה.
So long and thanks for all the fish!
·topprojector כתב:GibsonLP
150 אינטש זה גדול מידי בכל קנה מידה למרחק הקרנה של 4 מטר....
שטויות. זה גדול מידי לדעתך.
לי יש מסך 165" ממרחק ישיבה של כ-4 מטר ואני רואה נפלא.
לפניו היה לי מסך 106" ממרחק ישיבה של כ-2.5 מטר וראיתי נפלא.
בשני המקרים מדובר ביחס גובה-מרחק של פי-2 (גובה התמונה הוא כ-2 מטר ומרחק הצפיה הוא כ-4 מטר) וזה יחס מצויין.
~100" למרחק של 3.5-4 מטר זה נחמד בתור "טלוויזיה גדולה" אבל לחלוטין מפספס את החוויה הקולנועית של "BIG SCREEN" שמכסה לך את כל רוחב שדה הראיה, כמו בקולנוע. אין מה להשוות!
המספר הזה שנזרק פה על 75" זאת פשוט בדיחה. גודל כזה הוא לחלוטין לא רלוונטי לדיון על מקרנים לדעתי.
כנראה שאני לא היחיד בעולם שחושב ש 100 אינטש למרחק כזה זה too much
בסופו של דבר זה עניין אישי, לא מן הנמנע שיקום אדיוט ויגיד שכל גודל פחות מ 300 אינטש למרחק הזה הוא בדיחה
אבל אם פותח השרשור מעוניין בחוו"ד גוף מקצועי כלשהו אז הנה:
https://www.hometheater.co.il/vt276365.html
בסופו של דבר זה עניין אישי, לא מן הנמנע שיקום אדיוט ויגיד שכל גודל פחות מ 300 אינטש למרחק הזה הוא בדיחה
אבל אם פותח השרשור מעוניין בחוו"ד גוף מקצועי כלשהו אז הנה:
https://www.hometheater.co.il/vt276365.html
נערך לאחרונה על ידי dilbert78 ב 07/06/2017 9:56, נערך פעם 1 בסך הכל.
·dilbert78 כתב:כנראה שאני לא היחיד בעולם שחושב ש 100 אינטש למרחק כזה זה too much
https://www.hometheater.co.il/vt276365.html...
הם מדברים שם על יחס של פי-3 מגובה המסך. זה סבבה אם מחשבים את זה לפי 1:2.35 אבל המון אם מחשבים לפי 16:9.
מי שרוצה להסתפק בתמונה קטנה כזאת שיהיה לו לבריאות.
אני תומך ביחס של פי-2 מגובה המסך ב-16:9, כלומר מסך בגובה 190 ס"מ (כ-150") עבור מרחק צפיה של כ-4 מטר.
בצפיה בתכני 2.35 תתקבל תמונה בגובה של 140 ס"מ בלבד, יחס של 2.85 שדיי קרוב להמלצה (העצובה) שלהם, ואני יכול להגיד לך מניסיון שאם היו מקטינים לי את גודל המסך בתכני 2.35 יותר ממה שיש לי עכשיו הייתי מאוד כועס. בתכני 16:9 התמונה בהחלט לא קטנה, אבל זה גם בהחלט מעצים את החוויה ועדיין בגבול הסביר.
אומר שוב, אני - מדבר מניסיון. לא יודע לגבי אחרים פה.
יש לי ניסיון גם עם מסך 106" וגם עם מסך 165", גם ממרחק צפיה של 2.5 מטר וגם ממרחק צפיה של 4.5 מטר (ויש לי ללכת אחורה גם 6 ו-7 מטר אם אני רוצה).
מעבר למרחק הצפיה שבחרתי לעצמי התמונה פשוט קטנה לי מדי ולא מלהיבה. בטח ובטח בסרטים 2.35.
רק המחשבה על שימוש במסך ה-106" ממרחק של כ-4 מטר מעציבה אותי. עשיתי את זה במשך מספר ימים וזה היה פשוט כמו להסתכל על טלוויזיה גדולה, ממש לא הרגשה של קולנוע.
אבל אתה מוזמן להמשיך לקשר לסרטונים של אמזון אם אתה רוצה
·dilbert78 כתב: בסופו של דבר זה עניין אישי, לא מן הנמנע שיקום אדיוט ויגיד שכל גודל פחות מ 300 אינטש למרחק הזה הוא בדיחה...
אדיוט תקרא למי שעשה אותך. תודה.