חוות דעת על sony PS-LX22
היי, אני חדש פה ובעולם של התקליטים בכלל.
מצאתי בבית את הפטיפון שרשמתי בכותרת (sony PS-LX22), שאמא שלי השתמשה בו בעברה הרחוק. רציתי לדעת האם הוא שווה משהו, או שעדיף כבר לקנות מכשיר אחר?
בנוסף, האם יש מוצרים טובים בטווח מחירים של כ1000 שקל (חריגות אפשריות, אבל לא יותר מדי) שיחזיקו מעמד לאורך שונים וינגנו מוזיקה באיכות טובה+ (אני סטודנט כרגע ואין לי את הכסף להשקיע 5000 שקל בפטיפון)?
מצאתי בבית את הפטיפון שרשמתי בכותרת (sony PS-LX22), שאמא שלי השתמשה בו בעברה הרחוק. רציתי לדעת האם הוא שווה משהו, או שעדיף כבר לקנות מכשיר אחר?
בנוסף, האם יש מוצרים טובים בטווח מחירים של כ1000 שקל (חריגות אפשריות, אבל לא יותר מדי) שיחזיקו מעמד לאורך שונים וינגנו מוזיקה באיכות טובה+ (אני סטודנט כרגע ואין לי את הכסף להשקיע 5000 שקל בפטיפון)?
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
הפטיפון שמצאת הוא דגם פשוט ובסיסי משנות ה-80, אין לו שווי כספי ממשי אך עדיין סביר להניח שהוא עדיף על כל מוצר חדש ב-1,000 שקל וגם ביותר מכך (משום שפטיפונים חדשים ב-1,000 שקל - וגם יותר - הם גרועים ממש).
יש רק לוודא שהוא תקין, מכוון כמו שצריך והמחט (אם יש עליו כרגע) לא שחוקה, אחרת צריך להחליפה.
יש רק לוודא שהוא תקין, מכוון כמו שצריך והמחט (אם יש עליו כרגע) לא שחוקה, אחרת צריך להחליפה.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
אני משער שיש אבל לא מכיר. לגבי המחט, הכי טוב זה לבחון אותה עם זכוכית מגדלת טובה ולראות את מצבה. אם זה לא זמין, אפשר גם להשמיע תקליט ולהתרשם ממצבה לפי שמיעה. אם שומעים טוב, נקי ואת כל תחום התדרים - היא תקינה. בדרך זו גם בוחנים את הפטיפון.
בכל מקרה, זו המחט המקורית שהגיעה עם הפטיפון הזה (או לפחות הראש המקורי), ומה שטוב זה שניתן להשיג מחט חלופית במקרה הצורך, במחיר לא יקר (כ-100 שקל).
בכל מקרה, זו המחט המקורית שהגיעה עם הפטיפון הזה (או לפחות הראש המקורי), ומה שטוב זה שניתן להשיג מחט חלופית במקרה הצורך, במחיר לא יקר (כ-100 שקל).
.Anything can be done, but it's only done if it's done
תנקה אותה בעדינות עם קצת אלכהול (לא אצ'טון/מסיר לק/ וכיוב - אלכהול!) ומברשת רכה (זו של התקליטים) ותקשיב לתקליט. אם נשמע טוב - זה בסדר.
האמת? במחיר הזה, פשוט שווה לקנות חדשה ולהיות בטוחים. קח בחשבון מדובר בראש ומחט הפשוטים שבפשוטים ואפשר קצת לשפר את איכות הצליל. משהו כמו, נניח ה- AT-92E יהיה שיפור זול וקל. שאל את המוכר אם יסכים לשלוח בדואר אויר רשום "רגיל" - זה יחסוך שליש עלות.
האמת? במחיר הזה, פשוט שווה לקנות חדשה ולהיות בטוחים. קח בחשבון מדובר בראש ומחט הפשוטים שבפשוטים ואפשר קצת לשפר את איכות הצליל. משהו כמו, נניח ה- AT-92E יהיה שיפור זול וקל. שאל את המוכר אם יסכים לשלוח בדואר אויר רשום "רגיל" - זה יחסוך שליש עלות.