כתמים אפורים בטלויזיה לד של סמסונג 48h6400
שלום לכולם
אשמח לעזרה.
לאחרונה שמתי לב לכתמים לא גדולים במיוחד, אפורים, במקומות שונים במסך (בחלק העליון ובפינות התחתונות).
בצפייה רגילה זה בקשוי נראה אבל ברגע שיש מסך בהיר ובמיוחד על לבן רואים את הכתמים בבירור.
הטלויזיה בת שנתיים וחודש ובתעודת האחריות רשום שיש לי אחריות למסך.
פניתי לשירות המעבדה ושלחו טכנאי. לטענתו זה בעיה בתאורה אחורית ונתנה לי הצעת מחיר של 1000 שח כי הם גם טוענים שהאחריות שיש לי לא קשורה לבעיה הזו...
מה דעתכם? מה זה יכול להיות?
מצרף תמונות
אשמח לעזרה.
לאחרונה שמתי לב לכתמים לא גדולים במיוחד, אפורים, במקומות שונים במסך (בחלק העליון ובפינות התחתונות).
בצפייה רגילה זה בקשוי נראה אבל ברגע שיש מסך בהיר ובמיוחד על לבן רואים את הכתמים בבירור.
הטלויזיה בת שנתיים וחודש ובתעודת האחריות רשום שיש לי אחריות למסך.
פניתי לשירות המעבדה ושלחו טכנאי. לטענתו זה בעיה בתאורה אחורית ונתנה לי הצעת מחיר של 1000 שח כי הם גם טוענים שהאחריות שיש לי לא קשורה לבעיה הזו...
מה דעתכם? מה זה יכול להיות?
מצרף תמונות
זה מלחמה עכשיו..
@gal-cohen
·
גם יש לי תחושה שסתם מאכילים אותי עם עניין התאורה אחורית..
מקווה שמישהו מהפורום יכול להגיד לי מה זה
הבנתי שלפעמים זה יכול להיות אבק בין שכבות?
·
גם יש לי תחושה שסתם מאכילים אותי עם עניין התאורה אחורית..
מקווה שמישהו מהפורום יכול להגיד לי מה זה
הבנתי שלפעמים זה יכול להיות אבק בין שכבות?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20178
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
לא יודע להגיד לך מה זה, אבל האחריות אמורה לכלול את הפאנל, וזה כולל את התאורה האחורית.
אם זה ממש מפריע לך, תמשיך לדרוש תיקון\החלפה.
זה לא נראה כמו אבק, דבר כזה בד"כ מופיע מההתחלה כי האבק חודר בזמן ההרכבה של הפאנל, לא בזמן השימוש אצלך בבית.
אם זה ממש מפריע לך, תמשיך לדרוש תיקון\החלפה.
זה לא נראה כמו אבק, דבר כזה בד"כ מופיע מההתחלה כי האבק חודר בזמן ההרכבה של הפאנל, לא בזמן השימוש אצלך בבית.
אולי פשוט לא שמתי לב לזה במשך הרבה זמן...
@TheCoolest
·
אולי זה בעצם היה שם ולא שמתי לב...
אמרו לי גם שזה פיקסלים שרופים.. אבל לא נראה לי (לא שאני יודע איך זה נראה)
כרגע אני במלחמה מול היבואן ושירות המעבדה.
הם טועמים שהאחריות שלי לא מכסה למרות שכתוב לי מפורשות אחריות על המסך (נציגה מטעמם אמרה לי שיש לי אחריות רק על הפאנל ) הבהרתי לה שאצלי רשום המילה מסך ומבחינתי אם יש בעיה על המסך בניראות אז הם אמורם לתקן את זה.
בזמן שהטכנאי היה פה הוא גם טען שזה יקח 10 ימים לתקן את זה... שזה גם נשמע לי הזוי מבחינת הזמן
·
אולי זה בעצם היה שם ולא שמתי לב...
אמרו לי גם שזה פיקסלים שרופים.. אבל לא נראה לי (לא שאני יודע איך זה נראה)
כרגע אני במלחמה מול היבואן ושירות המעבדה.
הם טועמים שהאחריות שלי לא מכסה למרות שכתוב לי מפורשות אחריות על המסך (נציגה מטעמם אמרה לי שיש לי אחריות רק על הפאנל ) הבהרתי לה שאצלי רשום המילה מסך ומבחינתי אם יש בעיה על המסך בניראות אז הם אמורם לתקן את זה.
בזמן שהטכנאי היה פה הוא גם טען שזה יקח 10 ימים לתקן את זה... שזה גם נשמע לי הזוי מבחינת הזמן
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
Re: אולי פשוט לא שמתי לב לזה במשך הרבה זמן...
10 ימי תיקון זה לא בשמיים.דורון19 כתב: בזמן שהטכנאי היה פה הוא גם טען שזה יקח 10 ימים לתקן את זה... שזה גם נשמע לי הזוי מבחינת הזמן...
אצלי תיקון ארך כשבוע ימים לפחות, לא לשכוח שחלק גדול מהבדיקה זה הפעלה רצופה וארוכה של המסך, אפילו למספר ימים.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
מי היבואן? מי נותן האחריות? מה רשום בתעודת האחריות שלך? מתי המסך נרכש?
*התקלה בכל אופן נראית כמו בעיה של תאורה בפאנל. לא ממש אמור לעניין אותך מהי התקלה, אלא רק שיש לך מסך עם מצב לא תקין והאם יש או אין אחריות. זה הכל. אם יש לך אחריות - שלום ולהתראות - שישברו הם את הראש מה גורם לבעיה (לדעתי החלפת פאנל). אם אין לך אחריות - כנראה שעדיף לך להתרגל למסך כמו שהוא כי תיקון של דבר כזה (החלפת פאנל לדעתי) לא כדאית כלכלית.
*התקלה בכל אופן נראית כמו בעיה של תאורה בפאנל. לא ממש אמור לעניין אותך מהי התקלה, אלא רק שיש לך מסך עם מצב לא תקין והאם יש או אין אחריות. זה הכל. אם יש לך אחריות - שלום ולהתראות - שישברו הם את הראש מה גורם לבעיה (לדעתי החלפת פאנל). אם אין לך אחריות - כנראה שעדיף לך להתרגל למסך כמו שהוא כי תיקון של דבר כזה (החלפת פאנל לדעתי) לא כדאית כלכלית.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
אז ככה...
@jacko-il
·
היבואן הוא בטי אלקטרוניקה (כן כן אני יודע.. יש ננפגעים ומצאתי גם תביעות)
הטלויזיה נקנתה במאי 2015 בשקם אלקטריק
מעבדת התיקונים שעובדת עם היבואן - אלקטרוניקס פרו
באחריות רשום: שנה מיום הקנייה + 24 חודש עבור המסך בלבד.
האחריות לא תחול במקרים הבאים: קלקול עקב שימוש לא נכון 2. שבר 3. תקלה מכוח עליון 4. טופל עי טכנאי אחר
סתם לידיעה, היות והתשובות שקבלתי משקם אלקטריק ומהיבואן לא סיפקו אותי, השגתי את שם היבואן ופניתי אליו בפייס וגוללתי את סיפור הטלויזיה. להפתעתי הוא ענה לי הבוקר שהוא ישמת לדבר איתי ולבדוק מה קרה. מקודם הוא השאיר לי הודעה שהוא מבין מהפקידה שלו (שאמרה לי אתמול ש"זה בסדר גמור שטלויזיה מתקלקלת אחרי שנתיים.. " וש" כבר לא עושים טלויזיות כמו פעם") שלפי הבידקה שהוא עשה עם מי שדברתי יש לי מנורת לד שרוף ועל זה אין אחריות.
·
היבואן הוא בטי אלקטרוניקה (כן כן אני יודע.. יש ננפגעים ומצאתי גם תביעות)
הטלויזיה נקנתה במאי 2015 בשקם אלקטריק
מעבדת התיקונים שעובדת עם היבואן - אלקטרוניקס פרו
באחריות רשום: שנה מיום הקנייה + 24 חודש עבור המסך בלבד.
האחריות לא תחול במקרים הבאים: קלקול עקב שימוש לא נכון 2. שבר 3. תקלה מכוח עליון 4. טופל עי טכנאי אחר
סתם לידיעה, היות והתשובות שקבלתי משקם אלקטריק ומהיבואן לא סיפקו אותי, השגתי את שם היבואן ופניתי אליו בפייס וגוללתי את סיפור הטלויזיה. להפתעתי הוא ענה לי הבוקר שהוא ישמת לדבר איתי ולבדוק מה קרה. מקודם הוא השאיר לי הודעה שהוא מבין מהפקידה שלו (שאמרה לי אתמול ש"זה בסדר גמור שטלויזיה מתקלקלת אחרי שנתיים.. " וש" כבר לא עושים טלויזיות כמו פעם") שלפי הבידקה שהוא עשה עם מי שדברתי יש לי מנורת לד שרוף ועל זה אין אחריות.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
את בטי אלקטרוניקה אני לא מכיר. את אלקטורינקס פרו דווקא כן, בעיקר בהקשרים של שירות גרוע.
בכל אופן, אם אלו התשובות שקבלת הסיכוי היחיד שלך במקרה הזה (לפחות לדעתי) היא לגשת לתביעות קטנות.
הכל יקום וייפול על ניסוח תעודת האחריות שקבלת עם המוצר. עם רשום בתעודה שהאחריות היא "שנה מיום הקנייה + 24 חודש עבור המסך בלבד" אז ניתן לפרש את זה כמצב בו כן יש אחריות על המסך שלך, שכן ככה נכתב בתעודה. הכוונה המקורית שלהם בניסוח הזה היא (כנראה) שאין אחריות על הפאנל אלא רק על שאר מכלולי המסך. הבעיה שלהם עם התנסחות כזו היא שהיא נועדה לבלבל ולהטעות בכוונת תחילה (בטח ובטח כאשר מדברים על הלקוח ההדיוט מן הישוב שלא מתמצה בתחום ובניסוחי תעודות אחריות.) ובמקרה שניתן לפרש ניסוח לשני פנים הניסוח המקבל בעיניי המחוקק הוא הניסוח הפועל לטובת הצרכן (או זה שלא ניסח בעצמו את התעודה).
זו לפחות דעתי הלא מקצועית בתחום. אני לא מגיע מתחום עריכה מפשטית ואין במה שרשמתי כוונת ייעוץ. סה"כ רושם את איך שאני מבין את הדברים ומה אני הייתי עושה במקומך.
בכל אופן, אם אלו התשובות שקבלת הסיכוי היחיד שלך במקרה הזה (לפחות לדעתי) היא לגשת לתביעות קטנות.
הכל יקום וייפול על ניסוח תעודת האחריות שקבלת עם המוצר. עם רשום בתעודה שהאחריות היא "שנה מיום הקנייה + 24 חודש עבור המסך בלבד" אז ניתן לפרש את זה כמצב בו כן יש אחריות על המסך שלך, שכן ככה נכתב בתעודה. הכוונה המקורית שלהם בניסוח הזה היא (כנראה) שאין אחריות על הפאנל אלא רק על שאר מכלולי המסך. הבעיה שלהם עם התנסחות כזו היא שהיא נועדה לבלבל ולהטעות בכוונת תחילה (בטח ובטח כאשר מדברים על הלקוח ההדיוט מן הישוב שלא מתמצה בתחום ובניסוחי תעודות אחריות.) ובמקרה שניתן לפרש ניסוח לשני פנים הניסוח המקבל בעיניי המחוקק הוא הניסוח הפועל לטובת הצרכן (או זה שלא ניסח בעצמו את התעודה).
זו לפחות דעתי הלא מקצועית בתחום. אני לא מגיע מתחום עריכה מפשטית ואין במה שרשמתי כוונת ייעוץ. סה"כ רושם את איך שאני מבין את הדברים ומה אני הייתי עושה במקומך.
נערך לאחרונה על ידי jacko-il ב 24/05/2017 16:08, נערך פעם 1 בסך הכל.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
שטויות במיץ, פשוט מרתיח את הדם.
תחזור אליהם ותגיד להם בצורה רגועה שבמידה והתקלה לא תטופל תפנה לבית משפט לתביעות קטנות. ואם הם לא יענו, פשוט תעשה זה לפני תום האחריות.
תתעד את השיחות שלך איתם בכדי שיהיו לך הוכחות לשטויות שהם פולטים, וכמובן כדי שיהיה לך תיעוד שדיברת איתם לפני תום האחריות.
תחזור אליהם ותגיד להם בצורה רגועה שבמידה והתקלה לא תטופל תפנה לבית משפט לתביעות קטנות. ואם הם לא יענו, פשוט תעשה זה לפני תום האחריות.
תתעד את השיחות שלך איתם בכדי שיהיו לך הוכחות לשטויות שהם פולטים, וכמובן כדי שיהיה לך תיעוד שדיברת איתם לפני תום האחריות.
@TheCoolest
·
דברו איתי משקם אלקטריק משירות לקוחות
גם היא טוענת (למרות שהקראתי לה את הנוסח של האחריות) שאחריות על מסך לא כוללת לדים.
אני מסכים עם כולכם שזו הטעיית הציבור.
האם זה חוקי בכלל מבחינת השקם להפנות אותי ליבואן ולהתנער מאחריות? אני קניתי את המוצר בשקם ולא אצל היבואן.
בנוסף הם ביקשו ממני מחיר גבה לתיקון (1000 שח) לפי המחירונים שיש באינטנט החלפת לוח תאורת מסך (אם זו אכן הבעיה שיש אצלי) צריכה לעלות 500-700
·
דברו איתי משקם אלקטריק משירות לקוחות
גם היא טוענת (למרות שהקראתי לה את הנוסח של האחריות) שאחריות על מסך לא כוללת לדים.
אני מסכים עם כולכם שזו הטעיית הציבור.
האם זה חוקי בכלל מבחינת השקם להפנות אותי ליבואן ולהתנער מאחריות? אני קניתי את המוצר בשקם ולא אצל היבואן.
בנוסף הם ביקשו ממני מחיר גבה לתיקון (1000 שח) לפי המחירונים שיש באינטנט החלפת לוח תאורת מסך (אם זו אכן הבעיה שיש אצלי) צריכה לעלות 500-700
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
מה זאת אומרת? הלדים הם חלק אינטגרלי מהמסך. מסבנים אותך, לדעתי.
השקם לא קשור בכלל, מי שנותן לך את השירות זה היבואן \ קבלן של היבואן.
זה כמו לקבל אחריות על הרכב (מנוע) שלא כוללת את המזרקים או כל רכיב הכרחי אחר לפעולת הרכב.
השקם לא קשור בכלל, מי שנותן לך את השירות זה היבואן \ קבלן של היבואן.
זה כמו לקבל אחריות על הרכב (מנוע) שלא כוללת את המזרקים או כל רכיב הכרחי אחר לפעולת הרכב.
@TheCoolest
·
שאלה נוספת ברשותכם
הסתכלתי עם זכוכית מגדלת על הכתמים האפורים שיש על המסך וראיתי שבכל הנורות יש אדום ירוק וכחול, לא מצאתי שום דבר יוצא דופן.
אני לא יודע אם זו הבדיקה הנכונה לעשות אבל זה מה שעשיתי
האם זה לא אומר שבעצם אין שום לד שרוף והבעיהשל הכתם היא מגורם אחר?
תודה
·
שאלה נוספת ברשותכם
הסתכלתי עם זכוכית מגדלת על הכתמים האפורים שיש על המסך וראיתי שבכל הנורות יש אדום ירוק וכחול, לא מצאתי שום דבר יוצא דופן.
אני לא יודע אם זו הבדיקה הנכונה לעשות אבל זה מה שעשיתי
האם זה לא אומר שבעצם אין שום לד שרוף והבעיהשל הכתם היא מגורם אחר?
תודה
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
הבדיקה הזו לא ממש רלוונטית. לדעתי אין במסך שלך בעיה עם הלדים, אלא יותר עם השכבה שנמצאת מתחת לזכוכית ה-LCD עצמה.
במסך שלך, הלדים נמצאים בקצה (העליון\תחתון או הצדדים, לא זוכר כרגע) ולא מאחורי המסך, ולכן ישנה שכבה מיוחדת המפזרת את האור שמפיקים הלדים האלה לכל גובה או רוחב (תלוי במיקום הלדים) המסך.
כשאתה רואה כתמים כהים או בהירים יותר מהשטח מסביב, זהו חוסר אחידות בשכבה הזו. יכול להיות שעם הזמן, ועם החום, בחלקים הכהים השכבה התעוותה מעט או אפילו זזה מעט ממקומה וזה גורם בעצם לאפקט שאתה רואה.
במסך כל פיקסל (נקודה של אור) מורכב מ-3 צבעי יסוד, אדום, ירוק וכחול. כשאתה מסתכל על המסך עם זכוכית מגדלת, אז ניתן לראות את תתי-הפיקסל בקלות.
במסך שלך, הלדים נמצאים בקצה (העליון\תחתון או הצדדים, לא זוכר כרגע) ולא מאחורי המסך, ולכן ישנה שכבה מיוחדת המפזרת את האור שמפיקים הלדים האלה לכל גובה או רוחב (תלוי במיקום הלדים) המסך.
כשאתה רואה כתמים כהים או בהירים יותר מהשטח מסביב, זהו חוסר אחידות בשכבה הזו. יכול להיות שעם הזמן, ועם החום, בחלקים הכהים השכבה התעוותה מעט או אפילו זזה מעט ממקומה וזה גורם בעצם לאפקט שאתה רואה.
במסך כל פיקסל (נקודה של אור) מורכב מ-3 צבעי יסוד, אדום, ירוק וכחול. כשאתה מסתכל על המסך עם זכוכית מגדלת, אז ניתן לראות את תתי-הפיקסל בקלות.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
תאורטית? כן. מעשית, אף אחד לא יתעסק בזה.
תופעה כזו = החלפת פאנל או כל הטלויזיה (מה שיותר סביר).
תופעה כזו = החלפת פאנל או כל הטלויזיה (מה שיותר סביר).
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
השוקת השבורה המפורסמת של רוכשי טלווזיות סמסונג!
אתה לא הראשון ובטח לא האחרון שיזרוק מכשיר בן שנתיים לפח.
ברכותי.
גם אם יחליפו לך פנל, התופעה תחזור עליה בדיוק שנתיים אח"כ עם הפנל החדש.
נסיון אישי...
אתה לא הראשון ובטח לא האחרון שיזרוק מכשיר בן שנתיים לפח.
ברכותי.
גם אם יחליפו לך פנל, התופעה תחזור עליה בדיוק שנתיים אח"כ עם הפנל החדש.
נסיון אישי...
בתאורת לד צדדית יש חומר מטריצי שאחראי לפיזור האור על המסך. אם שכבה זאת מאבדת ממתיחותה אז היא תשאיר באותו אזור כתם בהיר (אם קמורה לכיוון הצפייה) או כתם כהה (אם היא קעורה כיוון הצפייה). זו בעיה נפוצה בתאורת EDGE ורוב האנשים לא יבחינו בה, פרט כאשר צופים במסך אפור בחדר חשוך. יש מדד ביצועים שנקרא GREY UNIFORMITY שנמדד באחוזים. אם הכתמים נראים על מסך לבן, אז הבעיה יותר מוגשת.
אתה יכול לנסות לתקן את הבעיה לבד. תן לטלויזיה להתקרר למשך כמה שעות. כך משטח ישר כמו קרש חלק ותעטוף אותו במטלית טבולה בנוזל ניקוי מסכים, אחרי שהמטלית הוכנסה לתוך שקית ניילון ושהתה כמה שעות במקפיא. בקיצור, אתה צריך משטח ישר חלק (לא שורט) וקר מאד. את המשטח העבר על פני המסך באזורים הבעייתים מספר פעמים. נגב את המסך עם מטלית יבשה והדלק. אתה אמור לראות שיפור, תלוי בעובי השכבה המגנה ויכולת הולכת החום שלה. הרעיון זה להקפיא את האזורים עם הבטן כדי שימתחו חזרה.
בזמן תיקון מקצועי מנסים ליישר את הקפלים עם מכשיר מיוחד, ואם זה לא עוזר, מחליפים את כל משטח הפיזור. במקרה זה התיקון מייקר לעבר ה 1000 שח לכל היותר למסך 50 אינטש...
גם בסוני שלי אני מבחין בכתמים כאלו בצפיה במסך אפור. זה התחיל לאחר מעבר דירה וזה צפוי. אבל זה לא מורגש כלל בצפיה רגילה אז לא אכפת לי, כי גם כך אני מתכוון לשדרג ל 4k ברגע שאמצא דגם שעונה לדרישות וכולל תלת ממד...
אתה יכול לנסות לתקן את הבעיה לבד. תן לטלויזיה להתקרר למשך כמה שעות. כך משטח ישר כמו קרש חלק ותעטוף אותו במטלית טבולה בנוזל ניקוי מסכים, אחרי שהמטלית הוכנסה לתוך שקית ניילון ושהתה כמה שעות במקפיא. בקיצור, אתה צריך משטח ישר חלק (לא שורט) וקר מאד. את המשטח העבר על פני המסך באזורים הבעייתים מספר פעמים. נגב את המסך עם מטלית יבשה והדלק. אתה אמור לראות שיפור, תלוי בעובי השכבה המגנה ויכולת הולכת החום שלה. הרעיון זה להקפיא את האזורים עם הבטן כדי שימתחו חזרה.
בזמן תיקון מקצועי מנסים ליישר את הקפלים עם מכשיר מיוחד, ואם זה לא עוזר, מחליפים את כל משטח הפיזור. במקרה זה התיקון מייקר לעבר ה 1000 שח לכל היותר למסך 50 אינטש...
גם בסוני שלי אני מבחין בכתמים כאלו בצפיה במסך אפור. זה התחיל לאחר מעבר דירה וזה צפוי. אבל זה לא מורגש כלל בצפיה רגילה אז לא אכפת לי, כי גם כך אני מתכוון לשדרג ל 4k ברגע שאמצא דגם שעונה לדרישות וכולל תלת ממד...