מיקסום רשת אלחוטית עם ראוטר של 012

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Ttll176 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי בלפטופ כרטיס של אינטל AC8260 זה כרטיס מהדורות החדשים, תומך בכל התדרים שצריך כדי לקבל מהירויות נאות בוויפי.

בראוטר בחיבור כבל מקבל אכן 100 מגה, באלחוטי מקבל 40. אני מניח שההגדרות שצריך לשנות הן בראוטר אך מכיוון שאין לי ססמת אדמין כי המודם שכור אני כלל לא בטוח שאוכל לשנות את ההגדרות(?). מישהו יכול לעזור לי מה לשנות בהגדרות של הכרטיס רשת\נתב כדי להתחיל לקבל מספר נורמלי גם באלחוטי?

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

תציין את הדגם של הראוטר שיש לך.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

scubaski
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 80
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #3 

אני מקבל אותם מספרים על תשתית הוט. להבנתי המהירות באלכותי תמיד עיטית יותר תלוי במרחק ובקירות. ראה גם את השירשור שלי עם נושא די דומה.

Ttll176 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

NetCHEIF כתב:תציין את הדגם של הראוטר שיש לך.
...
·צודק סליחה, מודם ראוטר מדגם DLINK DSL 225

ולזה שכתב שמקבל בוויפיי בהוט 40 מגה - כמה אתה מקבל בחיבור כבל? אגב זה מאוד תלוי בכל המערכות מסביב ואפילו במכשיר החלש ביותר שמחובר לראוטר באותו זמן

scubaski
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 80
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #5 

חיבור כבל קרוב ל-100. אלכותי שאני יושב ליד הראוטר 60, בחדר סמוך 40. ממה שאני מבין ראוטר AC CLASS ישפר את המצב.

Ttll176 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

אף אחד לא יכול לתרום לי אולי אפילו מנסיונו האישי עם המודם הנ"ל? אני אפילו לא יודע אם הבעיה היא בהגדרות המודם או במשהו אחר.
המצב של המודם אגב מראה CURRENT: 20MHZ למרות שהוא מכוון על אוטו' 20/40.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #7 

לרכוש ראוטר איכותי?
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

Ttll176 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

הראוטר הזה תומך בעד 300MB על אלחוטי. למה אתה ישר מניח שזה לא הגדרות אלא איכות המוצר?

Fish72
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #9 

@Ttll176
·ה DLINK נחשבים כראוטרים לא איכותיים במיוחד מנסיון העבר שלי איתם עוד מימי מהירויות ה G. ה"איכות" מתבטאת בדרך כלל בחיבור אלחוטי בעל כיסוי בינוני ותקיעות ברגע שפתוחים חיבורים רבים כגון הורדות טורנטים וכו'.
מה שהרבה אנשים עושים זה הופכים את הנתב משולב המודם למודם בלבד, ורוכשים ראוטר בעל יכולות WIFI יציבות וחזקות יותר.
לרוב המשתמשים הרגילים (כאלה שלא אכפת להם גם לקבל 20 מגה ב WIFI ושלא מורידים הרבה תכנים באינטרנט) התפקוד הבסיסי של הנתב מספק.
מה שאני יכול להציע לך כרגע ב"שלוף", זה להתקין בטלפון שלך את תוכנת WIFI ANALYSER, לבדוק איזה ערוצי WIFI פחות עמוסים בסביבת הלאפטופ שלך, ולהגדיר את ה 225 שישדר בערוץ פנוי ככל הניתן. שים לב שיש לתוכנה 2 מצבים - מצב 2.4GHZ ומצב 5GHZ, אז תבדוק את מה שמתאים לך.

בהצלחה

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #10 

@Ttll176
·

זה מהירות מקסימלית תיאורטית של התקן בתנאים הטובים ביותר, לא קשור למציאות בשום אופן במוצר צרכני ובטח שבטח לא בנתב גרוע שמקבלים כחלק מחבילת האינטרנט.

נתבים בתקן AC נותנים כמה מאות Mbps במקרה הטוב, נתבי N 2.4GHz יגיעו לך במקרה הטוב ביותר לאיזור ה-100Mbps וזה עם נתב איכותי וממרק קרוב כשאין הפרעות מהסביבה. תקן N ב-5GHz יתן קצת יותר מזה, אבל הוא עוד יותר רגיש למרחק והפרעות.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #11 

@Ttll176
·

זה מהירות מקסימלית תיאורטית של התקן בתנאים הטובים ביותר, לא קשור למציאות בשום אופן במוצר צרכני ובטח שבטח לא בנתב גרוע שמקבלים כחלק מחבילת האינטרנט.

נתבים בתקן AC נותנים כמה מאות Mbps במקרה הטוב, נתבי N 2.4GHz יגיעו לך במקרה הטוב ביותר לאיזור ה-100Mbps וזה עם נתב איכותי וממרק קרוב כשאין הפרעות מהסביבה. תקן N ב-5GHz יתן קצת יותר מזה, אבל הוא עוד יותר רגיש למרחק והפרעות.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”