רגלי ספייקים ?
שלום לכולם
אשמח אם תוכלו לעזור לי בהרכבת רגלי ספייקים לרמקולים שברשותי wharfedale valdus 400
אני לא בטוח אם זה כדאי? מה שכן מאוד מפריע שהרמקול לא מקובע טוב, ניראה לי רעיון לא רע להרכיב רגלי תבריג לרמקול וע"י כך לקבוע יותר את הרמקול (מה לעשות? ריצפה עקומה)
האם מישהו כאן ביצע זאת בעבר ?
אם זה לא ניראה לכם האם יש לכם רעיונות אחרים למניעת רעידות בסיס הרמקול
תודה לכולם...
אשמח אם תוכלו לעזור לי בהרכבת רגלי ספייקים לרמקולים שברשותי wharfedale valdus 400
אני לא בטוח אם זה כדאי? מה שכן מאוד מפריע שהרמקול לא מקובע טוב, ניראה לי רעיון לא רע להרכיב רגלי תבריג לרמקול וע"י כך לקבוע יותר את הרמקול (מה לעשות? ריצפה עקומה)
האם מישהו כאן ביצע זאת בעבר ?
אם זה לא ניראה לכם האם יש לכם רעיונות אחרים למניעת רעידות בסיס הרמקול
תודה לכולם...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אין להם הכנה
hello martin
למרבה הצער אין להם הכנה
האם זה יוצר בעייה לפי דעתך ?
*אולי אפשר להרכיב אום תבריג לבסיס ולאחר מכן לא תהייה כל בעייה
למרבה הצער אין להם הכנה
האם זה יוצר בעייה לפי דעתך ?
*אולי אפשר להרכיב אום תבריג לבסיס ולאחר מכן לא תהייה כל בעייה
- Mistoffelees
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4851
- נתן תודות: 370 פעמים
- קיבל תודות: 188 פעמים
צליל יותר טוב?
צליל יותר טוב לא נראה לי מה שכן כאשר הבס נקי יותר בטוח שזה ישפיע על איכות השמע
כיום בחלק מסוגי הרמקולים מסופקים ספייקים (רגלי תבריג) להגבהת הרמקול מהרצפה
לשיפור הבאס,ומניעת מגע ישיר עם הרצפה
כיום בחלק מסוגי הרמקולים מסופקים ספייקים (רגלי תבריג) להגבהת הרמקול מהרצפה
לשיפור הבאס,ומניעת מגע ישיר עם הרצפה
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
אתחיל בלענות ל-yes-man,
כבר כתבתי על זה מספר פעמים בעבר, אבל הנה עוד פעם: רמקול דוחף אויר, תחשוב על זה שאתה עומד על קרח ומנסה לזרוק כדור באולינג, מה שייקרה זה שאתה תעוף אחורה, נכון?
אותו דבר קורה לרמקול, אנחנו רוצים שהוא לא יזוז בכלל. זה בעיקר נכון כשהרמקול עומד על שטיח, מה שהופך אותו ללא יציב בעליל. הספייקים "ממסמרים" את הרמקול לרצפה ומונעים ממנו לזוז.
שנית, אנחנו רוצים למנוע מרעידות ברצפה להגיע לרמקול, שכן זה ייגרום לדרייברים לנוע לא נכון. שטח המגע של הספייקים עם הרצפה הוא קטן ביותר, מה שיוצר בידוד מכני מהריצפה.
עד כמה השיפורים הללו שמיעים? שאלה טובה.
amore,
כן זו בעיה. מכמה סיבות:
1. אם הרמקול שלך לא עשוי מעץ מלא או מ-MDF, זה משאיר אותנו עם סיבית שפשוט עלולה להתפורר מקדיחה כזו.
2. הדרך הטובה ביותר בכל מקרה אם תרצה להיכנס לזה, זה לקדוח חור מספיק גדול להכנסת אום מתאים (6 או 8 מ"מ תבריג) להכניס אותו ולצקת על זה אפוקסי.
3. אם הבסיס לא עבה מספיק, אתה עלול לקדוח חור "דוך".
מה שאני מציע בשלב ראשון הוא לקחת איזו בלטה (שהבסיס שלה טיפה גדול מהרמקול) ואותו לייצב (ספייקים, בלוטק או מה שלא יהיה) ואת הרמקול להניח עליו.
אם זה לא יעבוד לך, לך לכיוון הספייקים.
ישנם ספייקים שלא דורשים קדיחה, אלא הרמקול פשוט מונח עליהם אבל זה אז לא יציב. נגיעה קלה ברמקול הוא יעוף.
כבר כתבתי על זה מספר פעמים בעבר, אבל הנה עוד פעם: רמקול דוחף אויר, תחשוב על זה שאתה עומד על קרח ומנסה לזרוק כדור באולינג, מה שייקרה זה שאתה תעוף אחורה, נכון?
אותו דבר קורה לרמקול, אנחנו רוצים שהוא לא יזוז בכלל. זה בעיקר נכון כשהרמקול עומד על שטיח, מה שהופך אותו ללא יציב בעליל. הספייקים "ממסמרים" את הרמקול לרצפה ומונעים ממנו לזוז.
שנית, אנחנו רוצים למנוע מרעידות ברצפה להגיע לרמקול, שכן זה ייגרום לדרייברים לנוע לא נכון. שטח המגע של הספייקים עם הרצפה הוא קטן ביותר, מה שיוצר בידוד מכני מהריצפה.
עד כמה השיפורים הללו שמיעים? שאלה טובה.
amore,
כן זו בעיה. מכמה סיבות:
1. אם הרמקול שלך לא עשוי מעץ מלא או מ-MDF, זה משאיר אותנו עם סיבית שפשוט עלולה להתפורר מקדיחה כזו.
2. הדרך הטובה ביותר בכל מקרה אם תרצה להיכנס לזה, זה לקדוח חור מספיק גדול להכנסת אום מתאים (6 או 8 מ"מ תבריג) להכניס אותו ולצקת על זה אפוקסי.
3. אם הבסיס לא עבה מספיק, אתה עלול לקדוח חור "דוך".
מה שאני מציע בשלב ראשון הוא לקחת איזו בלטה (שהבסיס שלה טיפה גדול מהרמקול) ואותו לייצב (ספייקים, בלוטק או מה שלא יהיה) ואת הרמקול להניח עליו.
אם זה לא יעבוד לך, לך לכיוון הספייקים.
ישנם ספייקים שלא דורשים קדיחה, אלא הרמקול פשוט מונח עליהם אבל זה אז לא יציב. נגיעה קלה ברמקול הוא יעוף.
- Mistoffelees
- חבר מביא חבר

אני גיליתי שהרמקולים שלי (Diamond 8.4) באים עם ספייקים רק אחרי שבועיים.
לפני שזרקתי את הקרטונים בדקתי שאני לא זורק עוד משהו ואז גיליתי את הבסיס והספייקים שמצורפים.
לא הרגשתי שיפור משמעותי בסאונד.
החתולים שלנו שנוהגים להשתולל בבוקר הצליחו כבר להפיל רמקול אחד, לא נגרם לו נזק (אני מקווה, אני לא מרגיש שנגרם).
לפני שזרקתי את הקרטונים בדקתי שאני לא זורק עוד משהו ואז גיליתי את הבסיס והספייקים שמצורפים.
לא הרגשתי שיפור משמעותי בסאונד.
החתולים שלנו שנוהגים להשתולל בבוקר הצליחו כבר להפיל רמקול אחד, לא נגרם לו נזק (אני מקווה, אני לא מרגיש שנגרם).
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
aquarius,
זה כי אין לך חתול....
אם היה לך חתול היית יודע שיש להם כמה רגעים ביום שהם פשוט חייבים לפרוק אנרגיה והם מתחילים לרוץ בכל הבית ולקפוץ על כל דבר כאילו היו פלאבר שהשתחרר מהקופסא...
משקל של 4 ק"ג במהירות של 20 קמ"ש נכנס לך ברמקול, תאמין לי שהוא יעיף גם גראנד-סלאם.....
זה כי אין לך חתול....
אם היה לך חתול היית יודע שיש להם כמה רגעים ביום שהם פשוט חייבים לפרוק אנרגיה והם מתחילים לרוץ בכל הבית ולקפוץ על כל דבר כאילו היו פלאבר שהשתחרר מהקופסא...
משקל של 4 ק"ג במהירות של 20 קמ"ש נכנס לך ברמקול, תאמין לי שהוא יעיף גם גראנד-סלאם.....
- Mistoffelees
- חבר מביא חבר

ואצלי יש צמד...