האקרים פיתחו דרך להשתלט על מחשבים באמצעות קבצי כתוביות..
-
JamesStone
- חבר ותיק

- תגובות: 1602
- שם מלא: James Stone
- נתן תודות: 519 פעמים
- קיבל תודות: 148 פעמים
- PolarBear1
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 468
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 63 פעמים
אבל קובץ כתוביות מכיל טקסט בלבד, אין ולא יכול להיות בו קוד זדוני. לא מבין איך זה מאפשר השתלטות על מחשבים אחרים.
-
JamesStone
- חבר ותיק

- תגובות: 1602
- שם מלא: James Stone
- נתן תודות: 519 פעמים
- קיבל תודות: 148 פעמים
·arnold כתב:גם קוד תוכנה (לא מכונה) ובטח שאתרי אינטרנט זה טקסט כך שלא זאת הבעייה.
מה שלא מוסבר ולא מצאתי הסבר איך הקוד הזדוני שיש בכתוביות מורץ ע"י התוכנות (VLC, Kodi..) שמריצות את הסרטים עם הכתוביות....
הנגן (קודי / vlc / כל אחד אחר) טוען את מה שיש בקובץ הכתוביות. הוא מצפה למצוא שם טקסט בפורמט מסויים. אם יש שם משהו אחר, והקוד של הנגן לא מוקשח, הרי שדי בקלות אפשר לטעון קוד זדוני לאזורים מסויימים בזכרון ופשוט להריץ אותו (להריץ קוד = להגיד למעבד ששם נמצאת השורה הבאה שצריך להריץ).
דוגמא תיאורטית, קלאסית ופשוטה להסברה:
1. קוד הנגן מצפה לטקסט באורך מקסימלי של 256 תווים.
2. בקובץ הכתוביות שמים טקסט של יותר מ-256 תווים, התווים הנוספים הם למעשה קוד זדוני.
3. הנגן טוען את מה שהוא מקבל מקובץ הכתוביות, בלי לשים לב שהוא "דורס" את מה שיש מעבר ל-256 תווים באותו קוד זדוני.
4. הקוד הזוני מורץ ברגע שהמעבד מגיע לאזור הזה בזכרון.
You are never fully dressed without a smile
מעניין... למרות שהקודי שלי רץ על oe, אני בספק מה הקוד כבר יכול לעשות בסביבה כזו... על ווינדוס בהחלט מסוכןShed כתב:·......
הנגן (קודי / vlc / כל אחד אחר) טוען את מה שיש בקובץ הכתוביות. הוא מצפה למצוא שם טקסט בפורמט מסויים. אם יש שם משהו אחר, והקוד של הנגן לא מוקשח, הרי שדי בקלות אפשר לטעון קוד זדוני לאזורים מסויימים בזכרון ופשוט להריץ אותו (להריץ קוד = להגיד למעבד ששם נמצאת השורה הבאה שצריך להריץ).
דוגמא תיאורטית, קלאסית ופשוטה להסברה:
1. קוד הנגן מצפה לטקסט באורך מקסימלי של 256 תווים.
2. בקובץ הכתוביות שמים טקסט של יותר מ-256 תווים, התווים הנוספים הם למעשה קוד זדוני.
3. הנגן טוען את מה שהוא מקבל מקובץ הכתוביות, בלי לשים לב שהוא "דורס" את מה שיש מעבר ל-256 תווים באותו קוד זדוני.
4. הקוד הזוני מורץ ברגע שהמעבד מגיע לאזור הזה בזכרון....
·
השאלה באמת אם הקודי על OE שעל CUBOX יכול גם להידבק בזה ?
וגם איך מעדכנים את OE על CUBOX ? כי זה מערכת הפעלה שלוקח זמן עד שיוצא עידכון עם קודי , מה עושים במקרה זה ?
תודה .
וגם איך מעדכנים את OE על CUBOX ? כי זה מערכת הפעלה שלוקח זמן עד שיוצא עידכון עם קודי , מה עושים במקרה זה ?
תודה .
-----------------------------------------------
רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עדיין לא בטוח לגבי הראשון.
רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עדיין לא בטוח לגבי הראשון.
השאלה לי יש OPENELEC ואין עידכונים זה תלוי מתי מערכת הפעלה יוצאת , מישהו יודע אם הוירוס תוקף גם מערכת CUBOX עם OPENELEC?
-----------------------------------------------