Vera, Lua וכפתורים וירטואלים?
שלום לכולם,
אני מנסה לממשק בין וורה לבין כמה רכיבים גנריים שיש לי בבית
יש לי חיישני טמפרטורה בחדרים שאפשר לקרוא את הערך שלהם ע"י בקשת HTTP
כמו כן יש לי שליטה במזגן באמצעות HTTP
אני מעונין לעשות מיזוג מערכות ולאפשר שליטה דרך וורה
למשל - שיהיה לי חיישן טמפרטורה בכל חדר כמו כל device אחר שיש לי
לגבי המזגן זה קצת יותר מורכב אני מניח - כי ניתן לבחור עוצמה (גבוה, נמוך וכבוי) וניתן לבחור טמפרטורה
אילו אפשרויות יש לי כדי ליצור את המורכבות הזו?
אני מנסה לממשק בין וורה לבין כמה רכיבים גנריים שיש לי בבית
יש לי חיישני טמפרטורה בחדרים שאפשר לקרוא את הערך שלהם ע"י בקשת HTTP
כמו כן יש לי שליטה במזגן באמצעות HTTP
אני מעונין לעשות מיזוג מערכות ולאפשר שליטה דרך וורה
למשל - שיהיה לי חיישן טמפרטורה בכל חדר כמו כל device אחר שיש לי
לגבי המזגן זה קצת יותר מורכב אני מניח - כי ניתן לבחור עוצמה (גבוה, נמוך וכבוי) וניתן לבחור טמפרטורה
אילו אפשרויות יש לי כדי ליצור את המורכבות הזו?
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2566
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 389 פעמים
@e-r-a-n
·
בסוף תהליך בנית תרחיש (SCENES) אתה יכול להזין פקודת HTTP להפעלה של מוצרים, אני משתמש בזה.
לגבי קריאה של מידע בחזרה ל VERA אני מתאר לעצמי שאולי אפשר לעשות זאת עם PLEG, יש כאן שירשור בנושא PLEG.
·
בסוף תהליך בנית תרחיש (SCENES) אתה יכול להזין פקודת HTTP להפעלה של מוצרים, אני משתמש בזה.
לגבי קריאה של מידע בחזרה ל VERA אני מתאר לעצמי שאולי אפשר לעשות זאת עם PLEG, יש כאן שירשור בנושא PLEG.
הבעיה עם Scenes שזה תהליך עם כיוון אחד
אני רוצה מלכתחילה ליצור כפתור, כזה עם טווח או דולק\כבוי, כדי שאוכל אחכ גם להשתמש בזה דרך habridge בשליטה עם אלקסה
Turn on xxx למשל, ואז להגיד גם לכבות. עם Scene זה מצריך יצירת 2 Scenes
אני רוצה מלכתחילה ליצור כפתור, כזה עם טווח או דולק\כבוי, כדי שאוכל אחכ גם להשתמש בזה דרך habridge בשליטה עם אלקסה
Turn on xxx למשל, ואז להגיד גם לכבות. עם Scene זה מצריך יצירת 2 Scenes
·:? לא ב LUAe-r-a-n כתב:@arnold
·
תודה, אני אעבור על זה לפרטים
שאלה אחרונה, איך נוח לדבג\לנטר קוד שלא עובד?...
בגדול קשה מאוד לדבג עם המערכת הזאת, רק דרך לוגים, יש פה הסבר שכתבתי:
https://www.hometheater.co.il/vt251612.html
די בגלל זה ועוד שטויות של הורה עברתי למערכת אחרת.
נראה מעניין.
הקהילה של ורה נראית גדולה, אבל הכל מבולגן ולא מסודר בכלל, ככה שקשה למצוא איך לעשות דברים באמת עמוקים.
את ההסבר שניתן פה קישור אליו כבר ראיתי, כיוונתי למשהו קצת יותר נגיש
אילו אפשרויות טובות יש כיום בשוק שניתן גם לתכנת אותם עם מצבים מורכבים יותר, בצורה נורמלית?
שנותנים גמישות מספיק גבוהה?
מה הבעיית צימוד של רכיבים שיש לך עם OH?
הקהילה של ורה נראית גדולה, אבל הכל מבולגן ולא מסודר בכלל, ככה שקשה למצוא איך לעשות דברים באמת עמוקים.
את ההסבר שניתן פה קישור אליו כבר ראיתי, כיוונתי למשהו קצת יותר נגיש
אילו אפשרויות טובות יש כיום בשוק שניתן גם לתכנת אותם עם מצבים מורכבים יותר, בצורה נורמלית?
מה הבעיית צימוד של רכיבים שיש לך עם OH?
אחרי שנמאס לי מורה בדקתי את מה שיש בשוק ו OH נראה לי הכי מוצלח, יתרון חשוב מבחינתי שהוא כתוב ב JAVA וגם החוקים שלו כתובים בסינטקס דמוי JAVA, לי זה חשוב כי יש לי הרבה נסיון בשפה זאת.e-r-a-n כתב:אילו אפשרויות טובות יש כיום בשוק שניתן גם לתכנת אותם עם מצבים מורכבים יותר, בצורה נורמלית?
מה הבעיית צימוד של רכיבים שיש לך עם OH?...
הצימוד לא קונסיסטנטי אצלי, לפעמים הולך בשניה ולפעמים אחרי הרבה נסיונות, לא בטוח בכלל שזה ה OH, אולי ב ZWAVE STICK.
נראה ממש ברמה גבוהה.
אני קצת מתבאס שכבר התקנתי את הוורה בבית.
נראה קצת יותר.."חדש"
מבחינת שפה, פחות קריטי לי איזו שפה, העיקר שתהיה תשתית נורמלית.
אני מניח גם שסטיק בשילוב עם OH יותר זול מוורה פלוס בכל מקרה..
עד כמה המערכת מהירה ביחס לוורה פלוס?
בוורה פלוס יש הרגשת כבדות לפעמים בממשק, גם בטלפון וגם במחשב.
אני קצת מתבאס שכבר התקנתי את הוורה בבית.
נראה קצת יותר.."חדש"
מבחינת שפה, פחות קריטי לי איזו שפה, העיקר שתהיה תשתית נורמלית.
אני מניח גם שסטיק בשילוב עם OH יותר זול מוורה פלוס בכל מקרה..
עד כמה המערכת מהירה ביחס לוורה פלוס?
בוורה פלוס יש הרגשת כבדות לפעמים בממשק, גם בטלפון וגם במחשב.
@e-r-a-n
·אם זה מנחם אותך אני עובד בתצורה שאת כל התקשורת zwave הבקר של וורה אחראי
וכל הלוגיקות נמצאות אך ורק בתוך openhab2 שמותקן על raspberry pi 3z.
וורה עצמה מאוד מהירה, אולי האפליקציה של המובייל גרועה.
אני משתמש באפליקציה של openhab וכן באפליקציה מאוד מומלצת לאנדרואיד שקוראים לה imperihome.
בתצורה הזו אני יכול להגיד לך שהכל עובד חלק ומהר מאד!
על אותו שרת openhab אני מריץ database, יש לי גרפים דינמיים עם grafana, התממשקות לamazon alexa & google home, וזה רץ בצורה חלקה.
·אם זה מנחם אותך אני עובד בתצורה שאת כל התקשורת zwave הבקר של וורה אחראי
וכל הלוגיקות נמצאות אך ורק בתוך openhab2 שמותקן על raspberry pi 3z.
וורה עצמה מאוד מהירה, אולי האפליקציה של המובייל גרועה.
אני משתמש באפליקציה של openhab וכן באפליקציה מאוד מומלצת לאנדרואיד שקוראים לה imperihome.
בתצורה הזו אני יכול להגיד לך שהכל עובד חלק ומהר מאד!
על אותו שרת openhab אני מריץ database, יש לי גרפים דינמיים עם grafana, התממשקות לamazon alexa & google home, וזה רץ בצורה חלקה.
@ahiel
·
נשמע רעיון מעניין מאוד.
מאחר ואני ממש בתחילת הדרך אני לא ממש מושקע בזמן ובקינפוגים שונים עם וורה.
האם Oh פשוט יודע להתממשק איתו ולשאוב ממנו את המידע?
אז למעשה רק מוסיפים מודולים בוורה.
איך ממשקים בניהם?
כרגע אני מתממשק באמצעות habridge עם וורה לטובת אלקסה דוט. ומנגד אני רואה שיש סקיל רשמי לאלקסה שנותן יכולות קצת יותר רחבות. ממש מעניין!
·
נשמע רעיון מעניין מאוד.
מאחר ואני ממש בתחילת הדרך אני לא ממש מושקע בזמן ובקינפוגים שונים עם וורה.
האם Oh פשוט יודע להתממשק איתו ולשאוב ממנו את המידע?
אז למעשה רק מוסיפים מודולים בוורה.
איך ממשקים בניהם?
כרגע אני מתממשק באמצעות habridge עם וורה לטובת אלקסה דוט. ומנגד אני רואה שיש סקיל רשמי לאלקסה שנותן יכולות קצת יותר רחבות. ממש מעניין!
@e-r-a-n
לפני שאתה מתחיל הרפתקה חדשה, שים לב ש OH ודומיו זה משהוא אחר לטוב ולרע.
הרבה יותר עבודה בהתחלה: להרים מערכת: חומרה, תוכנה, קונפיגורציה (אני למשל כבר רב יומיים עם OH2 שלא עובד טוב), התקנת פלאגאינים/אד-הונס וכו.
לעומת ורה שמגיע מוכן, יש קופסה עובדת ותתחיל לחבר אביזרים.
מצד שני יש את היתרונות של מערכת הרבה יותר חזקה ואפשרויות שאין בורה, אבל צריך להשקיע בזה יותר, לפחות בהתחלה, לדוגמה scheduler שמגיע בילד-אין בורה, ב OH תצתרך לכתוב אותו (אבל אז כמובן הוא יעשה בדיוק מה שאתה רוצה)
לי זה מתאים, תראה אם גם לך.
שמעתי כבר על המערכת של @ahiel, מבין את ההיגיון שלו, אבל לא נראה לי כפתרון טוב אם אתה מתחיל כמעט מ 0, למה לסבול משתי המערכות?
לפני שאתה מתחיל הרפתקה חדשה, שים לב ש OH ודומיו זה משהוא אחר לטוב ולרע.
הרבה יותר עבודה בהתחלה: להרים מערכת: חומרה, תוכנה, קונפיגורציה (אני למשל כבר רב יומיים עם OH2 שלא עובד טוב), התקנת פלאגאינים/אד-הונס וכו.
לעומת ורה שמגיע מוכן, יש קופסה עובדת ותתחיל לחבר אביזרים.
מצד שני יש את היתרונות של מערכת הרבה יותר חזקה ואפשרויות שאין בורה, אבל צריך להשקיע בזה יותר, לפחות בהתחלה, לדוגמה scheduler שמגיע בילד-אין בורה, ב OH תצתרך לכתוב אותו (אבל אז כמובן הוא יעשה בדיוק מה שאתה רוצה)
לי זה מתאים, תראה אם גם לך.
שמעתי כבר על המערכת של @ahiel, מבין את ההיגיון שלו, אבל לא נראה לי כפתרון טוב אם אתה מתחיל כמעט מ 0, למה לסבול משתי המערכות?
זה לא בדיוק הזמן הנכון לבדוק ולראות מה יש למערכת אחרת להציע?
שאין scheduler, וצריך לממש, עד איזו רמה אתה מתכוון? שבמקום לבחור ב UI "יפה" בוורה לעשות משהו מתישהו על בסיס יומי\שבועי וכד', ב OH כותבים קוד שרץ כל הזמן בלולאה?
פחות חיפשתי רפרנסים לכל שבב מידע כי עוד לא ניסיתי להרים אותה.
שאין scheduler, וצריך לממש, עד איזו רמה אתה מתכוון? שבמקום לבחור ב UI "יפה" בוורה לעשות משהו מתישהו על בסיס יומי\שבועי וכד', ב OH כותבים קוד שרץ כל הזמן בלולאה?
פחות חיפשתי רפרנסים לכל שבב מידע כי עוד לא ניסיתי להרים אותה.
לא הבנת אותי (לא כתבתי ברור): זה בדיוק הזמן לחפש!
עד כמה שאני יודע (ויכול להיות שהשתנה ב OH2) אין scheduler בילד-אין עם GUI וכו', יש Google Calendar Scheduler add-on אבל לא מכיר אותו.
אני מימשתי בכמה שורות קוד מה שהייתי צריך, לי זה הרבה יותר נוח (אני מתכנת) אבל ברור שלהתחיל ככה יותר קשה.
מאוד נוח לעשות rule שמופעל כל יום בזריחה/ שקיעה או ע"י cron שנותן הרבה יותר אפשרויות מכל משהו מבוסס GUI
עד כמה שאני יודע (ויכול להיות שהשתנה ב OH2) אין scheduler בילד-אין עם GUI וכו', יש Google Calendar Scheduler add-on אבל לא מכיר אותו.
אני מימשתי בכמה שורות קוד מה שהייתי צריך, לי זה הרבה יותר נוח (אני מתכנת) אבל ברור שלהתחיל ככה יותר קשה.
מאוד נוח לעשות rule שמופעל כל יום בזריחה/ שקיעה או ע"י cron שנותן הרבה יותר אפשרויות מכל משהו מבוסס GUI
אה, אוקיי.
אין לי בעיה. אני גם מתכנת. לגמרי זורם. מה שהכי מציק לי שלעשות משהו נורא פשוט כמו REST API, הסינטקס של Lua, העובדה שאין צורה נורמלית לבדוק את הדברים דיי מציקה לי.
לפעמים לכתוב כמה שורות קוד הרבה יותר פשוט מאמצעים אחרים...
שאלה נוספת לגבי OH - הבנתי שבתצורה המקורית שבה משתמשים באינטגרציה עם אלקסה, הכל עובר דרך השרתים שלהם ויש דיליי. לא ברור לי לחלוטין למה הם לא מתקשרים ישירות אחד עם השני (כמו עם habridge). האם אתה גם מריץ openhab cloud בבית למטרה הזו?
אין לי בעיה. אני גם מתכנת. לגמרי זורם. מה שהכי מציק לי שלעשות משהו נורא פשוט כמו REST API, הסינטקס של Lua, העובדה שאין צורה נורמלית לבדוק את הדברים דיי מציקה לי.
לפעמים לכתוב כמה שורות קוד הרבה יותר פשוט מאמצעים אחרים...
שאלה נוספת לגבי OH - הבנתי שבתצורה המקורית שבה משתמשים באינטגרציה עם אלקסה, הכל עובר דרך השרתים שלהם ויש דיליי. לא ברור לי לחלוטין למה הם לא מתקשרים ישירות אחד עם השני (כמו עם habridge). האם אתה גם מריץ openhab cloud בבית למטרה הזו?
·לא יודע, לא הגעתי לזה ויש לי בכלל google home שעוד לא חיברתי ל OHe-r-a-n כתב:שאלה נוספת לגבי OH - הבנתי שבתצורה המקורית שבה משתמשים באינטגרציה עם אלקסה, הכל עובר דרך השרתים שלהם ויש דיליי. לא ברור לי לחלוטין למה הם לא מתקשרים ישירות אחד עם השני (כמו עם habridge). האם אתה גם מריץ openhab cloud בבית למטרה הזו?...