כך בניתי את אולם הקונצרטים שלי
-
InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
מצורף סירטוט
להלן הסברים להגדרות ולציוד.
הרסיבר מדגם DENON 1706 - תומך ב7.1
הרמקולים (1-4) מדגם E80 JBL
שני הרמקולים הקדמיים (1,2) מחוברים בתצורת BI WIRE
הנמוכים מחוברים כFront ומוגדרים כLarge והגבוהים מחוברים לSurround ומגדרים כ Small המרחק שלהם מוגדר כ2.3m (המרחק האמיתי בין הרמקולים למרכז הספה) הזוית של הרמקולים היא 60 מעלות כלפי פנים החדר (יוצר משולש שווה צלעות מדויק).
את שני הרמקולים האחוריים (3,4) מפאת חוסר מקום בסלון (לא ניתן להרחיק את הספה מהקיר) חישבתי את הזווית של הרמקולים בצורה כזו שההחזר מהקיר יגיע בדיוק למרכז הספה, הזוית של הרמקולים היא 74 מעלות כלפי פנים החדר והם מחוברים כSurround Back ומוגדרים כSmall
את הקרוס בסאב (5) הגדרתי כ80Hz וברסיבר 80HZ הווליום של הסאב נמצא ממש נמוך בערך ברבע,
את הקיזוזים ביצעתי בצורה הבאה. את הWoofer של הקדמיים (CH Front) הגדרתי כמינוס 3dB
ואת הגבוהים (CH Surround) הגדרתי רק בצד ימין (2) כמינוס 1dB כדי למנוע החזרים של צליל מהקיר זכוכית והמרחק ברסיבר מוגדר כ6.4m כך הצליל מגיע ללא השהיה וגם נותן לו אפקט מרוחק.
את הרמקולים האחורים הגדרתי כמינוס 3dB כדי שלא יהיו דומננתים
את הסאב השארתי על 0dB ואם צריך להוסיף באס את מרימים את הdB בCH Front
בחיבור הזה הרסיבר מוגדר כסטראו 7CH בלבד
להלן הסברים להגדרות ולציוד.
הרסיבר מדגם DENON 1706 - תומך ב7.1
הרמקולים (1-4) מדגם E80 JBL
שני הרמקולים הקדמיים (1,2) מחוברים בתצורת BI WIRE
הנמוכים מחוברים כFront ומוגדרים כLarge והגבוהים מחוברים לSurround ומגדרים כ Small המרחק שלהם מוגדר כ2.3m (המרחק האמיתי בין הרמקולים למרכז הספה) הזוית של הרמקולים היא 60 מעלות כלפי פנים החדר (יוצר משולש שווה צלעות מדויק).
את שני הרמקולים האחוריים (3,4) מפאת חוסר מקום בסלון (לא ניתן להרחיק את הספה מהקיר) חישבתי את הזווית של הרמקולים בצורה כזו שההחזר מהקיר יגיע בדיוק למרכז הספה, הזוית של הרמקולים היא 74 מעלות כלפי פנים החדר והם מחוברים כSurround Back ומוגדרים כSmall
את הקרוס בסאב (5) הגדרתי כ80Hz וברסיבר 80HZ הווליום של הסאב נמצא ממש נמוך בערך ברבע,
את הקיזוזים ביצעתי בצורה הבאה. את הWoofer של הקדמיים (CH Front) הגדרתי כמינוס 3dB
ואת הגבוהים (CH Surround) הגדרתי רק בצד ימין (2) כמינוס 1dB כדי למנוע החזרים של צליל מהקיר זכוכית והמרחק ברסיבר מוגדר כ6.4m כך הצליל מגיע ללא השהיה וגם נותן לו אפקט מרוחק.
את הרמקולים האחורים הגדרתי כמינוס 3dB כדי שלא יהיו דומננתים
את הסאב השארתי על 0dB ואם צריך להוסיף באס את מרימים את הdB בCH Front
בחיבור הזה הרסיבר מוגדר כסטראו 7CH בלבד
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
נו באמת, קצת הבנת הנקרא..
האחוריים זורקים את הצליל לקיר הקדמי ומשם הוא מוחזר לספה, עם דיליי .
מתוך חישוב הסינוס בין הזווית לסוג חיפוי הקיר, ניתן לכמת את הזמן במיליסקנד שבו הצליל יגיע לאוזני המאזין, וזאת רק בתנאי שגובה האוזניים עומד בקריטריונים של THX.
כמובן ששכחת לצרף תמונות של המנצח... או המנצחת.
אבל ברצינות- מאוד מרשים .

האחוריים זורקים את הצליל לקיר הקדמי ומשם הוא מוחזר לספה, עם דיליי .
מתוך חישוב הסינוס בין הזווית לסוג חיפוי הקיר, ניתן לכמת את הזמן במיליסקנד שבו הצליל יגיע לאוזני המאזין, וזאת רק בתנאי שגובה האוזניים עומד בקריטריונים של THX.
כמובן ששכחת לצרף תמונות של המנצח... או המנצחת.
אבל ברצינות- מאוד מרשים .
תמיד תשאר טירון בדברים שאתה מתמחה בהם.
אם את מרוצה מהתוצאה- זה הכי חשוב.
עם זאת, למיטב ידיעתי/ ניסיוני "ככה לא (בהכרח) בונים חומה" , מדע האקוסטיקה אינו שווה גיאומטריה דו מימדית.
לדוגמא- המשולש המדובר של הרמקולים הקידמיים- לא מחייב הטייה שלהם ב 60 מעלות לנק' ההאזנה (אלה רק הצבתם בקודקודים), לרוב ההטייה קטנה הרבה יותר ו/או לא קיימת, תלוי ברמקול ובאקוסטיקה.
מציע לך לנסות גם הטיות נוספות של הקדמיים והאחוריים למציאת המצב האופטימלי ואם ניסית וכך הכי טוב- גם מצויין.
עם זאת, למיטב ידיעתי/ ניסיוני "ככה לא (בהכרח) בונים חומה" , מדע האקוסטיקה אינו שווה גיאומטריה דו מימדית.
לדוגמא- המשולש המדובר של הרמקולים הקידמיים- לא מחייב הטייה שלהם ב 60 מעלות לנק' ההאזנה (אלה רק הצבתם בקודקודים), לרוב ההטייה קטנה הרבה יותר ו/או לא קיימת, תלוי ברמקול ובאקוסטיקה.
מציע לך לנסות גם הטיות נוספות של הקדמיים והאחוריים למציאת המצב האופטימלי ואם ניסית וכך הכי טוב- גם מצויין.
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
') javascript:emoticon('
')-
InbarHovav
- חבר מביא חבר

זה עובד בהצלחה מהיום בצהריים
הרמקולים האחוריים מכוונים לקיר כדי שההחזר שלהם יגיע אל המאזין (מוגדרים כמרחק 6.4 מטר)
לדעתי הגדולה בתכנון הזה זה שאת עוצמת הבאס לא גובע הסאב אלא הWOOFER בקדמיים ואת גודל הבמה קובעים הרמקולים האחוריים,
ערכתי ניסוי של מישהי שהידע שלה ברמקולים הוא 0
שמתי לה מוזיקה רק עם הקדמים
אמרה - שומעים מעולה
שמתי לה מוסיקה בקידמיים + האחוריים (סטראו)
אמרה הצליל גדול והראש שלה התחיל להבית לכל מיני כיוונים
לילדיעפים: עד שכבר יש כאן אישה שיודעת משהו אתם באים בטענות???
הרמקולים האחוריים מכוונים לקיר כדי שההחזר שלהם יגיע אל המאזין (מוגדרים כמרחק 6.4 מטר)
לדעתי הגדולה בתכנון הזה זה שאת עוצמת הבאס לא גובע הסאב אלא הWOOFER בקדמיים ואת גודל הבמה קובעים הרמקולים האחוריים,
ערכתי ניסוי של מישהי שהידע שלה ברמקולים הוא 0
שמתי לה מוזיקה רק עם הקדמים
אמרה - שומעים מעולה
שמתי לה מוסיקה בקידמיים + האחוריים (סטראו)
אמרה הצליל גדול והראש שלה התחיל להבית לכל מיני כיוונים
לילדיעפים: עד שכבר יש כאן אישה שיודעת משהו אתם באים בטענות???
- dudib
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5144
- שם מלא: דודי
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
InbarHovav
חס ושלום , ילדעפים לא בא בטענות .
פשוט את די נדירה במחוזותינו ותכלס בעלת ידע ומעוף שלא מבייש אף אחד מותיקי האתר .
ילדעפים (ולפי דעתי רוב חברי האתר) שאל את זה מתוך הערכה ולא מתוך זילזול .
אם אני יורד לדעתו של מכובדי , ילדעפים חילק לך מחמאה ולא טענה .
אם אני יורד לדעתו של מכובדי , ילדעפים חילק לך מחמאה ולא טענה .
-
InbarHovav
- חבר מביא חבר

OK אני מקבלת את דבריך.dudib כתב:InbarHovav
אם אני יורד לדעתו של מכובדי , ילדעפים חילק לך מחמאה ולא טענה ....
ויש לציין שדברי נאמרו במעטה ציניות.
היי עינבר
כידוע לך אני מלא הערכה לידע ולעיניין שלך בתחום.
אבל היו לא מעט שירשורים שהמחישו לי שבתחום האודיו לא הכל נמדד בסרגלי חישוב או רבי מודד או מדי זוית..
לכי גם על בערך, תנסי אופציות שונות והכי חשוב תני לאוזניים שלך להחליט.
שלמה
כידוע לך אני מלא הערכה לידע ולעיניין שלך בתחום.
אבל היו לא מעט שירשורים שהמחישו לי שבתחום האודיו לא הכל נמדד בסרגלי חישוב או רבי מודד או מדי זוית..
לכי גם על בערך, תנסי אופציות שונות והכי חשוב תני לאוזניים שלך להחליט.
שלמה
-
InbarHovav
- חבר מביא חבר

הסרגל, מד הזוית ,ציין הלייזר והמתמטיקה הגיעו אחרי שהאוזניים ומשחקים של ניסוי וטעיה לא הגיעו לתוצאות מזהירות.
הפעם זה פגע בול, אני נדהמתי מהעוצמה, בשירים עם גיטרות מרגישים שהנגן יושב לידי.
הרעיון הגאוני של שימוש ברמקולים האחוריים בדילי כפול של 6.4 מטר מעצים את הבמה ומדגיש את הצלילים הגבוהים.
היתרון הנוסף של שימוש בBI WIRE בסטראו זה שהאקוליזר הוא כביכול 100% אנלוגי (שליטה על עוצמת הCH)
והדבר שאני הכי מרוצה ממנו זה שאין החזרים מקיר הזכוכית.
אתם מזמנים לשמוע.
קפה ודף משוב - על חשבון הבית
הפעם זה פגע בול, אני נדהמתי מהעוצמה, בשירים עם גיטרות מרגישים שהנגן יושב לידי.
הרעיון הגאוני של שימוש ברמקולים האחוריים בדילי כפול של 6.4 מטר מעצים את הבמה ומדגיש את הצלילים הגבוהים.
היתרון הנוסף של שימוש בBI WIRE בסטראו זה שהאקוליזר הוא כביכול 100% אנלוגי (שליטה על עוצמת הCH)
והדבר שאני הכי מרוצה ממנו זה שאין החזרים מקיר הזכוכית.
אתם מזמנים לשמוע.
קפה ודף משוב - על חשבון הבית
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
אמת לאמיתאdudib כתב:InbarHovav
אם אני יורד לדעתו של מכובדי , ילדעפים חילק לך מחמאה ולא טענה ....
אמן מייסר
-
InbarHovav
- חבר מביא חבר

ילדיעפים כתב:ענבר,אני סקרן
בד'כ נשים לא מתענינות בנושא ואם כבר לא מגלות ידע כזה
איך הגעת הלום?...
ראיתי את הלוגו על אריזה של כבל ואז אמרתי מה זה הסמל הרדיו אקטיבי הצבעוני הזה???
ראיתי שמופיע אתר אינטרנט בסמוך, נכנסתי ומאז אני כאן.