התלבטות בין מקרנים של EPSON

מקרנים קידמיים - Front Projector.
roigreenberg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 129

שליחה

אהלן.
דוד שלי ביקש ממני לרכוש עבורו מקרן, ואני מתלבט בין 2 דגמים של אפסון.

Epson TW5300 או EPSON EB-U04

קראתי הרבה דברים טובים על ה5300 אבל ככיוון שהמקרן מיועד למשרדים שלא בהכרח יהיו חשוכים, אני תוהה אם עדיף דווקא את השני שיש לו עוצמת הארה גבוהה יותר.

אשמח להמלצותיכם...

(נ.ב. הסיבה שדווקא הדגמים האלה ולא אחרים היא שהוא רוצה שיהיה יותר מרק HDMI ושאר המקרנים שראיתי במחיר כזה היו בלי חיבורים נוספים.)

Kermit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 409

שליחה

אמנם יש הבדל בעוצמת ההארה לטובת הדגם השני, אבל בכל מקרה זה לא מתאים למשרד עם תאורה.
מקרני קולנוע ביתי יש להם באיזור 2000-3000 לומנס, תלוי בדגם.

מקרנים למשרד שמיועדים לעבוד עם תאורה זה באיזור ה5000 לומנס וצפונה, ז"א התוספת בהארה לעומת הדגם הראשון עדיין אינה מספיקה להקרנה עם תאורה

theezway
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2344

אנחנו עובדים עם מקרנים בכיתות

שליחה

2500 לומנס וצפונה זה מספיק. בחר את האחד מהשניים עם עצמת הארה עדיפה. שים לב גם להגדרות עוצמת הרעש. מעל 30 דציבלים זה מורגש
אתר הבית שלי - www.ezway.co.il

Kermit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re: אנחנו עובדים עם מקרנים בכיתות

שליחה

@theezway
·
יש לי מקרן עם 2500 לומנס, וכשאני מדליק אפילו מנורת לילה קטנה השחורים ואיכות התמונה יורדת משמעותית..
בהקרנה במקום עם תאורה, מקרנים עם 2500-3000 לומנס לא יספקו את הסחורה

לפתוח השרשור:
אם זה מקרן שמיועד למשרד למצגות וכאלה (מקום עם תאורה) הדגמים שרשמת לא מספיקים, בגלל עוצמת הארה נמוכה.
למקום מואר צריך מקרן שמיועד לכך (הדגמים שנתת הם לקולנוע ביתי - לחדר חשוך)

roigreenberg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אני אבדוק טוב יותר מה הדרישות.
יש המלצה למקרן מתאים בכזה מחיר?
אני משער שעבור מצגות אפשר להתפשר בלב שקט על הרזולוציה, נכון?

Kermit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@roigreenberg
·
נכון.. לרוב מקרנים למשרד\מצגות מגיעים עוצמת הארה גבוהה, 5000 לומנס וצפונה. אבל זה בא על חשבון קונטרסט, שחורים, רזולוציה וכו'.
המקרן מיועד למצגות ולכן הפרמטרים האלה לא ממש חשובים כמו בקולנוע ביתי.
מקרן מצגות עם עוצמת הארה גבוהה הוא בד"כ רזולוציה HD ואפילו פחות מזה (יש גם FHD, אבל המחיר בהאתם)

תברר היטב את הדרישות.. לגבי עוצמת התאורה בחדר. וגם אם ניתן להחשיך לגמרי אור מבחוץ האם עדיין רוצים להקרין בחושך או שנדרש להקרין עם תאורה של מנורות וכו'..
כמות האור בחדר תשפיע על עוצמת המנורה שתדרש והמחיר יהיה בהאתם. ככל שתזדקק לעוצמה יותר גבוהה, המחיר יעלה.
נערך לאחרונה על ידי Kermit ב 24/05/2017 22:51, נערך פעם 1 בסך הכל.

roigreenberg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

השימוש מעורב בגדול..
גם להרצאות (וגם בהם מקרינים לפעמים וידאו) וגם סרטים.
כנראה שיותר חשוב עוצמת הארה מאשר רזולוציה, השאלה היא האם יש משהו בתקציב של כ2300₪ (ביבוא מאמזון כמובן) שיתאים..

Kermit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@roigreenberg
·
חוץ מעניין השימוש.
מה שחשוב זה כמות האור בחדר.. אם זה משרד עם חלונות ויש אור מבחוץ/ זה חדר אטום עם תאורה של מנורות אבל רוצים להקרין עם אור דולק.

קשה להמליץ משהו ספציפי זה מאוד תלוי.. כמו שאמרתי. יותר אור בחדר = צריך עצמת הארה גבוהה יותר למקרן וזאת סוגיה שחייבים לברר מראש.
סתם מזאפ:
BenQ MX662 DLP עם 3500 לומנס עולה 1900 ש"ח
BENQ MH740 Full HD עם 4000 לומנס עולה 4500 ש"ח

ואם אתה צריך מקרן עם 5000 לומנס? אולי 6000 כי זה חדר ממש מואר, המחיר יעלה..
הכל תלוי בכמות האור בחדר..

roigreenberg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

זה לא הולך להיות בהכרח בחדר קבוע.
אם הבנתי נכון, איפה שזה יהיה רוב הזמן זה חדר 'חצי-חצי'. לא מואר מדי אבל גם לא חשוך כ"כ.
אני מעריך ש4000-5000 זה סבבה. עדיין צריך שיהיה איכותי יחסית לסרטים.

Kermit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@roigreenberg
·

יהיה קשה להמליץ על דגם ספציפי.
רוב המוחלט של בעלי המקרנים פה (ואני בינהם) הם מקרני קולנוע ביתי - שעובדים בחדרים חשוכים.

אמנם ציינת שהשימוש חצי חצי, ולא קבוע בחדר ואני עדיין לא מבין בדיוק כמה אור יהיה בחדר..

לא חשוך מדי\ לא מואר זה יחסי..ובלי באמת לדעת כמה אור יש בחדר קשה לדעת איזה עוצמת הארה תתן איכות תמונה סבירה+ עם האור
אפילו מנורת לילה קטנה פוגמת קשה באיכות התמונה במקרן עם 2500 לומנס לדוגמא..

זה בכל מקרה לא מקרן לק"ב.. אז לך על זה שיתן לך עוצמת הארה הכי גבוהה שיכנס לך בתקציב
ואיכותי לסרטים יהיה לך קשה לקבל: עוצמת הארה גבוהה בחדר לא חשוך = קונטרסט נמוך יותר = איכות תמונה נמוכה יותר

חזור אל “מקרנים”