הכנה למערכת קולנוע ביתית

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
applejuice פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

מצב תוכנית חשמל של דירת קבלן בבניה, על פי התכנון כרגע, יש 2 חיבורים לרמקולים קדמיים לצד הטלויזיה. איפה כדאי למקם 2 נקודות נוספות למערכת קולנוע ביתית לרמקולים?

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #2 

על הקיר האחורי או/ו הקירות הצדדים לקראת הרבע האחרון של הקיר. בגובה של כ1.4 מטר או יותר, תלוי בגובה בנקודת הישיבה. זה גם תלוי איזה מערך, 5.1, 7.1, 5.1.2,5.1.4,7.1.2,7.1.4.

applejuice פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה בוגי! כייף לקבל תשובות מקצועיות ומהירות.
במקרה שלי נראה לי שאם רוצים לשים את הרמקולים האחורים באותו הקו, ניתן רק על הקיר האחורי? (אחרת על קיר אחד יוצר במטבח..)

במידה ורוצים להשאר רק אם מה שנותן הקבלן (2 נקודות רמקולים), כדאי להשאר עם אלו שבשרטוט, או להעביר אותם לאחוריים ולהשתמש במקרן קול ליד הטלויזיה במקום הקדמיים?

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

applejuice כתב:תודה בוגי! כייף לקבל תשובות מקצועיות ומהירות.
במקרה שלי נראה לי שאם רוצים לשים את הרמקולים האחורים באותו הקו, ניתן רק על הקיר האחורי? (אחרת על קיר אחד יוצר במטבח..)

במידה ורוצים להשאר רק אם מה שנותן הקבלן (2 נקודות רמקולים), כדאי להשאר עם אלו שבשרטוט, או להעביר אותם לאחוריים ולהשתמש במקרן קול ליד הטלויזיה במקום הקדמיים?
...
·אתה לא מפסק פרטים. איזה מערך אתה רוצה? אני מנחש שזה 5.1 אבל אני לא אוהב לנחש.
בכל מקרה, רמקולים אחוריים, במקרה שלך אכן עדיף למשוך על הקיר האחורי. בגובה של כ120-140 סמ" מהרצפה, תלוי ברהיטים אחרים, גובה הספה וכדומה. את הרוחב צריך לקבוע לפי הבמה הקדמית, כלמור הבאותו רוחב כמו הקדמיים. את הקדמיים ממולץ להוריד (ראיתי שרשום 20 ס"מ מהתקרה, זה גבוה מדי). הקדמיים צריכים להיות באזור ה80-100 ס"מ. זה גם תלוי ברמקולים ובשאר הציוד אבל לא ב2 מטר, זה בטוח לא. וצריך לחשוב על המרחק ביניהם, זה מאוד חשוב לקבלת במה טובה בהמשך. בעיקרון המרחק בין השמאלי לימני אמור להיות כמו המרחק בינך לבין אחד מהם, כשאתה יושב בנקודת הישיבה המרכזית. כלומר את יוצר משולש שווה צלעות כשאר אתה קודקוד והרמקולים קודקודים אחרים. ולפי המרחק הזה, גם לקבוע את המרחק בין האחוריים.

אני נגד מקרני קול וסנאוד ברים. בלי קשר, מקרן קול לא יעבוד במקרה שלך, אולי סנאוד בר.

בכל מקרה, תן כמה פרטים, מה החשיבה, אילו רמקולים וכדומה.

דרך אגב, עם זה בית חדש, הקבלן חייב לתת חיבור למערכת ותשתית כבלים ותשתית אינטרנט. ממולץ לבדוק את זה לעמוק.

applejuice פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

מעריכה את התשובה המפורטת!

אני לא מבינה בתחום, לא יודעת לתת פרטים לגבי המערך הנדרש.. היתי רוצה משהו בסיסי.

אכן דירת קבלן! יש משהו שהוא צריך לספק ולא מופיע בשרטוט? יש נק טלויזיה. נק הטלפון נמצאת במיקום אחר..
אני בונה על זה שניתן יהיה גם להשחיל כבל אינטרנט בתעלת הטלויזיה

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

הכל יותר מדי גבוה, הרמקולים וגם מסך. אתה רוצה שהכל יהיה בגוהה "ניטרלי" כשאתה יושב. בלי צורך להרים את הראש ולקבל כאבי צוואר. הרמקולים צריכים להיות בצידי המסך, ולא צמודים למסך, שיהי מרווח גדול יותר, גם בשביל לקבל סאונד טוב יותר וגם כדי להשאיר מקום לגדול (שינו גודל המסך או שינוי הרמקולים).

בלי קשר, אל תנבה שהכל אינטרנט יעבור, אני עשיתי את הטעות הזאת ושילמתי על זה יפה מאוד בהמשך. תעביר את כל הכבלים, רשת, אינטרנט, כבלים...כל מה שאתה צריך, עכשיו. 5 שקים זה גבולי מאוד. מסך, ממיר, מגבר, קונסולה, נגן, סטרימר, מטען, ראוטר, נתב...לא יודע מה יש לך, אבל תמיד חסר שקע.

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1730
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 186 פעמים

שליחה #7 

@applejuice
·
ראשית המסך ניראה כאילו הוא לא ממורכז על הקיר ביחס לספה, אם אכן כך המצב הייתי מזיז אותו שמאלה ולמרכז אותו.
באופן כללי ההמלצה היא שהמסך יהיה בגובה כזה שבמצב ישיבה העיניים שלך יהיו בגובה השליש התחתון של המסך או שחלקו התחתון של המסך יהיה בסביבות ה-90 ס"מ מהריצפה, יהיה עליך לדמות זאת בפועל.
המלצתי לגבי גובה הרמקולים הקידמיים (אני מניח שרמקולים סאטליטים וסאבוופר או רמקולים תלויים כלשהם) יהיו בגובה מרכז המסך(ויציאת הצנרת לכבל בהתאם!) , אם את לא רוצה לתלות רמקולים או למקם רמקולים על הריצפה (רמקול ריצפתי או על סטנד) האלטרנטיבה היא רמקולים שקועים עם סאבוופר.
רמקול הסנטר צריך להיות צמוד כמה שיותר לתחתית (או לחלקו העליון) המסך.
מרחק הרמקולים שמשמאל ומימין למסך לא צריכים להיות קרובים מדי (מניסיוני לא פחות מ-20ס"מ מכל צד) אך גם לא רחוקים מדי, משהו בין 20-50ס"מ (לשיקולך, אני מבין את עניין האסטטיקה) מכל צד זה סבבה.

אם את מעוניינת בתצורת רמקולים סראונד של 5.1 (2 קידמיים, 1 רמקול סנטר, 2 רמקולים סראונד), את הרמקולים של הסראונד אפשר למקם בגובה 60-90 ס"מ מגובה האוזן במצב ישיבה או לחילופין במידה ותרצי להשקיע קצת ולצמצם ניראות של רמקולים, תוכלי לבנות "סינר" גבס שיכיל רמקולים שקועים ואף תאורה, ההכנות לכבלי הרמקולים השקועים יהיו ניסתרות בתוך "סינר" הגבס.

מבחינת ה"יציאות" בקיר שבאזור נקודת מקורות הוידאו(אני מניח שליד הטלויזיה ימוקמו הממיר,סטרימר,DVD,קונסולת משחקים, מחשב, רסיבר וכדומה):
1. נקודות חשמל
2. נקודת טלפון לחיבור ראוטר או נקודת רשת שצידה השני תהייה ליד הראוטר.
3. נקודה לסאבוופר, שמן הסתם צידה השני תהייה בצמוד לסאבוופר.
4. שקע כבלים (יס, הוט)
5. במיקום הסאבוופר בנוסף ליציאה שמגיעה מכיוון הרסיבר שבאזור הטלוויזיה יש גם צורך בשקע חשמל.
6. יציאות הכבל של כל הרמקולים שבסלון (הכבלים שיחוברו לרסיבר).
7. צינור עבור כבלי HDMI שצידו האחד בגב המסך וצידו השני בסביבת גב הרסיבר.

כל מקורות הוידאו (תמונה) יחוברו ישירות לרסיבר ק"ב (קולנוע ביתי)בכבלי HDMI (במידה ויש מקורות ללא HDMI ניתן לחבר לרסיבר בצורה "אנלוגית") וכבל אחד של HDMI יחובר למסך והרסיבר ימתג את המקורות למסך.

זה על רגל אחת ואני חושב שכיסיתי די הכל.
ניראה/נשמע מסובך אך בפועל זה לא, הקבלן אמור להבין מה את רוצה.
מיקום סראונד
 מיקום סראונד
You pay peanuts, you get monkeys

applejuice פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

המון תודה על ההסבר המפורט, פשוט כייף שיש אתכם פה!

שאלות:
- פחות רוצה לתלות רמקולים קדמיים, חשבתי שמקדימה אפשר על הרצפה, ואז להעביר את 2 נק הקבלן לרמקולים לקיר האחורי. איך זה נשמע? חתיכת הקיר הקטנה הנצבת מאחור כנראה תבוטל - אבל אני מניחה שממקמים את הנק בקיר האחורי (איפה שמיקמת העגולים השחורים). מה המרחק שלהם מקיר החלון אגב?

- אין לי שקע טלפון במכלול הטלויזיה, האם ניתן יהיה להעביר כבל אינטרנט דרך שקע הטלויזיה/כבלים? הוא מגיע לאותה קופסת תקשורת?

- מעוניינת לבטל את שקע הטלויזיה הגבוה - ולהעביר את הכבל חשמל לטלויזיה לשקעים התחתונים, יש משהו מיוחד שצריך לבקש בשביל זה? או שניתן להעביר את החשמל ב20 מ"מ שמחבר בינהם?

- האם עדיף קוברה 50 או תעלת pvc 60*60?

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

@applejuice
·
אם אין ברצונך לתלות את הרמקולים הקידמיים אלא למקמם על הריצפה, עדיין הייתי עושה 2 הכנות של צינור בקוטר 20מ"מ מה"מרכזיה" למיקום הרמקולים שיונחו על הריצפה ( יציאות בגובה 20-30ס"מ מהריצפה) וגם הכנה לסאב שכוללת שקע חשמל ויציאת כבל מכיוון ה"מרכזיה".
יחסוך לך כבלים פזורים על הריצפה ו...אסתטי.
קחי בחשבון שבין אם תבחרי ברמקולים ריצפתיים או רמקולים על סטנד תצטרכי להרחיקם מהקיר של המסך (מניסיוני לפחות 20ס"מ) במיוחד אם אלו יהיו רמקולים עם בס רפלקס אחורי (ה"חור" שנימצא בגב או בחזית הרמקול).

את לא חייבת שקע מאחורי המסך אם את לא רוצה אבל את כן חייבת את הצינור בקוטר 20מ"מ על מנת שתוכלי להעביר בו כבל חשמל מאריך מהשקע שב"מרכזיה" לתקע הטלוויזיה.
בכל מיקרה את חייבת צינור לחשמל בניפרד לצינור ה-50מ"מ, לא מעבירים כבל חשמל וכבל סיגנל (HDMI במיקרה שלך) באותו צינור.

ניתן להעביר כבל רשת במקום כבל הטלפון (תצטרכי למשוך כבל מסוג CAT 5E/CAT 6\CAT 7 ) ו"ללחוץ" קונקטורים בקצוות או לחבר לשקע רשת.
כבל טלפון מגיע מארון התיקשורת ואם תמקמי שם את הראוטר את צריכה שיהיה לך שקע חשמל בארון התיקשורת ולוודא שיש לך מספיק מקום "לדחוס" שם את הראוטר.
במיקרה שאת ממקמת את הראוטר בארון התיקשורת וודאי קודם שארון התיקשורת נימצא במקום די מרכזי בבית על מנת שתהיה לך קליטת WIFI ביתר הבית.

אם אין לך כוונה להשתמש ברמקולים שקועים ב"סינר" גבס לסראונד, אז עדיף ש"תפתחי" את המרווח בין הנקודות השחורות שבשירטוט,יציאות הרמקולים צריכות להיות ממוקמות בגובה של לפחות 60 ס"מ מעל גובה האוזן בישיבה (הייתי הולך על 90 ואולי קצת יותר מהסיבה שהרמקולים יהיו די צמודים למקום הישיבה ואת לא רוצה רמקולים שימוקמו לך "בתוך האוזן" והבונוס שזה יותר אסתטי :D ).

RafalovitchTom
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 588
שם מלא: Rafalovitch Tom
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 75 פעמים

שליחה #10 

אני תמיד ממליץ בנוסף לצנרת שרצה מהטלוויזיה לרסיבר להוסיף עוד שקע ונקודת רשת מאחורי הטלוויזיה, ה-50 מ״מ ישמש לכבל hdmi וה-20מ״מ יהיה ספייר במידה ובעתיד תצטרכי עוד משהו (כבל אופטי, כבל אנטנה.....)

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

@RafalovitchTom
·
צנרת ה-50מ"מ מיועדת להעביר כבל HDMI או כל כבל סיגנל אחר, צנרת ה-20מ"מ שבשירטוט נועדה לכבל חשמל שמגיע לשקע שמאחורי המסך, שים לב שהצינור 20מ"מ מגיע ממרכזיית שקעי החשמל לכיוון המסך.

RafalovitchTom
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 588
שם מלא: Rafalovitch Tom
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 75 פעמים

שליחה #12 

@freerider
·נקודת רשת ונקודת חשמל מאחורי הטלוויזיה יקל מאוד על החיים

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

נקודת חשמל קיימת בשירטוט, כבל רשת ניתן להעביר בצינור 50מ"מ עם כבל HDMI.

applejuice פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

צנרת 20 ממ מספיקה לכבל חשמל לטלויזיה?

שליחה #14 

מדדתי את כבל הקומקום בבית ויצא לי יותר... 20 אמור להספיק אם מעדיפה לבטל אותו מגב טלויזיה ולהעביר אותו למרכז למטה גם? או לשים גם בשביל חשמל 50 ובשביל תקשורת 50 או 60-120 מחולקת?
אם אין לי שקע תקשורת בחיבורים למטה, יהיה אפשר להשחיל אותו לארון בחיבור טלויזיה? או ששוה להשקיע בשקע יעודי לתקשורת?

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

את לא חייבת שקע בקיר שמאחורי הטלויזיה אך כן חייבת צינור חשמל שיהיה ניפרד לצינור ה-50, לא מעבירים כבל חשמל באותה הצנרת של כבלי אודיו או וידאו וגם לא מומלץ רשת.
כבל קומקום לא יעבור לך בצינור 20 (הפלאג לא יעבור) כמו שהוא אך כך או כך יהיה עלייך להאריך אותו ואז לא תהיה לך בעיה.
כן כדאי שתהיה לך נקודת רשת יעודית שמגיעה מארון התיקשורת בנפרד מכבל ה-TV, מקמי את הנקודה באזור מרכזיית השקעים ומשם תוכלי לחבר כבל רשת לפי הצורך, אם לטלויזיה אז דרך צינור ה-50 או בין אם לסטרימר/מחשב/TV box שימוקם ליד המגבר או הרסיבר סביר להניח.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”