ארון מולטימדיה מרחוק מהסלון - האם אפשר?
אני לוודא שמה שאני מתכנן לעשות בכלל פיסיבילי (בר-ביצוע).
יש לי מקום מתוכנן לארון תקורת ומתח נמוך בו אני מתכנן למקם גם את הרסיבר , YES\כבלים, אנדרוייד TV או HTPC וכל מקור אחר שיצטרף בעתיד.
הארון תקשורת די מרוחק מהסלון, אורך הצינורות מארון המדיה ועד הטלויזיה יהיה 8 מטר להערכתי.
לרמקולים האחוריים יהיה עוד יותר מרחק (לא הרבה יותר)
האם זה בסדר?
איך אני מחבר את יציאת ה-HDMI מהרסיבר לטלויזיה בסלון?
האם צריך כבל HDMI מיוחד או איזה מערכת BUFFER שמתחברת לחשמל?
מה לגבי הקו חזרה לרסיבר (ARC - Audio Return Channel)?
מה לגבי החוטים לרמקולים - אני מניח שזה מרחק סביר עבורם - אבל האם במרחק כזה כדאי כבל יותר איכותי?
יש לי מקום מתוכנן לארון תקורת ומתח נמוך בו אני מתכנן למקם גם את הרסיבר , YES\כבלים, אנדרוייד TV או HTPC וכל מקור אחר שיצטרף בעתיד.
הארון תקשורת די מרוחק מהסלון, אורך הצינורות מארון המדיה ועד הטלויזיה יהיה 8 מטר להערכתי.
האם זה בסדר?
מה לגבי החוטים לרמקולים - אני מניח שזה מרחק סביר עבורם - אבל האם במרחק כזה כדאי כבל יותר איכותי?
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·לא בעיה בכלל. לרמקולים זאת לא בעיה גדולה, רק צריך כבל עם חתך מתאים לפי העורך הסופי, אבל לדעתי 14 AWG יספיק (תלוי גם ברמקולים). כבל HDMI טוב יעבוד עד 15 מטר בערך. כמובן שזה גם תלוי בתוכן (4K 4:4:4 24BIT 60HZ זה לא כמו 4K של יס).raoul כתב:אני לוודא שמה שאני מתכנן לעשות בכלל פיסיבילי (בר-ביצוע).
האם זה בסדר?
מה לגבי החוטים לרמקולים - אני מניח שזה מרחק סביר עבורם - אבל האם במרחק כזה כדאי כבל יותר איכותי?...
ARC הוא לא קו החזרה, זה אות החזרה, הוא חוזר על אותו כבל HDMI.
עם המרחקים לא נראה שצריכה להיות בעיה, בטח לא מבחינת אורך הכבלים של הרמקולים.
הבעיה היא אחרת, איך אתה מתכוון לשלוט ברסיבר ושאר ההתקנים? ודבר נוסף, לא יהיה לרסיבר "חנוק" מדי בארון, מה שעלול לגרום להתחממות יתר שלו?
הבעיה היא אחרת, איך אתה מתכוון לשלוט ברסיבר ושאר ההתקנים? ודבר נוסף, לא יהיה לרסיבר "חנוק" מדי בארון, מה שעלול לגרום להתחממות יתר שלו?
·raoul כתב:@Lee
·
לגבי שליטה - הכוונה היא להתקין עיינית אינפרא אדום בקיר הטלויזיה ומשדר אינפרא מחובר בתוך הארון. עדיין לא יודע על זה הרבה פרטים....
היות ויש לך מספר מכשירים, צריך לוודא שכולם תומכים בזה ושלא יפריעו אחד לשני.
·Lee כתב:היות ויש לך מספר מכשירים, צריך לוודא שכולם תומכים בזה ושלא יפריעו אחד לשני.......
אתה יכול להסביר למה אתה מתכוון?
לא הייתי מודע לבעיה כזאת.
האם זה לא עובד שהעיינית קולטת כל קרן IR ופשוטת מעבירה אותה בדיוק כמו שהיא לצד השני?
הרי במצב רגיל כל המכשירי היו ממוקמים מתחת לטלויזיה וגם כולם היו "רואים" את אותם קרני IR שכל שלט משדר לכיוון. איך זה שונה כאן?
האם כדאי להשתמש ב-HDMI EXTENDER כדוגמת האחד בלינק הבא, ואז זה פותר לי גם את בעיית השליטה של השלט ב-IR?
מה קורה במודול HDMI EXTENDER כזה לגבי ה- Audio Return Channel?
link to hdmi extender
מה קורה במודול HDMI EXTENDER כזה לגבי ה- Audio Return Channel?
link to hdmi extender
אני לא מתמצא יותר מדי בעיניות IR ובדגמים שלהן, אבל מה שהתכוונתי זה שהיות ומדובר במספר מכשירים, לעניות דעתי אתה צריך מקלט אחד שישב בקרבת הטלויזיה, ובנוסף עינית לכל מכשיר, בארון התקשורת.
כמו כן, אין לי מושג אם כל עינית מתאימה לכל מכשיר, אז גם את זה תצטרך לבדוק, כדי שלא תגלה אחרי הקנייה שממיר ה-יס/הוט, למשל, אינו עובד.
נדמה לי שערכה של מקלט + 4 עיניות שנמכרת פה בארץ (ומוצהר לגביה שתומכת בממירים של יס והוט), עולה בסביבות 250 ש"ח. שווה להריץ חיפוש בגוגל.
כמו כן, אין לי מושג אם כל עינית מתאימה לכל מכשיר, אז גם את זה תצטרך לבדוק, כדי שלא תגלה אחרי הקנייה שממיר ה-יס/הוט, למשל, אינו עובד.
נדמה לי שערכה של מקלט + 4 עיניות שנמכרת פה בארץ (ומוצהר לגביה שתומכת בממירים של יס והוט), עולה בסביבות 250 ש"ח. שווה להריץ חיפוש בגוגל.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
תקנה שלט לוג'יטק עם HUB - הרבה יותר פשוט, והשליטה גם תהיה משלט אחד.
יקל לך את החיים, ולא תשקיע ברכיבים שלא תמיד מצליחים לעבוד.
גם פחות מקום לתקלות.
והיתרון - אפשר לשלוט גם מהטלפון מכל מקום בבית.
יקל לך את החיים, ולא תשקיע ברכיבים שלא תמיד מצליחים לעבוד.
גם פחות מקום לתקלות.
והיתרון - אפשר לשלוט גם מהטלפון מכל מקום בבית.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
לגבי הארון המרוחק - לא רק שאפשרי אלא שזה אפילו רצוי ומכלל הבחינות.
רק כאמור לדאוג לאוורור נאות (אם אפשר לבצע אוורור אקטיבי קבוע\מבוקר אז רצוי), צנרת מתאימה וכמובן לתכנן קדימה ולקחת בחשבון שיתווספו מכשירים (מה שמשפיע על הגובה ועל תשתיות הצנרת).
רק כאמור לדאוג לאוורור נאות (אם אפשר לבצע אוורור אקטיבי קבוע\מבוקר אז רצוי), צנרת מתאימה וכמובן לתכנן קדימה ולקחת בחשבון שיתווספו מכשירים (מה שמשפיע על הגובה ועל תשתיות הצנרת).
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
הכנתי צינור קוברה 50 מהארון למתחת למסך (גובה 70) עבור רמקולים סנטר ימין ושמאל.
ציור 50 נוסף מגיע מהארון למאחורי המסך (גבוה 130)
צינור קוברה 30 נוסף מגיע מהארון לסאב.
חוץ מזה יהיו עוד 2 צינורות 16 עבור הרמקולים השקועים בתקרה (surround)
האם זה מספיק?
ציור 50 נוסף מגיע מהארון למאחורי המסך (גבוה 130)
צינור קוברה 30 נוסף מגיע מהארון לסאב.
חוץ מזה יהיו עוד 2 צינורות 16 עבור הרמקולים השקועים בתקרה (surround)
האם זה מספיק?
אני מתכנן משהו דומה לבית חדש וגם לא ממש יודע לגבי יישום ..
מה שכן יש לי היום בבית rm mini 3 - זה פשוט להיט , עלה לי 30 ש"ח דרך עליאקספרס , היום עולה אולי 40 ,
השליטה עליו ל IR פשוט מעולה , אם אתה שם את כל המכשירים בארון אתה יכול לשים אחד כזה והוא ישלוט לך על כל המכשירים IR - דרך פלאפון או טאבלט ואם תרצה אפילו שליטה קולית באמצעות tasker + rm plugin , עובד אצלי יופי .
הבעיה שאני רואה (אם אפשר לומר שזאת בעיה..) יש רסיברים עם BT , וכו' העניין הוא שכנראה רסיבר מרוחק יאבד יכולת זאת (אם צריך אותה בכלל)
לגבי כבלים אחרים לא רואה בעיה להעביר אותם מרחקים
מה שכן יש לי היום בבית rm mini 3 - זה פשוט להיט , עלה לי 30 ש"ח דרך עליאקספרס , היום עולה אולי 40 ,
השליטה עליו ל IR פשוט מעולה , אם אתה שם את כל המכשירים בארון אתה יכול לשים אחד כזה והוא ישלוט לך על כל המכשירים IR - דרך פלאפון או טאבלט ואם תרצה אפילו שליטה קולית באמצעות tasker + rm plugin , עובד אצלי יופי .
הבעיה שאני רואה (אם אפשר לומר שזאת בעיה..) יש רסיברים עם BT , וכו' העניין הוא שכנראה רסיבר מרוחק יאבד יכולת זאת (אם צריך אותה בכלל)
לגבי כבלים אחרים לא רואה בעיה להעביר אותם מרחקים
שליטה על מוצרי IR בחיבור ל WIFI , שאני מעריך שיהיה אצלך בארון תקשורת
http://www.ibroadlink.com/rmMini3/
ובעליאקספרס :
https://www.aliexpress.com/item/2016-Ne ... 356282e8c3
http://www.ibroadlink.com/rmMini3/
ובעליאקספרס :
https://www.aliexpress.com/item/2016-Ne ... 356282e8c3
·raoul כתב:@fastest
·
מה זה rm mini?
תוכל לתת לינק שאוכל לחקור?...
להבנתי זה פחות או יותר על אותו עקרון של מה שהציע itay_pollak.
בהחלט פתרון טוב, ואם הוא כזה זול, אין יותר מדי התלבטויות. לגבי שליטה מהטאבלט, אני יכול להעיד מניסיון שזה די נוח. אצלי אמנם כל המכשירים בקרבת המסך ולא בארון תקשורת מרוחק, אבל גם כך זה חוסך את כל השלטים.
@fastest
·
טוב, זה בהחלט מגניב , אבל...
זה לא פרקטי שלכל דבר הכי קטן כמו הנמכת\הגברת ווליום, שינוי תחנה, הדלקת\כיבוי רסיבר, בחירת מקור
נצטרך לפתוח טלפון (+ קוד) , לפתוח אפליקציה, ואז לשלוט ממנו.
זה נחמד לדברים אחרים.
מה שצריך, וחובה ונוח זה שלט (בתקווה יחיד) שיושב בסלון והוא יעודי למערכת המדיה.
אם אני רוצה לשלוט מהעבודה על המדיה בבית - מקובל עליי לפתוח אפליקציה - אבל לא בסלון - זה לא מספיק אינטרקטיבי ואיטואיטיבי.
אני גם רוצה שהבת הקטנה שלי תוכל להפעיל, וגם הסבתא וסבא שלהם יוכלו להפעיל, ואפילו הבייביסיטר.
·
טוב, זה בהחלט מגניב , אבל...
זה לא פרקטי שלכל דבר הכי קטן כמו הנמכת\הגברת ווליום, שינוי תחנה, הדלקת\כיבוי רסיבר, בחירת מקור
נצטרך לפתוח טלפון (+ קוד) , לפתוח אפליקציה, ואז לשלוט ממנו.
זה נחמד לדברים אחרים.
מה שצריך, וחובה ונוח זה שלט (בתקווה יחיד) שיושב בסלון והוא יעודי למערכת המדיה.
אם אני רוצה לשלוט מהעבודה על המדיה בבית - מקובל עליי לפתוח אפליקציה - אבל לא בסלון - זה לא מספיק אינטרקטיבי ואיטואיטיבי.
אני גם רוצה שהבת הקטנה שלי תוכל להפעיל, וגם הסבתא וסבא שלהם יוכלו להפעיל, ואפילו הבייביסיטר.
@raoul
·
אני יכול לומר לך שמאז שיש לי את זה וזה שולט לי על כל המוצרים הקרובים לסלון (אפילו השואב רובוט ) אני לא נוגע בשלטים, והאשה /ילדים משתמשים בטאבלט שתמיד פתוח על האפליקציה .
אבל הכל עניין של הרגל לא כל מה שנוח אצל אחד טוב לשני .
אולי יש שלט WIFI שיפתור לך את הבעיה , לא מכיר
·
אני יכול לומר לך שמאז שיש לי את זה וזה שולט לי על כל המוצרים הקרובים לסלון (אפילו השואב רובוט ) אני לא נוגע בשלטים, והאשה /ילדים משתמשים בטאבלט שתמיד פתוח על האפליקציה .
אבל הכל עניין של הרגל לא כל מה שנוח אצל אחד טוב לשני .
אולי יש שלט WIFI שיפתור לך את הבעיה , לא מכיר
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
היתרון בשלט - הוא תמיד שם. מכאן זה תלוי בדגם - החל ממכשירים עם מסכים ותמונות שמאפשרים שימוש קל, ועד הLOW END שיש כפתור שמאפשר 2 שימושים. נניח לחיצה קצרה יס ולחיצה ארוכה סטרימר.
לי יש את השני ואני מרוצה. בל נשכח שזה גם אומר שהסוללה מחזיקה זמן רב (אין מסך שאוכל סוללות).
היתרון באפליקציה - זה שרואים בצורה ברורה הכל. אבל זה לוקח זמן וקצת מתסכל.
לי יש את השני ואני מרוצה. בל נשכח שזה גם אומר שהסוללה מחזיקה זמן רב (אין מסך שאוכל סוללות).
היתרון באפליקציה - זה שרואים בצורה ברורה הכל. אבל זה לוקח זמן וקצת מתסכל.