האם ווליום חזק יכול להזיק לרמקולים?
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73312
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3164 פעמים
הנה שאלה ששאלתי את עצמי ואין לי מענה לגביה - האם ווליום חזק מידי יכול להזיק לרמקולים? במידה ואגביה את הווליום ברסיבר למקסימום, האם יווצר נזק (קצר או ארוך טווח) לרמקולים?
·Huber כתב:הנה שאלה ששאלתי את עצמי ואין לי מענה לגביה - האם ווליום חזק מידי יכול להזיק לרמקולים? במידה ואגביה את הווליום ברסיבר למקסימום, האם יווצר נזק (קצר או ארוך טווח) לרמקולים?...
ההגנה של הרסיבר תפעל ולפעמים לא.
נזק יש רמקולים שהסליל שלהם יתחיל להתחמם או ישרף או שפשוט יעשה ריח רע ואחריזה אתה תשמע את זה.
גם הגברה חלשה לפעמים הורסת את הרמקול.
בוופר אתה תשמע כמו פלאקים כאלה .
בטוויטר כמו זימזום .
במיד הקול יהפוך לעמוק. לפעמים ישמע כאילו מתפוצץ.
@Huber
שרפתי פעם זוג רמקולים, כשעשיתי מסיבת גג והשתמשתי במערכת הביתית בתור הגברה
הרמקולים עבדו במשך כמה שעות על שלושת רבעי חוגת הווליום של המגבר. למרבה הצער, שני הרמקולים נפחו את נשמתם מספר דקות לפני שהמשטרה הגיעה בגלל הרעש. לו רק היו מגיעים חצי שעה קודם, אולי היו חוסכים לי את ההוצאה על החלפת הדרייברים וקרוס...
שרפתי פעם זוג רמקולים, כשעשיתי מסיבת גג והשתמשתי במערכת הביתית בתור הגברה
הרמקולים עבדו במשך כמה שעות על שלושת רבעי חוגת הווליום של המגבר. למרבה הצער, שני הרמקולים נפחו את נשמתם מספר דקות לפני שהמשטרה הגיעה בגלל הרעש. לו רק היו מגיעים חצי שעה קודם, אולי היו חוסכים לי את ההוצאה על החלפת הדרייברים וקרוס...
-
Huber
- חבר במועדון HT

מדובר על רסיבר של Yamaha מדגם RX-V863 שנותן 105W לערוץ, ורמקולים של Polk Audio מדגם LSiM 705. הרסיבר הזה על מקסימום יכול לגרום נזק לרמקולים הללו?
-
Huber
- חבר במועדון HT

·עופרפולק כתב:תנסה הכי הרבה הלכו הרמקולים...
אני חושב שכרגע הגדרת מחדש את המושג "עיצת אחיתופל"
לא, אני לא רוצה לנסות אם יש סיכוי שאפגע בהם, אלו לא רמקולים זולים.
-
Huber
- חבר במועדון HT

יופי, זה מה שרציתי לשמוע, ז"א שכל מה שציינו לפני לא רלוונטי לסטאפ שלי, נכון?
-
Huber
- חבר במועדון HT

ביעוותו אני מניח שאתה מדבר על הסאונד.... ז"א שאני אשמע מה, צלילים צורמים לפני שיגיע לסף שיתבצע נזק - נכון?
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
ערן, כל עוד אתה שומע מוסיקה וזה נשמע לך ברור לאוזן והכל צלול, אני לא חושב שאתה צריך לדאוג.
רמקולים נהרסים כאשר עובדים איתם מעבר למה שהם מסוגלים לתת - ואת השלב הזה בו הם כבר מזייפים/צורמים לגמרי שומעים בבירור.
אם לא תגיע לאזורים הלאה אין לך מה לדאוג.
מה שכן, (באופן כללי, לא לסטאפ שלך) צריך להיזהר ממגברים שעובדים הרבה זמן מעל האזור הבטוח שלהם. בהתחלה סתם מתקבל צליל מעט מעוות אבל שמיע, אבל ככל שעובר הזמן עולה הסיכון לאיזו פריצה בהגברה, דבר שיכול בקלות להוביל לשריפה של רמקול. זה מקרה בו הרמקול בכלל לא הגיע לאזור בו הוא עובד קשה אבל המגבר כן. ההגברה תישרף ויכולה לקחת איתה גם את הרמקול בגלל מתח גבוה שיפרוץ לערוץ שלו.
רמקולים נהרסים כאשר עובדים איתם מעבר למה שהם מסוגלים לתת - ואת השלב הזה בו הם כבר מזייפים/צורמים לגמרי שומעים בבירור.
אם לא תגיע לאזורים הלאה אין לך מה לדאוג.
מה שכן, (באופן כללי, לא לסטאפ שלך) צריך להיזהר ממגברים שעובדים הרבה זמן מעל האזור הבטוח שלהם. בהתחלה סתם מתקבל צליל מעט מעוות אבל שמיע, אבל ככל שעובר הזמן עולה הסיכון לאיזו פריצה בהגברה, דבר שיכול בקלות להוביל לשריפה של רמקול. זה מקרה בו הרמקול בכלל לא הגיע לאזור בו הוא עובד קשה אבל המגבר כן. ההגברה תישרף ויכולה לקחת איתה גם את הרמקול בגלל מתח גבוה שיפרוץ לערוץ שלו.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
-
Huber
- חבר במועדון HT

·jacko-il כתב:ערן, כל עוד אתה שומע מוסיקה וזה נשמע לך ברור לאוזן והכל צלול, אני לא חושב שאתה צריך לדאוג....
אני לא שוע מוזיקה, רק סרטים וסדרות.
·jacko-il כתב:רמקולים נהרסים כאשר עובדים איתם מעבר למה שהם מסוגלים לתת - ואת השלב הזה בו הם כבר מזייפים/צורמים לגמרי שומעים בבירור.
אם לא תגיע לאזורים הלאה אין לך מה לדאוג....
מעבר למה שהם מסוגלים לתת - היכן עובר הגבול הזה, זו השאלה המרכזית של הת'רד. אם זה רק מהשלב בו הם מזייפים/צורמים, אז אני לא מגיע לזה אפילו במקסימום של הרסיבר (הווליום הכי גבוה שהוא מספק), ואם כך אני יכול להיות רגוע אם הבנתי נכון.
·jacko-il כתב:מה שכן, (באופן כללי, לא לסטאפ שלך) צריך להיזהר ממגברים שעובדים הרבה זמן מעל האזור הבטוח שלהם. בהתחלה סתם מתקבל צליל מעט מעוות אבל שמיע, אבל ככל שעובר הזמן עולה הסיכון לאיזו פריצה בהגברה, דבר שיכול בקלות להוביל לשריפה של רמקול. זה מקרה בו הרמקול בכלל לא הגיע לאזור בו הוא עובד קשה אבל המגבר כן. ההגברה תישרף ויכולה לקחת איתה גם את הרמקול בגלל מתח גבוה שיפרוץ לערוץ שלו....
ושוב הדאגת אותי
מה זה "האיזור הבטוח שלהם"? איך אני יודע מה האיזור הבטוח של הרסיבר שלי? למה הרסיבר צריך לעבוד קשה אם היצרן מאפשר לך להגיע לווליום כלשהו בכל מקרה (נניח המקסימום)? אין לרסיבר הגנה לדברים שכאלו? היצרן יתן למוצר שלו להגיע לעוצמות שיגרמו לו נזק?
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 22/05/2017 11:44, נערך פעם 1 בסך הכל.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·הפוך, אתה צריך להיזהר מאוד מקליפינק. הוא הורס רמקולים מהר יותר מהספק גבוה מדי. כלמור הרמקולים פה לא הבעיה אלה המגבר. הוא חלש מדי. אם אתה רואה שהוא משמיע תיקתוקים, עושה ניתוקים או פשוט מתחמם יותר מדי, תוריד ווליאום.Huber כתב:יופי, זה מה שרציתי לשמוע, ז"א שכל מה שציינו לפני לא רלוונטי לסטאפ שלי, נכון?...
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
@Huber
·
התשובה לכל מה ששאלת היא 42.
וברצינות,
סורי, אין לי איך לכמת את זה, זה משהו שפשוט מרגישים ומבינים.
יש כל מיני סטאפים וכל מיני שילובים. כשמחברים את הכל ומאזינים - מרגישים. SIMPLE AS THAT.
איזו תשובה תתן לאדם ששואל אותך,
"אני מדליק מדורה, כמה אפשר להתקרב אליה מבלי לקבל כוויה?"
·
וברצינות,
יש כל מיני סטאפים וכל מיני שילובים. כשמחברים את הכל ומאזינים - מרגישים. SIMPLE AS THAT.
"אני מדליק מדורה, כמה אפשר להתקרב אליה מבלי לקבל כוויה?"
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
כןHuber כתב:·......
ושוב הדאגת אותי![]()
מה זה "האיזור הבטוח שלהם"? איך אני יודע מה האיזור הבטוח של הרסיבר שלי? למה הרסיבר צריך לעבוד קשה אם היצרן מאפשר לך להגיע לווליום כלשהו בכל מקרה (נניח המקסימום)? אין לרסיבר הגנה לדברים שכאלו? היצרן יתן למוצר שלו להגיע לעוצמות שיגרמו לו נזק?...
הרי גם רכב אתה יכול למשוך בהילוך הראשון עד שתעיף בוכנה דרך מכסה המנוע.
כל מכשיר כמעט אפשר להרוס, היצרן לא יכול למנוע טמטום של אנשים.
לא שאני רומז משהו ערן, אלא רק אומר את זה - כמו שזה.
תשמע לעצות כאן ופשוט תגביר עד לרמה הנוחה לאוזן ולרמקול.
הרמה הלא נוחה - לא טובה, מסוכנת, איך שלא תקרא לזה, וזה שמיע לחלוטין.
-
Huber
- חבר במועדון HT

·BUGY כתב:·הפוך, אתה צריך להיזהר מאוד מקליפינק. הוא הורס רמקולים מהר יותר מהספק גבוה מדי. כלמור הרמקולים פה לא הבעיה אלה המגבר. הוא חלש מדי. אם אתה רואה שהוא משמיע תיקתוקים, עושה ניתוקים או פשוט מתחמם יותר מדי, תוריד ווליאום..........
לא הגעתי בשום שלב ובשום ווליום, כולל המקסימום למצב בו היו תקתוקים, ניתוקים וכו (התחממות לא בדקתי האמת כי לא חשבתי לבדוק, אבדוק).
-
Huber
- חבר במועדון HT

·jacko-il כתב:@Huber
·
וברצינות,
"אני מדליק מדורה, כמה אפשר להתקרב אליה מבלי לקבל כוויה?"...
42 זו תשובה טובה. בדציבלים?
אם הבנתי נכון, פשוט להקשיב - ולפי זה לא שמעתי שום "בעיה" (עיוותים או כל דבר חריג) גם במקסימום.