התחלתי להאמין באמונות תפולות
-
הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

- תגובות: 1283
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 27 פעמים
בשנת 2002 קניתי רמקולים קווד 57 . וחיברתי אותם לכבל טוב שניקנה לפי 15 ש"ח למטר . וליפניי מס' שנים קניתי מגבר קווד 909 . שחובר לרסיבר
קראתי המון על המחלוקת שיש בין חברי הפורום . על כבלים ,
קניתי את הכבלים האלה http://www.ebay.com/itm/Pair-BLK-GLD-CO ... 2063648904
וראו איזה פלא . לפי דעתי יש הבדל בצליל . במיוחד נוסף הרבה טרבל . אולי הכבלים הישנים הזדקנו . התחמצנו
שיש הבדל בצליל .
אני תמיד טענתי שאין הבדל . אבל ניראה לי שטעיתי מעט. הכבלים מנגנים כ4 ימים . אולי עדיין לא ניפתחו עד הסוף
בברכה הטכנאי קרמר
קראתי המון על המחלוקת שיש בין חברי הפורום . על כבלים ,
קניתי את הכבלים האלה http://www.ebay.com/itm/Pair-BLK-GLD-CO ... 2063648904
וראו איזה פלא . לפי דעתי יש הבדל בצליל . במיוחד נוסף הרבה טרבל . אולי הכבלים הישנים הזדקנו . התחמצנו
שיש הבדל בצליל .
אני תמיד טענתי שאין הבדל . אבל ניראה לי שטעיתי מעט. הכבלים מנגנים כ4 ימים . אולי עדיין לא ניפתחו עד הסוף
בברכה הטכנאי קרמר
רק הטכנאי קרמר
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
4 ימים זה כלום תמתין לפחות 10 ימים ואז תשמע את ההבדל כמו שצריך.
-
הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

אני לא ממתין . אלה מאזין רוב הזמן. והזמן יעשה את שלו
רק הטכנאי קרמר
-
הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

חלק קטן מיכול המערכת שלי . רמקול קווד הימיני
רק הטכנאי קרמר
-
הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

למטה רמקול AR3 משמש רק כסאב . מחובר ל12' יש 2 כאלה . יורד עד 20H אני שומע את ה20H . יש לי תקליטור תדרים
רק הטכנאי קרמר
-
הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

הרמקול השמאלי קווד 57
רק הטכנאי קרמר
טכנאי למה אתה? נסה לנתח כבל רמקולים דו גידי פשוט. כמודל קו תמסורת מקובץ, יש לו השראות טורית של פחות מפיקו הנרי למטר, קיבול מקבילי של פחות מ 0.1 פיקו פראד למטר, והתנגדות אוהמית טורית של שני מילי אוהם למטר עבור כבל של 2.5 ממ"ר נחושת...
קח 20 מטר קבל בהגזרה ותחשב את העכבה השקולה עבור תדרים בין 20 הרץ ל 20 אלף הרץ.. כל מה שנשאר ממנה זו התנגדות אוהמית של פחות מחצי אוהם. בהתחשב בעכבת רמקול של 8 אוהם, אתה מסיק שחבל על הכסף. אתה כנראה מרגיש הבדל כי הכבל הישן לא היה מחוווט טוב והפך קורוסיבי בקצוות... כל מה שחשוב זה לשמור על אטימות הבידוד בקצוות ולחבר בננות למגעים סופיים טובים לתווך הארוך... אין הבדל בין 5 שח למטר לבין 1000 שח למטר...
קח 20 מטר קבל בהגזרה ותחשב את העכבה השקולה עבור תדרים בין 20 הרץ ל 20 אלף הרץ.. כל מה שנשאר ממנה זו התנגדות אוהמית של פחות מחצי אוהם. בהתחשב בעכבת רמקול של 8 אוהם, אתה מסיק שחבל על הכסף. אתה כנראה מרגיש הבדל כי הכבל הישן לא היה מחוווט טוב והפך קורוסיבי בקצוות... כל מה שחשוב זה לשמור על אטימות הבידוד בקצוות ולחבר בננות למגעים סופיים טובים לתווך הארוך... אין הבדל בין 5 שח למטר לבין 1000 שח למטר...
מדובר על 2.5-4M ועובי נחושת של 2x 12AWG (י 2.5mm squared)
אני חושב שיכולת לקנות אורך מדוד של כבל יותר עבה מנחושת ואולי היה יוצא יותר איכותי
למרות ש 12AWG זה עבה במידה סבירה (אני חושב שזה כמו כבל בתוך מוליך של בידוד כפול)
[img2=599x342]http://knowledge.sonicelectronix.com/wp ... arison.jpg[/img2]
אני חושב שיכולת לקנות אורך מדוד של כבל יותר עבה מנחושת ואולי היה יוצא יותר איכותי
למרות ש 12AWG זה עבה במידה סבירה (אני חושב שזה כמו כבל בתוך מוליך של בידוד כפול)
[img2=599x342]http://knowledge.sonicelectronix.com/wp ... arison.jpg[/img2]
-
הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

·JizzMo כתב:טכנאי למה אתה? נסה לנתח כבל רמקולים דו גידי פשוט. כמודל קו תמסורת מקובץ, יש לו השראות טורית של פחות מפיקו הנרי למטר, קיבול מקבילי של פחות מ 0.1 פיקו פראד למטר, והתנגדות אוהמית טורית של שני מילי אוהם למטר עבור כבל של 2.5 ממ"ר נחושת...
קח 20 מטר קבל בהגזרה ותחשב את העכבה השקולה עבור תדרים בין 20 הרץ ל 20 אלף הרץ.. כל מה שנשאר ממנה זו התנגדות אוהמית של פחות מחצי אוהם. בהתחשב בעכבת רמקול של 8 אוהם, אתה מסיק שחבל על הכסף. אתה כנראה מרגיש הבדל כי הכבל הישן לא היה מחוווט טוב והפך קורוסיבי בקצוות... כל מה שחשוב זה לשמור על אטימות הבידוד בקצוות ולחבר בננות למגעים סופיים טובים לתווך הארוך... אין הבדל בין 5 שח למטר לבין 1000 שח למטר......
טוב אז כך .
מחיר הכבל עלה רק 202 ש"ח . בכסף ישראלי . כך שגם אם אין שינוי . עלה רק 202 ש"ח . שזה ארוחה קלה במסעדה לאדם.
איזה טכנאי אני. אז כך. בשנות ה70-80 הייתה לי מעבדה לתיקוני TV שחור לבן . והייתי בונה מגברי קול סטראו עם מנורות EL34 . ומוכר . כ20 שנה עסקתי בהגברת קול . לארועים כמו במות . ימי עצמאות . וכמובן התחביב שהתחיל בשנת 1960 להאזנה למוסיקה . ברדיו גל AM . אני מבין בצליל ואיכות של צליל . הנוסחאות זה דבר שונה מרגש . כך שהנוסחאות לא מדברות אלי . אני עוסק בכבלים. לצלחות לוויין . וכבלים להגברת קול בבמות . יש הבדלים הין כבלים . ללא מדידה . כאשר אתה רואה בעניים ושומע בעניים . גם בתקופת האנטנות . כאשר אני הייתי מסתכל על תמונה . הייתה רואה דברים על המסך. שהדייר לא ראה . כמו זויות ועמודים. אם הם ישרים או שבורים . שבור לא טוב . והיו הרמויות על התמונה
לסיכום . הכבל עלה רק 202 ש"ח כולל משלוח . מרגיש שיפור בגבוהים. וגם במה פתוחה יותר . אים היו אומרים לי. שכבל ב6000 (שש אלף ) הייה נותן יותר . לא הייתי קונה .
כך שכול ההסבר שלך הטכנאי לא נותן כלום לי . כך בחשבון שיש לי מגבר סטראו קווד909 שמחובר לרסיבר דנון X3200 ורמקולים אלקטרו סטטים. כך שההיתנגדות שלו זה בין 8-ל32 אום . וכייף לי איתם
רק הטכנאי קרמר
-
הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

·clip99 כתב:חבל זרקת רק 55 דולר , בכבל של 2000 דולר היית שומע ניסים ונפלאות.
בלי ציניות- אם אתה נהנה, אשריך. תוספת סאב לרמקול שלך תהווה ערך מוסף רב יותר מאשר החלפת כבל ....
ומי כתב שאין לי סאב . 2 הבוקסוט מיתחת לרמקול הם סאב . שיורד עד 20H . בודק עים תקליטור צלילים . הסאבים מחוברים למגבר סטראו . חיצוני של במות . כך שהבאס אצלי בחדר תלוי בהקלטה מאוד חזק ועמוק . 2 רמקולים של 12 איצ' AR3
שרק הבאס מחובר הייתר מנותק . הרמקולים מישנת 1974 תוקנו פעמיים אצלי רפי ברמתגן . התפורר הגומי מסביב
רק הטכנאי קרמר
-
הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

·JizzMo כתב:טכנאי למה אתה? נסה לנתח כבל רמקולים דו גידי פשוט. כמודל קו תמסורת מקובץ, יש לו השראות טורית של פחות מפיקו הנרי למטר, קיבול מקבילי של פחות מ 0.1 פיקו פראד למטר, והתנגדות אוהמית טורית של שני מילי אוהם למטר עבור כבל של 2.5 ממ"ר נחושת...
קח 20 מטר קבל בהגזרה ותחשב את העכבה השקולה עבור תדרים בין 20 הרץ ל 20 אלף הרץ.. כל מה שנשאר ממנה זו התנגדות אוהמית של פחות מחצי אוהם. בהתחשב בעכבת רמקול של 8 אוהם, אתה מסיק שחבל על הכסף. אתה כנראה מרגיש הבדל כי הכבל הישן לא היה מחוווט טוב והפך קורוסיבי בקצוות... כל מה שחשוב זה לשמור על אטימות הבידוד בקצוות ולחבר בננות למגעים סופיים טובים לתווך הארוך... אין הבדל בין 5 שח למטר לבין 1000 שח למטר......
איך בודקים אם יש שינוי ברכיב חדש ? . כבל,מגבר, רמקולים
אנחנו האדיופילים שומעים עשרות פעמים תקליטור שאהוב עלינו . מכירים עול צליל . נניח שבודקים כבל חדש . שומעים תקליטור מוכר. ופיתאום ישנו צליל מצילתיים. ברקע שלא נישמע עם הכבל הקודם. או איזה תוף שמישמעי תיפופ ברקע מרחוק . הצלילים האלה לא נישמעו בכבל הקודם . זה אומר שהכבל הזה יותר מפורט . ומעביר גם חומר יותר טוב . כך בודקים כבלים באוזניים ולא .עים נוסחאות . מה שאתה כתבתה טוב אולי לצליל בתדר 1KH לעשות בדיקות . לתיזמורת שלמה . החישוב שלך לא נכון
רק הטכנאי קרמר
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
·ילדיעפים כתב:אני משקיע המון כסף (יחסית לעצמי) ברכישת חיווט,למה? כי יש הבדל עצום ולא זניח בין כבלים שונים..ברור שיש אחרת לא הייתי קונה קמצן שכמוני!!!...
ברור שיש הבדלים בעיקר בעלות ,במשקל ובפוזה האודיופילית.
לא לשכוח מרימי כבלים מהריצפה פה זה בכלל שוס ,כל הבמה מתרוממת באויר
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·ראיתה את הכבלים שמשתמשים בהם בתחום המקצועי? בלי פוזות, בלי שטויות, חיבור חזק, XLR שגם מבטל רעשים וכבל סביר עם כיסוי גמיש ועמיד. זהו. אין שטויות ואין כבלים במאות דולרים למטר. כבל ממש טוב עולה גרושים, יחסית. אותו הסיפור בהגברה וברמקולים, שם יש בולשיט, אבל נדיר הרבה יותר ולא כזה מוגזם כמו בתחום הסטריאו או ק"ב.ילדיעפים כתב:מלבד היותי מוזיקאי במקצועי שמתעסק גם בנגינה וגם בסאונד במיגוון צורות כמו אולפנים והופעות ועוד אבוי לי אם לא אשמע את ההבדלים...אולי אלך לחפש מקצוע אחר???!!!...