כבלים לחיבור רמקולים לרסיבר - המלצה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
morba פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי לכולם אני חדש פה וצריך עזרה קטנה

הזמנתי מגבר דנון 1300w
ברשותי וורפידל ולדוס 500 קדמיים
ולדוס 200 אחוריים מדפיים
וסנטר אינפיניטי

צריך המלצה לכבלים איכותיים לחיבור הרמקולים + המלצה לhdmi איכותי מהטלויזיה

ברשותי סוני 4k חדשה 50 אינץ

עכשיו יצא לי להתקל בכבלים של svs עם בננות בצד אחד ובצד שני חתיכה כזו שמתחברת להברגה ברמקול המחיר לכבל כזה 215 שח באמזון....

אשמח להמלצות / חוות דעת :)

JizzMo
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 179
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #2 

לא צריך להגזים, בטח שלא עם רמקול זול כמו שיש לך. לך לחנות רכיבי אלקטרוניקה ותרכוש כבל רמקולים בקוטר של 2.5 ממ"ר (2 עד 5 שח למטר). כעקרון גם חוט חשמל דו גידי בעובי הזה יעשה את העבודה מצויין. בחנות לרכיבי אלקט' תוכל למצוא גם בננות עבור ספקי כוח, שהם אותם הבננות לחיבור רמקולים לרסיבר. קנה את הסוג הטוב יותר (כאן כן שווה להשקיע כי זו החוליה החלשה - המגע הגלווני בין החוט לרסיבר והרמקולים). ההשפעה של כבל רמקול על גוון הצליל אפסית, מלבד הנחתה כאשר הכבל דק וארוך. תחום תדרי השמע גם נמוך וגם מאד צר, הכבל שקוף עבורו ומהווה מדיום אוהמי טהור.

באותה החנות תמצא גם כבלי HDMI. תוודא רק שהם HIGH SPEED או רשום עליהם HDMI 2.0. גם כאן, חבל להשקיע כסף מיותר. זו תקשורת דיגיטאלית חסינה מאד.

תתחדש

morba פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

היי תודה על ההסבר קודם כל :) דבר שני כן חשוב לי להשקיע מבחינת הכבלים למרות הרמקול שלדעתך הוא זול אבל איכותי מאוד מצד שני לדעתי. חוטים פשוטים עבים של רמקולים יש לי ורציתי משהו שישדרג את הביצועים כמו שאומרים

JizzMo
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול

שליחה #4 

אין שוב הבדל מורגש בין חוט לרמקול שעולה 5 שח למטר, לבין חוט שעולה 1000 שח למטר. האפקט הוא רק פסיכולוגי... זאת עובדה הנדסית, שכן אם מנתחים חוט לרמקול כקו תמסורת מקובץ, הקיבול בין שני הגידים למטר, וההשראות לאורך הגידים למטר נמדדים ביחידות של פיקו... עבור אורך מוגז של 20 מטר כבל, ובתחום תדרי השמע, העכבה של כל הכבל שקופה לחלוטין מבחינה ספקטראלית.. ההשפעה היחידה זה התנגדות אוהמית. וגם שם אם החוט עבה לפחות 2.5 ממר, מדובר בהתנגדות של 2 מילי אוהם למטר... חסר משמעות בהתחשב בעכבה של 8 אוהם ברמקול... חבל על הכסף... כמובן, מה שבאמת חשוב זה ההתממשקות. כבל רמקולים עשוי נחושת ובחשיפה ממושכת לאוויר יש קורוזיה. אז מגעים טובים ואטומים עי בננות מצופות זהב יכול להיות השקעה מוצדקת. זה לא ישפר את הסאונד, אבל ימנע ממנו להדרדר עם הזמן...

morba פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

וואו תותח!!!! תודה אחי

ולגבי המגבר?? מכיר את הסידרה??

gulmer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 433
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #6 

פרסמתי שאלה דומה בפורום כבלים, אבל לא קיבלתי שם תשובה ואולי זו הזדמנות טובה לשאול כאן:
האם למישהו יצא לנסות כבל "מדבקה" דק, מהסוג שאפשר ממש להדביק לקיר ואז לצבוע עליו? המחיר יותר גבוה מכבל סטנדרטי ועל זה עוד צריך להוסיף מחברים, אבל זה לא חשוף וחוסך לי אחר כך להתקין גם תעלה שככל הנראה תיראה פחות טוב.
https://www.amazon.com/Sewell-Ghost-Adh ... 2NO0C?th=1
https://www.amazon.com/gp/product/B00VJ ... bw_c_x_1_w

האם יש מה לחשוש מבחינת הפרעות וכדומה בכבלים שטוחים כאלו? או לחשוש מפגיעה באיכות בנקודה של המחבר?

JizzMo
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול

שליחה #7 

@morba
·

מבחינת איכות, הרסיבר מצויין לתקציב שלו, אלא אם כן רכשת אותו בארץ במחיר מופקע ולא באמזון (במחיר 1300 בארץ אתה יכול להזמין 3300 באמזון אירופה..). החסרון שלו זה מספר יציאות מוגבל של רמקולים. רק 7 כאשר ברסיבר 7.2 של ימהה אתה מקבל 9 יציאות (רק 7 מוגברות). זה טוב למי שחשוב לו אטמוס...

בכל מקרה, עם רמקולי ואלדוס לא תוכן להוציא ממנו את המקסימום. אתה צריך קדמיים כמו קליפש מסדרה בינונית.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”