שלום
יש לי מספר דיסקים מסוג rw מינוס שבהם צרבתי דרך מכשיר dvd מקליט. על מנת להציג את מה שהקלטתי במכשירים אחרים יש צורך לבצע finalize במכשיר. יש לי מספר דיסקים בהם ביצעתי finalize (1) ומספר דיסקים בהם לא ביצעתי finalize (2) מכוון שהמכשיר נותן לי הודעה של דיסק error (גם במכשיר המקורי (lg) לא ניתן לצפות במה שהקלטתי). בנוסף – יש לי מספר דיסקים בהם בוצע finalize, אני מצליח לצפות בהם במכשיר המקורי אבל שאני מכניס את הדיסקים לכונן dvd אחר/נייד לצורך העברה למחשב אני לא מצליח להעביר את מה שהוקלט בדיסק לשולחן העבודה/ספרייה אחרת ויש הודעה של המחשב על בעיה ב"רציפות הזמן" של הדיסק (3). אציין עוד ש: 1) יש הרבה מאוד דיסקים אחרים שבהם בוצע finalize ולא הייתה לי בעיה להעביר למחשב ולצרוב או להמיר לקובץ מסוג אחר (mp4 וכדו'). 2) הקבצים שנוצרים ממכשיר ה- dvd הם מסוג vro, קבצים שרק win xp מזהה בעוד כל סוגי ה- win האחרים (7,8,10) שניסיתי לא מזהים. (יש ברשותי win xp).
שאלותיי: 1) האם יש דרך כלשהי להעביר את הקובץ/מידע של הדיסקים ששום מכשיר לא מזהה 2) האם יש דרך להעביר את המידע (מלבד הקלטה לקסטה דרך מכשיר ה- dvd המשולב) בדיסקים שהמכשיר המקורי מזהה אבל בגלל אותה בעיה "ברציפות הזמן" אני לא מצליח להעביר למחשב. האם יש תוכנה כלשהי או דרך אחרת.