שאלה לגבי DTS או DOLBY בכללי אשמח למומחים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
GMTK פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1973
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #1 

עכשיו ככה יש לי מערכת 5.1 פיוניר 329.
תומך DTSHD ו DOLBYHD MASTER.
כמובן שאני רוצה לעבור לDTSX או DOLBY ATMOS.
עכשיו הבנתי שDTSHD וDOLBYHD MASTER מאפשרים 7.1 לי יש 5 ערוצים אז ככה שאני לא מנצל את הסאונד עצמו כמובן בגלל רסיבר זול מהדיוטי.
הכוונה ל7.1 היא 2 קידמים 1 סנטר 2 סראונד ו 2 סראונד אחורי.

עכשיו לפי מה שאני מבין DOLBY ATMOS ו DTSX צרכים כבר 9.1
שזה אומר 2 קידמים 1 סנטר 2סראונד 2סראונד אחורי ו2 בתקרה או מקרינים על התקרה לכיוון המאזין.

אני מדבר למשל על הדנון 3300 או 3400 החדש שמגיעים עם 7.2 ואז מבטלים את הDTS HD או הDOLBYHD MASTER.

ואני עכשיו עובר חדר וחיכיתי לדגמים החדשים ולא הוסיפו את ערוצי הATMOS.
אז אני אישית הזמנתי רמקולים שקועים לתקרה כי לא ידעתי באמת את האפשרות של DTSHD שהיא בתכלס 7.1 .
אז עקרונית זה או להשקיע על רסיבר עם יותר ערוצים בשביל לקבל ATMOS מלא או להשקיע למשל ב3300 דנון ולא לקבל את מלוא האיכות.
מה אתם חושבים על הצעד הזה של החברות ומה ממליצים לעשות ומה לרכוש.
התקציב אני מאמין יהיה סביב 3500 בערך ברור מאמזון כי הארץ זה כבר לא שפוי.
רמקולים בתקרה או אחורי? בשביל 7.1 שהוא בתכלס אמור להיות אטמוס?
אין גם ככה הרבה תכנים באטמוס כמובן שחושבים על העתיד.
תודה לעוזרים להמלצות וכו.
שבת שלום חברים אשמח לקצת עזרה בנושא מה לעשות בנוגע לרמקולים כי הזמנתי רמקולים שקועים לתקרה ועכשיו אני מבין בשביל להנות מאטמוס מלא אני צריך לפחות 9.1.

RafalovitchTom
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 588
שם מלא: Rafalovitch Tom
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 75 פעמים

שליחה #2 

ראשית הפורמטים של אטמוס לא באמת מוגבלים בכמות ערוצים (או יותר נכון ההגבלה היא 32 ערוצים) - כלומר כל סרט מקודד לאטמוס יכול להפעיל לך 32 ערוצים שונים (בהנחה שיש לך מספיק מגברים ופריאמפ שיודע לתפעל כמות כזו).
שנית - לפני שאלת התקציב ואיזה ציוד אתה צריך/רוצה לקנות אתה צריך לשאול את עצמך ״מה מתאים לי בסלון הבית ?״ לרוב הסלון הביתי אינו מתאים לפיזור רמקולים בתצורת אטמוס מהסיבה הפשוטה שסידור רמקולים לאטמוס גובה הרמקולים ההיקפיים הוא קריטי ולכן יש צורך למקם רמקולים בגובה מאוד נמוך מה שבסלון נורמלי עלול לגרום למפגע בטיחותי (שלא לדבר על זה שזה יהיה מכוער).
מדובר בפורמט שהרבה יותר מתאים לחדר קולנוע ביתי מדוגם.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5178
נתן תודות: 1068 פעמים
קיבל תודות: 702 פעמים

שליחה #3 

@GMTK
ערב טוב
ננסה לעשות קצת סדר בבלאגן שהולך אצלך.
dts, ו doldy digital הם פורמטים של שתיי חברות שונות
אגב dts יותר איכותי ההיתרון בשיטה הזאת משיטות דיגיטליות אחרות , לדוגמא (dolby digital),שמידת הדחיסה של הפסקול הדיגיטלי היא פחותה, ולכן הצליל המתקבל נאמן יותר למקור. אגב בהמשך למה שכתבת
כל רסיבר שתרכוש עם פורמט חדש כזה או אחר, יתמוך בכל הפורמטים שלפניו
אתה לא מתפשר על כלום כאשר אתה קונה יותר חדש ויותר טוב ממה
שהיה לך לפני,
dolby digital tru hd ו dts master audio
אלו הפורמטים של הדור שעבר מה שנקרא מבחינת התכנולוגייה שקיימת
שקיימת גם ב5.1 וגם ב7.1, אגב דולבי אטמוס ודולבי ו dts:x רצים (מולבשים) על הפורמטים הנ"ל, זה לא בדיוק הדור הישן.. תראה אתזה אחרת, אז בעניין שאתה רוצה להתקדם זה כבר מצויין
כתבת גם על על dolby atmos, ו dts:x
doldy atmos, הקונפיגרצייה שלו נקרא, אם לדוגמא יש לך מערכת רמקולים
של 5 רמקולים וסב אחד, אז המספר 5 זה הראשון אחריו מגיע נקודה
ואחריו מצויין 1, שזה כולל את מספר הסבוופרים הקיים אצלך
אחריו יש עוד נקודה שכבר שייכת לפורמט החדש, שאחרי הנקודה מגיע מספר הרמקולים שקיים אצלך בתקרה בשביל לקבל את פורמט האטמוס
יצא לנו 5.1.4... אטמוס מלא מתחיל ב4 רמקולים בתקרה, ומסתיים איפה שהו
ב64 רמקולים...
אם אתה מתכוון להגיע לקונפיגרצייה של 7.1/2.4, זה השאיפה הטובה לקלנוע הביתי, אם אתה בונה לך רסיבר לעתיד בלי להתפשר, עדיף מאוד שיהיה 11.2 פרה אווט (הגברה חיצונית) שיכלול מערכת כיול טובה/איכותית, כמובן ברסיבר כזה לא יהיה לך מערכת כיול פשוטה, אז מיותר לציין שאל תיגע ברסיברים עם מערכות כיול פשוטות..

בכול אופן אתה חייב למתוח התקציב לכיוון צפונה על 180...

מקווה שעזרתי קצת
שבת שלום (f)
נערך לאחרונה על ידי FastandFurious ב 20/05/2017 1:28, נערך פעם 1 בסך הכל.

JizzMo
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 179
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #4 

שים לב, בכל החברות פרט לימהה ופיוניר, לרסיברים בעלי N ערוצים יש רק N יציאות רמקולים וזה מאד בעייתי לאטמוס וכאלו. אני אסביר. כך את דנון X3400 לדוגמה. רסיבר 7.2 עם 7 יציאות רמקולים. נניח ואתה רוצה לראות סרט עם פס קול DTS-MA 7.1 אז אם הגדרת את הרסיבר ובהתאם מקמת את הרמקולים לאטמוס 5.1.2 (2 על התקרה או יורים לתקרה), אתה תוכל לשמוע 7.1 רק כ 5.1 וההיפך. אם הגדרת 7.1 (2 מאחור) תשכך מאטמוס ו DTSX.

בימהה ובפיוניר בכל הדגמים, עבור רסיבר N ערוצים אתה מקבל N+2 יציאות רמקולים. אז אתה יכול לחבר 9.2 רמקולים לרסיבר 7.2. הוא מזהה את החיבורים ומכייל את כל הרמקולים בהתאם. כאשר תשמע פס קול 7.1 הוא ישבית את התקרתיים ויפעיל את הזוג האחורי, וההיפך, באטמוס הוא ישבית את האחוריים ופעיל את התקרה. כך אתה מקבל אטמוס ו X ב 5.1.2 וממשיך להינות מ 7.2 בסרטים הישנים יותר.

אחרי שקראתי הרבה וערכתי בדיקות, אין שום חברה אחרת פרט לימהה ופיוניר שמציע את זה כרגע ונראה שזה לא ישתנה. היות ומערכת הכיול של פיוניר שווה לשלוש כוכביות, ברור שהרסיברים המומלצים היות זה רק ימהה, בעיקר סדרת ה A ששם מערכת הכיול עברה שדרוג רציני ל 3D עבור אטמוס ו X וגם והיא כיום כמעט ברמה של DIRAC ויותר מתקדמת מאודיסי.

בקיצור, רק ימהה. אני כבר ממתין לדיל טוב באמזון על A1070 או להמתין לטיסה הבאה לגרמניה באוקטובר, מה שבה ראשון...

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14357
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #5 

RafalovitchTom כתב:לרוב הסלון הביתי אינו מתאים לפיזור רמקולים בתצורת אטמוס מהסיבה הפשוטה שסידור רמקולים לאטמוס גובה הרמקולים ההיקפיים הוא קריטי ולכן יש צורך למקם רמקולים בגובה מאוד נמוך מה שבסלון נורמלי עלול לגרום למפגע בטיחותי (שלא לדבר על זה שזה יהיה מכוער).
.
...
·
8O אני לא יודע לצחוק או לבכות מכמות הבבל"ת שנכתב כאן.
מטעמים של חוקי הפורום עדיף להתעלם.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #6 

GMTK
תקציב של 3,500 ש"ח הוא נמוך מאוד באופן יחסי.
לכן, או שתרכוש רסיבר אטמוס 7 ערוצים מוגברים ותעבוד בקונפוגורציה 5.1.2 ( זוג רמקולים לאטמוס בתקרה מעל הראש ).
או תחפש רסיבר אטמוס 9 ערוצים מוגברים בן שנה-שנתיים ותעבוד בקונפיגורציה 7.1.2 או 5.1.4.
כלומר או בק סראונד או זוג נוסף ( סה"כ 4) לאטמוס בתקרה.

RafalovitchTom
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 588
שם מלא: Rafalovitch Tom
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 75 פעמים

שליחה #7 

@טלHD
·לפני כשנה תכננתי את הבית שלי ועמדתי בפני הסוגיה של 7.1 מול 5.1.4
ולבסוף הלכתי על 7.1 כאשר כל ההיקפיים שקועים בתקרה מהסיבה הפשוטה שרמקולים תלויים על קירות (או על סטנדים) זה גם מכוער וגם מסוכן (כשהם תלויים בגובה הראש, כנדרש).
אם היה לי חדר קולנוע ביתי אז הרמקולים ההיקפיים היו יושבים על סטנדים נמוכים והאטמוס שקועים בתקרה.
אבל ברגע שמדובר על סלון ביתי - צריך למצוא פשרה שיהיה אפשר לחיות איתה

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7661
נתן תודות: 488 פעמים
קיבל תודות: 887 פעמים

שליחה #8 

@FastandFurious

dts ודולבי התחילו במקור בשיטות של דחיסה. לכל אחת יש שיטה אחרת של קידוד. הקביעה ש dts יותר איכותי או נאמן למקור רק על סמך גובה ביטרייט בלבד לא מדויקת. היום עם הפורמטים החדשים ללא דחיסה הדיון פחות רלבנטי בכל מקרה.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5178
נתן תודות: 1068 פעמים
קיבל תודות: 702 פעמים

שליחה #9 

@mulder
·יכול להיות, זה רק בשנה שנתיים אחורונות

התכוונתי יותר כיוון כללי...

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #10 

mulder כתב:@FastandFurious

dts ודולבי התחילו במקור בשיטות של דחיסה. לכל אחת יש שיטה אחרת של קידוד. הקביעה ש dts יותר איכותי או נאמן למקור רק על סמך גובה ביטרייט בלבד לא מדויקת. היום עם הפורמטים החדשים ללא דחיסה הדיון פחות רלבנטי בכל מקרה.
...
·
מאיפה הבאת את זה?
OBJECT-BASED audio כמו dolby atmos ו dts-x לא "דחוסים".
אודיו בשיטת אובג'קט בייס הוא lossless.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7661
נתן תודות: 488 פעמים
קיבל תודות: 887 פעמים

שליחה #11 

טלHD כתב:
...
...
·
מאיפה הבאת את זה?
OBJECT-BASED audio כמו dolby atmos ו dts-x לא "דחוסים".
אודיו בשיטת אובג'קט בייס הוא lossless.
...
דובר על השיטות הקודמות של dts / dolby , לפני HD
לא על פורמטי lossless.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #12 

Ok (Y)

JizzMo
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול

שליחה #13 

אני בספק אם אטמוס ו DTSX בגרסה הביתית הם אכן OBJECT BASED. לדעתי אלו 11.1 ערוצים דסקרטיים והרסיבר בוחר איך למזג אותם בהתאם לקונפיגורציה של הרמקולים שנבחרה עי המשתמש. אין שום טעם בעקרון של אובקייטים אם לכל היותר אתה יכול להתקין 11.2 ערוצים בבית.

JizzMo
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול

שליחה #14 

RafalovitchTom כתב:@טלHD
·לפני כשנה תכננתי את הבית שלי ועמדתי בפני הסוגיה של 7.1 מול 5.1.4
ו
...
·

שוב, את אתה רוכש היום רסיבר 7.2 של חברה כמו ימהה או פיוניר, אין לך מה להתלבט בין 7.1 או 5.1.2. שניהם אפשריים ברסיבר ימהה 7.2 וכל אופציה אפשרית כמו 9.1 או 5.1.4 או 7.1.2 אפשרית ברסיבר ימהה 9.2 כי ימהה וגם פיוניר בניגוד לחברות אחרות, מספקות N+2 או N+4 יציאות רמקולים ממותגות לכל רסיבר בעל N ערוצים...

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #15 

אם כך אתה חושב, יש לך עוד הרבה מה ללמוד בנושא.
תקליד object based בשורת החיפוש... יש כמה לינקים לחומר מקצועי שפרסמתי בעבר.

התגובה למה שכתבת בתגובתך אחת לפני האחרונה.

JizzMo
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול

שליחה #16 

@טלHD
·

האינפורמציה שקיימת ברשת מגיע מחברות כמו דולבי ו DTS. אף אחד לא באמת בדק מה מתרחש באמת ברמת הפרוססור וגם פס הקול במדיה לא נבדק. הם יכולים לטעון שגם בבית יש שיטת אובקייקטים אבל בפועל זו לא יותר מהוספת עוד 4 ערוצים דסקרטיים, וייתכן שהם בכלל דחוסים, כי למי אכפת אם מדובר רק באפקטים ולא מוסיקה? בשביל פענוח מבוסס אוביקטים צריך מעבד מאד חזק, ועובדה שאונקיו הוסיפה אטמוס לרסיברים שיצאו לפני שאטמוס בכלל הוכרז. תכלס, אף אחד לא צריך יותר מ 7.1.4 בבית. מספיק ש 5.1 ערוצים יהיו LOSSLESS וששת האחרים דחוסים, ואף אחד לא ישים לב...

GMTK פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1973
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #17 

א. תודה לכולם.
עכשיו ככה השאלה היתה עם בתכלס DTSX מבטל DTSHD גם בנוגע לדולבי DOLBY ATMOS מבטל DOLBYHD.
כאילו עם אני ירצה להנות מ2 העלומות שאני שומע אטמוס אז צריך רמקולים בתקרה וגם BACK.
היום בתכלס יש יותר תכנים עם DTS HD ופחות ATMOS.
הכוונה היא שDTS HD צריך רמקול BACK כי לא היה עדיין אטמוס אני מדבר על תצוגה של 7.1
שיש 2 רמקולים אחורים 2 סראונד 2 קידמים 1 סנטר 1 סאב.
עכשיו באטמוס הוא גם 7.1 במקום רמקול אחורי הוא למעלה . אז מה שאמרתי שעם אני רוצה להנות מ2 העלומות בלי לבטל אחד את השני אני צריך רסיבר שתומך ב9.1
כי עם אני לוקח רסיבר אטמוס שהוא 7.1 שאני ישמע DTSHD למשל הרמקולים שתקרה לא ישומשו.
ועם אני לוקח את אותו רסיבר ושם רמקולים אחורים אז מתי שאני ישמע באטמוס לא יהיה לי את האפקט.
אבל מה שאני הבנתי ממכם שגם תכלס מהרסיבר שיש לי עכשיו DTSHD יודע לעבוד מצויין ב5.1.
אז עם אני יקנה תרסיבר ולא יהיו לו את ה9.1 יציאות והיו לו את ה7.1 יצאאות אני יפסיד את הרמקולים האחורים .
ולאלה שרשמו פה שDTS וDOLBY שהם 2 חברות שונות אתם אומרים את זה כאילו לא ידעתי בגלל זה רשמתי אותם בנפרד.
מתחילת השרשור.
השאלה בקצרה היתה DTSHD וDTSX מבטלים רמקולים אחורי ותקרה אותו דבר גם בDOLBY .

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #18 

JizzMo,

אז עכשיו לדעתך יש קונספירציה של יצרני הרסיברים עם מעבדות דולבי וגם עם מעבדות DTS....
וכולם עובדים עלינו. :roll:
ודרך אגב, הרבה מהמאמרים המקצועיים שיש ברשת ממש לא פורסמו ע"י מי מאלו שהזכרתי למעלה.
גם הם חלק מהקונספירציה?

סלח לי, אתה הוזה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”