התנהגות מוזרה של ARC/CEC וחיבור 4K

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
gildmor פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #1 

הטלויזיה KS8500
רסיבר ONKYO NR809

בהתחלה הטלויזיה לא זיהתה בכלל את הרסיבר אז הוצאתי סאונד דרך כבל אופטי שהוגדר לכניסה BD/DVD
אחר כך שמתי לב שאם אני מחבר כבלים מסויימים אז באפשרויות שמע ובזיהוי המקור הטלויזיה מראה "RECEIVER HDMI" ובוחרת אותו לבד כיציאת שמע ברגע שהרסיבר נדלק. אבל עדיין אם אני לא מעביר בעצמי את הכניסה ברסיבר ל-BD/DVD לא שומעים כלום. זה נראה שמבחינת הטלויזיה היא מעבירה סאונד דרך ARC אבל זה עובד אותו דבר בלי קשר לאיזו כניסה של הטלויזיה אני מחבר והסאונד נשמע רק כשהכבל האופטי מחובר.

ניסיתי כבל HDMI 4K HIGH SPEED + ARC ממחסני חשמל שעלה 50 ש"ח וכבל אחר מ-KSP גם 4K HDMI 2.0 אבל בשניהם הרסיבר אפילו לא זוהה בכבלים הישנים שיש לי הוא כן מזוהה (בחלק מהם).

עוד משהו שניסיתי זה להפעיל את ה-4K scaling (מוציא 4K 30HZ) של הרסיבר, התמונה יציבה לכמה זמן ואז מתחילה להיעלם מדי פעם ושומעים רק סאונד, אותה תופעה חזרה עם כל הכבלים שהזכרתי.

ניסיתי ניקוי אוויר\מנקה מגעים על היציאה של הרסיבר ולא נראה שזה עוזר.

יש עדיין סיכוי שזה עניין של כבל או שמשהו דפוק ביציאה של הרסיבר?

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14354
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #2 

אין קשר בין ARC ל 4K.
תפעיל HDMI CONTROL ברסיבר.
תוודא שכניסת ה HDMI במסך תומכת ARC.
בדרך כלל יש רק כניסה אחת תומכת.

gildmor פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

אחרי שחפרתי במדריך של הרסיבר הבנתי שהקול מ-ARC עובר לכניסת CD/TV וגם צריך שלא תהיה מוגדרת שום כניסת HDMI.
בכל מקרה אחרי שכיביתי והדלקתי RHDI הוא זיה את הטלויזיה והתחיל להשמיע סאונד.
מסתבר אבל שהעניין לא אמין ואחרי שאני עובר למקום אחר ברסיבר שמקבל קול ישירות כמו הנגן ואחר כך חוזר לטלויזיה שוב לא מקבלים כלום בכניסת CD/DVD למרות שהרסיבר עצמו מראה שהסאונד הול אליו. כיבוי רסיבר מחזיר סאונד לטלויזיה והדלקה מחדש חוזר לרסיבר אבל לא שומעים כלום.
נוסף לכל מסתבר שכמו דרך OPTI אם בחרתי בהגדרות מתקדמות DTS אז כל מה שמנגנן DD הרסיבר מקבל רק PCM שני ערוצים וצריך כל פעם להחליף בין DD ל-DTS.
ממש אבסורד שברסיבר של 200$ מהדיוטי פרי של ההורים שלי , ARC עובד בלי בעיה וגם מעביר את הרסיבר לכניסה שצריך לבד בטלויזיה באופן אמין ועקבי ורסיבר של 7K לא מסוגל לתמוך במשהו כל כך פשוט כמו שצריך.
כנ"ל לגבי טלויזיות יקרות שלא מסוגלות להעביר את הפס קול כמו שצריך בלי שצריך להגדיר במיוחד לכל סרט בנפרג אם זה DD או DTS...

באמת שאני לא מבין מה כל כך קשה להעביר את כל הסטרים של השמע ישר לרסיבר ולתת לו להתמודד איתו כפי שהוא יודע, למה בכלל הטלויזיה צריכה לדעת אם יש שם DTS\PCM או DD. שלא לדבר על זה שהיא לא מעבירה משהו מעבר כמו DTS-HD וכו...

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14354
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #4 

אם ARC לא עובד טוב אצלך ברסיבר, תוציא כבל אופטי מהמסך לרסיבר לאודיו.
זה בטוח יהיה יותר פשוט לתפעול.

JizzMo
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 179
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #5 

ברסיבר ישן הפרוטוקול CEC לא מתקשר טוב עם CEC חדשים. קודם כל תוודא ששדרגת את הקושחה לגרסה האחרונה עבור הרסיבר. אם זה לא עזר, תחבר אליו מכשיר נוסף שתומך ב CEC מהדור החדש, כמו סטרימר כלשהו. אז תגלה משהו מוזר ומעניין, הטלויזיה החדשה תתחיל לזהות גם את הרסיבר ולעבוד איו כמו שצריך.

JizzMo
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 179
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #6 

אגב תופעת העלמות התמונה באונקיו ישנין למרבה הצער לא קשורה לכבלים, אלא לכרטיס ה HDMI הפנימי שמת מוות מוקדם מידי, בדרך כלל זה מתחיל בהחשכות התמונה באופן אקראי. וצורך בכיבוי והדלקה מחדש, עד למוות הסופי. אז אין ברירה אלא להחליף כרטיס (כאלף שח בטופ אודיו) או לשדרג רסיבר...

gildmor פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

@JizzMo
הקושחה אחרונה מ-2014 וןלא נראה לי שיהיו עוד עידכונים -:)
ה-CEC דווקא עובד מצויין, הטלויזיה מזהה את הרסיבר מעבירה את הסאונד מהרמקול של הטלויזיה לרסיבר הוא אפילו כבה ונדלק לפי הטלויזיה, הבעיה היחידה שהסאונד לא נשמע בכניסה של ה-ARC.
וכן, עברתי לכבל אופטי.
הכרטיס HDMI כבר הוחלף פעם אחת במסגרת האחריות ומאז הוא בסדר אבל היציאה הראשית עצמה כנראה קצת שחוקה כי הכבל קצת משחק שם.

בלי קשר מאוד מעניין מאיפה ההגיון העקום שכשטלויזיה מעבירה סאונד החוצה (אופטי או ARC) היא צריכה לדעת מאיזה סוג הוא בשביל להעביר אותו נכון, חוץ מזה שרצו לוודא שאם יהיה פורמט חדש נצטרך להחליף טלויזיה אין בזה הגיון.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”