תוכנה להקלטה מהרדיו

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
InbarHovav פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

מכירים את זה שתחנות רדיו מסיוימות מתעוררות לחיים אחרי שעה 12 בלילה.

אני כרגע מקליטה עם התוכנה ONE NOTE (זו תוכנה שלא מיועדת להקלטות מוסיקה אלא להקלטה של תזכורות ) התוכנה היא תוכנה של מיקרוסופט וניתן לרכוש אותה כתוספת לאופיס.

אני מעוניינת להקליט דרך הLINE IN באיכות טובה

איזה קודק הכי טוב (מצורפת תמונה) יש לי דיסק של 60 GB ולכן חשוב לי שזה יהיה חסכוני

בכמה KB לשניה??

מה זה המונח " STEREO LOW DELAY CBR "

או אם אתם מכירים תוכנה חינמית יעודית להקלטה טובה בילתי מוגבלת באורך אשמח לשמוע
קודקים
 קודקים
תמונה של התוכנה
 תמונה של התוכנה
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

sg
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

Audacity היא חינמית ומעולה
ישנן הגדרות מכל הסוגים.

zeev
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 652
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

InbarHovav כתב: איזה קודק הכי טוב (מצורפת תמונה) יש לי דיסק של 60 GB ולכן חשוב לי שזה יהיה חסכוני

בכמה KB לשניה??

מה זה המונח " STEREO LOW DELAY CBR "

...
Stereo - את הבחורה האחרונה לה צריך להסביר את המונח הזה
Low Delay - לכל דוחס יש השהייה מסויימת בין הקלט לפלט בשל העיבוד הנדרש, אם משתמשים בדוחס ליישומי live (שידור טלוויזיה, שיחת טלפון וכו') מעוניינים שהדוחס ייצר השהייה נמוכה ככל האפשר, אם את מקליטה off-line ושומעת את ההקלטה מאוחר יותר, הפרמטר הזה אינו רלוונטי עבורך.

CBR - Constant Bit Rate (להבדיל מ-VBR או Variable Bit Rate). ב-CBR קצב הנתונים שהדוחס מייצר ליחידת זמן הוא קבוע ואינו תלוי בתוכן (לא רלוונטי עבורך).

לגבי איזה codec ובאיזה bitrate, כמו כל דבר בהנדסה זו שאלה של tradeoff. איזה סוג תוכן את מקליטה (מלל/מוזיקה?), עד כמה חשובה לך האיכות? כמה תוכן תרצי לשמור?
A good plagiarized idea is better than a lousy original one

InbarHovav פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

אני מעוניינת להקטית מוזיקת טראנס, טכנו, ומיקסים.

מעדיפה איכות יותר גבוהה מMP3

אבל שגם יהיה ניתן לשמוע אותם בטלפון P910 / W800

לגבי כמות ההקלטה אני מניחה שאחרי שהדיסק יתמלא אני אמחק או צרוב את ההקלטות הישנות.

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

Refael-Azi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 166

שליחה #5 

פעם הייתי מקליט הרבה מהרדיו, בעיקר את "הסט" בימים הגדולים של שנת 2000, 6 שעות ברציפות בדרך כלל
הייתי משתמש בתוכנה שנקראת MusicMatch Jukebox שכנראה נקנתה ע"י YAHOO והתפתחה משם..
הסיבה לשימוש בתוכנה הזאת הייתה שהיא הייתה היחידה שהייתה יכולה להקליט ולעשות ENCODING בו זמנית, ולרשום על הדיסק את הMP3 שהוא כבר מקודד, היום יש פחות בעיה של מקום אבל אז זה היה מצרך נדיר, מה גם שזה רץ על פנטיום 2 450MHZ.. :)

כיום אני גם מבצע הקלטות, עם תוכנה טובה הרבה יותר בשם WaveLab.
הבעיה הגדולה של כל התוכנות היא Record Level שצריך לסדר בכל פעם מחדש, במיוחד בסטים חיים שהLevel הוא לא הכי קבוע בעולם.. כשלא מסדרים את הRecord Level
נוצר אפקט הClipping שהורס את ההקלטה...

WaveLab יודע להתמודד עם הבעיות האלה בצורה אוטומטית עם הפלאגינים המתאימים, ולכן הוא מאד מומלץ, וגם כמובן יודע לבצע הקלטות בכל הפורמטים, REALTIME כולל ללא כיווצים כאלה או אחרים, למרות שמקורות יודעי דבר יודעים שאיכות הרדיו מקבילה לקצב דגימה של 32K, במיוחד בשידורים מאתרים מרוחים כמו השידורים של הסט בזמנו שהיו מבוססי טכנולוגית הISDN המדהימה ... :)

אני בטוח שהיום ישנם עוד הרבה תוכנות דומות, זה רק מה שאני ממש מכיר, בכל מקרה, לא הייתי משתמש בONENOTE המצחיק הזה של מיקרוסופט כדי להקליט, הLEVEL BAR שם לא מדויק, אם בכלל הוא קיים.

עוד דבר, לא ברור לי למה את רוצה להקליט מהרדיו כשבעידן של התחנות באינטרנט יש מוזיקה מדהימה 24 שעות ביממה, אני למשל שומע כמעט כל היום תחנה בשם Proton Radio.
http://www.protonradio.com/

עוד תחנות מומלצות:
http://www.friskyradio.com/
http://www.xtcradio.com/
http://www.etn.fm/

InbarHovav פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

אני מקליטה מהרדיו כי אחרי זה אפשר להעלות הכל לכרטיס זיכרון ללכת עם זה בעוד שלמשוך כאבל רשת ולפטופ מהבית קצך כבד.

או אם למישהו כאן יש קשרים בצמרת סלקום / אורנג ויכול לסדר לי חבילת גלישה ללא הגבלה למודם AIR CARD 850 הבודד שלי.

Refael-Azi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 166

שליחה #7 

בדיוק בימים אלה אני בבדיקות על המוטורולה V6 אם הוא יכול לנגן shoutcast ולשדר אותם לA2DP.,אם זה מעניין אותך אני יעדכן.
החבילת גלישה שם היא 14.90 לחודש, אני מקווה שזה יעבוד דרך הפורטל שלהם, אם לא כנראה שזה יהיה יקר :)

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”