למה לא מצליחים לדון רק לגופו של עניין ולא לגופו של אדם..??
בתקופה הקצרה שאני פעיל כאן, לצערי, יותר מדי דיונים גולשים לדיון מכוער בנוגע לכותבים ולא בנוגע לכתובים..למה ??
אי אפשר להתאפק, להבליג ? גם אם הכותב חוטא וכותב בצורה לא נאותה, מתנשאת, מזלזלת או סתם אים שגיאים..
כנראה שהאנונימיות של פורום אינטרנטי משחררת יצרים פרועים..אבל בכל זאת..אפשר להשתדל..
אותי אישית דיונים כאלו מבאסים ופוגמים לי בהנאה מהאתר..חבל.
כדי להקדים תרופה למכה אני מכריז קבל עם ועדה שאני בור, לא מבין כלום באודיו ווידאו, אני מדבר שטויות ודיסלקט..אם שכחתי משהו את רשאים להוסיף כאוות נפשכם..
אה עוד משהו...אין הבדל בין כבלים, או בין נגני CD או בין ...הכל וודופיליה..
שלמה
אי אפשר להתאפק, להבליג ? גם אם הכותב חוטא וכותב בצורה לא נאותה, מתנשאת, מזלזלת או סתם אים שגיאים..
כנראה שהאנונימיות של פורום אינטרנטי משחררת יצרים פרועים..אבל בכל זאת..אפשר להשתדל..
אותי אישית דיונים כאלו מבאסים ופוגמים לי בהנאה מהאתר..חבל.
כדי להקדים תרופה למכה אני מכריז קבל עם ועדה שאני בור, לא מבין כלום באודיו ווידאו, אני מדבר שטויות ודיסלקט..אם שכחתי משהו את רשאים להוסיף כאוות נפשכם..
אה עוד משהו...אין הבדל בין כבלים, או בין נגני CD או בין ...הכל וודופיליה..
שלמה
- efib
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 12395
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
יש הבדל בין כבלים !!!
אתה אומר את זה כי אתה ...
וגם...
ולא נישכח שאתה...
ולגופו של ענין...
הרבה פעמים קל להתיחס לגופו של אומר ולא של ענין כי, הרבה יותר קל ודורש פחות
להגיד משהו על האומר ולא על התוכן.
ההתיחסות לאומר ולא לתוכן היא לא מנת חלקה של הפורומים בכלל, אבל אני
מסכים שהיא מתעצמת מכיוון שלא רואים את האומר.
ענין נוסף זה השפה או השגיאות, בד"כ אני יכול להסכים איתך,
ועובדה היא שיש המון שגיאות ואני לא מגיב
אבל יש סף מסוים (אצל כל אחד הוא שונה)
שאתה חיב להגיב.
פשוט לפעמים קשה גם להתיחס לתוכן עם יש הרבה שגיאות.
המדיום היחיד שאתה יכול להבין את התוכן זה מהכתב.
כך שאם הוא צורם (ממש צורם) אתה חייב להגיב.
הייתי השבוע בהרצאה כלשהי, והדובר אדם מכובד, שלא
הפסיק לדבר בשגיאות ובשפה מאוד נמוכה.
היה רגע (יותר קרוב להתחלה מאשר לסוף)
שפשוט קמתי והלכתי, והנושא היה חשוב לי,
אך לא התמקדתי בתוכן.
אך... אני מאוד מסכים איתך
שחיבים לשמור כאן על תרבות דיון.
ובפרט שפורום זה הוא יותר אישי ואינטימי מאחרים.
מקווה שהייתי ברור ולא מתנשא
אבל אני עדין חושב שאתה ...
וגם...
ולא נישכח...
אתה אומר את זה כי אתה ...
וגם...
ולא נישכח שאתה...
ולגופו של ענין...
הרבה פעמים קל להתיחס לגופו של אומר ולא של ענין כי, הרבה יותר קל ודורש פחות
להגיד משהו על האומר ולא על התוכן.
ההתיחסות לאומר ולא לתוכן היא לא מנת חלקה של הפורומים בכלל, אבל אני
מסכים שהיא מתעצמת מכיוון שלא רואים את האומר.
ענין נוסף זה השפה או השגיאות, בד"כ אני יכול להסכים איתך,
ועובדה היא שיש המון שגיאות ואני לא מגיב
אבל יש סף מסוים (אצל כל אחד הוא שונה)
שאתה חיב להגיב.
פשוט לפעמים קשה גם להתיחס לתוכן עם יש הרבה שגיאות.
המדיום היחיד שאתה יכול להבין את התוכן זה מהכתב.
כך שאם הוא צורם (ממש צורם) אתה חייב להגיב.
הייתי השבוע בהרצאה כלשהי, והדובר אדם מכובד, שלא
הפסיק לדבר בשגיאות ובשפה מאוד נמוכה.
היה רגע (יותר קרוב להתחלה מאשר לסוף)
שפשוט קמתי והלכתי, והנושא היה חשוב לי,
אך לא התמקדתי בתוכן.
אך... אני מאוד מסכים איתך
שחיבים לשמור כאן על תרבות דיון.
ובפרט שפורום זה הוא יותר אישי ואינטימי מאחרים.
מקווה שהייתי ברור ולא מתנשא
אבל אני עדין חושב שאתה ...
וגם...
ולא נישכח...
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים
פאשיסטים
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- קיבל תודות: 11 פעמים
אני חושב שבסך הכל יש פה תרבות דיון יפה מאוד, אנשים בדר"כ דווקא סבלניים מאוד לכל מיני סוגים של הפרעות.
זכורים לי 3-4 שירשורים שהטונים קצת עלו אבל כשמדובר על אלפי שירשורים בשנה אני חושב שהמצב מצויין.
והכי חשוב אין שכונה.
זכורים לי 3-4 שירשורים שהטונים קצת עלו אבל כשמדובר על אלפי שירשורים בשנה אני חושב שהמצב מצויין.
והכי חשוב אין שכונה.
HiFiMusic IL
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- קיבל תודות: 0
שלמה, זה אכן מרגיז וזו לא בעיה חדשה, אבל ביחס לפורומים אחרים (בתחום הזה ובתחומים אחרים) המצב כאן טוב סה"כ.
למרבה הצער אי אפשר להימנע מזה, אבל אפשר ורצוי להתייחס ולהתריע כפי שגם עשית כאן.
בתוספת לדברי אפי- מעבר לעניין האנונימיות, לא כולם קולטים שמטקסט אי אפשר להבין את נימת הכותב, ומה שאחד כותב ברוח טובה עלול להתפרש ע"י אחרים בצורה אחרת לחלוטין משהתכוון כי הקוראים עשויים לדמיין את הדברים ב"קול" ונימה אחרים לגמרי.
למרבה הצער אי אפשר להימנע מזה, אבל אפשר ורצוי להתייחס ולהתריע כפי שגם עשית כאן.
בתוספת לדברי אפי- מעבר לעניין האנונימיות, לא כולם קולטים שמטקסט אי אפשר להבין את נימת הכותב, ומה שאחד כותב ברוח טובה עלול להתפרש ע"י אחרים בצורה אחרת לחלוטין משהתכוון כי הקוראים עשויים לדמיין את הדברים ב"קול" ונימה אחרים לגמרי.
מסכים עם קודמיי.
לא רק ביחס למספר השרשורים, גם ביחס לכמות הגדולה של חברים באתר.
יחד עם זאת יש חשיבות לעקוב ולמנוע מצבים לא נעימים והתדרדרות של פוסטים.
לפני מספר חודשים המצב התדרדר בצורה קיצונית שהבריח, אותי לפחות, מלהשתתף בדיונים שונים וגם מלשתף את חברי הפורום מכל מני שינויים ורכישות.
אנא שמור על פורומך נקי (נוסך ועד הבית)
לא רק ביחס למספר השרשורים, גם ביחס לכמות הגדולה של חברים באתר.
יחד עם זאת יש חשיבות לעקוב ולמנוע מצבים לא נעימים והתדרדרות של פוסטים.
לפני מספר חודשים המצב התדרדר בצורה קיצונית שהבריח, אותי לפחות, מלהשתתף בדיונים שונים וגם מלשתף את חברי הפורום מכל מני שינויים ורכישות.
אנא שמור על פורומך נקי (נוסך ועד הבית)
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78876
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
אנחנו מאוד משתדלים להמנע מכך.
אם יש שרשור שאתה מרגיש שהוא גולש לפסים אישיים, עליך להתריע לנו על כך. הפורום גדול מדי בכדי שהמנהלים יספיקו לקרוא את כל השרשורים בו ולכן הוספנו את כפתור "דווח" לכל אחד מההודעות בפורומים.
לחץ על דווח, תפרט מה לא בסדר. כל הודעה שאנחנו מקבלים נבדקת בקפידה ונשקלת לגופה.
אנחנו מאוד קפדנים ומאוד משתדלים להקפיד על שפה נאותה ובעבר לא מעט אנשים הורחקו מהאתר (כולל מנהל אחד) בגלל התמקדות בגופו של אדם במקום בסוגיות הללו.
אם יש שרשור שאתה מרגיש שהוא גולש לפסים אישיים, עליך להתריע לנו על כך. הפורום גדול מדי בכדי שהמנהלים יספיקו לקרוא את כל השרשורים בו ולכן הוספנו את כפתור "דווח" לכל אחד מההודעות בפורומים.
לחץ על דווח, תפרט מה לא בסדר. כל הודעה שאנחנו מקבלים נבדקת בקפידה ונשקלת לגופה.
אנחנו מאוד קפדנים ומאוד משתדלים להקפיד על שפה נאותה ובעבר לא מעט אנשים הורחקו מהאתר (כולל מנהל אחד) בגלל התמקדות בגופו של אדם במקום בסוגיות הללו.
אני רוצה להבין - הניקיון זה לכבוד הפסח
אני חושב שכמו כל פורום גם כאן המצב של האנונימיות גורם לחלק מהאנשים לתגובות לא סימפטיות ומרמה אישית.
אבל יחסית המצב כאן טוב - לא שאפשר לישון בשקט בשמירה על כך.
אני חושב שכמו כל פורום גם כאן המצב של האנונימיות גורם לחלק מהאנשים לתגובות לא סימפטיות ומרמה אישית.
אבל יחסית המצב כאן טוב - לא שאפשר לישון בשקט בשמירה על כך.
החיים זה מה שקורה לנו,
שאנחנו עסוקים בתכנון דברים אחרים.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אף מנהל ואף גננת לא תעזור לשמור על תרבות דיון.
זה משהו שהוא מושרש בחינוך שאנשים באים איתו.
כמו שעפר אמר, אנחנו עושים הכל כדי לנקות ולמנוע מאנשים שמטרתם היא "ללכלך" ולריב, מלהצליח, אבל כמו שנאמר, לפעמים זה "מחליק" לנו בין מאות ואלפי ההודעות ביום.
מיומו הראשון של האתר שמנו לעצמנו מטרה שתרבות הדיון כאן תהיה נאותה (אגב, זו אחת הסיבות שבכלל חשבנו להקים אתר, כי פשוט תרבות הדיון באתרים אחרים לא היתה לטעמנו).
אנחנו מעדיפים פחות אנשים, אבל שיהיה נעים כאן.
KOOKE, אני בהחלט מעריך את האכפתיות ומזדהה איתך, אבל יחד עם זאת חייב להעמיד את הדברים בפרופורציה.
המצב כאן הוא לא רק טוב יותר, אלא "הכי טוב שאני מכיר מכל פורום בארץ בכל נושא שהוא" (ציטוט מאחד העורכים הבכירים של נענע).
מציע לך להציץ בפורומים אחרים בנושא ואם אתה מוצא מצב טוב יותר, אשמח ללמוד איך הם עושים את זה...
זה משהו שהוא מושרש בחינוך שאנשים באים איתו.
כמו שעפר אמר, אנחנו עושים הכל כדי לנקות ולמנוע מאנשים שמטרתם היא "ללכלך" ולריב, מלהצליח, אבל כמו שנאמר, לפעמים זה "מחליק" לנו בין מאות ואלפי ההודעות ביום.
מיומו הראשון של האתר שמנו לעצמנו מטרה שתרבות הדיון כאן תהיה נאותה (אגב, זו אחת הסיבות שבכלל חשבנו להקים אתר, כי פשוט תרבות הדיון באתרים אחרים לא היתה לטעמנו).
אנחנו מעדיפים פחות אנשים, אבל שיהיה נעים כאן.
KOOKE, אני בהחלט מעריך את האכפתיות ומזדהה איתך, אבל יחד עם זאת חייב להעמיד את הדברים בפרופורציה.
המצב כאן הוא לא רק טוב יותר, אלא "הכי טוב שאני מכיר מכל פורום בארץ בכל נושא שהוא" (ציטוט מאחד העורכים הבכירים של נענע).
מציע לך להציץ בפורומים אחרים בנושא ואם אתה מוצא מצב טוב יותר, אשמח ללמוד איך הם עושים את זה...
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
האמת שרוב החברה הוותיקים כאן מרגישים בבית ויחסי הידידות שאני
רואה כאן שלא נדבר על הרבה חברים שרכשתי לי באתר שחלק כבר פגשתי
את אלוני אפי ושירליץ עוד לא
אבל כמו במשפחה ישנם לפעמים וויכוחים
אבל חום חיובי כמו שאני רואה כאן לא ראיתי בשום מקום
רואה כאן שלא נדבר על הרבה חברים שרכשתי לי באתר שחלק כבר פגשתי
את אלוני אפי ושירליץ עוד לא
אבל חום חיובי כמו שאני רואה כאן לא ראיתי בשום מקום
אמן מייסר
- oferlaor
- מנהל

KOOKE,
לא חושב על זה כמלשינון - אם אתה רוצה לשמר את תרבות הדיון, גם אתה צריך לתרום. זה קל מאוד להתלונן בכלליות, אבל מה לעשות, אנחנו אנשים עסוקים ואין לנו זמן יותר לעבור על כל הודעה והודעה באתר. ללא עזרת משתמשים רבים ששולחים לנו תלונות פשוט לא היינו רואים חצי מהחריגות של הטעם הטוב, ורמת האתר היתה מדרדרת.
לא חושב על זה כמלשינון - אם אתה רוצה לשמר את תרבות הדיון, גם אתה צריך לתרום. זה קל מאוד להתלונן בכלליות, אבל מה לעשות, אנחנו אנשים עסוקים ואין לנו זמן יותר לעבור על כל הודעה והודעה באתר. ללא עזרת משתמשים רבים ששולחים לנו תלונות פשוט לא היינו רואים חצי מהחריגות של הטעם הטוב, ורמת האתר היתה מדרדרת.
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- קיבל תודות: 11 פעמים
חברים יקרים, הנושא הזה עלה מספר פעמים, אם נרשמת עם כינוי תלוש ע"ע KOOKE (סתם דוגמא) אל תצפו שיקראו לכם בשם הפרטי. לעיתים אפילו אם אנחנו מכירים אנחנו משתמשים בכינוי למען החברים האחרים שלא מכירים...
HiFiMusic IL
אני מסכיםaloni כתב:חברים יקרים, הנושא הזה עלה מספר פעמים, אם נרשמת עם כינוי תלוש ע"ע KOOKE (סתם דוגמא) אל תצפו שיקראו לכם בשם הפרטי. לעיתים אפילו אם אנחנו מכירים אנחנו משתמשים בכינוי למען החברים האחרים שלא מכירים......
החיים זה מה שקורה לנו,
- oferlaor
- מנהל

Kooke,
מה ש-aloni אמר
הסיבה כאמור היא פשוטה - בכדי למנוע מצב שמי שקורא את הפורום (יש יחס של בין 5 ל-10 לאחד בין קוראים לכותבים לטובת האחרונים) יחשוב שמדובר במועדון חברים סגור. לכן, נהוג לקרוא לאנשים בשם הכינוי שלהם ולא בשם האמיתי שלהם.
אין בעיה לשנות את שם המשתמש שלך במקרה הצורך.
מה ש-aloni אמר
הסיבה כאמור היא פשוטה - בכדי למנוע מצב שמי שקורא את הפורום (יש יחס של בין 5 ל-10 לאחד בין קוראים לכותבים לטובת האחרונים) יחשוב שמדובר במועדון חברים סגור. לכן, נהוג לקרוא לאנשים בשם הכינוי שלהם ולא בשם האמיתי שלהם.
אין בעיה לשנות את שם המשתמש שלך במקרה הצורך.