תליית מגירה ללא הכנה לתלייה
-
shaby
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2093
- נתן תודות: 292 פעמים
- קיבל תודות: 54 פעמים
היי,
יש לי מגירה - הכי פשוט שיש: תיבה עם מגירה.
שום הכנה לתלייה ואני רוצה שתהיה צמודה לקיר (משמע, ללא אביזר תלייה שירחיק אותה).
מצרף תמונת התיבה מבפנים ואופן שהוצע לי אך לא הבנתי איך בדיוק לבצעו. **הקו המקוקו שחור-לבן מסמלים את הברגים.
האם הדרך המוצעת היא הדרך הטובה ביותר?
לפי השרטוט - הבנתי את מה שצריך לעשות?
מדובר על קיבוע לייסט לחלק האחורי - ע"י 2 ברגים מכל צד. מבפנים קידוח ברגים דרך הלייסט ישירות לקיר (דיבלים שהוכנו לפני)
תודה רבה.
יש לי מגירה - הכי פשוט שיש: תיבה עם מגירה.
שום הכנה לתלייה ואני רוצה שתהיה צמודה לקיר (משמע, ללא אביזר תלייה שירחיק אותה).
מצרף תמונת התיבה מבפנים ואופן שהוצע לי אך לא הבנתי איך בדיוק לבצעו. **הקו המקוקו שחור-לבן מסמלים את הברגים.
האם הדרך המוצעת היא הדרך הטובה ביותר?
לפי השרטוט - הבנתי את מה שצריך לעשות?
מדובר על קיבוע לייסט לחלק האחורי - ע"י 2 ברגים מכל צד. מבפנים קידוח ברגים דרך הלייסט ישירות לקיר (דיבלים שהוכנו לפני)
תודה רבה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46357
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5075 פעמים
הברגה לתקרה תבטיח עמידות בעומס טוב יותר מאשר קיבוע באמצעות הדופן האחורית.
את ההברגות ניתן לבצע בקלות עם אביזר מתאים.
את ההברגות ניתן לבצע בקלות עם אביזר מתאים.
-
shaby
-
- חבר ותיק

@AssafLots
אני לא לידה. אך קח בחשבון מגירה רגילה בגודלה+-
כמה משקל? 1ק"ג בהפרזה.
כמה משקל? 1ק"ג בהפרזה.
דפנות בהן יש ממשק לקיר: לא ברורה לי כוונתך. אין שום פרזול מאחור אם זה מה שאתה שואל.
אבהיר כי מדובר במגירה לצד המיטה!
@ziv_r
מדובר במגירה לצד המיטה...מן שידת לילה.
אני עובד עם פטישון (כן, זה הציוד שיש לי בבית:D ) -- אין לי מושג אם יש כזה, ובמחיר סביר, לפטישון.
תודה רבה.
כמה משקל? 1ק"ג בהפרזה.
כמה משקל? 1ק"ג בהפרזה.
דפנות בהן יש ממשק לקיר: לא ברורה לי כוונתך. אין שום פרזול מאחור אם זה מה שאתה שואל.
@ziv_r
מדובר במגירה לצד המיטה...מן שידת לילה.
אני עובד עם פטישון (כן, זה הציוד שיש לי בבית:D ) -- אין לי מושג אם יש כזה, ובמחיר סביר, לפטישון.
תודה רבה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46357
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5075 פעמים
משום מה הייתי תחת הרושם שאתה רוצה להתקין אותה קרוב לתקרה.
בכל מקרה, ככל שהמגירה תהיה ארוכה יותר, יופעל יותר ויותר כח על ההברגה האחורית לקיר. אם זה קיר בטון או בלוקים, אז פשוט תחבר את המגירה חזק לקיר עם דיסקיות רחבות וכמובן יש לחזק את הדופן האחורית של המגירה לפני כן, כי לרוב הן עשויות מעץ דק יותר שלא יעמוד בעומס).
בכל מקרה, ככל שהמגירה תהיה ארוכה יותר, יופעל יותר ויותר כח על ההברגה האחורית לקיר. אם זה קיר בטון או בלוקים, אז פשוט תחבר את המגירה חזק לקיר עם דיסקיות רחבות וכמובן יש לחזק את הדופן האחורית של המגירה לפני כן, כי לרוב הן עשויות מעץ דק יותר שלא יעמוד בעומס).
נערך לאחרונה על ידי ziv_r ב 17/05/2017 15:02, נערך פעם 1 בסך הכל.
ז"א אתה מתכוון לחבר רק את הדופן האחורית לקיר? אם כן, גם אם זה יחזיק בהתחלה, כל מכה קטנה, הישענות בלי כוונה וכו' יכולה לנתק לך את המגירה מהקיר, תחפש בגוגל 'מתלים למדף נסתר' תקבל רעיונות איך כדי לחבר את המגירה בצורה נסתרת לקיר בצורה עמידה יותרshaby כתב:
...
בבקשה:
https://www.bitter.co.il/product/451/%D7%9E%D7%97%D7%96%D7%99%D7%A7-%D7%9E%D7%93%D7%A3-%D7%A1%D7%9E%D7%95%D7%99.aspx
-
shaby
-
- חבר ותיק

זיו: לא ברור לי מה הן "הדיסקיות הרחבות" שאתה מדבר עליהן.
תוכל להפנות לזה על מנת שאבין?
ואכן את צודק - גב המגירה מעץ מאד חלש...זה למה הפתרון שבשרטוט. האם אינו מעניק את שצריך עבור עגינה חזקה בקיר?
אסף: אכן - רק את הדופן האחורית.
המתלים רעיון מצוין. לא חשבתי על כך.
פשוט להתקין מגרעת על גב המגירה ...העניין הוא שאני לא יודע אם ניתן לעשות זאת על הפלטות בצידי הגב...
מצרף תמונה.
תודה רבה.
תוכל להפנות לזה על מנת שאבין?
ואכן את צודק - גב המגירה מעץ מאד חלש...זה למה הפתרון שבשרטוט. האם אינו מעניק את שצריך עבור עגינה חזקה בקיר?
אסף: אכן - רק את הדופן האחורית.
המתלים רעיון מצוין. לא חשבתי על כך.
פשוט להתקין מגרעת על גב המגירה ...העניין הוא שאני לא יודע אם ניתן לעשות זאת על הפלטות בצידי הגב...
מצרף תמונה.
תודה רבה.
-
shaby
-
- חבר ותיק

אורך: 30AssafLots כתב:מה הגודל של הקופסא/מגירה?...
רוחב: 40
·
לגבי הדופן מאחור: אין לי מושג למה ציפוי הפורניר מעץ mdf כלכך דק.
לא ידעתי שיש פחות מ-17מ''מ.
אז המזנית ופלטת mdf מכסות אותו.
אז איך לתלות?
תודה רבה
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3629
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
אתה מנסה לעשות משהו שפיזיקאלית לא יהיה ישים
אתה חייב להשתמש במתלה ארוך ככל שניתן כך שתחתית הבסיס למגירה יקבל תמיכה ארוכה עד כמה שיותר לכיוון הרחוק מהקיר- ואני מקוה שתחתית המגירה מחומר עבה מסיבי ומוצלח יותר מהדופן האחורית.
אחרת פיזיקאלית כל השענות על המגירה או אפילו משקל תוכן המגירה או מה שיונח עליה- יגרמו לאי יציבות החיבור ונפילה במוקדם או במאוחר
אתה חייב להשתמש במתלה ארוך ככל שניתן כך שתחתית הבסיס למגירה יקבל תמיכה ארוכה עד כמה שיותר לכיוון הרחוק מהקיר- ואני מקוה שתחתית המגירה מחומר עבה מסיבי ומוצלח יותר מהדופן האחורית.
אחרת פיזיקאלית כל השענות על המגירה או אפילו משקל תוכן המגירה או מה שיונח עליה- יגרמו לאי יציבות החיבור ונפילה במוקדם או במאוחר
-
shaby
-
- חבר ותיק

Borderline1@
AssafLots@
1. כמובן שהתמונה שהעלתי רק לשם המחשה.
2. אבדוק בחנות פרזול אם יש (מניח שיש, לא?) זווית עם חלק ארוך-קצר.
3. לפי התמונה הראשונה שהעלתי (מצ:"ב) זה נראה כמו סנביץ', לא? **הסתכלו על החלק העליון** זכור לי שלסנביץ' יש מראה כזה (תקנו אותי אם אני טועה).
אם זה סנביץ (זה עובי 17מ"מ ב-100%) אז פשוט לקדוח ברגים (בשני המקומות) ולהרכבי על המגרעת בקיר?
תודה רבה.
AssafLots@
1. כמובן שהתמונה שהעלתי רק לשם המחשה.
2. אבדוק בחנות פרזול אם יש (מניח שיש, לא?) זווית עם חלק ארוך-קצר.
3. לפי התמונה הראשונה שהעלתי (מצ:"ב) זה נראה כמו סנביץ', לא? **הסתכלו על החלק העליון** זכור לי שלסנביץ' יש מראה כזה (תקנו אותי אם אני טועה).
אם זה סנביץ (זה עובי 17מ"מ ב-100%) אז פשוט לקדוח ברגים (בשני המקומות) ולהרכבי על המגרעת בקיר?
תודה רבה.
·Borderline1 כתב: אתה חייב להשתמש במתלה ארוך ככל שניתן כך שתחתית הבסיס למגירה יקבל תמיכה ארוכה עד כמה שיותר לכיוון הרחוק מהקיר- ואני מקוה שתחתית המגירה מחומר עבה מסיבי ומוצלח יותר מהדופן האחורית.
אחרת פיזיקאלית כל השענות על המגירה או אפילו משקל תוכן המגירה או מה שיונח עליה- יגרמו לאי יציבות החיבור ונפילה במוקדם או במאוחר...
מסכים עם הנ"ל, אם אתה רוצה להשתמש במגירה אני ממליץלהשתמש במתלה או זוית או כל דבר אחר שהמגירה יכולה "לשבת" עליו בנוסף לברגים שתשים בחלק של הסנדוויץ
אחרת בשלב כלשהו זה יתחיל להתנדנד לך.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3629
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
זו קצת חפירה.
אני אישית לא הייתי תולה שום דבר שלא מחזיק לפחות מעל חצי המרחק בין הקיר לקצה המסגרת למגירה וגם אז לא הייתי שקט.
זה נחמד לנסות להשתמש במה שיש ולא לקנות משהו יעודי אבל לפעמים זה עלול לעלות לך ביוקר.
המסגרת מגירה לא נראית בנויה כמו משהו שנועד להיות תלוי ואתה חייב לשים לב שנהרגים מהתחתית לא יפריעו לתנועת המגירה בתוך המסגרת. מה שאומר שתשתמש בברגים קצרים יחסית שיקנו פחות כוח לכל המבנה, אבל זו בחירתך מקווה שתצליח
אני אישית לא הייתי תולה שום דבר שלא מחזיק לפחות מעל חצי המרחק בין הקיר לקצה המסגרת למגירה וגם אז לא הייתי שקט.
זה נחמד לנסות להשתמש במה שיש ולא לקנות משהו יעודי אבל לפעמים זה עלול לעלות לך ביוקר.
המסגרת מגירה לא נראית בנויה כמו משהו שנועד להיות תלוי ואתה חייב לשים לב שנהרגים מהתחתית לא יפריעו לתנועת המגירה בתוך המסגרת. מה שאומר שתשתמש בברגים קצרים יחסית שיקנו פחות כוח לכל המבנה, אבל זו בחירתך מקווה שתצליח