משתגע, עזרה בבקשה. הוספת AP להוטבוקס. אין תפריטים!

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
BUGY פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #1 

אוקי, התנתקתי משרות הWIFI של הוט ומאז הנתב שלהם, הוט בוקס, לא מראה שום דבר חוץ בתפריט. אז אני לא יכול לקנפג את הראוטר שלי, TP-Link TDW9980 שישמש כAP, בחיבור קווי להוטבוקס. איפסתי הכל כמה פעמים, דיברתי עם הוט והם אומרים שאני יקבל חזרה את האפשריות בהוטבוקס רק אם אני יתחבר לשרות הWIFI, סוג של אוקסימורן בשבילי, הרי כל הקטע הוא לא להשתמש בראוטר החלש שלהם.

יש לציין שהכל עבד עד לפני שבוע, היתה הפסקת חשמל ומאז הדברים לא חזרו להיות כמו שהם. את ההגדרות המקריות עשיתי עוד כשהיתי מנוי לשרות הWIFI שלהם ואז אכן היו לי את האפשריות הללו.

יש לציין שאני חלש מאוד בתחום הזה ואני לומד תוך כדי.
לא יודע אם זה חשוב, אבל אני יכול להיכנס רק דרך 192.168.100.1 ולא 192.168.1.1

אני מאוד אעריך קצת עזרה.

וכן קראתי את מה שיש בקישור המפורסם וזה בדיוק מה שעשיתי פעם שעברה והכל עבד יפה מאוד.
http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #2 

אתה לא יכול להגדיר את ה9980 כAP, אתה צריך לחבר את ההוטבוקס לחיבור הlan4/Wan ולהגדיר שהוא יקבל כתובת ב dynamic ip וישמש כנתב העיקרי.

כשאתה מנתק את שרותי הwifi מההוטבוקס הוא הופך למודם, וכל תכונות הניתוב נעלמות.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

BUGY פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #3 

IamEzio כתב:אתה לא יכול להגדיר את ה9980 כAP, אתה צריך לחבר את ההוטבוקס לחיבור הlan4/Wan ולהגדיר שהוא יקבל כתובת ב dynamic ip וישמש כנתב העיקרי.

כשאתה מנתק את שרותי הwifi מההוטבוקס הוא הופך למודם, וכל תכונות הניתוב נעלמות.
...
·חייב להגיד שלא הבנתי את הנאמר :?

FDisk
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 95
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #4 

אין מה לקנפג ב- Hotbox כשהוא ב- Bridge Mode.
תחבר את ה- Router למחשב ואת המודם ל- Router ותקנפג את ה- Router ל- DHCP. זהו.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #5 

רק לחדד את התשובה של FDisk, הוט הפכו את ההוטבוקס למודם בלבד (מצב bridge) כלומר הוא כבר לא יכול לשמש כראוטר לכן ה-tplink ישמש כראוטר ויחובר להוטבוקס בכניסת ה-WAN (כניסת ה-WAN ב-tplink, בהוטבוקס לא משנה לאיזה פורט אתה מחבר אם אני לא טועה).

כעת שה-tplink הוא הראוטר בהגדרות ה-WAN תצטרך לבחור DHCP (אנחנו מניחים שאתה לא צריך חייגן), תגדיר את שרת ה-DHCP (חלקות כתובת ברשת הפנימית - לא קשור ל-DHCP שבחרת בהגדרות ה-WAN), פתיחת פורטים והגדרות נוספות ב-tpink. בהוטבוקס אין שום הגדרות כי הוא רק מודם.

BUGY פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

חברים תודה רבה לכולם. ניסיתי, חפרתי, שיניתי ואפסתי הכל כמה פעמים. שום דבר לא עוזר.
בכל מקרה, עוד כמה ימים פותחים לי את ההוטבוקס לרשת הביתי ואז אני ינסה שוב (כמו שהיה פעם, אז הכל עבד). אני גם חושש שאולי צריך לשלול את העובדה שאולי יש בעיה בנתב, לא חדש.

ושוב תודה :)

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #7 

BUGY
אבל אתה עדיין לא מבצע את זה כמו שצריך.
בשביל להתשתמש בחדש הראוטר של הוא לא אמור לשדר כלום יותר ( הגיוני הרי אתה רוצה להשתמש בשלך החדש)
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

BUGY פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

mp3lll כתב:BUGY
אבל אתה עדיין לא מבצע את זה כמו שצריך.
בשביל להתשתמש בחדש הראוטר של הוא לא אמור לשדר כלום יותר ( הגיוני הרי אתה רוצה להשתמש בשלך החדש)
...
·אני ידע שאני עושה משהו לא נכון. אבל הבעיה שאני לא מבין מה :roll:
אני יודעשכשעבדתי לפי המדריך, הכל עבד יפה מאוד. אבל אחרי הביטול של הרשת הביתי, הכל הלך לעזזל.

Fish72
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #9 

@BUGY
·אני אנסה לפשט את הסבר התהליך :
1. תאפס את ה 9980 על ידי לחיצה רצופה של 30 שניות על כפתור ה RESET מאחור (וגם תאתחל את ההוטבוקס - כיבוי והדלקה לאחר 10 שניות)
2. לאחר שה 9980 עלה (2 דקות), חבר אל כניסת ה WAN שלו את היציאה מספר 1 מה"הוט בוקס"
3. התחבר באמצעות מחשב אל ה 9980 בעזרת כבל רשת אל אחת מ-4 יציאות ה LAN שלו.
4. אתה אמור לקבל אינטרנט במחשב שהתחברת עמו ל 9980 לאחר שחיברת אותו להוטבוקס. אתה יכול להכנס לממשק שלו ולהגדיר רשת אלחוטית וכו'. בדרך כלל כתובת הממשקת היא 192.168.1.1

ייתכן ותהיה לך בעיה בגלל שלשני המכשירים יש כתובת IP זהה (192.168.1.1), אז מה שתוכל לעשות זה לנתק את ה 9980 מההוטבוקס, לחבר אליו מחשב באופן חוטי, להכנס להגדרות LAN ולשנות את כתובת המכשיר ל 192.168.1.2 (לאחר שתאשר והמכשיר יאתחל את עצמו תצטרך להכנס בעתיד לממשק שלו בכתובת החדשה 192.168.1.2).

בהצלחה

eyalbs
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 326
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #10 

אבל מה כבר יש לך לקנפג? לא ביטלת את ה wifi - ביטלת את היוצו נתב תקשורת.
הוא יודע לתת IP אינטרנטי למי שמחובר אליו וזהו.

אתה יכול לבקש מהם שיחזירו את הwifi ולדעתי (לא זוכר) יש בהגדרות אפשרות לכבות רק את ה wifi ולא את היוצו נתב

BUGY פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

חברים תודה רבה על העזרה. ניסית את כל מה שאמרתם, חקרתי וחפרתי ברשת, כלום.
אחרי שיחה עם נציג מתמיכה טכנית, סביר יחסית, הוא הסביר לי שהמודם שלי לא מחלק את הכתובות אלה הם, בצד שהלם עושים זאת, ושהמודם הוא בעצם כבר סוג של AP ושאני לא ממש יכול לחבר את הראוטר שלי כל עוד הוא במצב הזה. נכון לא נכון...לא יודע, אני מבין במערכות ק"ב, צילום ועוד כמה דברים אבל הנושא הזה משום מה עושה לי כאבי ראש :roll:

בכל מקרה, אחרי שינוי תוכנית, קיבלתי מהם חזרה את הרשת האלחוטית שלהם, חינם כמובן. הגדרתי את הרואטר, נתתי לו כתובת שונה וביטלתי חלוקת IP ושמתי סיסמה והכל טס. עכשיו כל הבית מכוסה.

תודה רובה לכולם :D

בלי קשר, הנה תוכנה קטנה שאני אוהב להשתמש בה כדי לבדוק את חיבורי הWIFI, לקבל מושג על עוצמה, ערוצים, מי עוד באזור וכדומה. מאוד שימושי למי שרוצה להגדיר ערוצים שונים ממה שיש לכולם בבנין, לבדוק כמה משפיע שינוי במיקום על הקליטה וכדומה:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.farproc.wifi.analyzer&hl=en

זה לאנדרואיד.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”