משתגע, עזרה בבקשה. הוספת AP להוטבוקס. אין תפריטים!
-
BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
אוקי, התנתקתי משרות הWIFI של הוט ומאז הנתב שלהם, הוט בוקס, לא מראה שום דבר חוץ בתפריט. אז אני לא יכול לקנפג את הראוטר שלי, TP-Link TDW9980 שישמש כAP, בחיבור קווי להוטבוקס. איפסתי הכל כמה פעמים, דיברתי עם הוט והם אומרים שאני יקבל חזרה את האפשריות בהוטבוקס רק אם אני יתחבר לשרות הWIFI, סוג של אוקסימורן בשבילי, הרי כל הקטע הוא לא להשתמש בראוטר החלש שלהם.
יש לציין שהכל עבד עד לפני שבוע, היתה הפסקת חשמל ומאז הדברים לא חזרו להיות כמו שהם. את ההגדרות המקריות עשיתי עוד כשהיתי מנוי לשרות הWIFI שלהם ואז אכן היו לי את האפשריות הללו.
יש לציין שאני חלש מאוד בתחום הזה ואני לומד תוך כדי.
לא יודע אם זה חשוב, אבל אני יכול להיכנס רק דרך 192.168.100.1 ולא 192.168.1.1
אני מאוד אעריך קצת עזרה.
וכן קראתי את מה שיש בקישור המפורסם וזה בדיוק מה שעשיתי פעם שעברה והכל עבד יפה מאוד.
http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm
יש לציין שהכל עבד עד לפני שבוע, היתה הפסקת חשמל ומאז הדברים לא חזרו להיות כמו שהם. את ההגדרות המקריות עשיתי עוד כשהיתי מנוי לשרות הWIFI שלהם ואז אכן היו לי את האפשריות הללו.
יש לציין שאני חלש מאוד בתחום הזה ואני לומד תוך כדי.
לא יודע אם זה חשוב, אבל אני יכול להיכנס רק דרך 192.168.100.1 ולא 192.168.1.1
אני מאוד אעריך קצת עזרה.
וכן קראתי את מה שיש בקישור המפורסם וזה בדיוק מה שעשיתי פעם שעברה והכל עבד יפה מאוד.
http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
אתה לא יכול להגדיר את ה9980 כAP, אתה צריך לחבר את ההוטבוקס לחיבור הlan4/Wan ולהגדיר שהוא יקבל כתובת ב dynamic ip וישמש כנתב העיקרי.
כשאתה מנתק את שרותי הwifi מההוטבוקס הוא הופך למודם, וכל תכונות הניתוב נעלמות.
כשאתה מנתק את שרותי הwifi מההוטבוקס הוא הופך למודם, וכל תכונות הניתוב נעלמות.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
-
BUGY
- חבר מכור קשה

·חייב להגיד שלא הבנתי את הנאמרIamEzio כתב:אתה לא יכול להגדיר את ה9980 כAP, אתה צריך לחבר את ההוטבוקס לחיבור הlan4/Wan ולהגדיר שהוא יקבל כתובת ב dynamic ip וישמש כנתב העיקרי.
כשאתה מנתק את שרותי הwifi מההוטבוקס הוא הופך למודם, וכל תכונות הניתוב נעלמות....
רק לחדד את התשובה של FDisk, הוט הפכו את ההוטבוקס למודם בלבד (מצב bridge) כלומר הוא כבר לא יכול לשמש כראוטר לכן ה-tplink ישמש כראוטר ויחובר להוטבוקס בכניסת ה-WAN (כניסת ה-WAN ב-tplink, בהוטבוקס לא משנה לאיזה פורט אתה מחבר אם אני לא טועה).
כעת שה-tplink הוא הראוטר בהגדרות ה-WAN תצטרך לבחור DHCP (אנחנו מניחים שאתה לא צריך חייגן), תגדיר את שרת ה-DHCP (חלקות כתובת ברשת הפנימית - לא קשור ל-DHCP שבחרת בהגדרות ה-WAN), פתיחת פורטים והגדרות נוספות ב-tpink. בהוטבוקס אין שום הגדרות כי הוא רק מודם.
כעת שה-tplink הוא הראוטר בהגדרות ה-WAN תצטרך לבחור DHCP (אנחנו מניחים שאתה לא צריך חייגן), תגדיר את שרת ה-DHCP (חלקות כתובת ברשת הפנימית - לא קשור ל-DHCP שבחרת בהגדרות ה-WAN), פתיחת פורטים והגדרות נוספות ב-tpink. בהוטבוקס אין שום הגדרות כי הוא רק מודם.
-
BUGY
- חבר מכור קשה

חברים תודה רבה לכולם. ניסיתי, חפרתי, שיניתי ואפסתי הכל כמה פעמים. שום דבר לא עוזר.
בכל מקרה, עוד כמה ימים פותחים לי את ההוטבוקס לרשת הביתי ואז אני ינסה שוב (כמו שהיה פעם, אז הכל עבד). אני גם חושש שאולי צריך לשלול את העובדה שאולי יש בעיה בנתב, לא חדש.
ושוב תודה
בכל מקרה, עוד כמה ימים פותחים לי את ההוטבוקס לרשת הביתי ואז אני ינסה שוב (כמו שהיה פעם, אז הכל עבד). אני גם חושש שאולי צריך לשלול את העובדה שאולי יש בעיה בנתב, לא חדש.
ושוב תודה
-
BUGY
- חבר מכור קשה

·אני ידע שאני עושה משהו לא נכון. אבל הבעיה שאני לא מבין מהmp3lll כתב:BUGY
אבל אתה עדיין לא מבצע את זה כמו שצריך.
בשביל להתשתמש בחדש הראוטר של הוא לא אמור לשדר כלום יותר ( הגיוני הרי אתה רוצה להשתמש בשלך החדש)...
אני יודעשכשעבדתי לפי המדריך, הכל עבד יפה מאוד. אבל אחרי הביטול של הרשת הביתי, הכל הלך לעזזל.
- Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
@BUGY
·אני אנסה לפשט את הסבר התהליך :
1. תאפס את ה 9980 על ידי לחיצה רצופה של 30 שניות על כפתור ה RESET מאחור (וגם תאתחל את ההוטבוקס - כיבוי והדלקה לאחר 10 שניות)
2. לאחר שה 9980 עלה (2 דקות), חבר אל כניסת ה WAN שלו את היציאה מספר 1 מה"הוט בוקס"
3. התחבר באמצעות מחשב אל ה 9980 בעזרת כבל רשת אל אחת מ-4 יציאות ה LAN שלו.
4. אתה אמור לקבל אינטרנט במחשב שהתחברת עמו ל 9980 לאחר שחיברת אותו להוטבוקס. אתה יכול להכנס לממשק שלו ולהגדיר רשת אלחוטית וכו'. בדרך כלל כתובת הממשקת היא 192.168.1.1
ייתכן ותהיה לך בעיה בגלל שלשני המכשירים יש כתובת IP זהה (192.168.1.1), אז מה שתוכל לעשות זה לנתק את ה 9980 מההוטבוקס, לחבר אליו מחשב באופן חוטי, להכנס להגדרות LAN ולשנות את כתובת המכשיר ל 192.168.1.2 (לאחר שתאשר והמכשיר יאתחל את עצמו תצטרך להכנס בעתיד לממשק שלו בכתובת החדשה 192.168.1.2).
בהצלחה
·אני אנסה לפשט את הסבר התהליך :
1. תאפס את ה 9980 על ידי לחיצה רצופה של 30 שניות על כפתור ה RESET מאחור (וגם תאתחל את ההוטבוקס - כיבוי והדלקה לאחר 10 שניות)
2. לאחר שה 9980 עלה (2 דקות), חבר אל כניסת ה WAN שלו את היציאה מספר 1 מה"הוט בוקס"
3. התחבר באמצעות מחשב אל ה 9980 בעזרת כבל רשת אל אחת מ-4 יציאות ה LAN שלו.
4. אתה אמור לקבל אינטרנט במחשב שהתחברת עמו ל 9980 לאחר שחיברת אותו להוטבוקס. אתה יכול להכנס לממשק שלו ולהגדיר רשת אלחוטית וכו'. בדרך כלל כתובת הממשקת היא 192.168.1.1
ייתכן ותהיה לך בעיה בגלל שלשני המכשירים יש כתובת IP זהה (192.168.1.1), אז מה שתוכל לעשות זה לנתק את ה 9980 מההוטבוקס, לחבר אליו מחשב באופן חוטי, להכנס להגדרות LAN ולשנות את כתובת המכשיר ל 192.168.1.2 (לאחר שתאשר והמכשיר יאתחל את עצמו תצטרך להכנס בעתיד לממשק שלו בכתובת החדשה 192.168.1.2).
בהצלחה
אבל מה כבר יש לך לקנפג? לא ביטלת את ה wifi - ביטלת את היוצו נתב תקשורת.
הוא יודע לתת IP אינטרנטי למי שמחובר אליו וזהו.
אתה יכול לבקש מהם שיחזירו את הwifi ולדעתי (לא זוכר) יש בהגדרות אפשרות לכבות רק את ה wifi ולא את היוצו נתב
הוא יודע לתת IP אינטרנטי למי שמחובר אליו וזהו.
אתה יכול לבקש מהם שיחזירו את הwifi ולדעתי (לא זוכר) יש בהגדרות אפשרות לכבות רק את ה wifi ולא את היוצו נתב
-
BUGY
- חבר מכור קשה

חברים תודה רבה על העזרה. ניסית את כל מה שאמרתם, חקרתי וחפרתי ברשת, כלום.
אחרי שיחה עם נציג מתמיכה טכנית, סביר יחסית, הוא הסביר לי שהמודם שלי לא מחלק את הכתובות אלה הם, בצד שהלם עושים זאת, ושהמודם הוא בעצם כבר סוג של AP ושאני לא ממש יכול לחבר את הראוטר שלי כל עוד הוא במצב הזה. נכון לא נכון...לא יודע, אני מבין במערכות ק"ב, צילום ועוד כמה דברים אבל הנושא הזה משום מה עושה לי כאבי ראש
בכל מקרה, אחרי שינוי תוכנית, קיבלתי מהם חזרה את הרשת האלחוטית שלהם, חינם כמובן. הגדרתי את הרואטר, נתתי לו כתובת שונה וביטלתי חלוקת IP ושמתי סיסמה והכל טס. עכשיו כל הבית מכוסה.
תודה רובה לכולם
בלי קשר, הנה תוכנה קטנה שאני אוהב להשתמש בה כדי לבדוק את חיבורי הWIFI, לקבל מושג על עוצמה, ערוצים, מי עוד באזור וכדומה. מאוד שימושי למי שרוצה להגדיר ערוצים שונים ממה שיש לכולם בבנין, לבדוק כמה משפיע שינוי במיקום על הקליטה וכדומה:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.farproc.wifi.analyzer&hl=en
זה לאנדרואיד.
אחרי שיחה עם נציג מתמיכה טכנית, סביר יחסית, הוא הסביר לי שהמודם שלי לא מחלק את הכתובות אלה הם, בצד שהלם עושים זאת, ושהמודם הוא בעצם כבר סוג של AP ושאני לא ממש יכול לחבר את הראוטר שלי כל עוד הוא במצב הזה. נכון לא נכון...לא יודע, אני מבין במערכות ק"ב, צילום ועוד כמה דברים אבל הנושא הזה משום מה עושה לי כאבי ראש
בכל מקרה, אחרי שינוי תוכנית, קיבלתי מהם חזרה את הרשת האלחוטית שלהם, חינם כמובן. הגדרתי את הרואטר, נתתי לו כתובת שונה וביטלתי חלוקת IP ושמתי סיסמה והכל טס. עכשיו כל הבית מכוסה.
תודה רובה לכולם
בלי קשר, הנה תוכנה קטנה שאני אוהב להשתמש בה כדי לבדוק את חיבורי הWIFI, לקבל מושג על עוצמה, ערוצים, מי עוד באזור וכדומה. מאוד שימושי למי שרוצה להגדיר ערוצים שונים ממה שיש לכולם בבנין, לבדוק כמה משפיע שינוי במיקום על הקליטה וכדומה:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.farproc.wifi.analyzer&hl=en
זה לאנדרואיד.