מדוע איכות התמונה בקולנוע כל כל גרועה?

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
JizzMo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 179
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #1 

שלום

עד היום מעולם לא יצא לי להיות בסרט קולנוע בארץ ולא להרגיש מאוכזב מאד מאיכות התמונה והקול. בזמן שמסכי טלויזיה חדישים עם 4k ו HDR כמו גם רסיברי AV מתקדמים עם פורמטי סאונד כמו אטמוס טוענים לנסות לדמות את חווית הקולנוע כמה שאפשר, בפועל בהסתמך עלסרטים שראיתי בארץ, יוצא שגם איכות של תמונה 720P במסך LED בשילוב רסיבר 5.1 נראה ונשמע הרבה יותר טוב מכל סרט שיצא לי לראות בגלובוס מקס או יס פלאנט בשנה אחרונה.

אני ממש שם לב לרעשי רקע בתמונה בסצינות חשוחות בקולנוע והכי מרגיז זה הרזולוציה הירודה והתמונה שנראית מאד SOFT ביחס למסך 1080 בבית שלא לדבר על 4k. אבל בקולנוע מקרינים עדיים מתוך פילם לרוב 35 מ"מ שהשקול הדיגיטלי שלו לפי אתר של פוג'י הוא 10k או 400 מגה פיקסל. אז למה בקולנוע זה מרגיש כמו 720P במקרה הטוב בסמנה מוארת ויותר כמו VHS בסצנות חשוכות? ולמה הסאונד בקולנוע נשמע שלא עבר כיול כראוי. הוא אנמי ורק המידים בולטים. גם אפקטי סטריאו על המסך נשמעים מהרמקולים בצדדים שאמורים להשמיע רק סראונד?

האם זה רק המצב בארץ או שזה המצב בשאר העולם? אני יודע שבחלק מהאולמות בעולם עברו למקרנים דיגיטאליים. לא ברור לי מה קורה בארץ, אבל המצב ממש עגום ואין למי להתלונן כי לאף אחד לא אכפת ומפעילי הקולנוע לא מבינים כלום מהחיים שלהם...

מה אחרים חושבים על זה?

baruchc1
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 63
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

גם אני חושב כמוך כבר הרבה זמן
אפילו ביס מקס זה לא איכותי עובדים עלינו בעיינים
לכן קניתי מסך OLED מערכת קולנוע ביתי 5.1 הבעיה שאין הרבה תוכן בHDR 4K ברשת מכל מה שמגיע זה מכרטיס לכידה ויש גם שם מיסוך כאילו יש אבק על המסך, נקווה שהאקרים יפרצו במהרה את הבלוריי ואז נוכל להנות מתוכן אמיתי בבית

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #3 

יש שני שרשורים כאלה, גדולים יחסית, בדיוק עם אותה השאלה...תריץ חיפוש

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #4 

JizzMo כתב:
אבל בקולנוע מקרינים עדיים מתוך פילם לרוב 35 מ"מ שהשקול הדיגיטלי שלו לפי אתר של פוג'י הוא 10k או 400 מגה פיקסל.

האם זה רק המצב בארץ או שזה המצב בשאר העולם? אני יודע שבחלק מהאולמות בעולם עברו למקרנים דיגיטאליים. לא ברור לי מה קורה בארץ,
...
·
מה? איזה בית קולנוע בארץ עדיין מקרין פילם? מאיפה הבאת את זה? אני אמנם כבר 15 שנה לא הולך לקולנוע, שמא פספסתי משהו? :lol:

קרא כאן (כתבה מ-2012):
http://www.mouse.co.il/movies/articles/1.3411563

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”