מיקום - ארון תקשורת או בארון רגיל ?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
mayeast פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #1 

הי,
לקראת שיפוץ בבית.
כיום יש בבית ארון תקשורת קטנטן שמה שיש בו זה רק את הכניסה של הקו טלפון, והפיצול לכל החדרים.
אין מקום להכניס שם ראוטר/מודם ואין נקודת חשמל (ארון החשמל נמצא מעל ארון התקשורת)

שאלה:

במסגרת השיפוץ אני יכול

אפשרות א'
להחליף לארון גדול יותר, להעביר לשם צינורות עם קווי רשת מכל החדרים , לשים בפנים ראוטר/מודם וסוויצ' ולמשוך נקודת חשמל מארון החשמל שנמצא מעל.
כמוכן שיש פה עלות של ארון תקשורת חדש

אפשרות ב
בגלל שרוב הבית יהיה עם הנמכות תקרה, העברת קווי רשת דרך ההנמכות לארון גדול שנמצא במטבח, כולל גם נקודת טלפון (יש כבר נקודת חשמל היום מאחורי הארון) - ולשים שם את כל הציוד הנדרש - ואז אוכל לשים שם גם VERA וכו.

דעתכם ?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

א' - במקרים מסויימים אפשר לדחוס. היו בפורום כמה תמונות של JEXY שהצליח לעשות זאת.
ב' - בהחלט רעיון טוב. קח בחשבון שכדאי שהוא יהיה נגיש (בשביל Hard Reset לראוטר וכו).

עוד אפשרות (i) - ארון דקורטיבי ומאוורר בגובה של מטר בערך ובעומק קטן יחסית, נגיד, 15-25 ס"מ (שלא בהכרח ישמש רק לתקשורת בכל המדפים שלו), שבגב שלו יהיה חור בגודל ארון התקשורת.
זאת כמובן במידה וזה לא מפריע למשהו אחר כמו דלת כניסה וכו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #3 

ועוד רעיון, פשוט יותר (אם יש לך מקום כמו אצלו) - מה שזיו עשה:
https://www.hometheater.co.il/vp2351084#2351084
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

mayeast פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #4 

pixies כתב:א' - במקרים מסויימים אפשר לדחוס. היו בפורום כמה תמונות של JEXY שהצליח לעשות זאת.
ב' - בהחלט רעיון טוב. קח בחשבון שכדאי שהוא יהיה נגיש (בשביל Hard Reset לראוטר וכו).

עוד אפשרות (i) - ארון דקורטיבי ומאוורר בגובה של מטר בערך ובעומק קטן יחסית, נגיד, 15-25 ס"מ (שלא בהכרח ישמש רק לתקשורת בכל המדפים שלו), שבגב שלו יהיה חור בגודל ארון התקשורת.
זאת כמובן במידה וזה לא מפריע למשהו אחר כמו דלת כניסה וכו.
...
·

אופציה א - זה להחליף את הארון המיניטורי (יש רק קרונה של בזק שם) ליותר גדול ואז אין כנראה בעיה של מקום
אבל
נראה לי שאלך על אופציה ב.
זה ארון מזווה במטבח. אין בעיה של מקום ונגישות. אין אוורור. יהיה אפשר להוסיף עוד אלמנטים במידת הצורך
וזה יהיה זול, כי החלפת ארון תקשורת, שיש לך קבלן "מפתח" זה לא 200 שח כמו שעלה לזיו

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”