Plasma vs LCD

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
user30000z פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 613
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #1 

היי,
יש לי מסך פלזמה של LG FULL HD מלפני כשנתיים.
תמיד בפורום פה קידשו את הפלזמות כבעלות תמונה עמוקה וטובה יותר.
משום מה, אני שם לב , שבכל טלוויזית LED, אפילו כאלו שקונים מהסופר, התמונה יפה יותר ובעיקר החדות מאוד גבוהה יחסית לפלאזמה (וזה מוזר כי שניהם FULL HD, אמורה להיות אותה החדות).
האם זה נכון או שרק נדמה לי?

תודה.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14357
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #2 

מה זה "עמוקה וטובה יותר"...
התמונה בפלאזמה היתה תמיד פחות בהירה ומתאימה בעיקר לצפיה בחדר חשוך.
מצד שני, לפלאזמה היתה תמונה יותר "חמה" עם צבעים נאמנים יותר למציאות.

כל מה שכתבתי הוא באופן כללי ואינו מתייחס בהכרח למסך שיש לך (אין לי מושג איזה דגם יש לך),
מכוון שכמו שהיו פלאזמות נפלאות ואיכותיות, היו גם פלאזמות גרועות.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #3 

לפלסמה יש קטע שהפיקסלים כל הזמן זזים. מקרוב התמונה לא חדה ורואים כל הזמן פיקסלים מופיעים ונעלמים. בLCD הפיקסלים סטטיים לגמרי אז מקרוב יש הבדל. מרחוק כנראה שהרבה פחות.

tomernoy
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 724
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #4 

בשידורים רגילים רואים בפלסמה מעולה, מניסיון על המסך שיש לי בחדר השינה לעומת ה4k בסלון.
אני חושב שכדאי לך להשאיר את הפלזמה לעת עתה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78899
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #5 

כמה דברים קרו בשנים האחרונות:
1. פלזמה לא התקדמה משמעותית מ-2008 כאשר פיוניר שחררו את KURO 2. הטכנולוגיה די עמדה במקום
2. LCD שבאותה תקופה לא היתה להיט, השתפרה מאוד מאז
3. השילוב של תאורת LED + QD נותנים כיום ל-LED טווח צבע, קונטרסט (דינמי) מעולה ועוצמות אור שרק חלמנו עליהם לפני כמה שנים.

כיום אם אני לוקח את מסך הקורו שלי (שמשמש אותי בחדר השינה) הוא מתגמד לעומת המסך שלי בסלון. לקח כמה שנים, אבל זה קרה.

JizzMo
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 179
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #6 

ועדיין שום טכנולוגיה חדישה לרבות LED עם QD או OLED לא מתקרבת לזמני תגובה של פלאסמה או שלא לדבר על CRT... אני ממתין שיצאו מסכי QD אמיתיים ולא שימוש ב QD לשיפור תאורת LCD. תיאורתית זה אפשרי. QD מסוגל לייצר את כל צבעי הבסיס ויותר...

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #7 

JizzMo כתב:ועדיין שום טכנולוגיה חדישה לרבות LED עם QD או OLED לא מתקרבת לזמני תגובה של פלאסמה או שלא לדבר על CRT... אני ממתין שיצאו מסכי QD אמיתיים ולא שימוש ב QD לשיפור תאורת LCD. תיאורתית זה אפשרי. QD מסוגל לייצר את כל צבעי הבסיס ויותר...
...
·
גם זה כבר לא ממש נכון.
אם כל ערך מתחת ל 40MS הוא בסדר גמור, ובסביבות 20MS הוא פנומנאלי...
אז הרוב המכריע של המסכים המצטיינים הם LED וגם OLED.
http://www.hdtvtest.co.uk/news/input-lag

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20177
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

@טלHD
·
לא חושב שהכוונה היתה ל-input lag, אלא לזמן תגובה של הפיקסלים עצמם.
ובכן, עבור מסך QD (או whatever), עדיין מדובר על טכנולוגיית LCD עם כל המשתמע מכך.
אך מסכי OLED, הנם בעלי זמן תגובה אפסי, מאחר ומדובר בלד שמאיר, ניתן לכבות או להדליק אותו בצורה כמעט מיידית, והרבה יותר מהירה מ-LCD.
יכול להיות שה"מריחות" או האפקטים שאפשר לראות עם מסכי OLED של LG נובעים דווקא עקב עיבוד תמונה לוקה בחסר, ופחות בטכנולוגיה של הפאנל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78899
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #9 

JizzMo כתב:ועדיין שום טכנולוגיה חדישה לרבות LED עם QD או OLED לא מתקרבת לזמני תגובה של פלאסמה או שלא לדבר על CRT... אני ממתין שיצאו מסכי QD אמיתיים ולא שימוש ב QD לשיפור תאורת LCD. תיאורתית זה אפשרי. QD מסוגל לייצר את כל צבעי הבסיס ויותר...
...
·יש שני מונחים שנקראים זמני תגובה. ב latency יש מסכים עם מספרים סופר נמוכים בכל הטכנולוגיות.

בנושא ההבהוב. ב crt יש תופעת flicker בגלל שקיעת הפוספורים (זה הסיבה שעברו ל interlaced...). ב OLED משתמשים באותו רעיון של PCM כמו בפלזמה, רק שאמצעי התאורה שונה. כך שמבחינת נושא ההבהוב שם הוא טוב מפלזמה.

user30000z פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 613
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #10 

אם אני מסכם את מה שאמרתם עד כה, מסך LCD הוא טוב יותר מפלזמה אם:
1. הוא LED + QD או OLED
2. זמן התגובה קטן מ-40ms
3. לא של LG :D עקב מעבדים לוקים בחסר וגורמים למריחות במיוחד בתנועה מהירה (אז של מי כן?)

אגב אנ מציין שוב - יש לי פלאזמה שנחשבה לאיכותית מאוד לפני מספר שנים, ועדיין , כל מסך לד נראה טוב יותר, חד יותר ובעל צבעים עשירים וקונטרסט גבוה יותר, אפילו אחד מהסופר.

חשוב -- אני שם לב שצפיה ב-SD (ערוץ 2) במסכי LED שווה לצפיה ב-HD בפלאזמה שלי מבחינת החדות.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #11 

user30000z כתב:אם אני מסכם את מה שאמרתם עד כה, מסך LCD הוא טוב יותר מפלזמה אם:
1. הוא LED + QD או OLED
2. זמן התגובה קטן מ-40ms
3. לא של LG :D עקב מעבדים לוקים בחסר וגורמים למריחות במיוחד בתנועה מהירה (אז של מי כן?)

אגב אנ מציין שוב - יש לי פלאזמה שנחשבה לאיכותית מאוד לפני מספר שנים, ועדיין , כל מסך לד נראה טוב יותר, חד יותר ובעל צבעים עשירים וקונטרסט גבוה יותר, אפילו אחד מהסופר.

חשוב -- אני שם לב שצפיה ב-SD (ערוץ 2) במסכי LED שווה לצפיה ב-HD בפלאזמה שלי מבחינת החדות.
...
·

עשית סלט.
ה"סיכום" שלך ממש לא בכיוון.

QLED לא שונה מ LED בעניין הזה ושווה ערך LCD.
OLED זה משהו אחר /טכנולוגיה אחרת ואין קשר למסך LED.

מה הקשר ל LG ? יש להם מסכים מכל הסוגים והטכנולוגיות. כל מסך עם הביצועים שלו לגופו של עניין.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”