המלצות וסיוע לפני רכישת טלוויזיה חדשה
לאחר יותר מעשר שנות שימוש אני מעוניין להחליף את מכשיר הטלוויזיה שברשותי, במכשיר חדש.
השימוש העיקרי שלי הוא צפיה בתכני YES ממרחק של 3 מטרים בערך.
המכשיר אותו אני מעוניין להחליף הוא פלזמה(כן אני יודע, אבל המכשיר פשוט לא מתקלקל ולא מפסיק לעבוד) מסידרת KURO של PIONEER.
מבחינת דברים שחשובים לי :
* אמינות, אמינות ועוד אמינות - אשמח לתקופת שירות דומה למכשיר הקיים.
* שירות מעולה.
דברים שפחות חשובים :
* מחיר - אני בהחלט מוכן לשלם יותר על מכשיר אמין עם שירות טוב.
* גודל מסך - אין לי בעיה עם גודל המסך הנוכחי - 42"
* 4K - נחמד שיהיה.
* נושא הSMART- לא יתרון מבחינתי, מעדיף את הוירוסים שלי במחשב, איפה שאני יודע לטפל בהם.....
תודה מראש על כל התייחסות או סיוע/המלצה, הן לגבי דגמים והן לגבי נקודות רכישה.
השימוש העיקרי שלי הוא צפיה בתכני YES ממרחק של 3 מטרים בערך.
המכשיר אותו אני מעוניין להחליף הוא פלזמה(כן אני יודע, אבל המכשיר פשוט לא מתקלקל ולא מפסיק לעבוד) מסידרת KURO של PIONEER.
מבחינת דברים שחשובים לי :
* אמינות, אמינות ועוד אמינות - אשמח לתקופת שירות דומה למכשיר הקיים.
* שירות מעולה.
דברים שפחות חשובים :
* מחיר - אני בהחלט מוכן לשלם יותר על מכשיר אמין עם שירות טוב.
* גודל מסך - אין לי בעיה עם גודל המסך הנוכחי - 42"
* 4K - נחמד שיהיה.
* נושא הSMART- לא יתרון מבחינתי, מעדיף את הוירוסים שלי במחשב, איפה שאני יודע לטפל בהם.....
תודה מראש על כל התייחסות או סיוע/המלצה, הן לגבי דגמים והן לגבי נקודות רכישה.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
עבור שימוש עיקרי שהוא צפייה ב- Yes לא הייתי מחליף את הקורו.
מילא אם היתה למסך תקלה כלשהי ו/או לא היית מרוצה ממנו או מאיכות התמונה וכו'..
אבל מה הפואנטה בלהחליף מסך כזה אם השימוש שלך הוא עבור צפייה ב- Yes ?
אם בכל זאת אתה מתכוון להחליף, בין אם זה הגיוני ובין אם לא, נסה להגדיר לעצמך גודל מסך ותקציב.
מילא אם היתה למסך תקלה כלשהי ו/או לא היית מרוצה ממנו או מאיכות התמונה וכו'..
אבל מה הפואנטה בלהחליף מסך כזה אם השימוש שלך הוא עבור צפייה ב- Yes ?
אם בכל זאת אתה מתכוון להחליף, בין אם זה הגיוני ובין אם לא, נסה להגדיר לעצמך גודל מסך ותקציב.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אם עיקר הצפיה שלך הם תכני SD, אז סביר להניח שאף מסך LCD לא יתן לך את אותה איכות תמונה שאתה רגיל אליה.
גם מבחינת חדות, תנועה וכמובן מבחינת שחורים\ניגודיות.
לעומת זאת, מסכי LCD הרבה יותר בהירים, כך שאם אתה צופה בחדר מואר, ל-LCD יכול להיות יתרון מסויים מהבחינה הזו.
היום אמינות זו מילה שכנראה לא ממש נמצאת בלקסיקון של מרבית היצרנים. יכול להיות שתיפול על מסך שיעבוד וישרת אותך שנים, ויכול להיות שתתקל בבעיות לאחר תום האחריות... אין כל כך הרבה מידע בנושא הזה, בעיקר אם בוחרים דגם שיחסית חדש בשוק. (מצד שני, דגמים ותיקים בשוק הם מיושנים ולעיתים תכופות קשה להשיג אותם בגלל בעיות מלאי). לכן לעניין האמינות אני לא אתייחס.
- בלי לדעת מה התקציב שלך, וכמה אתה מוכן\יכול לשלם, קשה לתת המלצה.
- בעיקרון, למרחק של 3 מטר מומלץ מסך בגודל "60 ומעלה, לפחות "55. אבל זה במידה ואתה צופה בתכני HD רוב הזמן.
מצד שני, אם אתה צופה רק ב-SD, אולי מסך גדול יותר לא בהכרח יתרום לחוויה. אז אפשר להסתדר גם עם "50.
- מרבית המסכים היום הם 4K גם ככה, אם אתה מעוניין לקנות מסך שישרת אותך ארוכות, רצוי לקנות מסך שיתמוך ב-HDR (שוב רוב מסכי הביניים ומעלה כבר תומכים), אבל גם מספק ביצועים טובים בפורמט, ולא רק תומך "על הנייר".
- למרות שתאורטית אפשר להדביק את הטלויזיה בוירוס, זה לא כל כך סביר. מערכת סמארט זה ייתרון לא קטן. ברגע שתשתמש בה כמה פעמים, תבין.
זה פשוט הרבה יותר נוח מבערך כל מכשיר חיצוני שתוכל לחבר אל המסך. בכל אופן, שוב, מרבית המסכים היום כבר מגיעים עם סמארט בין אם אתה רוצה את זה או לא.
אם התקציב מאפשר, ואם עדיין ניתן להשיג אותה במלאי, הייתי ממליץ על סמסונג KS8500 בגודל "49 או "55.
אם אתה מוכן, ויש תקציב, בגדלים יותר גדולים יש לך את ה-KS8000 בגודל "60 ו-KS8500 בגודל "65.
ה-KS8500 קעורה, ה-KS8000 שטוחה.
עריכה: בעיקרון אני מסכים עם שחר, פשוט נתתי תשובה לשאלה.
גם מבחינת חדות, תנועה וכמובן מבחינת שחורים\ניגודיות.
לעומת זאת, מסכי LCD הרבה יותר בהירים, כך שאם אתה צופה בחדר מואר, ל-LCD יכול להיות יתרון מסויים מהבחינה הזו.
היום אמינות זו מילה שכנראה לא ממש נמצאת בלקסיקון של מרבית היצרנים. יכול להיות שתיפול על מסך שיעבוד וישרת אותך שנים, ויכול להיות שתתקל בבעיות לאחר תום האחריות... אין כל כך הרבה מידע בנושא הזה, בעיקר אם בוחרים דגם שיחסית חדש בשוק. (מצד שני, דגמים ותיקים בשוק הם מיושנים ולעיתים תכופות קשה להשיג אותם בגלל בעיות מלאי). לכן לעניין האמינות אני לא אתייחס.
- בלי לדעת מה התקציב שלך, וכמה אתה מוכן\יכול לשלם, קשה לתת המלצה.
- בעיקרון, למרחק של 3 מטר מומלץ מסך בגודל "60 ומעלה, לפחות "55. אבל זה במידה ואתה צופה בתכני HD רוב הזמן.
מצד שני, אם אתה צופה רק ב-SD, אולי מסך גדול יותר לא בהכרח יתרום לחוויה. אז אפשר להסתדר גם עם "50.
- מרבית המסכים היום הם 4K גם ככה, אם אתה מעוניין לקנות מסך שישרת אותך ארוכות, רצוי לקנות מסך שיתמוך ב-HDR (שוב רוב מסכי הביניים ומעלה כבר תומכים), אבל גם מספק ביצועים טובים בפורמט, ולא רק תומך "על הנייר".
- למרות שתאורטית אפשר להדביק את הטלויזיה בוירוס, זה לא כל כך סביר. מערכת סמארט זה ייתרון לא קטן. ברגע שתשתמש בה כמה פעמים, תבין.
זה פשוט הרבה יותר נוח מבערך כל מכשיר חיצוני שתוכל לחבר אל המסך. בכל אופן, שוב, מרבית המסכים היום כבר מגיעים עם סמארט בין אם אתה רוצה את זה או לא.
אם התקציב מאפשר, ואם עדיין ניתן להשיג אותה במלאי, הייתי ממליץ על סמסונג KS8500 בגודל "49 או "55.
אם אתה מוכן, ויש תקציב, בגדלים יותר גדולים יש לך את ה-KS8000 בגודל "60 ו-KS8500 בגודל "65.
ה-KS8500 קעורה, ה-KS8000 שטוחה.
עריכה: בעיקרון אני מסכים עם שחר, פשוט נתתי תשובה לשאלה.
ראשית, תודה על התגובות, אני בהחלט מקבל ומבין את ההגיון אבל החשש שלי הוא שהמכשיר ישבוק כשאני
לא מוכן - לא בדקתי חלופות ואפשרויות ואני אצטרך לרכוש משהו שפחות מתאים לא רק בגלל שזה מה שיש כעת.
שנית לגבי הפרמטרים שהתבקשתי לציין.
גודל מסך - יש לי התקן על הקיר למסך בגודל 42 והייתי שמח להשתמש בו אך זה לא MUST, רק העדפה.
תקציב - עד 20K ש"ח.
לגבי הדגמים שהוצעו, איך הם מבחינת אמינות?
יש נותני שירות "שירותיים" שיש לגביהם חוות דעת טובות?
שוב, תודה.
לא מוכן - לא בדקתי חלופות ואפשרויות ואני אצטרך לרכוש משהו שפחות מתאים לא רק בגלל שזה מה שיש כעת.
שנית לגבי הפרמטרים שהתבקשתי לציין.
גודל מסך - יש לי התקן על הקיר למסך בגודל 42 והייתי שמח להשתמש בו אך זה לא MUST, רק העדפה.
תקציב - עד 20K ש"ח.
לגבי הדגמים שהוצעו, איך הם מבחינת אמינות?
יש נותני שירות "שירותיים" שיש לגביהם חוות דעת טובות?
שוב, תודה.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·אתה בטוח שהוא מוגבל ל42? כי לרוב אין הגבלת גכודל כזאת מדוייקת אלה יותר הגבלת משקל ומה שמחוזיק את הפלסמה יחזיק כל LCD. אלה אם כן מיקום החורים הוא בגודל שונה (יש כמה מידות סטנדדרטיות).cohena כתב:
...
בכל מקרה, זה עוד כמה מאות שקלים בודדים, 200-300.
תודה רבה על המידע.
ההעדפה(ושוב זאת רק העדפה שיכול להיות שמבוססת על מידע לא מועדכן), שלי היא פחות לכיוון קוריאה, למרות שתוספת שש שנות אחריות בתשלום נוסף זה פלוס ענק מבחינתי - האם PIONEER, PANASONIC כבר לא בתחום?
האם המסכים של SONY אמינים יותר או רק יקרים יותר?
אני בכל מקרה מתכוון לרכוש דרך חנות מתמחה - לא מניח שיבואן ידבר עמי ישירות, יש המלצות או לכל הפחות מאפיינים
לפיהם אקבל החלטה היכן עדיף לי לקנות?
ההעדפה(ושוב זאת רק העדפה שיכול להיות שמבוססת על מידע לא מועדכן), שלי היא פחות לכיוון קוריאה, למרות שתוספת שש שנות אחריות בתשלום נוסף זה פלוס ענק מבחינתי - האם PIONEER, PANASONIC כבר לא בתחום?
האם המסכים של SONY אמינים יותר או רק יקרים יותר?
אני בכל מקרה מתכוון לרכוש דרך חנות מתמחה - לא מניח שיבואן ידבר עמי ישירות, יש המלצות או לכל הפחות מאפיינים
לפיהם אקבל החלטה היכן עדיף לי לקנות?
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

רק אחזק את מה שנאמר לאורך הדיון,
מבחינת אמינות - אף אחד לא יכול להבטיח לך כלום בנושא הזה ומי שכן יבטיח לך הוא פשוט שקרן או לא מחובר למציאות. המציאות היא שגם ליצרנים המובילים ביותר יש נפילות ובעיות אמינות ונתקלתי בלא מעט מסכים מיצרנים מובילים שהתקלקלו עוד סביב תקופת האחריות - לפעמים בתוך התקופה ואז התקלה מטופלת ללא עלות או מעט אחרי האחריות ואז בהרבה מקרים אפשר להגיד שלום למסך.
מבחינת שירות - המצב בארץ די גרוע אז תכין את עצמך לזה. השירות יהיה בדרך כלל טוב במעמד הקניה/אספקה אבל נוטה לגרוע במקרה של שאלות ובעיות. במקרה הטוב פשוט תקבל שירות שכונה ברמה מזלזלת ולא איכפתית ובמקרה הפחות טוב פשוט ינפנפו אותך ולא יתייחסו לתלונות שלך ויגררו רגליים בטיפול בבעיות. וכאילו שזה לא מספיק, גם כל היבואנים כמעט (כמעט כי לדעתי ח.י עדיין לא) העבירו את השירות שלהם לקבלן שמספק שירות לאחר מכירה ושירותי מעבדה. הנקודה הזו מאד קריטית לדעתי. את המעבדות האלה הלקוח עם התקלה הוא הדבר שהכי פחות מעניין.
לגבי גודל המסך,
זו נקודת המוצא שלך ברכישה הזו, אם וכאשר תחליט בכל זאת להחליף את הקורו.
אתה חייב להחליט אם אתה נשאר עם 42 אינץ' או שאתה עושה כבר מעבר לגודל שיותר מתאים למרחק הצפייה שלך. לפני עשר שנים באמת זה היה עוד גודל שנחשב לגדול ומסכים כאלה גם עלו בהתאם, היום הגודל הזה כבר נחשב קטן למרחק שלך, בטח אם מדברים בראיית ההווה והעתיד (מעבד לתכנים ברמה גבוהה יותר ב- FHD ו- UHD). נסה לבחון מעבר במינימום ל- 55 אינץ'. אל תתקבע על מתקן תליה, זה מגוחך. (אם יש לך נישה בקיר בגודל מסויים וכו', זה כבר סיפור אחר, אבל עדיין הייתי ממליץ לך לבחון שינוי).
וכמו שכבר נאמר גם קודם, נחמד שאתה לא מעוניין בסמארט וב- 4K אבל תכל'ס, זה שם בין אם אתה מעוניין בזה או לא. זה היום כבר סוג של ברירת מחדל, בטח ובטח במסכים בסדרות הגבוהות יותר. (ולפי הקורו שלך והתקציב הנוכחי שלך, זה נראה שאתה מחפש ללכת על תחליף איכותי).
ורק אתייחס שוב להודעה הראשונה שלי בשרשור,
אני עדיין עומד מאחורי זה - אם אתה נשאר עם 42 ולא הולך לקפוץ למסך גדול יותר משמעותית פשוט אל תחליף את הקורו. SIMPLE AS THAT.
**עריכה (הגבת כמה דקות לפניי עוד כשהייתי בכתיבת ההודעה)
פיוניר נרכשה מזמן ע"י פנסוניק ונבלעה בתוכה מבחינת פטנטים וידע. פיוניר כמותג כבר לא פעיל בטלויזיות.
הכיוון שלך למותגים יפניים מבוסס כנראה על העבר. כיום, לא חושב שיש להם יתרון מבחינת יכולות או אמינות, הם יצרנים מסחריים לכל עניין ודבר וגם הם כבר מעגלים פינות וחוסכים איפה שאפשר. אני לא אומר שהם פחות טובים, אלא שלא ברור כבר במצב כיום אם הם טובים יותר. בארץ עד לא מזמן הייתי ממליץ לאנשים שמחפשים לפחות שקט באחריות (אם אי אפשר להבטיח אמינות אז לפחות זה) כמעט אוטומטית פנסוניק בגלל יורוקום. כיום, יורוקום כבר לא שם כדי לתת את שירות הלקוחות לאחר בתחום הזה, כמו רבים אחרים הם העבירו את השירות לקבלן חוץ. מנסיון של לא מעט חברים בפורום רואים די בבירור שכאשר השירות עובר לקבלן חוץ רמת השירות יורדת.
מבחינת אמינות - אף אחד לא יכול להבטיח לך כלום בנושא הזה ומי שכן יבטיח לך הוא פשוט שקרן או לא מחובר למציאות. המציאות היא שגם ליצרנים המובילים ביותר יש נפילות ובעיות אמינות ונתקלתי בלא מעט מסכים מיצרנים מובילים שהתקלקלו עוד סביב תקופת האחריות - לפעמים בתוך התקופה ואז התקלה מטופלת ללא עלות או מעט אחרי האחריות ואז בהרבה מקרים אפשר להגיד שלום למסך.
מבחינת שירות - המצב בארץ די גרוע אז תכין את עצמך לזה. השירות יהיה בדרך כלל טוב במעמד הקניה/אספקה אבל נוטה לגרוע במקרה של שאלות ובעיות. במקרה הטוב פשוט תקבל שירות שכונה ברמה מזלזלת ולא איכפתית ובמקרה הפחות טוב פשוט ינפנפו אותך ולא יתייחסו לתלונות שלך ויגררו רגליים בטיפול בבעיות. וכאילו שזה לא מספיק, גם כל היבואנים כמעט (כמעט כי לדעתי ח.י עדיין לא) העבירו את השירות שלהם לקבלן שמספק שירות לאחר מכירה ושירותי מעבדה. הנקודה הזו מאד קריטית לדעתי. את המעבדות האלה הלקוח עם התקלה הוא הדבר שהכי פחות מעניין.
לגבי גודל המסך,
זו נקודת המוצא שלך ברכישה הזו, אם וכאשר תחליט בכל זאת להחליף את הקורו.
אתה חייב להחליט אם אתה נשאר עם 42 אינץ' או שאתה עושה כבר מעבר לגודל שיותר מתאים למרחק הצפייה שלך. לפני עשר שנים באמת זה היה עוד גודל שנחשב לגדול ומסכים כאלה גם עלו בהתאם, היום הגודל הזה כבר נחשב קטן למרחק שלך, בטח אם מדברים בראיית ההווה והעתיד (מעבד לתכנים ברמה גבוהה יותר ב- FHD ו- UHD). נסה לבחון מעבר במינימום ל- 55 אינץ'. אל תתקבע על מתקן תליה, זה מגוחך. (אם יש לך נישה בקיר בגודל מסויים וכו', זה כבר סיפור אחר, אבל עדיין הייתי ממליץ לך לבחון שינוי).
וכמו שכבר נאמר גם קודם, נחמד שאתה לא מעוניין בסמארט וב- 4K אבל תכל'ס, זה שם בין אם אתה מעוניין בזה או לא. זה היום כבר סוג של ברירת מחדל, בטח ובטח במסכים בסדרות הגבוהות יותר. (ולפי הקורו שלך והתקציב הנוכחי שלך, זה נראה שאתה מחפש ללכת על תחליף איכותי).
ורק אתייחס שוב להודעה הראשונה שלי בשרשור,
אני עדיין עומד מאחורי זה - אם אתה נשאר עם 42 ולא הולך לקפוץ למסך גדול יותר משמעותית פשוט אל תחליף את הקורו. SIMPLE AS THAT.
**עריכה (הגבת כמה דקות לפניי עוד כשהייתי בכתיבת ההודעה)
פיוניר נרכשה מזמן ע"י פנסוניק ונבלעה בתוכה מבחינת פטנטים וידע. פיוניר כמותג כבר לא פעיל בטלויזיות.
הכיוון שלך למותגים יפניים מבוסס כנראה על העבר. כיום, לא חושב שיש להם יתרון מבחינת יכולות או אמינות, הם יצרנים מסחריים לכל עניין ודבר וגם הם כבר מעגלים פינות וחוסכים איפה שאפשר. אני לא אומר שהם פחות טובים, אלא שלא ברור כבר במצב כיום אם הם טובים יותר. בארץ עד לא מזמן הייתי ממליץ לאנשים שמחפשים לפחות שקט באחריות (אם אי אפשר להבטיח אמינות אז לפחות זה) כמעט אוטומטית פנסוניק בגלל יורוקום. כיום, יורוקום כבר לא שם כדי לתת את שירות הלקוחות לאחר בתחום הזה, כמו רבים אחרים הם העבירו את השירות לקבלן חוץ. מנסיון של לא מעט חברים בפורום רואים די בבירור שכאשר השירות עובר לקבלן חוץ רמת השירות יורדת.
אני מצטרף לדעת כל החכמים שכתבו לך.
- 10 שנים זה נצח כיום, מבחינה של חידושים טכנולוגיים בתחום הזה. לראיה, לא מיצרים יותר פלסמה.
- אמינות, אמינות, אמינות שווה כיום למזל, מזל, מזל (כאן מתפרסמים בעיקר, חסרי המזל).
- "42 הוא מסך קטן למרחק שלך, גם אם העין שלך התרגלה לזה.
- העין תהנה הרבה יותר ותתעייף פחות אם יהיה לך מסך טוב בגודל "65.
- אל תהיה מקובע, המתקן שלך יכול לשאת כנראה גם מסך גדול יותר ואם לא, תחליף אותו.
- מסכי סוני אכן יקרים יותר ונחשבים גם אמינים יותר אבל שום מסך לא מחזיק כיום 10 שנים.
- סמארט TV טוב, הוא קריטריון חשוב ביותר לבחירת מסך. שם המשחק הוא נוחות +פשטות (פחות כבלים ושלטים).
- אין וירוסים.
- הקריטריון הכי חשוב לבחירת מסך זה התקציב ואחריו הגודל.
- אחרי כל כך הרבה זמן, פנק עצמך עם מסך גדול של סוני, סמסונג, LG (רק ה OLED שלהם).
- לך לחנות או אולם תצוגה וצפה במסכים בגודל שלך וגדולים ממנו ובחר לפי התקציב והעין שלך.
- בהצלחה.
- 10 שנים זה נצח כיום, מבחינה של חידושים טכנולוגיים בתחום הזה. לראיה, לא מיצרים יותר פלסמה.
- אמינות, אמינות, אמינות שווה כיום למזל, מזל, מזל (כאן מתפרסמים בעיקר, חסרי המזל).
- "42 הוא מסך קטן למרחק שלך, גם אם העין שלך התרגלה לזה.
- העין תהנה הרבה יותר ותתעייף פחות אם יהיה לך מסך טוב בגודל "65.
- אל תהיה מקובע, המתקן שלך יכול לשאת כנראה גם מסך גדול יותר ואם לא, תחליף אותו.
- מסכי סוני אכן יקרים יותר ונחשבים גם אמינים יותר אבל שום מסך לא מחזיק כיום 10 שנים.
- סמארט TV טוב, הוא קריטריון חשוב ביותר לבחירת מסך. שם המשחק הוא נוחות +פשטות (פחות כבלים ושלטים).
- אין וירוסים.
- הקריטריון הכי חשוב לבחירת מסך זה התקציב ואחריו הגודל.
- אחרי כל כך הרבה זמן, פנק עצמך עם מסך גדול של סוני, סמסונג, LG (רק ה OLED שלהם).
- לך לחנות או אולם תצוגה וצפה במסכים בגודל שלך וגדולים ממנו ובחר לפי התקציב והעין שלך.
- בהצלחה.
אסכם את מה שלמדתי עד כה :
א. לא להחליף את ה-KURO.
ב. שום מסך לא יחזיק 10 שנים.
ג. שירות בארץ בעייתי מאוד בלשון המעטה - עדיף לסמוך על חנות מתמחה שכנראה תתן שירות עדיף.
ד. אין מה להיכנס למסכים בגודל של מתחת ל-50" - המתקן שברשותי יכנראה יחזיק אבל ידרשו כיוונונים.
ה. טכנולוגיות SMART/4K הן לכל הפחות MUST.
ו. למעט אולי סוני, אין יתרון ליצרנים יפנים על קוריאנים.
----------------------------------------
בהנחה שהבנתי נכון, אני אשנה את מאפייני המסך הדרשים לי לפי המלצותיכם :
1. תקציב של עד 20K, גמיש.
2. מסך בגודל שנע בין 50" ל-60" .
3. מסך 4K, SMART.
4. SAMSUNG/SONY באים בחשבון, LG רק ממשפחת ה-OLED.
5. לנסות להוציא MAX שירות ואחריות בעת מעמד הרכישה.
מכיוון שאני לא רוצה לסמוך על העין שלי בחנות רנדומלית - ידוע לי שרשתות מסוימות עובדות
עם יבואנים מסוימים ולמרות שמציעים מסכים של יבואנים אחרים, לעיתים מבוצעות מניפולציות
על איכות הצפיה גם לכיוון החיובי וגם לכיוון השלילי ולכן אני מעדיף ללכת עם רשימת דגמים לחנויות
מומלצות - יש המלצות?
א. לא להחליף את ה-KURO.
ב. שום מסך לא יחזיק 10 שנים.
ג. שירות בארץ בעייתי מאוד בלשון המעטה - עדיף לסמוך על חנות מתמחה שכנראה תתן שירות עדיף.
ד. אין מה להיכנס למסכים בגודל של מתחת ל-50" - המתקן שברשותי יכנראה יחזיק אבל ידרשו כיוונונים.
ה. טכנולוגיות SMART/4K הן לכל הפחות MUST.
ו. למעט אולי סוני, אין יתרון ליצרנים יפנים על קוריאנים.
----------------------------------------
בהנחה שהבנתי נכון, אני אשנה את מאפייני המסך הדרשים לי לפי המלצותיכם :
1. תקציב של עד 20K, גמיש.
2. מסך בגודל שנע בין 50" ל-60" .
3. מסך 4K, SMART.
4. SAMSUNG/SONY באים בחשבון, LG רק ממשפחת ה-OLED.
5. לנסות להוציא MAX שירות ואחריות בעת מעמד הרכישה.
מכיוון שאני לא רוצה לסמוך על העין שלי בחנות רנדומלית - ידוע לי שרשתות מסוימות עובדות
עם יבואנים מסוימים ולמרות שמציעים מסכים של יבואנים אחרים, לעיתים מבוצעות מניפולציות
על איכות הצפיה גם לכיוון החיובי וגם לכיוון השלילי ולכן אני מעדיף ללכת עם רשימת דגמים לחנויות
מומלצות - יש המלצות?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
א. כל עוד מרבית הצפיה שלך היא של תכני SD - כן. (או עד שהיא תמות)
ב. תלוי, אולי כן ואולי לא. אף אחד לא יכול להבטיח לך שום דבר. היום היצרניות משחררת דגמים חדשים וטובים יותר כל שנה, והעניין שלהן הוא שתדרג את המסך שלך בתדירות כמה שיותר גבוהה. מה שכן, הטכנולוגיה רצה קדימה, ובשנים האחרונות היו שיפורים מאד משמעותיים מבחינת איכות התמונה שהמסכים מסוגלים להציג. ובשנים הקרובות השיפורים ימשיכו עם שיכלול מסכי ה-OLED והשקת מסכי ה-"QD-LED".
ג. שירות בעייתי - כן. חנות מתמחה יכולה לעזור, אבל לא בהכרח תצליח מאחר ובסופו של דבר לא הם נותנים את השירות אלא היבואן (במקרה LG) או הקבלן שירות.
ד. פשוט מאד, תבדוק כמה שוקלת הפלסמה שלך. תוכל לתלות עליו כל מסך עד המשקל הזה לכל הפחות, כל עוד יש התאמה מבחינת מרחקי חורים במתקן והמסך.
ה. בערך, זה פשוט הפך לחלק אינטגרלי לכל מסך שהוא לא bottom of the barrel.
ו. לא יודע אם סוני עדיין מייצרת ביפן, אבל למרבית היצרניות יש מפעלים בכל העולם. הפנסוניק CRT ששירתה אותי 13 או 14 שנים בכלל יוצרה בספרד. לא חושב שזו אינדיקציה כלשהי ל"אמינות" שאתה כל כך מחפש.
במסרגת התקציב שלך הייתי מסתכל על מסכי OLED בגודל "65.
יש לך את ה-B6 שזה דגם הבסיס עם מסך שטוח, וה-C6 שהוא דגם קעור אך גם מוסיף תמיכה בתלת מימד.
שים לב שמסכים גדולים בכלל, וה-OLED בפרט ממש לא משהו לצפיה בתכני SD.
כל המסכים היום מיועדים לצפיה ב-1080P ומעלה, 720P לרוב עדיין נראה טוב. אבל SD בשילוב של מסך גדול ורזולוציה גבוהה של הפאנל התוצאה לא ממש מרשימה.
ב. תלוי, אולי כן ואולי לא. אף אחד לא יכול להבטיח לך שום דבר. היום היצרניות משחררת דגמים חדשים וטובים יותר כל שנה, והעניין שלהן הוא שתדרג את המסך שלך בתדירות כמה שיותר גבוהה. מה שכן, הטכנולוגיה רצה קדימה, ובשנים האחרונות היו שיפורים מאד משמעותיים מבחינת איכות התמונה שהמסכים מסוגלים להציג. ובשנים הקרובות השיפורים ימשיכו עם שיכלול מסכי ה-OLED והשקת מסכי ה-"QD-LED".
ג. שירות בעייתי - כן. חנות מתמחה יכולה לעזור, אבל לא בהכרח תצליח מאחר ובסופו של דבר לא הם נותנים את השירות אלא היבואן (במקרה LG) או הקבלן שירות.
ד. פשוט מאד, תבדוק כמה שוקלת הפלסמה שלך. תוכל לתלות עליו כל מסך עד המשקל הזה לכל הפחות, כל עוד יש התאמה מבחינת מרחקי חורים במתקן והמסך.
ה. בערך, זה פשוט הפך לחלק אינטגרלי לכל מסך שהוא לא bottom of the barrel.
ו. לא יודע אם סוני עדיין מייצרת ביפן, אבל למרבית היצרניות יש מפעלים בכל העולם. הפנסוניק CRT ששירתה אותי 13 או 14 שנים בכלל יוצרה בספרד. לא חושב שזו אינדיקציה כלשהי ל"אמינות" שאתה כל כך מחפש.
במסרגת התקציב שלך הייתי מסתכל על מסכי OLED בגודל "65.
יש לך את ה-B6 שזה דגם הבסיס עם מסך שטוח, וה-C6 שהוא דגם קעור אך גם מוסיף תמיכה בתלת מימד.
שים לב שמסכים גדולים בכלל, וה-OLED בפרט ממש לא משהו לצפיה בתכני SD.
כל המסכים היום מיועדים לצפיה ב-1080P ומעלה, 720P לרוב עדיין נראה טוב. אבל SD בשילוב של מסך גדול ורזולוציה גבוהה של הפאנל התוצאה לא ממש מרשימה.
@cohena
·
ה B6 65 נמכר כרגע ב 17,800 למיטב ידיעתי
זה דגם של 2016
אבל ממש עכשיו (כלומר סוף מאי) ינחתו אצל היבואן דגמי 2017
שבוע עד מספר שבועות שהם תקועים במכון התקנים (לא ממש תלוי ביבואן) ולחנויות
הם צפויים להיות יותר יקרים מדגמי 2016 לכן אולי בתקציב יכנס ה 55 ולא 65, אבל מכיוון שהגודל לא משנה לך זה אולי משהו לשקול, מכיוון שזה כן שיפור באיכות הצפייה.
מחיר השקה יהיה לסוכנים עוד לפני הקטע של מכון התקנים אז תוכל לעשות preorder ממש בקרוב ולהיות מהראשונים בארץ עם הצעצוע החדש
אם זה מעניין אותך, דבר עם קרוסאובר (חנות מתמחה) בתל אביב
·
ה B6 65 נמכר כרגע ב 17,800 למיטב ידיעתי
זה דגם של 2016
אבל ממש עכשיו (כלומר סוף מאי) ינחתו אצל היבואן דגמי 2017
שבוע עד מספר שבועות שהם תקועים במכון התקנים (לא ממש תלוי ביבואן) ולחנויות
הם צפויים להיות יותר יקרים מדגמי 2016 לכן אולי בתקציב יכנס ה 55 ולא 65, אבל מכיוון שהגודל לא משנה לך זה אולי משהו לשקול, מכיוון שזה כן שיפור באיכות הצפייה.
מחיר השקה יהיה לסוכנים עוד לפני הקטע של מכון התקנים אז תוכל לעשות preorder ממש בקרוב ולהיות מהראשונים בארץ עם הצעצוע החדש
אם זה מעניין אותך, דבר עם קרוסאובר (חנות מתמחה) בתל אביב
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
כשההבדל במחיר יהיה יחסית קטן עבור הפרש של "10, עדיין הייתי הולך על המסך הגדול יותר.
בין סדרה 6 ו-7 יש הבדל, אולי אפילו מורגש, אבל לא באמת מספיק משמעותי כדי לוותר על "10. לדעתי.
אם תחליט להתקדם עם הטכנולוגיה, SD זה כבר ישן, עדיף לקנות מסך כמה שיותר גדול.
בין סדרה 6 ו-7 יש הבדל, אולי אפילו מורגש, אבל לא באמת מספיק משמעותי כדי לוותר על "10. לדעתי.
אם תחליט להתקדם עם הטכנולוגיה, SD זה כבר ישן, עדיף לקנות מסך כמה שיותר גדול.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
XE93, XE94 של סוני.
KS8000\8500\9500 של סמסונג. למרות שזה הדגם היוצא, ואמורים להגיע בקרוב דגמי ה-QLED שלהם, שיהיו גם הרבה יותר יקרים.
KS8000\8500\9500 של סמסונג. למרות שזה הדגם היוצא, ואמורים להגיע בקרוב דגמי ה-QLED שלהם, שיהיו גם הרבה יותר יקרים.
מסכים אם TheCoolest לגבי המסכים.
אל תתעקש דווקא על מודל 2017 כי ברוב המקרים המסכים של 2016 לא שונים מהותית
והפער במחיר בדר"כ לא מוצדק.
אני חוזר כמובן על כך שעדיף לקנות מסך בגודל "65 מודל 2016, מאשר "55 מודל 2017.
לא תתצטער אח"כ
אל תתעקש דווקא על מודל 2017 כי ברוב המקרים המסכים של 2016 לא שונים מהותית
והפער במחיר בדר"כ לא מוצדק.
אני חוזר כמובן על כך שעדיף לקנות מסך בגודל "65 מודל 2016, מאשר "55 מודל 2017.
לא תתצטער אח"כ
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

ועוד משהו - לא משנה איפה ממליצים, מי ממליץ לך ומה ממליצים לך - אל תקנה לפני שאתה בוחן את הציוד בעיניים שלך בשקט שלך ובתנאים שלך.
ועדיף לדעתי באיזו חנות מתמחה בתחום שגם תהיה את הסבלנות לעזור לך ולהדגמים לך בזמן הרכישה וגם שתהיה שם בעתיד אם וכאשר תהיינה בעיות עם המסך.
ועדיף לדעתי באיזו חנות מתמחה בתחום שגם תהיה את הסבלנות לעזור לך ולהדגמים לך בזמן הרכישה וגם שתהיה שם בעתיד אם וכאשר תהיינה בעיות עם המסך.
קודם כל, שוב תודה על כל העצות, הידע והניסיון שאתם מעשירים אותי בו.
שנית, יש לי התלבטות שקשורה למה ש-jacko-il יעץ בצורה מאוד הגיונית.
כנראה שתהיה לי אפשרות לקנות אחד מהמסכים אותם ציינתם בהנחה די
רצינית(לא יודע מה גודלה כרגע, אדע ביום יומיים הקרובים), אבל בחנות
לא מתמחה אך שירותית מאוד, לפחות עבורי.
לא יודע כמה אוכל לבחון את הציוד לפני - לא נראה לי הוגן והגון להטריד
מוכר כשאני יודע שכנראה לא אקנה ממנו ובכל מקרה אני לא באמת יכול
להעריך את איכות המסך - שנים שאני רואה איכות SD כך שלמעשה
איכות המסך "מתבזבזת" עלי, מה דעתכם?
שנית, יש לי התלבטות שקשורה למה ש-jacko-il יעץ בצורה מאוד הגיונית.
כנראה שתהיה לי אפשרות לקנות אחד מהמסכים אותם ציינתם בהנחה די
רצינית(לא יודע מה גודלה כרגע, אדע ביום יומיים הקרובים), אבל בחנות
לא מתמחה אך שירותית מאוד, לפחות עבורי.
לא יודע כמה אוכל לבחון את הציוד לפני - לא נראה לי הוגן והגון להטריד
מוכר כשאני יודע שכנראה לא אקנה ממנו ובכל מקרה אני לא באמת יכול
להעריך את איכות המסך - שנים שאני רואה איכות SD כך שלמעשה
איכות המסך "מתבזבזת" עלי, מה דעתכם?